Motori koji idu u 9-5-ice

Korisnikov avatar
AERO
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

Re: Motori koji idu u 9-5-ice

Postod AERO » 18 Avg 2012, 16:50

Boki je napisao:prema tome mozda sam malko preterao sa niskom cenom,ali daleko od toga da sam preterao katastrofalno.
Ma ne Boki,kakvi katastrofalno.......Kad sam rekao da gledas "trgovackim" ocima na automobile,pod tim sam podrazumevao ,da uvek kada stojis ispred nekog auta,i gledas njegovu cenu i stanje,prva misao koja ti prolazi kroz glavu je - kako bi trziste odreagovalo na tu ponudu.To je normalno za tebe,jel godine rada u tom poslu kojim se bavis cine svoje.
Ako bi sad uzeli primer taj auto tvog drugara koji si naveo ( mislim da se radi o teget autu sa bez kozom),docicemo na upravo ono sto si rekao:
Za 2900e na nasem trzistu se moze dobiti dizel 9-5 koji je presao "Boga oca".
To je upravo ono sto hocu da kazem,jel auto sa 400/500 hiljada ,ja nikako ne mogu da svrstam u grupu "dobar auto",iako je tehnicki ispravan i iako mozda nikad nije imao neku limarsku havariju.Takav isti auto sa predjenih 150/200 hiljada je dosta skuplji (od 2900e),a takav neki primerak je za mene "dobar"
Dakle sa aspekta obicnog posmatraca sa strane - dobri su i jedan i drugi,ali sa naseg aspekta,ta selekcija mora biti rigoroznija nego li kod ljudi koji se ne bave tom problematikom.......i naravno UVEK stoji ona tvoja prica,da tako dobar auto(kvalitetan i skup) ,kod nas nema ko da plati.Tu si u pravu 1/1
TAZZ je napisao:Moja autobus je 2010 u januaru na ime mene dosao oko 2.8......
Tazz - U periodu kada je dosao tvoj autobus (a i automobili pre njega),i ti si imao da kazem "trgovacki" pristup celoj operaciji.Ne kazem da si ga kupio karavana namenski da bi ga prodao,nego da te je samo zanimala povoljnija nabavka od uopstene na trzistu u tom trenutku.Ti si covek koji dosta zna,koji ima neke svoje izvore i kontakte,i koji sam ume i moze dosta (sve) stvari da odradi sam,te se tako ne mozes uzimati kao reper za nas "obicne smrtnike" jel hteo ti to da priznas ili ne - odudaras od nas.Naravno u pozitivnom smislu.....jer kad ti (primera radi) kupis saab-a sa motorom u gepeku,TOTALNO je drugacija dalja postavka kod tebe,a totalno suprotna kod nekog od nas (mislim na nas sa foruma).
Prema tome - ne Slika
GRIPEN je napisao:Moj stav je da cu uvek pre platiti registraciju od 55k din za 200 i kusur konja nego isto tiliko ili malo manje za neki dizel od jedva 125ks.
Tako je matori,i takvi kao ti i trebaju da voze benzinca,jer na svaki njegov sum - ti si na kanalu i trazis uzrok.Ti ga pazis ,mazis,odrzavas ali i za uzvrat hoces da ga stisnes po gasu kad ti se hoce.To je skroz ok,i ja to pozdravljam,jer si pravi igrac za to......(po nekom mom gledistu).

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 18 Avg 2012, 17:07

Ajde i ovo da definisemo .Neko od nas gresi (mozda sam ja bas taj Slika )
AERO je napisao:NE POSTOJI DOBAR A JEFTIN SAAB !!!!
TAZZ je napisao:Aman o tome vam pricam... nema jeftinog i dobrog.
GRIPEN je napisao:Jos nesto, ima dobrih Saab-ova za male pare!
Samo,batalite one extremne slucajeve - prodaja na hitno jer mu trebaju pare za lek,za operaciju,za drogu.........To se ne vazi,nego globalno gledano na ponudu kod nas i EU.

