Ma ne Boki,kakvi katastrofalno.......Kad sam rekao da gledas "trgovackim" ocima na automobile,pod tim sam podrazumevao ,da uvek kada stojis ispred nekog auta,i gledas njegovu cenu i stanje,prva misao koja ti prolazi kroz glavu je - kako bi trziste odreagovalo na tu ponudu.To je normalno za tebe,jel godine rada u tom poslu kojim se bavis cine svoje.Boki je napisao:prema tome mozda sam malko preterao sa niskom cenom,ali daleko od toga da sam preterao katastrofalno.
Ako bi sad uzeli primer taj auto tvog drugara koji si naveo ( mislim da se radi o teget autu sa bez kozom),docicemo na upravo ono sto si rekao:
Za 2900e na nasem trzistu se moze dobiti dizel 9-5 koji je presao "Boga oca".
To je upravo ono sto hocu da kazem,jel auto sa 400/500 hiljada ,ja nikako ne mogu da svrstam u grupu "dobar auto",iako je tehnicki ispravan i iako mozda nikad nije imao neku limarsku havariju.Takav isti auto sa predjenih 150/200 hiljada je dosta skuplji (od 2900e),a takav neki primerak je za mene "dobar"
Dakle sa aspekta obicnog posmatraca sa strane - dobri su i jedan i drugi,ali sa naseg aspekta,ta selekcija mora biti rigoroznija nego li kod ljudi koji se ne bave tom problematikom.......i naravno UVEK stoji ona tvoja prica,da tako dobar auto(kvalitetan i skup) ,kod nas nema ko da plati.Tu si u pravu 1/1
Tazz - U periodu kada je dosao tvoj autobus (a i automobili pre njega),i ti si imao da kazem "trgovacki" pristup celoj operaciji.Ne kazem da si ga kupio karavana namenski da bi ga prodao,nego da te je samo zanimala povoljnija nabavka od uopstene na trzistu u tom trenutku.Ti si covek koji dosta zna,koji ima neke svoje izvore i kontakte,i koji sam ume i moze dosta (sve) stvari da odradi sam,te se tako ne mozes uzimati kao reper za nas "obicne smrtnike" jel hteo ti to da priznas ili ne - odudaras od nas.Naravno u pozitivnom smislu.....jer kad ti (primera radi) kupis saab-a sa motorom u gepeku,TOTALNO je drugacija dalja postavka kod tebe,a totalno suprotna kod nekog od nas (mislim na nas sa foruma).TAZZ je napisao:Moja autobus je 2010 u januaru na ime mene dosao oko 2.8......
Prema tome - ne
Tako je matori,i takvi kao ti i trebaju da voze benzinca,jer na svaki njegov sum - ti si na kanalu i trazis uzrok.Ti ga pazis ,mazis,odrzavas ali i za uzvrat hoces da ga stisnes po gasu kad ti se hoce.To je skroz ok,i ja to pozdravljam,jer si pravi igrac za to......(po nekom mom gledistu).GRIPEN je napisao:Moj stav je da cu uvek pre platiti registraciju od 55k din za 200 i kusur konja nego isto tiliko ili malo manje za neki dizel od jedva 125ks.