Moj red da predstavim auto koji je osvojio moje srce.
Dakle radi se kao sto pise u naslovu o SAAB-u 9-3 1.8t 110kw/150ks/ sedan verzija, 2003 godiste. Kupljen je u Francuskoj, u martu 2010 godine, sa 104 000km /sertifikovana i proverena kilometraza, mada to nije ni potrebno jer u Francuskoj ljudi ne voze toliko benzince koliko dizelase, razmer je negde 85-90% dizelasa naspram benzinaca; i oni koji ih poseduju ih ne voze puno i odlicno su ocuvani/, od vlasnika koji ga je redovno odrzavao, i cistio do najmanjeg srafa izmedju vrata i motora, sto cinim i ja danas, jer mi je nezamislivo da vozim bilo kakav auto i ne posvetim mu paznje da bi mi sluzio i bio cist /o bilo kom da je autu rec, takav mi je bio i nekada moj prvi Golf 2 i ovaj danas

/, tako da auto izgleda kao da je iz fabrike izasao. Prezadovoljan sam autom kao markom SAAB, a i autom kao benzincem. Kao sto rekoh u mom predstavljanju, moj prvi SAAB i moj prvi benzinac, posle koga se vise nikad ne vracam na dizelase bilo koje marke. Jednostavno veliko mi je zadovoljstvo voziti se njime, posle godina i godina provedenih u kako mojim autima dizelasima, tako i u mnogim dizelasima koje sam vozio u sklopu firmi za koje sam radio, jednostavno razlika je ocigledna. Potrosnja mu je trenutno 9litara, ali je to vecinom zato sto volim da nagazim, ne ludujem ulicom po gradu, niti me interesuje takva voznja, ali na otvorenom sam cesto i volim da uzivam u brzoj voznji /ili da kazem normalnoj za takav auto, nismo vise u 60-im kad se auto sastojao od karoserije volana i tockova

jednostavno sto kaze moja zena, na 120km/h osecaj je kao da mili po auto putu/, zasta me ovaj auto apsolutno ispunjava. Inace najmanja potrosnja koju sam uspeo da postignem je 7,8 litara, ali samo na kratko jer sam vozio opustenije i koristeci malo vise otvorene puteve. Jedna od interesantnih stvari koja je uradjena na njemu je muzika. Zasto interesantna, zato sto znamo da je u tim modelima jako komplikovana instalacija, jer sve ide preko optickih kablova, i povezani su radio, CD player, zvicnici, pojacala, pa sve do zvuka za migavce koji idu preko zvucnika, i jednostavno je nemoguce lako i brzo uraditi novu standardnu instalaciju ozvucenja kao kod drugih marki i modela, a da se prethodno dobro ne raspitate i ne upoznate ceo sistem, a posle vam je i potrebna doza hrabrosti da to sami uradite, a da nesto ne zeznete. Imao sam malo srece jer sam par godina radio na instalacijama ozvucenja, i kako i prethodne tako i na ovom sam odlucio da promenim i doradim ozvucenje u kolima, jer mi je jako vazno i neophodno da vozim sa kvalitetnim zvukom u koilima, a takodje sam provodio sate i sate na netu i forumima na engleskom i francuskom ne bi l'ih nasao kako i na koji nacin se to moze uraditi. Dakle postavio sam standardne ISO prikljkucke, kako bih mogao da povezem ceo sistem osvucenja, ugradio sam novi Kenwood CD player na donjem delu umesto originalnog SAAB-ovog, sa odvojenim dvosistemskim zvucnicima JBL GT6-6c 150w u vratima i na instrument tabli, trosistemski elipsasti zvucnici Oxygen 150w iza zadnjih sedista, i sproveo kablove za kutiju subwoofer sa ugradjenim pojacalom FOCAL Bomba 20A1 250w koja je idealna jer ne zauzima puno mesta u gepeku. Inace ukoliko neko od vas zeli da se upusti u tako nesto, na raspolaganju sam vam, da vam pomognem, pa i prisustvujem instalaciji, a i uradio sam detaljno rasklapanje i ugradnju CD player-a sa slikama, ukoliko je nekome potrebno i zeli sam da se upusti u tako nesto, mogu vam poslati preko mail-a .. Uhh, al' sam se raspricao .. Nista, jednostavno ponosit sam vlasnik SAAB 9-3-ke, za koji gde god da sam se nalazio, ljudi su znali da stanu i pitaju me po nesto o autu, ili jednostavno ga pohvale i podignu prst

ukazujuci da je SAAB 9-3 odlican i lep auto .. Pozdrav svima, a ja odoh da stavim par slika ..