Dakle - jel ima ili nema DOBAR A JEFTIN ?

P.S. - "Dobar" znaci:

- 150/200 hiljada km.
- Full PRAVA servisna istorija od PRVOG dana
- Prva boja (bez havarija) ikakvih
- Enterijer,exterijer,tehnicki - NOV !!!! (cist,lep,"mirisljav",besuman)
- Ne bitno odakle je (zemlja) i ko ga prodaje (plac,diler,privatno lice)

"Jeftin" znaci:

- Osetno povoljnija cena od konkurencije (npr. - svi su 5 hiljada,a taj jeftin je 3/3.5)

Gost

Postod Gost » 18 Avg 2012, 17:17

samo jedna info.boga oca je 334000km,ostalo sve kako kazes,koza je crna,teget met.,ja sam pre svega trgovac a i ti bi tako rekao da si prodao 2500 jedinica za 20tak godina i da auto negledas kao kucnog ljubimca jer ga ja tako nedozivljavam.meni takodje cena registracije nepravi glavnu teskobu,ja volim jeftino ili povoljno i da na njemu nema gubitka za 3-6 ili mozda 12 meseci.to je u zadnje 3 godine pretesko,ja jos uvek odolevam.to je moja prica.sto se nekih nasih drugara starih i novih tice realno je da nemoze da bude top,lpg sekvent skoro ugradjen,atestiran,karter skidao vec neko drugi i prao,trapovi zapeti ko pracka,gume novijane,tek registrovan,itd i to da kosta 3000e.naravno da to kosta 5000e,i da ja licno to tako nebi platio,sto neznaci da neko drugi nije i nece,ali vratite malo postove u rikverc ko god se nesto interesovao,pominjao,pitao u vezi nekog sa oglasa svi su hteli skoro gripenov auto ali po sindikalnoj ceni....niko ovde nije rekao nadji TAZZ,BOKI,KD,AERO......TOP 93,95 2001,2002 sa preporukom za 5000e,vec svi pitaju za neki od 2450,2700,3500.....a oni malo im fali do ostavinske rasprave....samrt.kad pogledas onog plavog negde na jugu za 2200 vdis da je prelomljen i umoran od svega,a ponajvise od torture i ,,snaznog odrzavanja,,starih vlasnika....oce da odustane pre nego sednes u njega,ko DRAGUTIN TOPIC na OI.
strasno je sve to,ali nazalost mi nismo jos naucili zasto dobar ili predobar auto ima ljutu cenu.Postoje slucajevi ali retki gde istrci neki jeftiniji,,gori kuca za lovu i sl,, ali nema to svaki dan ili svaki mesec. Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 18 Avg 2012, 17:26

Boki je napisao:ali nazalost mi nismo jos naucili zasto dobar ili predobar auto ima ljutu cenu.
E sad si objasnio - Slika .......To je ono sto ja pokusavam da docaram.

Gost

Postod Gost » 18 Avg 2012, 17:50

Nekada su gospoda,doktori,intelektualci,dobrostojeci inzenjeri,piloti i ostali vozili jedinstvenog,skupog SAAB-a,a sada izgleda svih tih nema,kao sto nema vise ni saab-a i sada nastupamo mi,sirotinja zeljna vrhunskog auta za 3000e,trazimo dlaku u jajetu,izmisljamo toplu vodu,racunamo kubikazu,registraciju,ugradjujemo lpg,budzimo.......itd mogu da nabrajam do veceras,u zelji i ideji nerealnoj da ce naici bas dzabaka neki vrh komad bas ceka nas za dz lovu....SMESNI SMO.TACKA.

