MANUALNI ILI AUTOMATIK - pitanje je sad???

Korisnikov avatar
AERO
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

Re: MANUALNI ILI AUTOMATIK - pitanje je sad???

Postod AERO » 13 Nov 2012, 13:29

Dji je napisao:samo kd ima klasičan problem inženjera da sve kaže malo preciznije.

Ma ja sam vise "narodskim" recnikom objasnio ,jer sam znao da ce Kd odraditi strucniji deo,pa malo uneo komike.
Ako je za promenu brzine potrebna neka mauelna radnja (rukom) onda je to manuelni,a ako mozes da cackas nos Slika Slika a on sam da salta,onda je to automatik...... a vama svaka cast na diplomama Slika Slika Slika

Salim se naravno za diplome Slika .....svaka Vam cast Slika .
Da nas je sto vise poznavalaca,nasoj sreci nema kraja ....
Dji je napisao:A ja iz sličnog razloga moram da kažem da se slažem sa kd-om
Slika Jos jedan Slika

Korisnikov avatar
Dji
Pridružio se: 06 Sep 2012, 00:00

Postod Dji » 13 Nov 2012, 13:46

AERO je napisao:a ako mozes da cackas nos Slika Slika a on sam da salta,onda je to automatik
odlična definicija Slika Slika Slika

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin
Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00

Postod kd23se4 » 16 Nov 2012, 14:58

Gost

Postod Gost » 16 Nov 2012, 15:09

Taj sensonic bi bio opasna fora kad ne bi pravio probleme, citao sam da se dosta kvari. Varijanta sa automatizovanim kvacilom daje osecaj kontrole kao kod manuelnog prenosa, uz eliminaciju najveceg nedostatka istog - kvacila. Ja bih rado vozio ovo.

Korisnikov avatar
Carlsson

Postod Carlsson » 16 Nov 2012, 15:13

ovo ima i mercedes, al' iz licnog iskustva...bjezite sto dalje od tog Slika
[link_open=http://www.saabclubserbia.rs]SAAB CLUB SERBIA[/link_open]

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 16 Nov 2012, 15:13

Na nemackom Saab forumu izbila svadja - pa me podseti da stavim Slika

Jedni tvrde da je los i da se cesto kvari, dok drugi tvrde da je super i da samo ovi nemacki serviseri nemaju pojma Slika jer se problem resava zamenom creva za pritisak sistema
Jos se kaze da su kasnija godista imala neki motor za kvacilo mesto hidraulike - nemam pojma, nisam nazalost probao, ali je zabavno citati Slika

Gost

Postod Gost » 16 Nov 2012, 15:20

Ja mislim da je tu najveci problem cinjenica da se ovaj sistem slabo upotrebljavao. Samim tim, nije bilo mnogo prostora ni za razvoj, ni za ispravljanje gresaka, a ni za ono najvaznije - snizavanje cene sistema usled masovne proizvodnje. Niko od proizvodjaca nije smeo da zagrize jace, i uvede automatsko kvacilo u osnovnom paketu modela, uz marketing glasniji od motora na mlazni pogon. Ja sam 100% siguran da bi onaj ko to preduzme zestoko profitirao, cak i danas, ali niko da stisne petlju i uradi pravu stvar. Svi ostali proizvodjaci bi ga sledili u stopu, a mi bi u roku od deset godina mogli da zaboravimo na kvacilo. Umesto da upinjemo levom nogom dok ne otekne, imali bi super brz i pouzdan prenos.

Sensonic je mogao da bude ubica automatskog, i grobar manuelnog menjaca, svaki automobil danasnjice bi trebalo da ga ima, jer predstavlja logican zavrsetak razvoja manuelnog menjaca.

Na zalost, to je samo jos jedan zapecak auto industrije, i nije jedini. Bilo je fantasticnih konstruktorskih resenja koja nikad nizu zazivela, ili su zivela u ogranicenoj formi, kao sto su hidroaktivno ogibljenje, diravi, vankel i tome slicno.
Poslednji put menjao 3 dana Gost, izmenjena 16 puta

Korisnikov avatar
Carlsson

Postod Carlsson » 16 Nov 2012, 15:22

zodiac je napisao:Na zalost, to je samo jos jedan zapecak auto industrije, i nije jedini. Bilo je fantasticnih konstruktorskih resenja koja nikad nizu zazivela, ili su zivela u ogranicenoj formi, kao sto su hidroaktivno ogibljenje, diravi, vankel i tome slicno.
istina...nazalost Slika
[link_open=http://www.saabclubserbia.rs]SAAB CLUB SERBIA[/link_open]

Gost

Postod Gost » 16 Nov 2012, 15:31

kd23se4 je napisao:Na nemackom Saab forumu izbila svadja - pa me podseti da stavim Slika

Jedni tvrde da je los i da se cesto kvari, dok drugi tvrde da je super i da samo ovi nemacki serviseri nemaju pojma Slika
Da, ovo mi je bas super, 'nemacki serviseri nemaju pojma'. To moze da izjavi samo Nemac kome se automobil nije pokvario u Srbiji Slika

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 16 Nov 2012, 15:34

Po meni dobra resenja nikad ne umru, samo kasnije "vaskrsnu" ili neko ceka da istekne patent pa da ne mora da plati - zavisi kako se gleda.

