NOVI REZERVNI DELOVI - PREPORUKE - TEHNIČKE INFORMACIJE

Sva alternativna resenja,delovi koji medjusobno pasu sa drugih Saab modela, preporuke za kupovinu delova, saveti, iskustva itd....
Korisnikov avatar
GRIPEN
Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00

Re: REZERVNI DELOVI

Postod GRIPEN » 23 Nov 2012, 14:26

Jel mogu da poruce u Lav-u?
All systems go, ready for takeoff!

Gost

Postod Gost » 23 Nov 2012, 16:48

Momak je bio uzurban, samo je rekao da nemaju nista na stanju i otperjao.

Korisnikov avatar
GRIPEN
Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00

Postod GRIPEN » 23 Nov 2012, 19:44

Ma zovi opet i vidi, ili ako ti je negde usput svrati
All systems go, ready for takeoff!

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin
Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00

Postod kd23se4 » 23 Nov 2012, 20:48

zodiac je napisao:Momak je bio uzurban, samo je rekao da nemaju nista na stanju i otperjao.
I tebi je to dovoljno da te natera da kupis polovan deo? Slika

Tebe bas lako "ubediti" Slika

TAZZ

Postod TAZZ » 24 Nov 2012, 23:52

nadjoh ti mislim nosac...
to je hidro koliko sam skapirao, zadnji sa sajlom...?
U Ponedeljak cu proveriti

Korisnikov avatar
spoonman
Pridružio se: 03 Okt 2012, 00:00

Postod spoonman » 25 Nov 2012, 01:08

Tople preporuke sto se tice izbora delova i cena! Provereno.

Opis

Saab 9000 900 93 95 u delovima

Kontakt podaci
19 oktobar 235 Kragujevac
Telefon 1: 0346391249
Mobilni: 0603939597

http://www.polovniautomobili.com/oglas8 ... ni_delovi/

Gost

Postod Gost » 25 Nov 2012, 09:36

kd23se4 je napisao:
zodiac je napisao:Momak je bio uzurban, samo je rekao da nemaju nista na stanju i otperjao.
I tebi je to dovoljno da te natera da kupis polovan deo? Slika

Tebe bas lako "ubediti" Slika
Pa nije dovoljno, ali kad nema nigde, ne preostaje mi nista drugo, bar ne za sada. A hitno mi je da ga zamenim dok nije razvalio i ostale nosace, onda nemam samo jedan za zamenu.

@Tazz Jeste, taj sa sajlom je, raspao se totalno.

Korisnikov avatar
Slavisacs
President Saab Club
Pridružio se: 17 Okt 2012, 00:00
Kontakt:

Postod Slavisacs » 25 Nov 2012, 10:04

Jeste da su lokalna radnja,ali meni su pomogli u dosta slucajeva,ako nesto nemaju na lageru za Saab,a nemaju vecinu,to se porucuje i u roku od par dana stize...znaci ljudi izlaze u susret maksimalno,rade dugo i znaju sve dobavljace,uvoznike.Sto znaci da ne moram ja da se cimam i ne moram da idem do grada i mozda ustedim neki dinar. Slika KLIK
Uglavnom sam uzimao filter goriva za CD 600din,filter vazduha 2200din,svecice komplet 4kom NGK BcpR6ES-11 1600din...Za CS PK kais 2300din(onaj veliki)i ostali filtere uglavnom iste cene...Sad, za nesto komplikovanije nisam imao potrebu...Nadam se da mogu i to,da poruce... Slika
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 25 Nov 2012, 10:17

Ljudi, znam da mnogi ovo znaju, ali cisto zbog onih koji nisu jos shvatili.

VOZITE SAAB, prosecan vlasnik radnje koji kuburi sa placanjem dobavljacima nece sigurno da drzi neki deo na lageru koji ce mu neko traziti svakih 6 meseci ili godinu dana - i samo da ceka da mu vi dodjete!

Ako dosada niste shvatili - delovi se porucuju! Radnje zive od toga!
U Srbiji nema nikoga ko nove delove za Saab drzi na stanju - sem za neke stvari koje dobro idu (filteri, delovi trapa i neke sitnice koje se cesto menjaju)

Srecom 90% delova moze da se poruci i dobije po razumnoj ceni.

Ko misli da okrene radnju i radi po sistemu "imas - ne - cao" vozi pogresnu marku!

Gost

Postod Gost » 25 Nov 2012, 10:31

Upravo tako KD.Slazem se za promasenu marku i da sve moze da se naruci i da je realno da neko ko prodaje delove nema na stanju neki specifican deo za saab star 10-20 godina jer ih u celoj srbiji ima koliko golfova samo u ZEMUNU.Ja za sve sto sam pitao do sada ima ali mora da se saceka od dan-7 dana maksimum.
E sada druga je stvar ako neko oce nov deo po ceni dela za golf 2!!!!
tu se otvara drugi problem.
Onda se ljudi okrecu polovnim.
Ja nerazumem ljude koji voze auto a stavljaju polovne delove tipa diskove,plocice lepljene ,ulje sa buvljaka,polovne vec umorne i krive gume i sl...itd...21 vek!!!! Slika
Ima li te boze?
Inace ja kad sam trazio neke delove za moju 900turbo,ima maltene svega za mehaniku u 72 sata najkasnije sto mi je trebalo,ali nosac me je kostao recimo bocni na kosu desnom uljni mislim 8000din.
a polovan je bio 40e.Verovatno vec dobro istrosen.

