Saab 9-5 2.0T Vector 2003

Naši SAAB-ovi... Slike , Modifikacije, Malko informacija o našim ljubimcima...
Korisnikov avatar
Dule 021
Pridružio se: 21 Dec 2013, 15:26

Saab 9-5 2.0T Vector 2003

Postod Dule 021 » 22 Dec 2013, 12:34

Ajd kad sam vec postao clan ovog foruma da predstavim i Saab koji trenutno imam.
Aero mi je rekao da ga predstavim pa evo malko opisa i utisaka o ovom automobilu koji nije tako cest na nasim putevima. Kupio sam ga na slike i evo slika iz Italije na koje sam ga kupio cisto da vidite kako to izgleda kad se kupuje auto.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Posle 10-tak dana stigao je i kamion sa kolima a na njemu on! :lv: Prijavim drugaru cuvaru da sam ja uzeo Saab a on ce brze bolje da je vozac siznuo kad ga je video i da auto ima 70k km. Naime,obicno se kilometraze dizu zbog manje carine ali moj zahtev je bio da se ovde ne dize nista i ako treba da cu platiti tu vecu carinu jer znao sam jos sa slika da je ovo divan primerak.Evo slika sa kamiona i posle spustanja gde se vidi kakav je bio.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Onda kad sam ga doterivao iz carine sam svratio do car wash-a i samo ga oprao jer auto ni dan danas nije ispoliran,usisan i nisam mu prao motor u sta se clan Savke uverio.

Slika

Slika

Okinuo sam svega dve slike i crkne mi baterija na telefonu i onda sam morao da ga odvezem kuci pa da ga tamo slikam.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Utisak u voznji je bio extra i jednostavno motor nisam cuo a prilikom gasiranja sam ocekivao vise a onda sam skontao da je to ipak prava limuzina sa puno kilograma a jos je i klasa gde se ubrzanja i brzina ne osecaju kao kod predstavnika nize klase.Sve u svemu nabasao sam na jedan izuzetno vredan primerak sa malom kilometrazom a posto sam u fazi prodaje svog trenutnog automobila mozda se desi i scenario gde ce Saab postati moj licni auto ali otom potom jer se sve zasniva na prodaji trenutnog auta kog necu da dam jeftino jer on to i ne zasluzuje.
Covek u zivotu uvek treba da se pruzi onoliko koliko je dugacak.

Korisnikov avatar
Slavisacs
President Saab Club
Pridružio se: 17 Okt 2012, 00:00
Kontakt:

Re: Saab 9-5 2.0T Vector 2003

Postod Slavisacs » 22 Dec 2013, 12:37

:bravo: :popc:
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88

Korisnikov avatar
MAD SERB
Pridružio se: 28 Jun 2013, 09:37
Kontakt:

Postod MAD SERB » 22 Dec 2013, 12:46

Odlican je i ima samo jednu jedinu manu - nije moj :smesko: ,salu na stranu prelep primerak,kad sam ga video na oglasu na PA odusevio se (jos jedan od dokaza da i u Italiji ima dobrih primeraka automobila samo treba imati srece i naici na njih)
ŽIVOT JE 1, SAAB JE 2.0 T ! :sb2:
LIFE'S TOO SHORT TO DRIVE BORING CARS!!!
Cars are my drug, SAAB is my dealer !
Mog je SAABa, vozila baba :dev:
powered by Nordic performance :secret: :vrm:

Korisnikov avatar
Carlsson
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

Postod Carlsson » 22 Dec 2013, 12:47

mnogo dobar :suprised:
[link_open=http://www.saabclubserbia.rs]SAAB CLUB SERBIA[/link_open]

Korisnikov avatar
troll 9-5
Pridružio se: 13 Mar 2012, 00:00

Postod troll 9-5 » 22 Dec 2013, 15:03

:murder:

Korisnikov avatar
Bagzi93
Drug Član
Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00

Postod Bagzi93 » 22 Dec 2013, 15:25

:odl:

Korisnikov avatar
GRIPEN
Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00

Postod GRIPEN » 22 Dec 2013, 15:35

Auto stvarno izgleda odlicno :odl:

Nisam skontao, ti se bavis prodajom automobila jel tako?
All systems go, ready for takeoff!