Korisnikov avatar
GRIPEN
Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00

Postod GRIPEN » 18 Avg 2012, 20:14

AERO je napisao:Ajde i ovo da definisemo .Neko od nas gresi (mozda sam ja bas taj Slika )
AERO je napisao:NE POSTOJI DOBAR A JEFTIN SAAB !!!!
TAZZ je napisao:Aman o tome vam pricam... nema jeftinog i dobrog.
GRIPEN je napisao:Jos nesto, ima dobrih Saab-ova za male pare!
Samo,batalite one extremne slucajeve - prodaja na hitno jer mu trebaju pare za lek,za operaciju,za drogu.........To se ne vazi,nego globalno gledano na ponudu kod nas i EU.

Dakle - jel ima ili nema DOBAR A JEFTIN ?

P.S. - "Dobar" znaci:

- 150/200 hiljada km.
- Full PRAVA servisna istorija od PRVOG dana
- Prva boja (bez havarija) ikakvih
- Enterijer,exterijer,tehnicki - NOV !!!! (cist,lep,"mirisljav",besuman)
- Ne bitno odakle je (zemlja) i ko ga prodaje (plac,diler,privatno lice)

"Jeftin" znaci:

- Osetno povoljnija cena od konkurencije (npr. - svi su 5 hiljada,a taj jeftin je 3/3.5)
Ako je auto dobar, sto podrazumeva ovo sto si naveo i ako kosta izmedju 4-5 hiljada (zavisno od opreme i motora) za godiste 2000-2003 onda je to jeftin auto! Koji drugi auto tog godista, u takvom stanju i koji moze da se poredi sa 9-5-icom imate za te pare?!
All systems go, ready for takeoff!

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 18 Avg 2012, 20:20

GRIPEN je napisao: Ako je auto dobar, sto podrazumeva ovo sto si naveo i ako kosta izmedju 4-5 hiljada (zavisno od opreme i motora) za godiste 2000-2003 onda je to jeftin auto!
Ok ,ajd da vidimo dalje - Ko se slaze sa ovim sto je GRIPEN napisao?

Gost

Postod Gost » 18 Avg 2012, 21:52

ukucao sam na P.A sajtu parametre koji bi trebalo da izbace do 5000e vozila u gore naznacenom rasponu vozila koja lice svojim karakteristikama,velicini,snazi itd saab-u iz tih godina i dosao sam otprilike do sledecih podataka:izaslo je svega 17 saab vozila,s tim sto brzim odabirom krseva,neinteresantnih agregata i sl.koji neodgovaraju nasoj potrazi dosao brzo do cifre od 9 komada.ostali proizvodjaci su zastupljeni sa nepunih 800 vozila.posto je broj ogroman ja cu 90% napamet da eliminisem sto nas dovodi na cifru 80tak komada sto je izbor 9x veci iako sam nerealno eliminisao veliki broj auta.Nepije ova prica vodu sto se mene tice. Slika

P.S.auto kakav god da je u ovoj klasi niti je jeftin,niti moze biti kao nov 2000godiste za 5000e.Ako i postoji takvi primerci nemaju ni 100000km i takvih nema ni u oglasima ni u ponudi.To cuvaju u garazama TITO I PARTIJA LIKOVI.
Poslednji put menjao 1 dana Gost, izmenjena 18 puta

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 18 Avg 2012, 21:55

Boki je napisao:Nepije ova prica vodu sto se mene tice.
Ok - ajmo dalje drugari - ucimo i glasno razmisljamo.

Korisnikov avatar
GRIPEN

Postod GRIPEN » 19 Avg 2012, 02:10

ok, onda kupite ''dobrog'' Saab-a za 3000, al ostavite i meni jedan! Slika

Gost

Postod Gost » 19 Avg 2012, 08:46

GRIPEN ovde razmenjujemo misljenja a ne da se ljutimo sto nemislimo svi isto.ja za 6000e kupujem 2007-2008 godinu 9-5 koji puca kakav je.Neko drugi mozda to nemoze ili nece.Trziste je veliko i ima svasta.Prodajes i ti svoj pa ga nisi prodao za 6000e.Nekada davno sam pomenuo da trziste formira cene a ne ja,ti,neko treci.Prema svemu tome ajmo Slika

Korisnikov avatar
GRIPEN

Postod GRIPEN » 19 Avg 2012, 10:06

Ok, ne ljutim se naravno, glasno razmisljam i ponavljam, kupite dobar za 3000 i ostavite meni jedan! A za moj sam imao ponudu za 6000 i nisam ga prodao! Nije mi nuzda, ne prodaje mi se!
Jos nesto, nadji mi dobrog Aera 2007-2008god za 6000, kupujem odma!

