Drugari puno hvala na angažmanu, ali da budem iskren, nisam vaša liga,
...pa ja vas pola toga ne razumijem, odnosno, ne znam locirati te dijelove.
Trudim se i polako učim, čak i preko svoje volje...
Negdje sam možda i napisao, da kupovinom Saab-a nisam mislio da bi trebao postati i napredni poznavalac auto tehnike.
Kako se ono kaže: nužda zakon mijenja, pa tako i ja pokušavam riješiti nešto ako je u okviru mojih mogućnosti (koje su skromne) i ako je u kategoriji banalnih kvarova, a kompliciraju život.
Ovo sam se pojadao, misleći naivno, da problem možda nije tako opsežan, odnosno da nema toliko variabli.
@Slavisacs - Benzinska mapa custom by Tazz...
E sad, plin, priča za sebe...trebao sam na remapiranje plina sad poslije Nove Godine, ali me zadesilo ovo nepredviđeno.
Mislio sam da je spreman, pošto je na benzinu proradio kako treba poslije zadnjeg servisa, jer nije imalo smisla voziti ga na remapiranje neispravnog, kao što je i sad slučaj.
Na plinu, kod bržeg-jačeg dodavanja gasa, zatrzava, ali onako nasitno i to predpostavljam da bi se remapiranjem moglo riješiti ili u najgorem slučaju drugim isparivačem i većim diznama.
Osim ako...i to nije dio nekog problema na motoru...
Auto je inače bio (i trenutno je) vozljiv ako se vozi u skladu s njegovim mogućnostima (bez naglih pokreta papučice gasa, molim
)
Vakumska crijeva čekaju kod Kikija, to je trebalo već biti i napravljeno, ali gledali smo da spojimo neki poslovni put i servis, ali put morao biti odgođen.
Inače kad ga nisam mogao upaliti, baš sam zagledao ko sova u sva ta crevca ispod haube i pipkao i ništa nepravilno nisam vidio.
E sad, naravno treba znati i gledati...i jest da mi to sve skupa izgleda kao džungla, pogotovo zbog loše (neuredno) složene plinske instalacije...
Hvala na smjernicama, prenijeti ću ih lokalnom majstoru kod kojeg sam sad prisiljen ići...