Korisnikov avatar
ahsirob
Drug Član
Pridružio se: 08 Okt 2013, 20:06

Postod ahsirob » 22 Dec 2013, 15:39

Skroz dobar!!! :odl:
Meni deluje da je utegnut "kao puska"! :clap:
:ten:

Korisnikov avatar
Dule 021

Postod Dule 021 » 22 Dec 2013, 15:53

GRIPEN je napisao:Auto stvarno izgleda odlicno :odl:

Nisam skontao, ti se bavis prodajom automobila jel tako?
Da, radim to vise od 10 godina i od toga zivim a kola prodajem iz svog dvorista tako da ne zelim da se igram sa sakrivanjem nekih mana i prevarama oko kilometraze jer sto bi moja deca i zena gledali komplikacije.
Zaboravio sam da kazem da na prvu loptu nisam skontao da ovaj Saab ima tempomat pa taj detalj nisam ni stavio u oglase ali posle sam shvatio da je na levoj rucici sto mi je i Savke potvrdio kad je bio da ga gleda.
Ono sto sve odusevi je sediste i to kad udju u auto i sednu jer je kud i kamo udobnije od svih evropskih sedista a jedino sediste koje moze da mu parira a na kom sam ja sedeo je u Krajzler Neonu. Takodje se svi oduseve kad vide koliki je gepek i ja sam taj osecaj imao samo jos kod Audi A6 jer i on ima takvu velicinu gde obavezno moras da pogledas auto sa strane i zapitas se kako je tako dubok. :lol:
Jos mi je Savke napomenuo da su mu specificne felne i da se zovu "Svedske sekire" sto ja takodje nisam znao.
Ali eto tu sam pa cu svasta jos nauciti jer covek se uci dok je ziv.
Hvala adminu na ispravci u vezi velicine slika. :odl:

Korisnikov avatar
BOKI 900
Wheeler Dealer
Pridružio se: 05 Feb 2013, 00:00

Postod BOKI 900 » 22 Dec 2013, 16:00

dule auto je pravi. :odl:
neki teski pocetak 2003god....
chrysler neon je djubre,neporedi to sa saab-om nikako :rtfm: :wink:
Love SAAB, never GM

Korisnikov avatar
nordic
Drug Član
Pridružio se: 20 Maj 2013, 00:00

Postod nordic » 22 Dec 2013, 16:09

odlican primerak :odl: :popc:
Svadjanje na forumu je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi...Cak i ako pobedis opet si retardiran!

Korisnikov avatar
Dule 021

Postod Dule 021 » 22 Dec 2013, 16:15

Jeste pocetak 2003 a na staklima su mu dvojke ali to nije nista neuobicajeno u svetu automobila jer ako je auto sa samog pocetka godine tu moraju biti proslogodisnja stakla.
Malo sam cesljao forum i video da ima u 2003-coj godini i restajling koje se meni licno,kao nekom ko se dosad nije razumeo u Saab-ove,ne svidja preterano. Sat tj. kontrolna tabla mu nije tako jedinstvena kao kod ovog prethodnog modela a i kokpit su promenili al mi se nije svidela izmena i lepsi mi je stari kokpit.
No to je naravno vise stvar ukusa i verovatno je nekom lepsi novi a nekom stari kokpit.
Volim kola koja su specificna i drugacija od ostalih i dok sam ih bas cesto menjao uglavnom sam imao neke egzotike za koje su mi svi govorili da sam uzeo "vencanicu" a ja sam takva kola uglavnom prodavao dosta lakse od ovih sto nisu vencanice.
Zato sam i uzeo Saab i ako ga nekim slucajem prodam videcu da ga opet uzmem jer dobar je automobil u sta sam se i sad uverio a ne slusao price drugih. Ono sto koci prodaju je pitanje svih ljudi kojima sam ga ponudio " A gde za TO kupiti delove?" To je jos jedan od razloga moje registracije ovde da bih saznao gde ih uzeti ,kupiti ili nabaviti i odgovoriti kupcima da delova ima ali da treba biti informisan.

Korisnikov avatar
BOKI 900
Wheeler Dealer

Postod BOKI 900 » 22 Dec 2013, 16:28

mozda gresim mada neverujem vidim vozis b king kao i ja,kupovao si kola cini mi se nekada od samira i bokija kao i ja?
Love SAAB, never GM

Korisnikov avatar
Bagzi93
Drug Član
Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00

Postod Bagzi93 » 22 Dec 2013, 16:46

Dule 021 je napisao:
Ono sto sve odusevi je sediste i to kad udju u auto i sednu jer je kud i kamo udobnije od svih evropskih sedista a jedino sediste koje moze da mu parira a na kom sam ja sedeo je u Krajzler Neonu. :odl:
Sedista su kao fotelje. Pogledaj Tazzova i to je perverzija. Inace mene su najvise odusevila sedista u Volvou S60.

