Saab 9-5 2,0t 2003 (lpg)
- devet-pet
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Jun 2015, 16:29
Saab 9-5 2,0t 2003 (lpg)
Zdravo svima,
Evo još nekih crtica o meni i vozilu
Dakle, Aleksandar (39) glazbenik (snimatelj, aranžer, mikser zvuka) živim u Bizovcu u blizini Osijeka.
A vozilo, iz naslova, kupio prije par tjedana u Karlovcu sa nekih 196000 laganih km, na brojaču.
Estetski izvana tako-tako, iznutra vrlo očuvan. Tehnički, čini mi se u skladu s godinama i kilometrima.
Napravio odmah neke nužne stvari, svi filteri i ulje, svijećice, par rolica remena, gumice balans štange, gumice nosača mjenjača valjda.
Planiram put Beograda (samo još ne znam kod koga) na dijagnostiku, -sumnjam na blago zakazivanje kazete (bobine ili bombine, ..uglavnom , razumijemo se).
Isto tako mislim se učlaniti i u klub, imam trenutno prijatelja u NS pa bi mi on uplatio i podigao člansku iskaznicu (ako je to dozvoljeno ???)
I tako...evo još i 7000 riječi
Evo još nekih crtica o meni i vozilu
Dakle, Aleksandar (39) glazbenik (snimatelj, aranžer, mikser zvuka) živim u Bizovcu u blizini Osijeka.
A vozilo, iz naslova, kupio prije par tjedana u Karlovcu sa nekih 196000 laganih km, na brojaču.
Estetski izvana tako-tako, iznutra vrlo očuvan. Tehnički, čini mi se u skladu s godinama i kilometrima.
Napravio odmah neke nužne stvari, svi filteri i ulje, svijećice, par rolica remena, gumice balans štange, gumice nosača mjenjača valjda.
Planiram put Beograda (samo još ne znam kod koga) na dijagnostiku, -sumnjam na blago zakazivanje kazete (bobine ili bombine, ..uglavnom , razumijemo se).
Isto tako mislim se učlaniti i u klub, imam trenutno prijatelja u NS pa bi mi on uplatio i podigao člansku iskaznicu (ako je to dozvoljeno ???)
I tako...evo još i 7000 riječi
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
Re: Saab 9-5 2,0t 2003 (lpg)
Dobro dosao na forum. Lep ti auto, boja bas neobicna. Felne su Nek te lepo sluzi
- VladimirS
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Mar 2014, 13:01
Meni odavde izgleda odlično. Boja i felne..uf, ne znam šta da kažem. Samo napred!
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
Bas je lep. Boja odlicna. Steta sto nema kozu.
All systems go, ready for takeoff!
- Slavisacs
- President Saab Club
- Pridružio se: 17 Okt 2012, 00:00
- Kontakt:
Odlican :)
Imas u klupskim popustima servis za dijagnostiku i sve ostalo, posto zelis da se uclanis u klub eto povoljnosti za tebe ;)
Sto se tice clanstva, moze, svi ljubitelji su dobrodosli u nas klub, mi cemo se truditi da ti izadjemo u susret i pomoci koliko znamo i mozemo ;)
Popunis pristupnicu na nasem sajtu, a tvoj drugar moze uplatnicom da uplati na tvoje ime da bi ja lakse ispratio kroz bankovni izvod. Hvala i Dobrodosao na nas forum i klub.
Pozz ;)
Sent from my Skate using Tapatalk 2
Imas u klupskim popustima servis za dijagnostiku i sve ostalo, posto zelis da se uclanis u klub eto povoljnosti za tebe ;)
Sto se tice clanstva, moze, svi ljubitelji su dobrodosli u nas klub, mi cemo se truditi da ti izadjemo u susret i pomoci koliko znamo i mozemo ;)
Popunis pristupnicu na nasem sajtu, a tvoj drugar moze uplatnicom da uplati na tvoje ime da bi ja lakse ispratio kroz bankovni izvod. Hvala i Dobrodosao na nas forum i klub.
