Saab 9000 CD
- Slavisacs
- President Saab Club
- Pridružio se: 17 Okt 2012, 00:00
- Kontakt:
Saab 9000 CD
Evo ovako,nisam uspeo da slikam,zao mi je sto sam isprozivao zenu,ali stvarno nju ovo i ne zanima,ima jos troje kola novije generacije i ne razume se bas,podatke u oglasu je lupala,posto joj je saobracajna bila u autu,pa nije znala sta da napise....Auto je stvarno ocuvan sto se tice enterijera,pa i limariski,sve istina sto je napisala,nije lupan,ona je treci vlasnik i kod nje je 12god,vidi se da su ljudi koji imaju kesa,Dedinje,Vila i da su ugradjivani sve novi delovi....Zeza je kaseta,ja sam poneo svoju,stavio i posto joj je auto stajao 3 meseca,stavio kablove i bbbbrrrrrrrrrrrrrmmmmmmmmmmmm,kao da je paljen svaki dan.Radi kao singerica,posto joj je polu pun rezervoar,ostavio sam da radi sat vremena,malo su kocnice zahrdjale,ali koci u mestu,menjac kao noz u puter.... I prilikom rada samog motora,nesto mi je privuklo paznju LUPKANJE,kao da je dizel,a nije motor kao motor nego nesto ovde
Ako neko zna sta moze da bude i da li to tako mozda treba?Sutra bih opet otisao ,ako stignem,pa ako moze neki savet.A da Cetiri zimske gume....
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
- Slavisacs
- President Saab Club
- Kontakt:
Re: Saab 9000 CD
Napisala je da je stranac,zato sto je auto iz inostranstva A uvezen je pre 12god.
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
- Slavisacs
- President Saab Club
- Kontakt:
- Slavisacs
- President Saab Club
- Kontakt:
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
- AERO
- Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00
Izbrisao sam zadnje dve slike da se ne ponavljaju.Jednu sam ti stavio na pocetak price,a ona sa obelezenim delom gde zvecka je u postu iznad
Sto se tice auta na ovih par slika,u opste mi ne deleju kantasto,cak sta vise JAKO sam zadovoljan detaljima kao sto su linija,forma itd.Na spram cene koju si prijavio ,nista drugo mi ne preostaje nego da ti kazem - Alal vera majstore.
Deluje mi kao da mu treba neki malo ozbiljniji servis (veliki) zbog stajanja i da je to to.
Sto se tice auta na ovih par slika,u opste mi ne deleju kantasto,cak sta vise JAKO sam zadovoljan detaljima kao sto su linija,forma itd.Na spram cene koju si prijavio ,nista drugo mi ne preostaje nego da ti kazem - Alal vera majstore.
Deluje mi kao da mu treba neki malo ozbiljniji servis (veliki) zbog stajanja i da je to to.
tu kako je zaokruzeno nema sta da lupka... to je usisna grana... jedino da je neko bacio kliker unutra...
Verovatno lupkaju podizaci...
Verovatno lupkaju podizaci...
- Slavisacs
- President Saab Club
- Kontakt:
Ne na usisnoj,nego u toj supljini izmedju poklopca i usisne,otprilike na sredini.Koliko je to lose,ako su podizaci,predpodstavljam od duzeg stajanja,uradjen je servis u maju,a kaseta je riknula u junu,znaci stajao je skoro cetiri meseca....nije imala potrebe da se nervira oko toga posto vozi compresor
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
- Slavisacs
- President Saab Club
- Kontakt:
Kao da jedna te ista stvar lupka,na leru radi lepo,dize i spusta obrtaje odlicno...mekana creva...
Nesto kao ovo
Nesto kao ovo
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Dizna najverovatnije se cuje jer auto dugo nije paljen,tako je bilo i kod mene. Video sam auto uzivo ispred nemacke ambasade u januaru cini mi se.
- Slavisacs
- President Saab Club
- Kontakt:
Delim tvoje misljenje,ali nisam siguran,kako ti se cini,posto si ga video uzivo?
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Hladno je tog dana bilo,cekao suprugu ispred ambasade preko dva sata,zaledio se.Kad sam dobro promrzao otidjoh preko puta u kafic na caj i da se makar malo vrnem u prvobitno stanje. Seo ja poceo da se grejem,blejim kroz izlog kad preko puta se parkira bas ovaj CD. Ja zinem kao za nekom dobrom ribom,sacekam da izadje gospoja iz auta,ode, a ja zaboravio i da sam tek stigao,ni caj nisam popio,stignem u brzini da platim racun i oko auta se okretah dosta dugo. Prvi utisak,lepa boja,ima li kozu,ih nema,felne jok,ali je prav kao strela,mamu mu,nema klimu e jbga onda verovatno nije ni turbo. I tako jedno vise od pola sata. . . Sto ti je bolest,jednom udje li u krv,najebo si.
- Slavisacs
- President Saab Club
- Kontakt:
Istina.Ta gospodja radi u nekoj ambasadi,dosta je ocuvan kako spolja tako i iznutra,ona se kune u motor,da je dobar,ali jbg. imam i ja usi i oci,pa reko da proverim... je sto nema klimu i turbinu,ali za ove pare Nego cekam nekih par dana da mi legne kinta,pa da ga dovezem kuci.Ako neko ima dobru kasetu,bilo bi od pomoci,ali ne mora bas odmah,posto sam ovu skinuo sa zelenog,Malo me zeza kes,kupio sam menjac,sad ovog sabica,imacu celu kolekciju Moracu jednog da prodam,ali da prvo vidim,sta koji kaze
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
- Slavisacs
- President Saab Club
- Kontakt:
Ja cenim dobar savet
Nego razmisljam ja tako skoro celu noc vracam film,kontam da sam nesto propustio i setim se neceg tako reci zanimljivog... Da li je moguce,da od stajanja odu gumice ventila,ili je potrebno neko vreme da se sve vrati u normalu,posto mi je malo,al bas malo, bacao kao beli dim,kada skinem merac od ulja,a sa predpostavkom da je motor bio relativno vruc,a napolju hladnije,mozda je i normalno.Kao sto sam napisao,creva su mekana...
Nego razmisljam ja tako skoro celu noc vracam film,kontam da sam nesto propustio i setim se neceg tako reci zanimljivog... Da li je moguce,da od stajanja odu gumice ventila,ili je potrebno neko vreme da se sve vrati u normalu,posto mi je malo,al bas malo, bacao kao beli dim,kada skinem merac od ulja,a sa predpostavkom da je motor bio relativno vruc,a napolju hladnije,mozda je i normalno.Kao sto sam napisao,creva su mekana...
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
- AERO
One ako su se skamenile i izgubile na svom viskozitetu,NIKAD se vise nece vratiti u stanje da lepo prijanjaju uz stub ventila.....ali:
Ne bih puno da ti pametujem,(oba sam video samo na slikama) ali evo nekog mog razmisljanja:
Sad vec tvoj CD,je imao poslednjih 12 godina (koliko sam razumeo) jedan sasvim solidan tretman odrzavanja.Po profilu vlasnice,sticem utisak da je odrzavanje islo sasvim glatko shodno potrebama i servisnim intervalima.Po profilu servisera ( cini mi se da si rekao David),sticem utisak da je bio u korektnim rukama.
Sve to mi daje indicije,da sve sto ne valja na tom autu ,je zapravo uzinio zub vremena,krunisano sa njegovim stajanjem od kada je prestao da se vozi.
Dakle,to je sasvim solidna osnova za ulaganje,a i inicijalna cena prilikom nabavke se pase u tu celu matematiku (po meni).
..........Lako je s tudjim parama raspolagati
Elem.....spomenuh negde gore - dobar servis!!!
Pod tim sam mislio bas ozbiljno dijagnostikovanje stanja CELOG auta,i shodno tome,spisak sta treba i udri.Kolko para - toliko muzike.
Tu sad dolazimo i do tvog pitanja za gumice,Tazz-ovog razmisljanja o hidro podizacima,Koljine sugestije za dizne,evidentnog kvara DI kasete itd....
Ja da sam na tvom mestu,i ukoliko je odluka da ostaje CD - skinuo bih glavu ,zavirio u stanje stublina,klipova itd,.....snimio lanac i pratece oko njega,spakovao glavu po PS-u,sibnuo novi dihtung,okacio drugu DI i SVECICE !!!!,ocistio dizne ultrazvucno - i zavrsio pricu oko motora za duzi period.
O akomulatoru OBAVEZNO vodi racuna.Ne treba ti dobar nego NOV !!!!
Sve drugo je inprovizacija.....odnosno trenutno saniranje eventualnog nedostatka,kako bi se samo auto stavio u finkciju.
Svestan sam da to zahteva odredjena novcana sredstva,pa na to dodati prenos i registraciju,ali pre svega ,mislim da je najpametnije da resis koju ces bitku da bijes - CS ili CD.
Ako se trosis na oba fronta bice lose.....
Ukoliko odluka padne da CD ide dalje na dobos,zameni ulje jer se skamenilo od stajanja,nabavi kasetu i provozaj ga malo da vides kakvo je ustvari pravo stanje tog auta.Ovako je sve na pipanje,na sluh itd.
Ne bih puno da ti pametujem,(oba sam video samo na slikama) ali evo nekog mog razmisljanja:
Sad vec tvoj CD,je imao poslednjih 12 godina (koliko sam razumeo) jedan sasvim solidan tretman odrzavanja.Po profilu vlasnice,sticem utisak da je odrzavanje islo sasvim glatko shodno potrebama i servisnim intervalima.Po profilu servisera ( cini mi se da si rekao David),sticem utisak da je bio u korektnim rukama.
Sve to mi daje indicije,da sve sto ne valja na tom autu ,je zapravo uzinio zub vremena,krunisano sa njegovim stajanjem od kada je prestao da se vozi.
Dakle,to je sasvim solidna osnova za ulaganje,a i inicijalna cena prilikom nabavke se pase u tu celu matematiku (po meni).
..........Lako je s tudjim parama raspolagati
Elem.....spomenuh negde gore - dobar servis!!!
Pod tim sam mislio bas ozbiljno dijagnostikovanje stanja CELOG auta,i shodno tome,spisak sta treba i udri.Kolko para - toliko muzike.
Tu sad dolazimo i do tvog pitanja za gumice,Tazz-ovog razmisljanja o hidro podizacima,Koljine sugestije za dizne,evidentnog kvara DI kasete itd....
Ja da sam na tvom mestu,i ukoliko je odluka da ostaje CD - skinuo bih glavu ,zavirio u stanje stublina,klipova itd,.....snimio lanac i pratece oko njega,spakovao glavu po PS-u,sibnuo novi dihtung,okacio drugu DI i SVECICE !!!!,ocistio dizne ultrazvucno - i zavrsio pricu oko motora za duzi period.
O akomulatoru OBAVEZNO vodi racuna.Ne treba ti dobar nego NOV !!!!
Sve drugo je inprovizacija.....odnosno trenutno saniranje eventualnog nedostatka,kako bi se samo auto stavio u finkciju.
Svestan sam da to zahteva odredjena novcana sredstva,pa na to dodati prenos i registraciju,ali pre svega ,mislim da je najpametnije da resis koju ces bitku da bijes - CS ili CD.
Ako se trosis na oba fronta bice lose.....
Ukoliko odluka padne da CD ide dalje na dobos,zameni ulje jer se skamenilo od stajanja,nabavi kasetu i provozaj ga malo da vides kakvo je ustvari pravo stanje tog auta.Ovako je sve na pipanje,na sluh itd.
