Zodiac i Boki mudro zbore(

) pa bi treci napravio guzvu

.....ali samo
nesto da kazem .....
Vas dvojica bajkera,vrlo dobro znate da je kupovina PRVOG motora(pravog - ne igracke) ,po nekom ne pisanom pravilu uvek zajeb.Iskustva je "0",saveta je dosta(naravno dobronamernih),probano je malo ili ni malo modela,i sve se zasniva na iskustvima drugih korisnika koji su tog nekog dvotockasa doziveli na neki sebi svojstven nacin.....ali ne zaboravite da je to INDIVIDUALNO a ne uopsteno,i primenljivo na svakom.
Dakle, odgovorno tvrdim ( a znam da se vas dvojica slazete) ,motor i vozac moraju da se sazive,da se stope,da se razumeju.....i tek onda je ugodjaj kompletan.Ostalo je stvar rutine,izvozanih kilometara,i ucenja koje ne prestaje nikad,odnosno traje dok traje i srce u bajkera.
Ubosti na prvom motoru ono za sta bi se moglo reci - "e to je to" je po mom nekom skromnom misljenju prakticno nemoguce.
Na sta treba obratiti paznju?
Prvo i osnovno kakav profil vozaca imamo ispred sebe.....Hvala bogu,evo jednog "normalnog" u najavi

Ne zelim nikoga da uvredim ili da podcenim,ali duboko sam ubedjen da Kd-a,voznja recimo na zadnjem tocku nikada nece fascinirati.Takav podatak nas jasno vodi u neke mirnije,stalozenije vode,gde nikako nema mesta za "R-a".On taj polozaj vozaca nikada nece pozeleti,jer iako ga nije vozio,neko mu je sapnuo da bi trebao da bude "jak u ruke",a to se vec kosi sa nekim njegovim reperima kako on dozivljava ili zamislja voznju.
Druga stvar.....znate da je "pcelica Maja"
On ce to da studira po netu,da istrazuje koliko je to ( s masinske strane) kvalitetno odradjeno,dali taj ram trpi "G"sile

..... a takvom Rajku je jako tesko naci kapu....i to jos PRVU

..... bez zezanja.
On je ultra pametan i nacitan decko ,ali je jako zaheban igrac ( u pozitivnom smislu) i nikada nece dozvoliti da ga ponesu emocije ,vec pametno i racionalno resenje,sto je slozicete se za pohvalu.Mi kada smo kupovali nase prve motore maaaalko drugacije smo pristupali toj akciji.
Pa jel tako?

..... naravno nista lose (ni za nas ni za njega) nego samo naglas razmisljam
Treca stvar ..... on je bajker u najavi koga ne zanima razvlacenje preko Brankovog mosta,akrapovic,leo v. itd......dakle,pocece sa standardnim rutama: Avala (mislim na put preko Jajinaca),pa sledeca do Mladenovaca,pa ce da ga okrene onda malo na Kovin i tu stranu,i kad se uvoza u prvoj sezoni,u zavisnosti od ekipe s kojom bude vozio ( A TO JE JAAAAAAAKO BITNO),zavrsavace sve dalje i dalje.
Tu dolazimo do momenta na koji sam hteo da vam skrenem paznju.
Vas dvojica (Zodiac i Boki) vrlo dobro znate da ako ste srecan bajker zato sto imate nekoga na zadnjem sedistu koga volite ili obozavate - to treba smatrati kao poklon u vidu poverenja.....a vrlo brzo ce doci Kd u tu situaciju.
Razmisljajte i o tome obavezno......kad ga kupi i kad dodje u situaciju da mu je nasao manu,i pozeli da ispravi gresku.... dok on to kanalise - prodje sezona....a po stanju na trzistu - i dve opusteno.....Dakle pokusati se pribliziti sto vise idealnom za NJEGA !!!
Po mom nekom skromnom misljenju ,od onoga sto ste mu ponudili kao opcije mislim da bi najveci kompromis za PRVI motor koji bi mogao da zadovolji njegove potrebe,iako ne znamo planirani budzet......najverovatnije pao na FZ6 Fazer
Pokusacu u par stavki da obrazlozim:
- Motor je pogodan za pocetnike jer je ispod 8000rpm relativno pitom, i
prasta greske
- Sediste je udobno, ne trne bulja
- Potrosnja ce kod Kd-a biti oko 5 litara
- Lak za upravljanje pogotovo po krivinama ( u svakoj moze na koleno

)
- Dobar odnos cene kvaliteta
Mane (po meni):
- Zvuk bi mogao biti puno bolji (vas dvojica znate zasto je to bitno).....na niskim obrtajima dosta tanak i prosto iritira neimanje zvuka pri nizim obrtajima do 7-8000
- Prednja kocnica ima lose doziranje
- Premali fabricki vizir
Eto ....uz taj,ili tako neki u toj klasi (ako ga ubedimo da lanac nije bauk) i OBAVEZNO "kicma pravo",mislim da bi na velika vrata uplovio u bajkerske vode,i vrlo brzo se prepoznao (vec posle prve sezone voznje)....sta je to sto bi eventualno ocekivao bolje kod sledece kupovine.
Vama dvojici svaka cast na znanju,a ti
crveni (

) pamet u glavu,i citaj i upijaj sta ti se prica sto vise,jer se u ovoj zahebanciji sve greske skupo placaju.
Puno bezbednih kilometara i sto udobnije voznje,uz
pravi izbor ljubimca
...izvinte na smetnji

..........