Napokon da otvorim sluzbeno temu svojeg SAABa No.2
Auto je iz 1981. godine.Vozno i kompletno stanje ali mogu reci nedovoljno dobro odrzavan.
Pa krenimo....Motor je 8 V,sa K glavom i ugradjenim LPG-om.Na LPG pali i radi vrlo dobro(znam,znam,nejdu K glava i plin) a na benzin radi ali ako okretaji padnu ispod 1500,gasi se.
Od kerefeka ima siber na potez,el. podizače stakala,el. podesavanje retrovizora i centralno zaključavanje.Sve to radi kao i kompletna struja osim što su konektori brisača farova raskopčani jer je ferceralo izgleda,fali na mjestima izolacija na žicama.
Volan bez lufta,servo negdje curi,nisam gledao jos.Kočnice i ručna rade,prednji diskovi i pločice i kugle zamijenjeni kod prijašnjeg vlasnika.Auspuh mrtav,spajan od svega i svačega jedino je zadnji lonac i dio poslije grane originalni.Limarija je nešto radjena,na zadnjim unutarnjim blatobranima i malo gepek,nisu varovi obrušeni niti je korištena diht masa,sve ostalo je dobro,pragovi,rubovi vanjskih blatobrana,vrata i motorni prostor.
Nemam pojma,ima toga za napisati ali polako,ovo je početak mojeg putovanja kroz SAAB 900 OG.
Tapecirung krova je skinut,platno je mrtvo-obloga je u pripremi za restauraciju.Sjedala su čitava i bit će odlična kad ih sredim ali to dolazi nakon završetka krova.
Plan je prvo interijer,tj,estetika onda limarija a onda mehanika-motor
Motorče dimi belooooo zbog?????Prijašnjem vlasniku je pomiješao ulje i vodu pa je mijenjao brtvu i brusio glavu,nadam se da je, ali nije mijenjao motorno ulje.Kaže mi da njemu prije havarije nije dimio(?) Kako god,u nekim sam dogovorima za kompletan motor pa se zasad nebi davio s ovim koji je unutra.
Mjenjač 4 brzine,fino se šalta i vozi,baš mi je auto strašan!!!
Trenutno sam skinuo zadnji rep jer su nosači istrulili pa je neki pajdo to silikonom lijepio,užas!!!Vratiću ga ja nazad mada mi je ljepši bez njega.
Do sad sam uspio urediti vozačeva vrata,skinuo ih ,izbrusio rdju i neki mračni kit pod kojim se skupila voda.Ne razumijem čovjeka koji zbog malo rdje išao navlačiti kit po donjem rubu vrata????Gume skinuo,oprao i natopio glicerinskim uljem.Sad su opet meke i crne.Očistio mehanizam podizača prozora,podmazao motor,uredio tapecirug i vratio natrag.Kad krenem dalje,pišem Vam.Posla imam preko glave!E da,imao sam već i kupca al sam mu reko da nije auto na prodaju.

Neke slike....