Postod Gost » 06 Nov 2012, 22:37
Evo mene opet, izmaltretirao sam Kikija za medalju, ali smo resili par bitnih problema. Na prvi servis sam kasnio dva sata zbog poslovnih obaveza, ali su me momci i devojke iz Saabotera sacekali, pa smo sa radovima poceli tek posle 16h, a zavrsili posle 20h, sto ce reci da ciscenje sita i kartera nije bas mali posao (rastavise pola trapa). Evo sta je uradjeno danas:
- zamena ulja (Mobil1 Super 10W40)
- filter ulja
- filter goriva
- filter vazduha
- filter klime
- zaptivac poklopca ventila
- gumica vazdusnog kolektora na usisu
Ova poslednja stavka je bila odgovorna za mnogo, mnogo fals vazduha, pa sada auto radi na 800rpm i na plinu i na benzinu (do sad, kad se ugreje, 1100-1200rpm), u kabini se uopste vise ne oseca smrad plina (a smrdeo je jezivo, nisam smeo ventilaciju da koristim), auto ne protrzava pri kretanju i promeni brzina (mislio sam da je korpa - nije, dobro je :)), ubrzava neuporedivo bolje nego ranije - i sve se ovo desavalo zbog jedne najobicnije gumice. Takodje, zamenom filtera klime koji je izgledao kao da su ga izvadili sa dna Dunava, kabina je prestala da magli. Ulje je bilo retko kao voda i crno kao ugalj, filter ulja neodgovarajuci, ovaj automobil je stvarno u poslednji cas dosao u prave (moje) ruke.
Na zalost, nismo imali dovoljno vremena na raspolaganju za pronalazenje mesta gde gubi rashladnu tecnost (gubi oko 0,5l na stotinjak kilometara), to cemo drugi put. Sad sledi grcanje do kraja meseca zbog oveceg izdatka, ali vec posle prvog - eto mene u Saaboteru, da nastavimo gde smo stali.
Inace, moram da priznam da sam vrlo izbirljiv po pitanju majstora, narocito popizdim kad ih provalim da nemaju pojma, a cesto mi se desavalo, ali Kiki stvarno odlicno zna posao, tu nema nikakve dileme. Retko se kad usudim da preporucim mehanicara, za njega najtoplija preporuka, i za znanje, i za umece, i za odnos prema musteriji.
Poslednji put menjao 1 dana Gost, izmenjena 6 puta