Pozz ;)
Sent from my Skate using Tapatalk 2
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
- boresky
- Pridružio se: 02 Jul 2014, 23:50
Super svedska kvrga!!!!Ovako ozgleda super a za koji dan cemo i uzivo o tome.Imamo iste felne,joooooo!Meni su te(ne zato sto ih imam) najjace,svedake sjekire
Vidim i plincuga je unutra,fino!Nadam se da je auto bio dugo u vlasnistvu tog karlovcana jer vidim naljepnicu TRCZ a njih bije los glas kao muljatorska posla i to.Sreca je da je SAAB u nasoj bananrepublici cista nepoznanica pa oko njega nisu mogli nista kemijati.Ne broni,samo opusteno.
Vidim i plincuga je unutra,fino!Nadam se da je auto bio dugo u vlasnistvu tog karlovcana jer vidim naljepnicu TRCZ a njih bije los glas kao muljatorska posla i to.Sreca je da je SAAB u nasoj bananrepublici cista nepoznanica pa oko njega nisu mogli nista kemijati.Ne broni,samo opusteno.
SAAB 9-5 Wagon / SAAB 900i OG
- devet-pet
- Drug Član
Da već sam ja Boro čekirao tvoj i uočio sličnosti
Kaže karlovčanin kupio ga je 2005 u TRCZ na lizing, i od tada ga je on vozio...
Slavisacs hvala, najvjerojatnije ću to sutra i napraviti...
Dečki hvala na dobrodošlici i lijepim riječima. Jasno je da kod kupovine polovnog, ne možeš baš sve aspekte koje si zamislio i ostvariti (htio sam i ja kožu i tempomat, i drukčije alu i tamno sivu boju, ali eto...)
.. ipak sad kada su se stresovi oko kupovine smirili, uživam u ovome što imam, i što dalje sve mi je nekako ljepši (znam da sad to zvuči malo glupavo...) s tim da ću ga još malo "oplemeniti" nekim novim dijelovima npr. tepisi, pa ako netko ima kakvu preporuku...i iskustvo što je pametniji izbor gume ili tepisi ili je to stvar ukusa...
i na mjestima obojiti...
Kaže karlovčanin kupio ga je 2005 u TRCZ na lizing, i od tada ga je on vozio...
Slavisacs hvala, najvjerojatnije ću to sutra i napraviti...
Dečki hvala na dobrodošlici i lijepim riječima. Jasno je da kod kupovine polovnog, ne možeš baš sve aspekte koje si zamislio i ostvariti (htio sam i ja kožu i tempomat, i drukčije alu i tamno sivu boju, ali eto...)
.. ipak sad kada su se stresovi oko kupovine smirili, uživam u ovome što imam, i što dalje sve mi je nekako ljepši (znam da sad to zvuči malo glupavo...) s tim da ću ga još malo "oplemeniti" nekim novim dijelovima npr. tepisi, pa ako netko ima kakvu preporuku...i iskustvo što je pametniji izbor gume ili tepisi ili je to stvar ukusa...
i na mjestima obojiti...
- boresky
A vidi,znamo mi a i ti znas,da si veca faca u tom SAABu plave boje sa svedskim sjekirama nego baja u nekom audiju ili holcvagenu pa taman da su uredjeni boli glava!
Polako,sve ces dovesti u red,i sam kazes da ti se auto sve vise svidja.Koliko sam tu procitao,svima nam je tako.Wellcome To The Club!
Polako,sve ces dovesti u red,i sam kazes da ti se auto sve vise svidja.Koliko sam tu procitao,svima nam je tako.Wellcome To The Club!
- ahsirob
- Drug Član
- Pridružio se: 08 Okt 2013, 20:06
Lep, baš lep
Neka te verno služi
Neka te verno služi
- MAD SERB
- Pridružio se: 28 Jun 2013, 09:37
- Kontakt:
odlican, lepo da te sluzi
ŽIVOT JE 1, SAAB JE 2.0 T !
LIFE'S TOO SHORT TO DRIVE BORING CARS!!!
Cars are my drug, SAAB is my dealer !