Korisnikov avatar
Dule 021

Postod Dule 021 » 22 Dec 2013, 17:30

BOKI 900 je napisao:mozda gresim mada neverujem vidim vozis b king kao i ja,kupovao si kola cini mi se nekada od samira i bokija kao i ja?
Da,vozim B-Kinga jos od 2009 godine i kupovao sam kola kod Saje i Bojana. Od Boje cak i danas ponekad uzmem neki auto ako je lep,zdrav i prav.
Mozda se i znamo a ja sam tad radio kod Duleta na "Trendmobil" auto placu.
I sad da postavim mozda jedno glupo pitanje ali koliko sam ja shvatio ovi 2.0T benzinci imaju lanac a ne zupcasti kais zar ne?
Pitao sam to i Savketa ali nije znao da mi odgovori 100% tacno jer ga je cudilo kako motor u mom Saab-u tiho radi i nije zbog toga verovao da ima lanac.

Korisnikov avatar
BOKI 900
Wheeler Dealer

Postod BOKI 900 » 22 Dec 2013, 17:42

da da lanac.tih je jer se jos nista razlokalo nije.skoro pa novo.
bianco je moj drug
Love SAAB, never GM

SAVKE
Drug Član
Pridružio se: 08 Jun 2013, 00:00

Postod SAVKE » 22 Dec 2013, 18:57

:ppi: Jebote Dule jos ja ispadoh neki pametan na temu Saab-a,a doticni u zivotu nisam imao.Samo sam nesto malo od ovog mog skromnog znanja o Saabovima tebi izneo juce .Sve te informacije sam skupio ovde na forumu ,posto sam dnevno bar sat vremena,jos samo da otvorim saab servis.
Inace Dule rece da je cesto po forumima i da mu je nik Dule 021,i ja se setih da sam ga sretao po nekim forumima i secam se da covek vozi B Kinga i ja ga bas upitah da ne voza on slucajno taj motor i covek me uvede u svoju dnevnu sobu gde mu bajk stoji parkiran :odl: .Kaze meni burazer ne mogu da verujem da znas i koji motor covek vozi,reko jebiga tako ispalo,secam da je na nekom forumu bas slikao svoj motor u sobi i to mi ostalo u memoriji.
A za naziv felni ne znam da li je to interni naziv ili....Znam da ih je neko ovde pominjao pod tim nazivom ...sad ...opet ja ispadoh kao neki preiskusan :bravo mali:

Korisnikov avatar
nik 900t
Drug Član
Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00

Postod nik 900t » 22 Dec 2013, 21:42

neverovatno za kilometrazu tog saaba stvarno se tako nesto retko srece, vidi se da je auto nov e sad jedno glupo pitanje kolika je zadnja cena za saab pretpostavljam da ovde na forumu svakog to interesuje ipak je takav primerak redak ovde kod nas sa tom KM
Saab 900og

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 22 Dec 2013, 22:07

Vrlo lepo predstavljanje Dule :thumbup: ....
U nasoj zajednici ces sigurno naci odgovore na sva tvoja pitanja,verovatno prosiriti poslovnu saradnju sa nasim clanom Boki (u istom ste poslu),ali ono sto bi voleli da znamo a nisi nam ispricao je famozna kilometraza tvog lepotana.Ispricaj nam i taj deo price ako ti nije tesko.Naravno,bez ikakve zadrske,ukoliko zelis,mozes nam napisati i neku zadnju cenu ispod koje ne bi isao dole,pa da clanovi imaju i taj info.Auto ti je definitivno prelep,pa ukoliko ga ne ostavis za sebe,svakako bi se radovali ako bi se ponovio neko sa naseg foruma.Ne znam dali si se cuo sa nasim adminom MED SERB jer on se opasno primio i lagano ludi za tim lepotanom .....
:mrgreen: kaze lakse ce u njemu doci do 300ks nego u svom :vrm:

Kako god bilo....i gde god zavrsio tvoj saabic (kod tebe ili kod nekog drugog),drugarski savet je da mu odmah skines karter,i bacis oko sta se tamo desava,jer bi bila velika greota da se takav primerak zakaslje.

Jos jednom dobro dosao,i slobodno pitaj sve sta te zanima bez ustrucavanja. :drinks:

Korisnikov avatar
nordic
Drug Član
Pridružio se: 20 Maj 2013, 00:00

Postod nordic » 22 Dec 2013, 22:58

tacno tako, bila bi prava steta da takav primerak ako vec ti ne zadrzis da ne kupi neko sa foruma ili napravite neku zamenu/razmenu ili sta god.... a sto se tice kartera takodje podrzavam. pranje kartera preventivno i motul ili eneos 5W40 sintetika...ili neka treca za koju znas sigurno da nije falsifikat.. :odl: Sto se tice felni, lepe su ali nisu to one vikinske sekire o kojima je bilo price. Sekire su one sto ima gripen dva kompleta one sa 9-5 aero pre restajlinga.. :a?: :rtfm: :msc:
Svadjanje na forumu je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi...Cak i ako pobedis opet si retardiran!

