SAAB 9-3 1.8t Vector 2003

Naši SAAB-ovi... Slike , Modifikacije, Malko informacija o našim ljubimcima...
Korisnikov avatar
Atila Han
Pridružio se: 26 Nov 2012, 00:00

SAAB 9-3 1.8t Vector 2003

Postod Atila Han » 26 Nov 2012, 23:28

Moj red da predstavim auto koji je osvojio moje srce.
Dakle radi se kao sto pise u naslovu o SAAB-u 9-3 1.8t 110kw/150ks/ sedan verzija, 2003 godiste. Kupljen je u Francuskoj, u martu 2010 godine, sa 104 000km /sertifikovana i proverena kilometraza, mada to nije ni potrebno jer u Francuskoj ljudi ne voze toliko benzince koliko dizelase, razmer je negde 85-90% dizelasa naspram benzinaca; i oni koji ih poseduju ih ne voze puno i odlicno su ocuvani/, od vlasnika koji ga je redovno odrzavao, i cistio do najmanjeg srafa izmedju vrata i motora, sto cinim i ja danas, jer mi je nezamislivo da vozim bilo kakav auto i ne posvetim mu paznje da bi mi sluzio i bio cist /o bilo kom da je autu rec, takav mi je bio i nekada moj prvi Golf 2 i ovaj danas Slika /, tako da auto izgleda kao da je iz fabrike izasao. Prezadovoljan sam autom kao markom SAAB, a i autom kao benzincem. Kao sto rekoh u mom predstavljanju, moj prvi SAAB i moj prvi benzinac, posle koga se vise nikad ne vracam na dizelase bilo koje marke. Jednostavno veliko mi je zadovoljstvo voziti se njime, posle godina i godina provedenih u kako mojim autima dizelasima, tako i u mnogim dizelasima koje sam vozio u sklopu firmi za koje sam radio, jednostavno razlika je ocigledna. Potrosnja mu je trenutno 9litara, ali je to vecinom zato sto volim da nagazim, ne ludujem ulicom po gradu, niti me interesuje takva voznja, ali na otvorenom sam cesto i volim da uzivam u brzoj voznji /ili da kazem normalnoj za takav auto, nismo vise u 60-im kad se auto sastojao od karoserije volana i tockova Slika jednostavno sto kaze moja zena, na 120km/h osecaj je kao da mili po auto putu/, zasta me ovaj auto apsolutno ispunjava. Inace najmanja potrosnja koju sam uspeo da postignem je 7,8 litara, ali samo na kratko jer sam vozio opustenije i koristeci malo vise otvorene puteve. Jedna od interesantnih stvari koja je uradjena na njemu je muzika. Zasto interesantna, zato sto znamo da je u tim modelima jako komplikovana instalacija, jer sve ide preko optickih kablova, i povezani su radio, CD player, zvicnici, pojacala, pa sve do zvuka za migavce koji idu preko zvucnika, i jednostavno je nemoguce lako i brzo uraditi novu standardnu instalaciju ozvucenja kao kod drugih marki i modela, a da se prethodno dobro ne raspitate i ne upoznate ceo sistem, a posle vam je i potrebna doza hrabrosti da to sami uradite, a da nesto ne zeznete. Imao sam malo srece jer sam par godina radio na instalacijama ozvucenja, i kako i prethodne tako i na ovom sam odlucio da promenim i doradim ozvucenje u kolima, jer mi je jako vazno i neophodno da vozim sa kvalitetnim zvukom u koilima, a takodje sam provodio sate i sate na netu i forumima na engleskom i francuskom ne bi l'ih nasao kako i na koji nacin se to moze uraditi. Dakle postavio sam standardne ISO prikljkucke, kako bih mogao da povezem ceo sistem osvucenja, ugradio sam novi Kenwood CD player na donjem delu umesto originalnog SAAB-ovog, sa odvojenim dvosistemskim zvucnicima JBL GT6-6c 150w u vratima i na instrument tabli, trosistemski elipsasti zvucnici Oxygen 150w iza zadnjih sedista, i sproveo kablove za kutiju subwoofer sa ugradjenim pojacalom FOCAL Bomba 20A1 250w koja je idealna jer ne zauzima puno mesta u gepeku. Inace ukoliko neko od vas zeli da se upusti u tako nesto, na raspolaganju sam vam, da vam pomognem, pa i prisustvujem instalaciji, a i uradio sam detaljno rasklapanje i ugradnju CD player-a sa slikama, ukoliko je nekome potrebno i zeli sam da se upusti u tako nesto, mogu vam poslati preko mail-a .. Uhh, al' sam se raspricao .. Nista, jednostavno ponosit sam vlasnik SAAB 9-3-ke, za koji gde god da sam se nalazio, ljudi su znali da stanu i pitaju me po nesto o autu, ili jednostavno ga pohvale i podignu prst Slika ukazujuci da je SAAB 9-3 odlican i lep auto .. Pozdrav svima, a ja odoh da stavim par slika ..

