Saab 9-5 Aero Automatic
Re: Saab 9-5 2.3T 250ps Automatic
Zavrtnji saabovi su samoistezajuci... ne secam se napamet... glava se steze iz 3-4 etape sa pauzama od 15-20minuta. Odredjena sila.. pa 90°... pa 90°... sta se desi sa glavom motora kada se skida na Toplo... pokrivi se... mora na obrade. Kad se skida preladjena ne trebaju obrade u 95%.
Ja svoj auto ovako ne bih razradio... mislim radio. napisah kako bi. I kako sam.
Ja svoj auto ovako ne bih razradio... mislim radio. napisah kako bi. I kako sam.
- Perkele
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
- Kontakt:
Evo jedan snimak savrseno zdravog turbo motora, drugara sam veceras snimio kad je odlazio, zajedno smo bili kod majstora... Kupio astru i u startu platio, i full odrzavanje, sad je na phase 2 ali sa zavrnutom turbinom, ceka da mu stigne nova neka jaca turbina. Na drag trkama je pravio oko 14 sekundi vreme dok nije uradio phase 2 i sa fabrickom turbinom, sad cekam da vidim sta sprema za ovu sezonu, inace astra ide kao avion!

- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
- Perkele
- Drug Član
- Kontakt:
Jutros u 9 otisao kod majstora i ceo dan bio tamo dok je radio, stvarno sam prezadovoljan, u pocetku sam bio malo sumnjicav ali me decko demantovao, stvarno je sve po PS-u radio a evo cime me najvise kupio:

Zna da sam ja pedantan pa je zastitio volan i rucicu menjaca da ih ne isprlja ako bude dirao prljavim rukama!
Odmah jutros odneo dizne na Altinu da se ociste i ispitaju, sredjene, kazu da su perfektne i platio 1200din za sve 4, 300din kom.

Evo jedna slika iz radionice:

Evo slika ubacenog motora:

Inace, motor je upalio posle 2 sekunde verglanja, majstor kad je zakacio alnaser hteo samo da proba sekund hoce zaverglati i nije verglao, i onda smo trazili sta je, pa palili kontakt dosta puta dok nismo skontali da nismo menjac povezali one dzekove, i dajuci kontakt dosta puta pumpa je nabila gorivo do motora i kako smo probali jel vergla on je istog momenta upalio tako da nemam prvo paljenje, odmah smo ugasili posto auspuh nije bio povezan! Imam snimak drugog paljenja kasnije kad je sve bilo gotovo ali to nije bas nesto zanimljivo posto je upalio na pipanje kljuca!
Motor radi kao sat, vibracije su majtene neosetne, mnogo je bolje nego sto je bilo, dosta vise je vibrirao motor sa balanserima nego bez njih, a posto nisam nasao nosac menjac nalili smo ga lepkom za soferke i to minimalno vibriranje koje se jedva oseti je mozda zbog njega sto je sad malo tvrdji, kad to sredim mozda skroz nestanu!
Inace, radio je auto malo jace od 2h u mestu, i onda sam otisao malo do NS preko fruske gore da se provozam, sve je u najboljem redu, ja sam prezadovoljan!
A evo i sta sam jos danas slucajno kupio, naletelo...

Stavio sam samo da probam, mnogo dobro radi ali ima manu sto je nocu malo vise svetao nego sto bi trebao pa mi smeta dok vozim!
Inace ima navigaciju, bluetooth, TV, ulaz za cameru, ulaz za ipod, dvd... Cudo kinezi napravili, zvuk 10 puta bolji od fabrickog, samo da vidim sta cu za to svetlo pa ako to resim ugradicu ga umesto fabrickog!

Zna da sam ja pedantan pa je zastitio volan i rucicu menjaca da ih ne isprlja ako bude dirao prljavim rukama!

Odmah jutros odneo dizne na Altinu da se ociste i ispitaju, sredjene, kazu da su perfektne i platio 1200din za sve 4, 300din kom.

