A prica o Saabu je krenula 09.05.2012. godine kada sam otisao u Holandiju po auto. Do tada sam ga gledao samo na slikama... Lep, prljav, pokvaren i cekam da me zovu i da me obaveste da je spreman za put ka Srbiji. Inace pukao mu je lanac na 353000 i napravio haos u motoru pa sam cekao da ubace drugi, a u pitanju je 2.2 TiD 125ks ARC. Evo i nekih slicica...
Nakon toga na parkingu aerodroma u Eindhovenu, napokon, susret uzivo. Koliko sam bio pod utiskom izgleda auta, naravno bio je opran i cist unutra, nisam ni stigao da ga slikam. Seo sam u njega i tada sam se tako reci zaljubio u auto. Kao da je pravljen za mene

. Upalio ga i krenuo u agenciju da sredjujem papire za dolazak u Srbiju. Prvi utisak tvrd, dobro lezi na putu, a ujedno neverovatno udoban, pregledan, lagan za voznju, pun opreme... U agenciji sam brzo sredio papire, dobio tablice i krenuo za Srbiju. Na nasu granicu sam stigao za 14 sati sa dve kratke pauze i bez umora. Voznja neverovatna, ne oseti brzinu, kao da sam vozio auto dosta vece klase nego sto je Saab 9-3, a vozio sam dosta "Boljih" auta od njega. Na granici sam morao da ga ostavim da se carini i to su bili dugih 7 dana i napokon 17.05.2012. god. stigao u Rumu

. Vozio sam ga neko vreme i tada resio da kupim mladji sa 1.9 motorom da ne bih morao da placam registraciju kao za dva auta zbog 171ccm3 viska i tako sam dosao do ovog sto sada vozim. I sa ovim autom sam prezadovoljan, nikad kvarova sem prljavog EGR-a i nekih standardnih bolesti kao sto je zakljucavanje i otkljucavanje auta, prost i jeftin za odrzavanje, mala potrosnja, jedino sto nemam opremu kao u onom sto sam imao. Bila je velika razlika kada sam iz onog auta seo u ovaj, ali to je Saab. Nadam se da cu samo jednog dana uspeti da ubacim sve od opreme u ovaj auto ili da ga zamenim za nekog u full opremi ili da uzmem naravno novi model. Toliko od mene za sada... Pozdrav