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Slavisa, ima stara poslovica bolje vrabac u ruci nego golub na grani.
Ne zelim da se mesam u tvoju odluku, ali ja bih uzeo CD prebacio ono sto ti treba iz CS-a u njega dakle klima, plin i sl. a CS prodao.
Ovaj CD mi je gospodski auto i mislim da mu turbo ne fali
Ne zelim da se mesam u tvoju odluku, ali ja bih uzeo CD prebacio ono sto ti treba iz CS-a u njega dakle klima, plin i sl. a CS prodao.
Ovaj CD mi je gospodski auto i mislim da mu turbo ne fali
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- AERO
Kolja je napisao:Ne bih da se mesam ali bih prebacio klimu sa cs-a na cd-a.
Jel CD nema klimu??kd23se4 je napisao:prebacio ono sto ti treba iz CS-a u njega dakle klima, plin i sl.
- Slavisacs
- President Saab Club
- Kontakt:
Mislim da ima,ali ne automatsku
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Onda ne diraj nista! Manuelna je skroz OK, ako ne patis sa lampicama i ostalim glupostima. Imam manualnu u 900ki pa znam sta pricam
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- Slavisacs
- President Saab Club
- Kontakt:
Ako dimi na meracu, to nema nikakve veze sa gumicama ventila. Od stajanja ce tesko da propadnu, jedino ako je stajao 10 i kusur godina, a nije. Gumice propadaju zbog upotrebe, odnosno, zbog temperature koju trpe. A kada propadnu, plavi dim se pojavljuje na izduvu, ne na meracu. Jesi promenio motorno ulje, za pocetak?Slavisacs je napisao: Da li je moguce,da od stajanja odu gumice ventila,ili je potrebno neko vreme da se sve vrati u normalu,posto mi je malo,al bas malo, bacao kao beli dim,kada skinem merac od ulja,a sa predpostavkom da je motor bio relativno vruc,a napolju hladnije,mozda je i normalno.
Pravo zboris Aero. Ljudi,imate slike,gde je na njima kompresor,cevi,hladnjak? Auto nema klimu,nmvz kad vec ima na csu. Po meni auto vredi svaku paru,bolji je od tvog CSa sigurno. Prebacis lepo alu felne,klimu i plin. A CSa na prodaju. Ne bih da me pogresno shvatis ali tvom autu je skidan tcs,kupus pod haubom od kablova,vakuuma i slicno,sedista nisu ista(prednja i zadnja),tapaciri uradjeni u zelen skaj i td. Plus menjac koji ces tesko naci. . .
- Slavisacs
- President Saab Club
- Kontakt:
Bas sam rekao u drugom postu,auto je ostao kod gospodje,dok ne zavrsim prepis,za prepis cekam platu,znaci nekih sedam dana,ili da prodam CS-a ,a onada sve redom...
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
- Slavisacs
- President Saab Club
- Kontakt:
Realno,plin vec imam,znaci ne moram da skidam,za felnama ne patim,ali dobicu jos jedan set zimskih guma sa felnama,ima polu-automatsku klimu,sto mi je ok.Neko voli zeleni skaj ,slaze se sa bojom auta Sedista su ista,koliko ja znam,ako gresim,neka me neko ispravi Sala,nego,stavljen je u oglase,pa ko voli nek izvoli...Kolja je napisao:Pravo zboris Aero. Ljudi,imate slike,gde je na njima kompresor,cevi,hladnjak? Auto nema klimu,nmvz kad vec ima na csu. Po meni auto vredi svaku paru,bolji je od tvog CSa sigurno. Prebacis lepo alu felne,klimu i plin. A CSa na prodaju. Ne bih da me pogresno shvatis ali tvom autu je skidan tcs,kupus pod haubom od kablova,vakuuma i slicno,sedista nisu ista(prednja i zadnja),tapaciri uradjeni u zelen skaj i td. Plus menjac koji ces tesko naci. . .
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88