Korisnikov avatar
nik 900t
Drug Član
Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00

Re: SAAB 9-3 1.8t Vector 2003

Postod nik 900t » 26 Nov 2012, 23:31

cekam slike Slika .........
Saab 900og

Korisnikov avatar
Carlsson
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

Postod Carlsson » 26 Nov 2012, 23:32

predstavljanje za svake pohvale Slika
jos slike, ali vjerujem da neces razocarati Slika
[link_open=http://www.saabclubserbia.rs]SAAB CLUB SERBIA[/link_open]

TAZZ

Postod TAZZ » 26 Nov 2012, 23:39

Svaka cast...

Gost

Postod Gost » 26 Nov 2012, 23:40

Svaka cast,sve pohvale za trud.lep uvod o autu.

Korisnikov avatar
Atila Han

Postod Atila Han » 26 Nov 2012, 23:57

Evo par slika mog auta, inace slike su uradjene pre instalacije ozvucenja.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 27 Nov 2012, 00:00

Sta reci za tvoje postove,sta reci za tvoj auto ,osim jednog velikog Slika Slika

Gost

Postod Gost » 27 Nov 2012, 00:02

Slika Slika

Korisnikov avatar
Carlsson

Postod Carlsson » 27 Nov 2012, 00:09

odlican Slika
[link_open=http://www.saabclubserbia.rs]SAAB CLUB SERBIA[/link_open]

Korisnikov avatar
Atila Han

Postod Atila Han » 27 Nov 2012, 00:14

Hvala, uzivam u ovome, volim da razgovaram i delim misljenje i iskustva sa ljudima koji vole istu stvar, u ovom slucaju SAAB auta. Imam jos neke sitne planove za ovaj auto, kao sto je zatamnjivanje stakala, i posto radim posao sa reklamama, gde inace za koristimo dosta folija, dalo mi je ideju da uradim nesto diskretno, ali sa stilom, od folija za auto /naravno ne one mat folije preko krovova ili drugih delova,koje svi stavljaju danas/ vec nesto sto ce moci samo doda lepoti auta, bez da bude upadljivo i ne skladno sa bojom i dizajnom auta. Ali kad se to bude desilo /moguce sledece godine/ stavljam slike na forum ..Pozdrav svima i laku noc Slika

Korisnikov avatar
troll 9-5
Pridružio se: 13 Mar 2012, 00:00

Postod troll 9-5 » 27 Nov 2012, 00:30

Bravo majstore, svaka cast Slika Slika Slika

Korisnikov avatar
Atila Han

Postod Atila Han » 27 Nov 2012, 00:31

Da jos jedna sitnica u vezi mog auta, jedan od detalja koji mi se mnogo svidja u ovom modelu, a to je da je auto u kabini odlicno osvetljen, za noge vozaca i suvozaca, ispod vrata kad se otvore, u sredini na plafonu iznad vozaca i suvozaca, i na plafonu pozadi u sredini. Iskoristio sam priliku jer ne podnosim zuta svetla u kolima /koja god da su/ i promenio sve moguce sijalice za sva ta osvetljenja zajedno sa onim u kaseti, u gepeku i sijalicama za tablice i stavio ih u LED plavkasto/beloj boji, tako da osim originalnog zelenog osvetljenja nocu dok vozite u autu, zelena koja mi se mnogo svidja, odlicno se uklopilo i ovo osvetljenje koje je izmenilo izgled u kabini i prilikom otvaranja auta, /sada svetli kao u Las Vegasu Slika /
Poslednji put menjao 1 dana Atila Han, izmenjena 27 puta

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 27 Nov 2012, 00:49

Atila Han je napisao: /sada svetli kao u Las Vegasu Slika /
Slika ............ Slika

Gost

Postod Gost » 27 Nov 2012, 11:12

Svaka cast a vozis po meni najlepseg SAABa koji je ikada napravljen

Korisnikov avatar
GRIPEN
Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00

Postod GRIPEN » 27 Nov 2012, 11:21

Atila Han je napisao: Dakle postavio sam standardne ISO prikljkucke, kako bih mogao da povezem ceo sistem osvucenja, ugradio sam novi Kenwood CD player na donjem delu umesto originalnog SAAB-ovog, sa odvojenim dvosistemskim zvucnicima JBL GT6-6c 150w u vratima i na instrument tabli, trosistemski elipsasti zvucnici Oxygen 150w iza zadnjih sedista, i sproveo kablove za kutiju subwoofer sa ugradjenim pojacalom FOCAL Bomba 20A1 250w koja je idealna jer ne zauzima puno mesta u gepeku. Inace ukoliko neko od vas zeli da se upusti u tako nesto, na raspolaganju sam vam, da vam pomognem, pa i prisustvujem instalaciji, a i uradio sam detaljno rasklapanje i ugradnju CD player-a sa slikama, ukoliko je nekome potrebno i zeli sam da se upusti u tako nesto, mogu vam poslati preko mail-a ..