Korisnikov avatar
Gangula
Pridružio se: 15 Avg 2012, 00:00

Postod Gangula » 19 Avg 2012, 19:53

Zanimljivo zanimljivo :)
Znaci da skupljam jos para? :D

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 19 Avg 2012, 20:43

S'obzirom da si relativno nov u drustvu,duznost mi je da ti skrenem paznju,da kad citas Bokijeve postove - treba da znas da je covek uspesan trgovac automobila,a kad citas gripenove postove,treba da znas da je covek "bolesno" pedantan ( u pozitivnom smislu) i veliki zaljubljenik u kvalitet i brzinu.

Kako imas znaci dva sveta ispred sebe (trgovca i zaljubljenika),njihovi postovi su totalno logicni,ali ih nikako nemoj shvatati kao neko prepucavanje (toga na forumu nema) ,nego jednostavno dva coveka misle razlicito ,te tako i pisu....

E sad kratko na tvoje pitanje: Znaci da skupljam jos para?
Ja bih dao ovakav odgovor:

Ako pricamo o 9-5 MY 01,02,03.....(ne bitno dal je benzin ili dizel),i ako mu usrafis tablice na svoje ime a za to potrosis 3000e,i ovde na forumu napises :
"Kupio sam dobar auto",ja cu te prvi ispraviti i reci ti "kupio si solidan auto" u koji treba ulaganja ....
Ako bi pak za isti posao sa srafljenjem tablica na svoje ime potrosio 5000e i napisao "Kupio sam dobar i jeftin" auto,ja cu te opet prvi ispraviti i reci "jeste dobar,ali nije jeftin".....

Koji,kakav i koliko skup ili jeftin ces kupiti,ostaje samo na tebi,a mi svi kolektivno smo uz tebe i naravno ti zelimo samo najbolje za sto manje love.

Kad definises svoje zelje i mogucnosti,ti napisi to javno,pa mozda ti neko i dosapne neku interesantnu ponudu.Nista lepse nego kada se izdesava neka trgovina kao sto su odradili (Hirsch i ivanhoe),gde nema nikakvih lazi i prevara,i gde se ljudskost i drugarstvo isturaju u prvi plan na obostrano zadovoljstvo.

Sto god vise pitas,vise ces znati,jer ovde ima dosta momaka koji poznaju razlicite oblasti.Deo si tima,tako da svaku tvoju eventualnu gresku,dozivljavamo kao kolektivnu,jer je tamo neko negde,uspeo da "obrlati" 70 ljudi kroz jednog naseg predstavnika.......

Zato mi pricamo na glas,a slozices se ,tako je normalno da ne mislimo svi isto.

Slika

Korisnikov avatar
Gangula
Pridružio se: 15 Avg 2012, 00:00

Postod Gangula » 19 Avg 2012, 20:47

Da, naravno. Slazem se u potpunosti i prihvatam sve!
Evo recimo, video sam zanimljivog karavana 2.0T sa P.A. crvene boje. 3,5 soma....

TAZZ

Postod TAZZ » 19 Avg 2012, 21:15

Krsina NEOPEVANA!!!