Gost

Postod Gost » 25 Nov 2012, 11:54

Ma ja cu ovo vrlo jednostavno da resim, porucicu sve sto mi treba iz Nemacke, mada sam hteo da izbegnem tu varijantu. I da, za deo koji kod nas u radnji kosta duplo vise nego u Nemackoj, ocekujem da ga ima na stanju odmah. Ako treba da porucujem i cekam, onda bar necu placati duplo. Brat ga je gore nasao za 38 EUR, ovde kosta 9200 dinara, i jos da ga cekam, kako da ne. Zasto uzimam i polovan u obzir? Pa zato sto je bolji od ovoga koji se sada nalazi na autu, jer ne vrsi funkciju uopste, i neminovno ce za sobom povuci dalje kvarove (citaj: ostale nosace). To je moja logika, ne mora da znaci da je ispravna.

Gost

Postod Gost » 25 Nov 2012, 12:02

Uzgred, ja ne znam nikoga ko stavlja lepljene plocice, ulje sa buvljaka, polovne gume, ali je ocigledno da trziste i za to postoji. Ne vidim ni problem kod polovnog diska koji nema nikakvih ostecenja, istrosen je manje od milimetra i obradjen je pre montaze. Svako u svoj automobil ulaze onoliko koliko misli da treba, i, sto je jos vaznije, onoliko koliko moze. Mozda je to tesko za razumevanje, ali nemamo svi iste prioritete, a ni mogucnosti u zivotu.

Gost

Postod Gost » 25 Nov 2012, 12:36

Stavio si polovan disk sto niko neradi koga ja znam,a ti si bas to uradio i to samo jedan,i kazes sto da ne,ako je dobar??
I taj postupak svoj smatras ispravnim.
Ali posto ti nisi kupio ulje,plocice ili gume koje sam takodje naveo,onda se iscudjavas ko to uopste radi??A rade mnogo vise upravo to nego da menjaju jedan disk.
Osim toga moj post je bio usmeren ka KD-u sto sam i naznacio,ni najmanje ka tebi.
Drugo najvaznije prioritet u saobracaju i jeste bezbednost zato se i kocim na sve koji rade gore pomenuto jer je to mozda najbitnije za bezednost,a ne da izbegavam kojekakve kamikaze svakodnevno u saobracaju bez guma,kocnica...itd koji ugrozavaju i tudje zivote a ne samo nase koji drugacije shvatamo i dozivljavamo automobil,saobracaj i sopstveni zivot.
Ako si ikada u zivotu bio na bubnju subotom mogao si da vidis kako se prodaju ulja renomiranih proizvodjaca ispod svake nabavne cene,punjena ko zna gde.plocice lepljene imas na svakom cosku pijace,a o gumama odbacenim sa zapada koje prodaju ovi na buvljaku i da negovorimo koje se nose sa pijace u velikim kolicinama.znaci mnogi to rade.

Gost

Postod Gost » 25 Nov 2012, 12:47

Pa i ja kazem da mnogi to rade, a da ja ne bih radio. Za disk sam dao objasnjenje - da je bio istrosen, ne bih ga ni stavljao, proveren je kod strugara, poravnat, i ne vidim da sam ja zbog toga rizik u saobracaju i kamikaza koji hoce da uneredi ostatak saobracaja. Ubedjen sam da je moj auto sada neuporedivo bezbedniji, i za mene, i za druge. Ne smatram montazu polovnog diska sasvim ispravnim postupkom, ali ga smatram manjim zlom, u ovom trenutku, dok ne stignu novi diskovi i plocice.

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 25 Nov 2012, 12:51

Ljudi samo opusteno.........ovde ima svega.....polovni diskovi su samo vrh ledenog brega.

Na mom 900og su prednje plocice bile lepljene kada sam ga kupio - kaze cica nije mogao da nadje plocice (a znao za Amazon, pazario vec kod njih Slika ).
Zadnji diskovi su bili oko 3-4mm "jaki" Slika

Ako neko trazi dno dna GSP je vrsio usluzno livenje diskova po uzroku, pa ako hocete da se kockate sa svojim i tudjim zivotom izvolte.

@Zodiac - ono sto sam ti pisao za polovan nosac nije bilo iz fioke "stavljam samo novo" - samo sam hteo da ti ustedim TVOJE pare.
Ugradnja nosaca kosta (narocito kod nekih servisera) dosta novaca - ako kupis polovan velika je verovatnoca da ces opet da ga menjas i to skoro - kada izracunas koliko platis ruke (jer nisi Tazz da menjas sam, a nisam ni ja) onda te taj polovni kosta puno - jedino ako prodajes kola, to je nesto drugo.