Slika Aj kad budes imao vremena, objasnices sa sve slikama to OVDE a mozes i novu temu da otvoris u okviru GARAZE.

koja je cena tog Focal aktivnog woofera
All systems go, ready for takeoff!

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
Kontakt:

Postod Perkele » 27 Nov 2012, 14:08

Prelepa 9-3! Slika

Korisnikov avatar
Atila Han

Postod Atila Han » 27 Nov 2012, 21:07

GRIPEN je napisao:
Atila Han je napisao: Dakle postavio sam standardne ISO prikljkucke, kako bih mogao da povezem ceo sistem osvucenja, ugradio sam novi Kenwood CD player na donjem delu umesto originalnog SAAB-ovog, sa odvojenim dvosistemskim zvucnicima JBL GT6-6c 150w u vratima i na instrument tabli, trosistemski elipsasti zvucnici Oxygen 150w iza zadnjih sedista, i sproveo kablove za kutiju subwoofer sa ugradjenim pojacalom FOCAL Bomba 20A1 250w koja je idealna jer ne zauzima puno mesta u gepeku. Inace ukoliko neko od vas zeli da se upusti u tako nesto, na raspolaganju sam vam, da vam pomognem, pa i prisustvujem instalaciji, a i uradio sam detaljno rasklapanje i ugradnju CD player-a sa slikama, ukoliko je nekome potrebno i zeli sam da se upusti u tako nesto, mogu vam poslati preko mail-a ..

Slika Aj kad budes imao vremena, objasnices sa sve slikama to OVDE a mozes i novu temu da otvoris u okviru GARAZE.

koja je cena tog Focal aktivnog woofera
OK, nema problema, pripremam slike i postavljam opis instalacije, nadam se vec za ovaj vikend da cu moci ..

Sto se tice Focal woofera, kupljen je u Francuskoj gde me je kostao 160 eura, to je cena koju sam uspeo da izmuvam, inace je od 180 - 250 eura, ne znam ima li ga u prodaji u Srbiji. Nesto sam video na brzinu preko neta neko je spomenuo na jednom forumu, da u Electronics Megastore, preko puta Arene u Beogradu, ima nekih od Focal-ovih proizvoda, ostaje da se proveri.

Korisnikov avatar
Atila Han

Postod Atila Han » 22 Dec 2012, 03:10

Evo par slikica od prosle i ove godine iz Francuske i Srbije

Dvorac i vinogradi "La Doucette"

Slika

Slika 9-3-ke sa "Renault GP" trke na stazi "24 Heures Le Mans", ili na nasem 24 sata Le Man Slika .. Uhhhh kakva mi je zelja bila da mog provozam tamo Slika

Slika

Korisnikov avatar
Atila Han

Postod Atila Han » 22 Dec 2012, 03:19

Jedno zimsko glancanje

Slika

Slika

Slika

Slika

Korisnikov avatar
Atila Han

Postod Atila Han » 22 Dec 2012, 03:36

Prvo kampovanje i za mene i za SAAB Slika
Letos na Srebrnom jezeru

Slika

Slika

Obilazak Golupca

Slika

Mala anekdota, na prvoj slici u pozadini, se vidi sator sa biciklom. Dva dana po nasem dolasku u kamp, stize covek, Francuz, sa kojim iz razgovora, shvatim da je luuuuuuuuuuuuud Slika , krenuo je iz Francuske, grad Nice, i zaputio se biciklom za Australiju. Rekoh ne pogresio si, mislis na Austriju, prosao si je, to ti je tu blizu samo se malo vratis unazad Slika
Kaze, ne, ne, nju sam prosao,na dobrom sam putu idem za AUSTRALIJU, pa sam svratio u Srbiju i sutra idem za Rumuniju. Rekoh brate moj mili, ziv bio i Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 22 Dec 2012, 15:53

Super slike Slika

Gost

Postod Gost » 22 Dec 2012, 18:57

Slika

Korisnikov avatar
Atila Han

Postod Atila Han » 06 Maj 2013, 23:45

Pozdrav svima,

na prodaju je moj SAAB 9-3 1.8t Vector 2003 god. 151 969km, prodajem ga jer mi zbog posla i puta po Srbiji treba veci, karavan ili minivan. Neke od slika mogu da se vide na ovom forumu, u rubrici moj auto. Auto je na Francuske table, na moje je ime jer posedujem njihove papire, u Srbiji je od pre godinu dana, nije izakan i rastresen po nasim putevima, Sveta ga je probao pre nedelju dana, kaze da je dobro utegnut, da se odlicno ponasa na putu. Uradjen mu je servis pre 2000km, akumulator promenjen pre par meseci, kugle i viljuske promenjene pre nepunih mesec dana kod Svete saab servis, svecice sve cetiri nove, posedujem i sve ostale fakture o redovnom odrzavanju u Francuskoj i ovde. Cena je 3500€

Povratak na “NAŠI LJUBIMCI”