Tako su nemci 60ih trazili zabranu prodaje DS i SM-a zbog fara koji se okrece u krivini da bi ga sada prodavali u Mercedesu, Opelu i sl.
Hidroaktivno mislim da nije zazivelo jer je neka (glupa) tendencija da kola budu sve tvrdja i tvrdja - pa ovaj sistem gubi smisao.
Wankel je ziv i zdrav u Mazdi i bice i dalje - doduse uz potrosnju od 12-15 litara po gradu i oko 0,5 lit. ulja na 1000km - neki problemi su ipak ostali

Ne bi me cudilo da zbog ovog trenda sa DSG-om opet vaskrsne i Sensonic pod nekim drugim imenom Slika

Gost

Postod Gost » 16 Nov 2012, 15:58

Nisam ja ova resenja naveo kao umrla, danas je samo diravi stvar proslosti, umro je sa prvom generacijom V6 XM-ova.

Vankel je i dalje u Mazdi, ali samo u RX-u, vise se koristi kao ekskluziva. Problem sa trosenjem 'karika' su resili, problem potrosnje nisu, i to je to. Nema masovne proizvodnje, nema napretka, a moglo je da ga bude.

Hidroaktiv ogibljenje zivi i dalje, ali kao i do sada, samo u Citroenu, i to sve redje. Inace, HA ume da bude prilicno tvrd, sve je stvar stelovanja. Na sport rezimu odbija bubrege, i ja ovo ogibljenje i dalje smatram superiornim u odnosu na bilo koje drugo. Sama grupacija lagano odustaje od resenja zbog troskova, smanjuje se lista ovlascenih servisa koji rade hidrauliku, smanjuje se stok i proizvodnja rezervnih delova... I to je velika steta. Citroen patentirao i tvrdoglavo nije dao dalje, nema mas produkcije - nema ni resenja.

Diravi je isto zavrsio, iako je revolucionarno resenje u sistemima upravljanja; opet cista ekskluziva za samo jednu robnu marku (ok, ovde je bilo dve, koristili su ga Citroen i Maserati), i opet nista od svega toga. Industrija ubija.

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 16 Nov 2012, 16:28

Pusti diravi (koristio ga samo Citroen ali je tada bio vlasnik Maseratija), mozes da budes srecan ako za 5 godina bilo koji auto bude imao hidarulicni servo - samo pateticni elektroservo Slika

Ovo sa Hid.pneu se slazem sad su izbacili i iz novog C5, dakle ostaje samo C6......cena gura tehniku napolje.

Inace mislim da RX nije ekskluziva samo su ljudi ograniceni. Kad pogledas cenu novog RX-8 i vidis koliko ljudi kupi neku Alfu, BMW.....a ne pada im na pamet da uzmu RX-8, evo ja sam hteo pre 4 godine da kupim.
Tu kolicinu predrasuda po forumima nisam ni za jedna kola video - bas ovo kako rikne motor za cas. Odes na nemacke forume gde su VLASNICI vozila a ne klinci kojima radi masta i samo citas "sa potrosnjom goriva i ulja mora da se zivi, al sve ostalo OK"

Slican je razlog sto nemas Saab - zasto Saab kad imamo Audi i BMW Slika
Nista protiv tih marki, nego pricam o ogranicenosti svesti ljudi

TAZZ

Postod TAZZ » 16 Nov 2012, 16:46

Mi obicni ljudi vw i opelo...
Exclusiva Audi, BMW...
Bezobrazni... Merc...
To je to...
Odakle ti sad ideja saab... volvo... Toyota... honda... subaru...mazda...

TAZZ

Postod TAZZ » 16 Nov 2012, 16:46

Pobogu...

Gost

Postod Gost » 16 Nov 2012, 17:21

Hm, malo smo odlutali od teme Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 24 Nov 2012, 17:47

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 24 Nov 2012, 18:03

Koja je ovo emisija/epizoda?!?! Slika

Imam sve Top Gear-ove (bar mislim da imam), a ovo vidim prvi put!

Da nije neki specijal?

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 24 Nov 2012, 18:26

Slika - Top Gear - The Worst Car In The History Of The World

KLIK

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 24 Nov 2012, 19:03

Dakle ipak special - njih nemam sve, sredicemo i to Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 28 Nov 2012, 01:14

Slika

Slika

Slika

Korisnikov avatar
rade32
Pridružio se: 22 Mar 2012, 00:00

Postod rade32 » 11 Dec 2012, 18:47

Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 11 Dec 2012, 21:14

Slika Slika .... Slika

TAZZ

Postod TAZZ » 11 Dec 2012, 21:29

Aero skini sliku... nemachka vozla nisu predmet ove rasprave...

Hahahahahaha

Korisnikov avatar
rade32
Pridružio se: 22 Mar 2012, 00:00

Postod rade32 » 11 Dec 2012, 23:00

Izvinjavam se Slika ponela me secanja.

Korisnikov avatar
san_šabacisko
Drug Član
Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:00

Postod san_šabacisko » 16 Mar 2013, 16:54

daj ljudi šta se raspravljate oko toga da li je bolji zato što je nekome lakše ili lepše, to je stvar potrebe i različito je od čoveka do čoveka i ne znači da ako je meni bolji jedan tip da to svima treba da bude. treba tehničkim prednostima i manama tih tipova i onda po tome svako neka odabere svoj tip menjača.
:9000CC: 1987.
:NG900Cab: 2002.
:9000CC: 1988.

Povratak na “MENJAČI”