Mog je SAABa, vozila baba
powered by Nordic performance
LIFE'S TOO SHORT TO DRIVE BORING CARS!!!
Cars are my drug, SAAB is my dealer !
Mog je SAABa, vozila baba
powered by Nordic performance
- boresky
Evo danas se nasli,upoznali,popricali i popili pice.Mogu rec da je
SAAB dobro ocuvan.Interijer je za pet,nema ogrebotina il nesto tako.Sjedala ko bog!Ovo izvana je kikiriki,to ce kolega srediti bez problema.Bas mi je drago da da sam prijepodne proveo sa jednim novopecenim SAABistom Off Topic-
Naravno,zahvaljujem osnivacima i administratorima ovog Foruma sto su otvoreni za nas iz druge drzave.Ako sam dobro pratio,iz Hr nas je troje tu.
SAAB dobro ocuvan.Interijer je za pet,nema ogrebotina il nesto tako.Sjedala ko bog!Ovo izvana je kikiriki,to ce kolega srediti bez problema.Bas mi je drago da da sam prijepodne proveo sa jednim novopecenim SAABistom Off Topic-
Naravno,zahvaljujem osnivacima i administratorima ovog Foruma sto su otvoreni za nas iz druge drzave.Ako sam dobro pratio,iz Hr nas je troje tu.
- stevak
- Pridružio se: 30 Jan 2014, 13:09
Nije preveliki problem ni jedno, ni drugo. Sedišta se lako zamenjuju, a mislim i da se tempomat lako ubaci. Bar je tako bilo na mom CS-u. Instalacija već postoji, samo se menja ručica ma kojoj postoji komanda za tempomat i dodaju se neka 2 dela kod pedala (zaboravih kako se zovu) Sve u svemu, posao od sat-dva.devet-pet je napisao: (htio sam i ja kožu i tempomat
Ako nisam u pravu, ispraviće me neko.
ex SAABotražitelj <9000CS>
- GRIPEN
Kod 9-5 se samo ubaci rucica s komandama tempomata i to je sve! Bar je kod mene tako bilo.
- devet-pet
- Drug Član
...ooo, pa to je jako lijepa vijest, čini mi se da ću to izrealizirati...Kod 9-5 se samo ubaci rucica s komandama tempomata i to je sve! Bar je kod mene tako bilo.
nego, kazeta...gdje, koliko i čija, ako netko zna da li neki od ovih servisa u BG i okolici ima na skladištu možda i originalne (crne)...
i iako znam da je nezahvalno tražiti preporuku za nekog mehaničara, možda bi baš cijene i nabavljivost dijelova moge pogurati u pravcu nekog od njih...iako i to može biti relativno...
čitam da su i Trnavac, i Saaboter i Sveta preporučeni od dosta ljudi, a ja kao autsajder u cijeloj priči ne znam kome da se obratim...
zapravo mi je svejedno, može neki hint...
- GRIPEN
Zasto kaseta? Crkla? Za delove ti ne trebaju servisi. Vecinu delova imas kod uvoznika autodelova...
- devet-pet
- Drug Član
Nije crkla, auto štuca i zatrzava kad se da malo jači gas i to tamo negdje oko 3000rpm (ne znam jel to missfire), majstor koji mi je napravio sve gore navedeno sumnja na kazetu.
Možda je, možda nije.
Znam da većinu dijelova imaju u prodavači autodijelova, ali ako se vozim do BG-a na dijagnostiku i oni utvrde da nešto treba promjeniti, bilo bi dobro da to taj dan odradimo, i pogotovo ako je neki dio malo posebniji, pa se u redovnoj prodaji čeka da stigne...
zato mi nije opcija da se ja vraćam kući pa to radim ili donosim neke dijelove napamet.
Čisto da vam stavim stvari u perspektivu kako je kod nas, u Osijeku (i okolici), po nekim mojim uvidima vozi se svega jedno 5 Saab-ova (u najboljem slučaju max. 10)
pa je protok i nabavljivost dijelova u skladu sa time, naravno i pripremljenost majstora.
