Kratka istorija: uvežen 2007-e iz NemačkU sa 75000 km (ima neki TÜV koji to dokazuje), imam i slike sa oglasa od tada. Takođe sam dobio i saobraćajnu dozvolu sa imenom nekog ''našeg'' i koliko sam video, proizveden je 2000-e a kupljen godinu dana kasnije (ne znam zašto onda stoji da je godina proizvodnje '01-e).
I prethodno napisano i sledeće sam prihvatio sa rezervom. Kilometraža je dizana za 100000 zbog carine i nije vraćana, tako da sad auto ima 230000 km (zato je i izgrebana plastika oko volana). Kaseta je menjana jer je palila grešku pa je stavljena nova a karter i poklopac skidani pre mesec dana, nije nađen mulj tj bilo ga je jako malo. Zamenjen je i PK kaiš (takođe pre mesec dana) na kojem je pisalo ''SAAB'' pa to valjda znači da je bio originalan a i u dobrom stanju je. U međuvremenu je izlupan po krovu i haubi od grada pa je farban ali prethodni vlasnik nije bio zadovoljan pa je stavio foliju.
Prodat je letos isto u Smederevu (priča je takva da čovek voli često da menja kola) a pre dve nedelje meni. Sve ovo zvuči prilično sumnjivo ali meni to nije bilo bitno pa sam progutao ''mamac''. Vreme će pokazati.
Ima par stvari koje treba da sredim (u unutrašnjosti plastike su malo izguljene i moram da nađem nešto da se smanje ogrebotine) i o tome ću obaveštavati ali o tom po tom.
Treba da se zameni plastika creva iberlaufa, našao na netu za sitne novce, samo da nađem način da mi stigne, plin mora da se ušteluje jer malo neravnomerno radi u leru iako odlično vuče, i nešto češe oko dela za turbinu u leru (kad se da gas ne čuje se) i to mora neko stručan da pogleda, da kasnije ne boli glava.