Korisnikov avatar
BOKI 900
Wheeler Dealer

Postod BOKI 900 » 22 Dec 2013, 23:26

dobre su i ove felne ja ih volim ali one sto ima vise setova nas gripi hrcak su :odl:
Love SAAB, never GM

Korisnikov avatar
TAZZ
Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23

Postod TAZZ » 23 Dec 2013, 07:46

Meni ove.... jooooojjjj...

Uf...
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!

Korisnikov avatar
Dule 021

Postod Dule 021 » 23 Dec 2013, 08:55

@aero
Famoznu kilometrazu sam vec spomenuo ali evo jos dokaza za one koji ne veruju.Pored servisne knjizice koja je ispunjena imam i fiskalne racune od svih servisa koji su radjeni sa specifikacijom zamenjenih delova i cenama.
Savke je bio i uverio se u to a krivo mi je sto se jedan racun nije podudarao i prikazivao je 27k km da je imao 2010 dok je na drugom stajalo 55k km. Bilo mi krivo jer je ispadalo da nesto musam ali danas sam slikao te racune i provalim da je biilo dovoljno da samo malo levo pogledamo i da ustanovimo da je taj racun od Chevrolet Matiza koji je vlasnik Saab-a takodje vozio. Evo slika kao i slike tog famoznog racuna od Matiza.
Slika
Slika
Slika

Ima cak i racun od akumulatora koji je promenjen pre svega par meseci sto govori o tome da je vlasnik bio veoma pedantan a ja takve najvise volim.
Slika

Sto se tice MED SERB-a nisam ga kontaktirao i ocekujem da to uradi on ukoliko ga interesuje auto jer verovatno prati temu.
Ovakav auto ne moze da kosta kao neki primerci sa 200 ili vise hiljada km i jednostavno treba ga ceniti a samim tim i platiti tako da cifra od 4000 Eura apsolutno opravdava sve sto ovaj auto pruza. Stavio sam veoma realnu cenu i nisam preterao jer ako pogledate ima ih i skupljih od mene a garantovano nisu u ovakvom stanju.Meni je vec x njih nudilo kojekakve zamene ali ja necu zamenu nego novac. Zamene retko radim i to uglavnom za auto koji mi je problematican sa prodajom a to ovaj Saab ne verujem da jeste a ako bude registrovacu ga i eto resenja. :wink:

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 23 Dec 2013, 09:28

Nisam mislio nista lose kad sam rekao famozna kilometraza,nego...slozices se,danas u moru ponuda gde je vracanje kilometraze postala normalna pojava,petocifrena cifra kilometara za auto star desetak godina,svakako uliva ne poverenje.
Ti si svoju kilometrazu opravdao,i naravno razjasnio svima neduomicu,tako da sto se toga tice ...sta reci :sr:

:odl:

Korisnikov avatar
Dule 021

Postod Dule 021 » 23 Dec 2013, 10:13

Nisam ni mislio da si mislio nesto lose nego si hteo da objasnim tako malu kilometrazu i da razuverim neverne Tome. :hvala:
Znam da je u ovom moru automobila takvo nesto neverovatno ali nije mi to trenutno jedini auto sa kilometrazom ispod 100k km. Nazalost imao sam nedavno priliku da imam istu situaciju i auto sa 110k km i kupac sa jednog foruma me pitao 16 puta dali je kilometraza prava bez obzira sto je auto takodje imao dokumentaciju kao ovaj Saab a sve zbog toga sto je spediter digao kilometre i na satu je bilo nesto preko 200k km. Zato sam ja zahtevao da se kilometraza na ovom Saab-u ne dira i da ostane prava.
Takodje neki se hvataju kilometraze u carinskoj deklaraciji da je prava a to ne mora da bude tacno i cak sta vise nedavno sam mogao da uzmem jedan BMW 520D 2007 sa 200k km na satu a kad ga je kolega prodao vratio mu se kupac sa konstatacijom da je auto ustvari presao 540k km. Ali cena je opravdavala kilometrazu jer je bio ubedljivo najjefiniji na oglasima sto vam je nauk da dobro i jeftino ne moze u istoj recenici da se nadje.

Povratak na “NAŠI LJUBIMCI”