Igranka
Juce skinem leptir gas da ga ocistim da bi sredio ler gas. Cistio sam odmascivacem za kocnice.

Ociscena i elektronika kontakt sprejom, kazu tako valja jer zna da korodira unutra

Stavljena nova diht gumica. Hvala Tazz-u
I sve namontirano na auto bez problema. Radi ko sat
Sve je to bilo super... Odem danas kod Babica da zamenim roler i kajs, posto je roler propevao.
Kupljeno u Gazeli, kajs kraci Meyle oko 1200din, roler SKF 3100din, sa popustom! SKF roler nisu imali na stanju, vec su mi porucili i stiglo za 10-ak dana.
Sve je to bilo super, zamenjen roler, zamenjen kais koj je odlicno izgledao posle 40-ak hiljada (al nema veze ide u gepek urezervu), ali mi prilokom podizanja i spustanja motora pukne karter. Da bi se dobilo vise prostora prilikom zamene kaisa i rolera, podize se motor tako sto se nasloni dizalica odozdo na karter. Nista komplikovanao , al sam ja koristio neke malo drugacije metode pa je puko karter
Iskreno i nisam se nesto iznervirao, svakako sam planirao da ga skidam za nekih 3-4k km, prilikom zamen ulja. Problem je bio sto me mrzelo da se zajebavam... Pored svega toga pukne mi i jedan nosac altenatora na koji se srafi ona gornja ruka koja ide na nosac motora. E to mi stvarno nije trebalo! I nemam pojma zasto, jer nista lose nisam uradio! Al dobro... Na ovaj deo mislim
Sutracu da slikam tacno deo koji mi je puko...
Uglavnom, imam drugi karter i drugi nosac. Sutra stizu iza KV. Ulje imam, 3 O ringa za karter, diht masu, samo da kupim filter ulja i da sutra to zavrsim...
Evo ga stanje u karteru
Ni gram mulja i taloga!
Zadnji put skidan karter pre nekih 40k i isto je stanje bilo.
Moj auto nikad nije video Mobil, i nikad do sad, od kad je kod mene, nije sipano 2 puta isto ulje za redom!!! Ulje sam menjao uvek izmedju 8 i 10k, i sipao sintetiku!
Evo je i pukotina
A evo ga i motor odozdo: