Postod zodiac » 29 Nov 2016, 19:53
Da malo opisem zateceno stanje, nakon 250km...
Nedostaci enterijer:
- nedostaju srafovi za desni gril zvucnika
- na vozacevom sedistu temeljno sjeban tapacirung, ali je presvlaka u zadivljujuce dobrom stanju, ici ce kod tapetara na popravku dok ne nadjem Aero sedista
- obe zadnje courtesy lampe ne rade i fale im stakla
- pukla vodjica i otkacila se polugica sa zadnjeg desnog jezicka brave
Nedostaci limarija:
- sofersajbna je izrisovana, za zamenu
- levo krilo pre farbanja lose pripremljeno, ali dobro ofarbano, vide se talasi po prosirenju ruba
- zadnji desni rub u duzini od 20cm i sirini 3-5cm procvetao
- lim oko antene procvetao oko 5mm u krug
- prednji branik za zamenu
Nedostaci elektrika:
- obe stopaljke i katadiopter imaju pukotine
- prednji zmigavci za zamenu (u bele)
- servis antene (treba da se zamene segmenti)
- prekidac sva cetiri zmigavca - ostecen prsten, imam dva takva jednako ostecena + ne rade sva cetiri bez obzira na prekidac, videcu sta je kad mi Slave vrati unimer
- dve sijalice na instrument tabli ne rade
- par konekcija u motornom prostoru obmotano izolir trakom i treba da se sredi - ovih dana
- cvrci ventilator na ventilacionom sistemu na nizim obrtajima
Nedostaci motorna grupa:
- prijavljuje 6x check engine, bice da je zapamtio plin, probacu ecu reset. ako pokaze i na benzinu, onda lambda, mada mi je tesko da poverujem jer motor radi kao sat
- gornji desni nosac motora
- sumnjam na solje poluosovina, ali cu to da vidim nakon zamene nosaca, tresucka kad ubrzava - 90% su solje, na zalost
Nedostaci vesanje:
- boli ga nesto sitno napred desno i pozadi levo, ne znam dok ne podignem na dizalicu
- potrebna reglaza trapa
Kod prethodnog vlasnika u skorije vreme zamenjen kompletan izduvni sistem, remontovana turbina, napunjena klima, nove zimske gume, nova servo pumpa, novi diskovi napred i pozadi, nove plocice, sajla rucne, ramena, pk kais, ulje, filteri.
Nije menjao antifriz tri sezone, to sam ja zavrsio danas. Nije ni uradio reglazu trapa nakon zamene ramena, to cu opet ja kad prvo pregledam trap i otklonim eventualne nedostatke. Takodje ima i neki nesrecni plin kome treba servis najblaze receno, jer se vuce kao mrcina i prekida kad turbo pocne jace da puni. Sve ostalo je u neverovatno dobrom stanju i bas sam zadovoljan, ovo gore cu da sredim lagano.
Sve sugestije, kao i ponude za delove su dobrodosle. Ako neko ima ili zna ko ima krilo i branik u srebrnoj boji, kao i Aero sedista i tapacire, ili bilo sta sa spiska odozgo - neka progovori sada ili neka cuti zauvek :)
SAAB 900 T8 B201L Coupe 1987. SAAB 9000 CS B204L 1997.
ex SAAB 9-5 SE B205E 1998. SAAB 9000 CS B202R 1993. SAAB 900 SE B204L 1994. SAAB 900 S B204i 1997.