Evo jedna slika iz radionice:

Evo slika ubacenog motora:

Inace, motor je upalio posle 2 sekunde verglanja, majstor kad je zakacio alnaser hteo samo da proba sekund hoce zaverglati i nije verglao, i onda smo trazili sta je, pa palili kontakt dosta puta dok nismo skontali da nismo menjac povezali one dzekove, i dajuci kontakt dosta puta pumpa je nabila gorivo do motora i kako smo probali jel vergla on je istog momenta upalio tako da nemam prvo paljenje, odmah smo ugasili posto auspuh nije bio povezan! Imam snimak drugog paljenja kasnije kad je sve bilo gotovo ali to nije bas nesto zanimljivo posto je upalio na pipanje kljuca!

Motor radi kao sat, vibracije su majtene neosetne, mnogo je bolje nego sto je bilo, dosta vise je vibrirao motor sa balanserima nego bez njih, a posto nisam nasao nosac menjac nalili smo ga lepkom za soferke i to minimalno vibriranje koje se jedva oseti je mozda zbog njega sto je sad malo tvrdji, kad to sredim mozda skroz nestanu!

Inace, radio je auto malo jace od 2h u mestu, i onda sam otisao malo do NS preko fruske gore da se provozam, sve je u najboljem redu, ja sam prezadovoljan!

A evo i sta sam jos danas slucajno kupio, naletelo...

Stavio sam samo da probam, mnogo dobro radi ali ima manu sto je nocu malo vise svetao nego sto bi trebao pa mi smeta dok vozim!

Inace ima navigaciju, bluetooth, TV, ulaz za cameru, ulaz za ipod, dvd... Cudo kinezi napravili, zvuk 10 puta bolji od fabrickog, samo da vidim sta cu za to svetlo pa ako to resim ugradicu ga umesto fabrickog!

vidi privezak na kljucu...
koja ti budala to dala...?
Zoki
sad matori...
koja ti budala to dala...?

sad matori...

- Perkele
- Drug Član
- Kontakt:
Da, Zoki se stvarno potrudio, pogotovo sto je stvarno rekao drugarsku cenu za ruke, a bogami se naradio samo tako. Ako sve bude u redu na prvom servisu cu ga castiti jos nesto.
Da, privezak cuvam, jos kad smo se upoznali si mi ga poklonio, mnogo mi se svidja!

Da, privezak cuvam, jos kad smo se upoznali si mi ga poklonio, mnogo mi se svidja!

- AERO
- Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00
Konacno osmeh na Perkeleovom licu
Hvala Bogu - dosla je voznja na red
....nek ti je sa srecom,da se slatko navozas,i da uzivas u tvom SAAB-u.

Hvala Bogu - dosla je voznja na red

....nek ti je sa srecom,da se slatko navozas,i da uzivas u tvom SAAB-u.

- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Lepo sto si odmah i dizne uradio - tako i treba
Uzivaj u voznji i da te dugo sluzi!

Uzivaj u voznji i da te dugo sluzi!
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- troll 9-5
- Pridružio se: 13 Mar 2012, 00:00
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
Konacno, zabrinuo si me juce sto se ne javljas. Nek je sa srecom sad, da te lepo sluzi.
Okaci i taj snimak, nema veze sto je dr paljenje. Stavi jos koju sliku ako imas. Kakvi su planovi dalje? Jel ima nekog dotezanja glave i slicno? Kad radis prvi servis? I kolko si platio multimediju?

Okaci i taj snimak, nema veze sto je dr paljenje. Stavi jos koju sliku ako imas. Kakvi su planovi dalje? Jel ima nekog dotezanja glave i slicno? Kad radis prvi servis? I kolko si platio multimediju?
All systems go, ready for takeoff!
- Carlsson
- Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00
Bravo perkele...da te sluzi sad bez problema jos dugo 

[link_open=http://www.saabclubserbia.rs]SAAB CLUB SERBIA[/link_open]
- nik 900t
- Drug Član
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
- HIRSCH
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 00:00
srecno, da se sit navozas 