Kocnice se slazem sa Bokiem - polovnim nema mesta - u ozbiljnim zemljama nece da ih ugrade, jer ako nesto bude majstor postaje saucesnik.
Ne kazem da svi treba da kupe ATE Powerdisc, ali ima za razumne novce da se kupi neki italijanski A.B.S., Metelli ili sta vec - a toliko para treba da ti vredi glava

Gost

Postod Gost » 25 Nov 2012, 13:20

Ma za diskove i plocice je vec reseno, stizu iz Nemacke novi, upravo sam ih izlicitirao na ebay, komplet prednji i zadnji sa plocicama 84EUR. Brat ce kupiti nosac, pa ce sve poslati zajedno.

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 25 Nov 2012, 13:26

Jesi proverio celjusti dal su OK....pitam jer mi se cini da si pisao da je neravnomerno kocenje.

Celjusti su sa Vectre A (2.0 i 2.5) i sa Vectre B

Gost

Postod Gost » 25 Nov 2012, 13:35

Koliko ja vidim, isti su i diskovi i plocice kao na Vectri, sve isto. Celjusti su u super stanju, izuzev sto na desnoj strani umesto sisice imam sraf, opet je neki nas genije imao momente, to cu da sredim vec sledece nedelje. Nije on neravnomerno kocio, vec je pokazivao sve simptome krivih diskova, dakle na kocenje pri sporom kretanju koci sa preskocima, na vecoj brzini trese ceo prednji trap.

Sada se to vise ne desava, ali ume da zatrese kada kocim na brzinama vecim od 100km/h, i to je zato sto je i desni disk kriv, sada tresenje dolazi samo sa te strane, ranije ga nisam ni primecivao zbog levog diska. Ono sto me je iznenadilo je da i desna, i leva strana (koju sam zamenio) imaju poprilicno mesa na diskovima, nisu ni istroseni, ni u risevima, kako su se iskrivili, i kako se ovaj levi bas toliko iskrivio, ne kapiram uopste...

Inace, napravio sam sebi odlican raspored, preko nedelje se vozim, subotom cackam ;)

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 25 Nov 2012, 13:58

Sta ima da te cudi?

Diskovi se krive kad se naglo koci, narocito kada su novi! Meni se cini da je taj disk i nasao tako put do tebe tako sto je neko gazio nove diskove pa su se iskrivili - zato mu i ne fali mesa!

Inace po nemackim Saab forumima se zale da su Zimmermann diskovi "sa rupicama" (satro trkacki) narocito skloni ovome.

Inace ja na 9-3ci imam napred diskove od proslog vlasnika.......ja presao skoro 100.000km, a on mi je rekao da je menjao.....znaci imaju oko 120-140.000km - kad god odem na servis kazu mi da su dobri i sledece godine bi mozda mogli i tako vec zadnje 3 godne uvek "mozda sledece godine" Slika

TAZZ

Postod TAZZ » 25 Nov 2012, 15:19

Samo mehkane plochice... i nema da stradaju diskovi.

Korisnikov avatar
Slavisacs
President Saab Club
Kontakt:

Postod Slavisacs » 01 Dec 2012, 12:12

Da li gumice balans stangle odgovaraju sa nekog,jos bolje ako neko zna gde imaju da se kupe original,noveSlika

Evo nasao sam ovde,ali nemaju na stanju,bar sam saznao kataloski brojEURO 07
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88

TAZZ

Postod TAZZ » 01 Dec 2012, 18:16

To je zadnji trap...
aj videcu ja... treba sebi da uzmem i prednje i zadnje... pa cu videti d uzmem i tebi od ponedeljka... ako ti nije oglavu...

Korisnikov avatar
Slavisacs
President Saab Club
Kontakt:

Postod Slavisacs » 01 Dec 2012, 18:36

Slika Mozda bi bilo pametno i ja da izmenjam prednje i zadnje,posalji mi cenu,ovde ili na pp. Slika
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88

TAZZ

Postod TAZZ » 01 Dec 2012, 21:51

Ocu kad vidim od ponedeljnika...

Gost

Postod Gost » 05 Dec 2012, 20:21

spoonman je napisao:Tople preporuke sto se tice izbora delova i cena! Provereno.

Opis

Saab 9000 900 93 95 u delovima

Kontakt podaci
19 oktobar 235 Kragujevac
Telefon 1: 0346391249
Mobilni: 0603939597

http://www.polovniautomobili.com/oglas8 ... ni_delovi/
Ja ovog zvao, kaze ima sve, posalji spisak sms-om. Ja posaljem, cekam, zovem, kaze u frci je, dobio poruku, javice kasnije. Od tog obecanja proslo je nedelju dana, cenim da je neozbiljan.

Povratak na “SAAB NOVI-POLOVNI DELOVI INFORMACIJE”