nik 900t je napisao: ko sta ima neka kaze slobodno
Doobro Nik,evo ga moje misljenje:
Auto spolja izgleda za

....ali to bi bio
samo jedan od razloga ,zasto bi on usao u uzi izbor kupovine tvog eventualnog ljubimca.....
Nemoj smetnuti s'uma,da je ovo restajling model (sto utice na cenu), i isto tako znaj,da 9-5 sa 150.000km u toj godini (pa tacno da nema sedista i muziku ),je skup ko "djavo".
Pre nego krenemo o samom autu da pricamo,zeleo bih samo da te podcetim ,da je ovaj prodavac,u proslom oglasavanju,izbacio DVA puta oglas za ovaj auto (nije slucajno jel su slike bile razlicite),ali isto tako je,u ta dva oglasa naveo razlicite kilometraze (30.000km),sto MOZE,a i ne mora nista da znaci.
Sad o samom autu:
Po MENI,ovaj auto (odnosno slike iz oglasa ovog auta-bilo ih je 24 u jednom momentu) ,mnogo odudaraju od konkurencije.Deluje mi mnogo bolje od drugih.....
Ja volim kad je auto napucan opremom,ali mi kozni enterijer prilikom kupovine polovnjaka u SRBIJI (iz uvoza) - ne bi bio presudan faktor.Svakako bi kao kupac voleo da se "ogrebem"za sto vise,ali ima mnogo precih i bitnijih stvari ,koje se mnoooogo skuplje i teze se resavaju ,nego li 4 srafa za zamenu sedista .....Isto vazi i za muziku (koju je Kolja odlicno primetio),ali to za sada nek ostane u drugom planu.
Idemo dalje....karoserija! Po meni odlicna,bez znakova farbanja i zafarbavanje (po slikama),bez cesanja po branicima i retrovizorima (parkiranje i gradska voznja) ,i bez ostecenja po haubi od sitnih kamencica (voznja po auto putu).
Pa gde su ga onda vozili - sunce li im njihovo????

....Mozda svukuda ali su ga pazili !!!.......(iako su holandezi u pitanju).
Ajmo dalje....enterijer !Po meni odlican (ako zanemarimo dugmice na radiju).Sediste vozaca koje je uvek na udaru je uredno (bez tragova ostecenja na lumbalnom delu),fabricke patosnice na kojima se jasno vide tragovi istrosenosti na mestu ispred papucice gasa gde stoji vozaceva peta (vidi se kako je drugacije boje),ali isto tako se vidi da su te patosnice u tom autu od pocetka,jer je boja materijala SRAZMERNO izbledela .
Rucke,ruhohvati,rucica menjaca,itd (sve sto se vidi) ,ostavlja utisak "kultivisanog"koriscenja i odnosa predhodnih vlasnika prema ovoj unutrasnjosti.Ono sto ne mogu da nadjem ( a trebao bi da ima),su - ostaci ili tragovi nosaca za mobilni telefon,jer je "hands free" opcija koriscenja telefona napolju - isto kao "dobar dan".
Dakle enterijer ok sacuvan,opran i spremljen za prodaju.
Ajmo dalje...trapovi!
Po slikama naravno ne mozemo da vidimo dal nesto lupka ili zvecka,ali po onome kako "stoji" ovaj auto (deluje mi zategnut kao pracka) ,sticem utisak da je i to ok (naglasavam po slikama).
Felne mi odaju utisak PRAVOVREMENOG odrzavanja,jer nema ostataka zalepljenog grafita iz plocica ,koji se obicno lepi po felni i tako zapekne za nju ako se ne odrzavaju redovno.Onda to krene da zuti,i to vise ni "bog otac" ne opra.....
Motor/menjac: ....no coment!!!!!
Od 24 slike ovog auta,koje su izasle u etar,bas je cudno da ni jedna nije zalutala pod haubu,a prodavci su auto plac - znaci ljudi koji znaju svoj posao.Taj deo se dakle resava na licu mesta....
Opsti zakljucak:
PO MENI - kupovina saab-a 9-5 restajlinga za 4000e(tu cifru uzimam kao 100% izvesnu),sa pravih i dokumentovanih 150.000km ,ocarinjenog na ime,sa placenim dazbinama,i stanjem onakvim kakvim nam je predstavljen - NIJE jeftino ( za nase uslove i prilike),ali moras biti svestan da kvalitet moras i da platis.
Ukoliko BILO STA od gore pomenutog,odudara od kvaliteta koji zahteva ta kilometraza,cena zahteva korekciju.
Koliku?- to sad zavisi od obe strane (kupca i prodavca).
Savet za kraj:
Dodjes na plac,kleknes ispred auta i snimis dal je skidan karter.Ako nije ,zahvali se i idi kuci odmah....
Ako jeste,servisna na uvid ,i ako u servisnoj NIJE ubelezeno skidanje kartera ( a nije 100% jer je servisna lazna),opet se zahvali i pali kuci....
Dakle - NE ODVRACAM TE OD KUPOVINE ,nego ti skrecem paznju da ne dozvolis da iko pokusa da te dovede u zabludu ,i proda ti nesto sto nije tako kao sto je predstavljeno.
Ukoliko sumnjas u bilo koju moju rec ovde napisanu - ti onda PUN NAZIV (i adresu) SERVISA sa pecata iz servisne PREPISI (bar 3 poslednja),posalji mi ,a ja cu zamoliti naseg clana ( iz Holandije),da ih pozove,da se pita malo sa njima oko tih servisa (pecata),I DA MAIL-om ODGOVORE,pa ti onda sa tim papirom (odstampacu ti),UMOTAJ one 4000e sto si planirao da das njima ,i nastavi da trazis saab-a sa predjenih 158.000km - ALI NE U SRBIJI,jer se takav u karoseriji 9-5 iz 2003ce godine ovde NE UVOZI !!!!
DAKLE 4 soma NE ,ovaj auto DA !!!!! ..........kazem ja - gde si nam dao slobodu da komentarisemo i kazemo sta mislimo.
Naravno - ne znaci da ce svako razmisljati ovako kao ja.