Postod boresky » 17 Maj 2020, 11:09
Nakon sto je auto bio kod autelektricara koji je otklonio kvar, ja sam morao nastaviti sam oko elektricne instalacije. Kaze on da sam mu rekao, napravio bi to on... OK, bi a ja ostao bez najmanje 200 europskih.
Osposobio centralno zakljucavanje, pozicije, zmigavce, brisace sofersajbe i farova, svjetla kabine i sirena namontirana.Pranje stakla i farova isto napravljeno.
Kad sam mijenjao motor, mijenjao sam i dio instalacije koja je s njim dosla a npr, stara je imala konektore za poziciju/zmigavac koji se usteka direktno u kuciste a nova je imala konektor-grlo. Od centralnog isto drugacije. Zice od podizaca prozora su kompletno promijenjene jer se izolacija raspadala, bas je bilo posla. Zice sam spajao cahurama za stiskanja pa preko rajham.
Sljedece, jedna guma dolje i felgu cu pokusati opjeskariti, ako rezultat bude dobar, ide i ostatak. Kupio gume, doduse, vozene su dva ljeta DOT 1518Good Year ali sve 4 platio kao jednu novu, bilo covjeku hitno za pare. Kolimo i ako cu ga voziti, biti ce vrlo dobre.
Pa uredjenje kocnica, montaza auspuha i skidanje stare zastite i navlacenje nove. Ima jos puno do tehnickog ali najgore je iza mene(nadam se).
SAAB 9-5 Wagon / SAAB 900i OG