Perkele je napisao: Pumpa je sredjena ali mi se danas desi neka gluposto ne znam jos sta bi moglo biti, paljenje na benzin je sredjeno...
Danas krenem u Ulcinj i u povratku u tunelu mi auto kao pocne jako lose da vude i odjednom se ugasi, nekako ga spustim na neki parking sreca bilo je nizbrdo pa sam izasao iz tunela bezbedno. Verglao sam i nista, i onda ga upalim na plin bez problema, prebacim na benzin ugasi se... Pumpa se cuje benzinska da radi e sad sto nece na benzin nemam pojma, na plin pali i ide normalno.
Jel ima neko neku ideju?
Gasi se na benzin
- AERO
- Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00
Gasi se na benzin
- AERO
Re: Gasi se na benzin
TAZZ je napisao:Nemas benzina u sistemu.
Spalo crevo sa benzinske pumpe.
Recimo...
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
pumpa radi, ali nema dovoljno snage tj. slab pritisak
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
Tipujem spalo crevo sa pumpe dole u rezervoaru u chantri...
Menjana je pumpa...
to se deshava u 90% slucajeva...
Menjana je pumpa...
- AERO
Perkele je napisao:Mislis unutra u rezervoaru sa pumpe koja je u onoj plasticnoj skalameriji?
To je i meni palo na pamet posto je pri zameni kupovano novo crevo sa selnama nije moglo ono staro da se stavi pa sam pomislio da je to mozda spalo, inace benzina u rezervoaru imam bas dosta, sigurno 50l.
A to u tunelu se desilo na plinu gasenje, to me jos vise buni!
I jos jedno pitanje, kad dam kontakt cujem pumpu, ona odradi ono svoje i prestane, kad pocnem da verglam jel ona treba da zuji dok verglam, pretpostavljam da treba a nisam bas siguran da zuji, moram to proveriti ujutro.
- kd23se4
- Site Admin
ima rezonaTAZZ je napisao:Tipujem spalo crevo sa pumpe dole u rezervoaru u chantri...
Menjana je pumpa...
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- Perkele
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
- Kontakt:
Kad verglam treba da zuji pumpa, jel tako?
Pazi... ne secam se sad napamet...
Moguce da ne treba ... nego tek kad se upali cuje se pumpa.
Kad ti radi na plin, treba da se cuje pumpa... i ti prebaci na benzin, i ako se ugasi ... eto reshenjaaaaaaaa.....
Spalo crevo u chantri...
u JANJE!
Kad ti radi na plin, treba da se cuje pumpa... i ti prebaci na benzin, i ako se ugasi ... eto reshenjaaaaaaaa.....
Spalo crevo u chantri...
u JANJE!
- kd23se4
- Site Admin
Pumpa treba da se cuje kako zuji cim das kontakt, kad verglas ne bi trebalo da se cuje ako je novaPerkele je napisao:Kad verglam treba da zuji pumpa, jel tako?
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- Perkele
- Drug Član
- Kontakt:
U pravu ste, kad dam kontakt tad se cuje nekoliko sekundi, kad verglam ne cuje se. Kad upalim na plin i dok auto radi ona zuji stalno, ali cim prebacim na benzin auto se gasi. Ujutro cu da vadim cantru verovatno je spalo crevo.
- Perkele
- Drug Član
- Kontakt:
Izvadio jutros celu cantru i na oko sve deluje ok, osim u onom donjem situ preko kog ide benzin iz rezervoara u cantru ono jajastog oblika, skinem njega kad ono neka gumica kao kontaktno socivo samo malo veca mislio sam da ono zacepljuje rupu pa sam ga izvadio, medjutim isto...
Kad namontiram cantru i skinem odvodno i dovodno crevo i dam kontakt pumpa izbacuje benzin, e sad, posto ta pumpa ima nekoliko bara pretpostavljam da bi to tebalo da prska do neba u kolima a kod mene prska ali ne znam jel to dovololjno, doduse stavio sam odvodno i dovodno crevo ali tek da dotakne te rupe da mi ne prska gore... Ma nisam pametan...
Jel moze neko da mi samo slika izgled odozgo da vidim koje crevo gde ide, posto sad ni to nisam siguran, ima crno i belo pa da budem siguran da sam to vratio kako treba.
Kad namontiram cantru i skinem odvodno i dovodno crevo i dam kontakt pumpa izbacuje benzin, e sad, posto ta pumpa ima nekoliko bara pretpostavljam da bi to tebalo da prska do neba u kolima a kod mene prska ali ne znam jel to dovololjno, doduse stavio sam odvodno i dovodno crevo ali tek da dotakne te rupe da mi ne prska gore... Ma nisam pametan...
