Kako sam kupio auto:
Pre Saab-a sam promenio par automobila, a probao sam dosta njih- ne onoliko koliko bih voleo da jesam, ali opet dovoljno da mogu da uporedim razlicite proizvodjace i modele.

Ja sam, najiskrenije hteo Mitsubishi Galant

(oko 2001-2002 god, cak i 2.5 V6 benzinac), auto izgleda fenomenalno (barem meni). Jedva me nagovorise da ne srljam u propast

(velika kubikaza, delovi itd.). I tako sam malo vise promislio o tome i iz svog i iskustva mojih prijatelja i poznanika dosao do zakljucka da bi najbolji izbor za mene bio Fiat Bravo

(iskljucivo model sa 1,9 mJet agregatom, oko 2006. god). Auto koji nije prevelik za grad, opet kad se izadje na otvoren put lepo ide, ne trosi mnogo i nije preskup za odrzavanje (pogotovu sto mi drugar ima servis specijalizovan za Fiat). To je govorio razum. I novcanik!

Pomisljao sam i na Saab

(oduvek sam se divio tom proizvodjacu i njihovom dizajnu koji ne menja i koji je tako prepoznatljiv, zavideo ljudima za volanom) ali su uvek kruzile price da je odrzavanje jako skupo

(Saab voze dobro placeni medicinski radnici, advokati, arhitekte... Ja nisam nista od toga!), pogotovu nakon sam upoznao neke ljude na promociji redizajniranog modela 9-3 2008. godine na aerodromu Batajnica koji su mi rekli i da motori nisu bas pouzdani

(opet skupe popravke i odrzavanje)! Od tada je za mene Saab predstavljao pojam jako skupog sporta!

Sve dok nisam preko kuma naleteo na ovaj model koji u sebi ima Fiatov agregat.

Istog trenutka sam se uputio na plac, probao auto i kaparisao...

To je bilo u Junu ove godine, posle visemescnog traganja za odgovarajucim Bravom... Ubedjen sam da nisam pogresio, auto je u jako dobrom stanju i ja sam zadovoljan njime!

Nadam se da vas nisam previse ugnjavio...