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 19 Avg 2012, 21:16

Gangula je napisao: Evo recimo, video sam zanimljivog karavana 2.0T sa P.A. crvene boje. 3,5 soma....
Okacis link oglasa OVDE - i krene licitiranje misljenja.
Sve procitas sto bude napisano,odlucis(a konto komentara) jel ima elemenata za gledanje uzivo ,i tako korak po korak......bitno je samo da gledas "gde stajes" Slika
TAZZ je napisao:Krsina NEOPEVANA!!!
Slika Slika .... e sad cete Boki Slika .........kako krsina a 3.5 soma Slika Slika Slika Slika

Korisnikov avatar
GRIPEN

Postod GRIPEN » 19 Avg 2012, 21:30

Druze, trenutna ponuda 9-5-ica na nasim oglasima se svodi na 15-ak auta. Od toga su neki 3.0, dosta ih je 2.3 i vecina su 5 i vise hiljada! Jedini koji se mozda uklapa u tu cenu od 3500 a dosta dobro izgleda je sivi 2000god, 2.0 lpt na MojAuto! Pogledaj!
link
Poslednji put menjao 1 dana GRIPEN, izmenjena 19 puta

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 19 Avg 2012, 21:33

Ja bi za te pare bez problema krenuo na ledine i pitao se sa "cika Perom"za onaj sivi od 4700.

Sta vi kazete,jel to ima smisla ili lupam?(mislim na pare)

Korisnikov avatar
GRIPEN

Postod GRIPEN » 19 Avg 2012, 21:39

Uh, i ja bi, mnogo mi se svidja onaj Aero! Nista ga ne kosta da proba ali... da ima 4000 mozda bi i uspelo, sa 3500 neverujem!

TAZZ

Postod TAZZ » 19 Avg 2012, 21:49

Ljudi tu ima 3-5 govnjivih zarade... (600-1000)...

Pa ponudite BOKIJU pare da Vam nadje auto... imate kesh... To je ono najbitnije... Dechkonja ce Vam sigurno naci... DOBAR za te pare... mozda 7 dana, mozda 15 mozda 30... ali naci ce!
I onda narodno VESELJE!

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 19 Avg 2012, 21:58

TAZZ je napisao:I onda narodno VESELJE!
A jaga?? Slika

Korisnikov avatar
MilanXLS
Pridružio se: 02 Jan 2013, 00:00

Postod MilanXLS » 03 Jan 2013, 20:14

Ima da se nadje jeftin a dobar Saab. Ja sam ga kupio za 3500e iz Cacka otisao kad Svete na redovan servis svih filtera i zamenu ulja. Ceo servis me je izasao oko 100 e sa mojim delovima. Kad ga je pogledao rekao je samo da bi trebalo da zamenim desni stabilizator i ja hocu da promenim dihtung dekla jer ima malo ulja.... Inace 95ica je iz Italije sa servisnom knjigom od 133k (ja iskreno ni ne verujem u km, vec u generalno stanje auta) ostao sam Vam duzan slike koje treba da okacim u temi predstavljanje ljubimca. Jel radio neko zamenu dihtunga dekla i koja je cifra?

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 03 Jan 2013, 20:39

Aaaa kod tebe je zavrsio Cacanski - Slika

Pozuri sa Slika i pricom - nestrpljivi smo Slika

Slika
SierraAlfaAlfaBravo95 je napisao:Jel radio neko zamenu dihtunga dekla i koja je cifra?
Na ovaj mislis Slika

Part Number: 98337
OEM: 93 21 464

Slika
Poslednji put menjao 1 dana AERO, izmenjena 3 puta

Korisnikov avatar
MilanXLS
Pridružio se: 02 Jan 2013, 00:00

Postod MilanXLS » 03 Jan 2013, 21:11

Jeste taj je u pitanju i Saab i dihtung Slika Nisam u Srbiji trenutno a auto je u garazi ceka da se vratim i hocu sad da mu sve to uradim i zamenim.... Dihtung ( naravno i ciscenje kartera), svecice, stabilizator desni, ciscenje dizni.... I mislio sam i plin da ugradim...Sve me interesuje i sve cu da pitam i naravno da sa vama podelim ...

Povratak na “SAAB 9-5”