Jel moze neko da mi samo slika izgled odozgo da vidim koje crevo gde ide, posto sad ni to nisam siguran, ima crno i belo pa da budem siguran da sam to vratio kako treba.
- kd23se4
- Site Admin
jel imas od nekog da pozajmis barometar? Treba da ti pravi negde oko 3 bara pritisak!
I proveri da ti se nije zapusila ventilacija rezervoara! Sta se desi? Kad pumpa krene da uvlaci gorivo polako nestaje vazduha u rezervoaru (nastaje vakum) i pumpa nema snage da uvuce!
Probaj da vozis bez cepa na rezervoaru! Ako radi onda ti je tu problem!
I proveri da ti se nije zapusila ventilacija rezervoara! Sta se desi? Kad pumpa krene da uvlaci gorivo polako nestaje vazduha u rezervoaru (nastaje vakum) i pumpa nema snage da uvuce!
Probaj da vozis bez cepa na rezervoaru! Ako radi onda ti je tu problem!
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
Imas problem sa gorivom ocigledno. ili je u rezervoaru. ili je pri motornom prostoru. ja sam tipovao na najlaksu i najbezbolniju varijantu.
- Perkele
- Drug Član
- Kontakt:
Ma nista, ceo dan mi ruke smrde na benzin, ni more nije uspelo da izvuce smrad...
Palicu na plin i doci tako do kuce, posle cu videti kad dodjem da resim to.
Palicu na plin i doci tako do kuce, posle cu videti kad dodjem da resim to.
- Perkele
- Drug Član
- Kontakt:
Ajde da dam epilog ovoj temi...
Ipak je bilo do pumpe, pre nekih mesec dana mi je crkla i stavili smo polovnu sa drugog Saab-a, radila je normalno dok nisam otisao na more i bas tad je nasla da oslabi...
Na kraju otisao kod majstora i kad je ustanovio da je do nje dogovorili smo se da stavimo novu i da mu doplatim razliku u ceni.
Inace, da me ne ispitujete sto odmah nisam stavio novu, nisam jel uvek kontam bolje polovna original nego nova neka turska ili kineska, a opet polovnu je imao kod sebe i sve gotovo za pola sata a za novu je melo cimanje...
Sve u svemu sad je mnogo tisa pumpa, ona je bila bucna, bas se cula u kabini kad das kontakt a ova i kad naculis usi se ne cuje, nadam se da sam sa njom miran sad dok imam auto.
Ipak je bilo do pumpe, pre nekih mesec dana mi je crkla i stavili smo polovnu sa drugog Saab-a, radila je normalno dok nisam otisao na more i bas tad je nasla da oslabi...
Na kraju otisao kod majstora i kad je ustanovio da je do nje dogovorili smo se da stavimo novu i da mu doplatim razliku u ceni.
Inace, da me ne ispitujete sto odmah nisam stavio novu, nisam jel uvek kontam bolje polovna original nego nova neka turska ili kineska, a opet polovnu je imao kod sebe i sve gotovo za pola sata a za novu je melo cimanje...
Sve u svemu sad je mnogo tisa pumpa, ona je bila bucna, bas se cula u kabini kad das kontakt a ova i kad naculis usi se ne cuje, nadam se da sam sa njom miran sad dok imam auto.
Koliko je to kostalo u varijanti polovna,a koliko posle u varijanti novo?
- Perkele
- Drug Član
- Kontakt:
Polovnu mi je naplatio 50e, a nova je 8000 i nesto dinara, nisam bas zapamtio, da li je puno ili nije, nemam pojma, neko vec rece na forumu da su svi Saab majstori u BG lopovi tako da se ne opterecujem bas previse.
- boresky
- Pridružio se: 02 Jul 2014, 23:50
Bas, u janje.TAZZ je napisao: ↑06 Sep 2012, 21:45Pazi... ne secam se sad napamet...
Spalo crevo u chantri...
u JANJE!
Ja nedavno mjenjao pumpu, premostio komad cijevi koja se mora odrezati na izlazu goriva pa sam se zaebo jace....
Neki dan mi se ugasi sam od sebe, probavao CPS, i drugu kasetu i nista, on mrtav i onda se sjetim da bi moglo biti to govno u famoznoj chantri.
Stavio danas drugo, sa jacim selnama i gumeno crijevo od izlaza na ulosku do T racve, stego postenski i radi. Zato, savjet-kad se radi onda to mora biti 100% a ja sam se uje#o sto sam pristao kupiti plasticno crijevo i slabije selne jer sam mislio da ce to biti OK ali, klinac....
SAAB 9-5 Wagon / SAAB 900i OG