Koliko čitam ovdje na forumu, sudeći po oglasima, i po onome što mi prijatelj iz NS-a kaže kod vas je situacija bitno drukčija, što se vidi i po specijaliziranim sevisima.
Možda je, možda nije.
Znam da većinu dijelova imaju u prodavači autodijelova, ali ako se vozim do BG-a na dijagnostiku i oni utvrde da nešto treba promjeniti, bilo bi dobro da to taj dan odradimo, i pogotovo ako je neki dio malo posebniji, pa se u redovnoj prodaji čeka da stigne...
zato mi nije opcija da se ja vraćam kući pa to radim ili donosim neke dijelove napamet.
Čisto da vam stavim stvari u perspektivu kako je kod nas, u Osijeku (i okolici), po nekim mojim uvidima vozi se svega jedno 5 Saab-ova (u najboljem slučaju max. 10)
pa je protok i nabavljivost dijelova u skladu sa time, naravno i pripremljenost majstora.
Koliko čitam ovdje na forumu, sudeći po oglasima, i po onome što mi prijatelj iz NS-a kaže kod vas je situacija bitno drukčija, što se vidi i po specijaliziranim sevisima.
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
Ima.li sta novoga, posle 22h u cetvrtak? Cruise radi? Chek engine svetli? Potrosnja?
Pozdrav
Sent from LG G2
Pozdrav
Sent from LG G2
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!
400NM of torque! Spool it!
- boresky
Ej,pa jel to Aco bio kod Tazza a nije se jos pohvalio??Oso cojek na more i batalio Forum,salji razglednicu
- devet-pet
- Drug Član
Z, pa čini mi se da je check engine počeo opet svjetliti nakon prvog stajanja, cruise radi i jako mi se sviđa, nisam do sad imao priliku voziti sa tempomatom,TAZZ je napisao:Ima.li sta novoga, posle 22h u cetvrtak? Cruise radi? Chek engine svetli? Potrosnja?
Pozdrav
Sent from LG G2
potrošnju pratim - čekam da ispraznim prvi tank i izračunam gdje sam, iako pretpostavljam da ću znati nešto više dok potrošim nekoliko tankova...
i dalje trza ali malo drukčije (i na benz i lpg), čudno mi je što sad ima puno malih trzanja u petoj pri 90-100 kad dodam gas (ali dodajem lagano, ne naglo do poda)
daj me molim te podsjeti što da pitam plinaša kad buem išao, da pregleda dizne i...?
jel imaš informacija ili sumnji što je sa tvojim ?
- devet-pet
- Drug Član
Evo ostalo je otvoreno pitanje potrošnje, koju sam sad mjerio nekih mjesec i pol i rezultat je oko 330-340 km sa 40 litara plina. Znači oko 12 l.
Režim vožnje: većinom umjerena (kad vozi žena) i ponekad malo žustrija ubrzanja (ja ) kombinacija otvorene ceste (prosječno oko 100 km/h) i gradske.
Naišao sam na meni zanimljivu funkciju...follow me home...baš sam se ugodno iznenadio...
Ako netko ne zna o čemu se radi, ima par videa kako je aktivirati...
(malo je duži, ali čovjek je lijepo objasnio redosljed)
Režim vožnje: većinom umjerena (kad vozi žena) i ponekad malo žustrija ubrzanja (ja ) kombinacija otvorene ceste (prosječno oko 100 km/h) i gradske.
Naišao sam na meni zanimljivu funkciju...follow me home...baš sam se ugodno iznenadio...
Ako netko ne zna o čemu se radi, ima par videa kako je aktivirati...
(malo je duži, ali čovjek je lijepo objasnio redosljed)
- VladimirS
- Drug Član
Ha-ha, kul stvar! Probao na og9-3.
- Jolly
- Pridružio se: 09 Okt 2013, 14:45
- Kontakt:
Neki noviji automobili to imaju za standard...neverovatno kako su znali neke stvari i isli ispred vremena po koju godinu.
- GRIPEN
Druze to ima gomila vozila iz tog perioda
- devet-pet
- Drug Član
- VladimirS
- Drug Član
Istureno odeljenje kluba. Svaka čast na entuzijazmu!