-
- Pridružio se: 17 Jan 2013, 00:00
Sa srecom 

- Perkele
- Drug Član
- Kontakt:
E ljudi, al je lud ovaj moj Saab...
Mora nesto da se pokvari pa to ti je...
Danas crkla H7 sijalica oborenog svetla!
Tacno me namerno nervira, kad nema sta drugo aj makar sijalica da crkne da me malo...
Inace, toliko o Night Brakerima, nema ni pola godine kako smo ih ja i Taz stavili a nisu jeftini ni malo...
E, u ponedeljak sam opet zakazao kod majstora, skidamo amortizere da proverimo solje, pretpostavljam da je do njih problem, ako jeste stavljam solje i lezajeve SKF i ako je do njih sto se tice auta sve je konacno gotovo do nekih novih kvarova!
Inace, hvala svima na lepim zeljama sto se tice motora, za sad je perfektan, prezadovoljan sam, dokle ce, videcemo...
Inace, hocu da ugradim i neki cajger za pritisak turbine, nikako nije dobro ustelovana po mom skromnom misljenju!

Mora nesto da se pokvari pa to ti je...

Danas crkla H7 sijalica oborenog svetla!

Tacno me namerno nervira, kad nema sta drugo aj makar sijalica da crkne da me malo...

Inace, toliko o Night Brakerima, nema ni pola godine kako smo ih ja i Taz stavili a nisu jeftini ni malo...

E, u ponedeljak sam opet zakazao kod majstora, skidamo amortizere da proverimo solje, pretpostavljam da je do njih problem, ako jeste stavljam solje i lezajeve SKF i ako je do njih sto se tice auta sve je konacno gotovo do nekih novih kvarova!

Inace, hvala svima na lepim zeljama sto se tice motora, za sad je perfektan, prezadovoljan sam, dokle ce, videcemo...

Inace, hocu da ugradim i neki cajger za pritisak turbine, nikako nije dobro ustelovana po mom skromnom misljenju!

Imas otvoren Sid.
lako vidis koliko puni.
stisni +i- u isto vreme i otvorice se Open Sid funkcija.
odes do Pin i Pair. da stoje na displeju... razlika je pritisak turbine. kad je na leru Pin treba da je oko 400kPa... Pair na atmosverskom pritisku. znaci u vakuumu si -0.6Bar. kad ochepish po gasu... Pin ode na recimo 1800... Znaci turbo puni 0.8bar.
lako vidis koliko puni.
stisni +i- u isto vreme i otvorice se Open Sid funkcija.
odes do Pin i Pair. da stoje na displeju... razlika je pritisak turbine. kad je na leru Pin treba da je oko 400kPa... Pair na atmosverskom pritisku. znaci u vakuumu si -0.6Bar. kad ochepish po gasu... Pin ode na recimo 1800... Znaci turbo puni 0.8bar.
- Perkele
- Drug Član
- Kontakt:
Znam da je sid otvoren ali meni tamo nista nije jasno sta je sta!
Voleo bih da nadjem instrument tablu od aera ali da bude neka normalna cena, to bi bilo idealno!
Za sad ne bih vracao original...
Ali ipak ga cuvaj i dalje. 

Voleo bih da nadjem instrument tablu od aera ali da bude neka normalna cena, to bi bilo idealno!

Za sad ne bih vracao original...

To ti nishta ne znaci... i ne bi radilo... a da se u samom software ne urade izmene da bi proradila. Mozemo da stavimo Pdiff u funkciji open sid. pa da ne morash da rachunas. nego lepo Pdiff pokaze... -0,600 ili 800... prosto i jednostavno...
i zameni sijalicu... da te drugovi ne zaustave...
i zameni sijalicu... da te drugovi ne zaustave...
A moze i satic... mali... lepi sa pritiscimaturbine... ono sto imaju trkachi.
ne znam koja je mapa tu kod tebe... ali mislim da je na nekih 220ks.
ne znam koja je mapa tu kod tebe... ali mislim da je na nekih 220ks.
- Perkele
- Drug Član
- Kontakt:
Mozda je mapa 220ks ali ova turbina ne moze da izgura ni onih 150 fabrickih.
Nekad zalepi samo tako, a uglavnom kad god mi fali snage auto zakaze. To se desavalo i pre generalne a i sad, nisam ga jos stiskao ali vidim da je isto tako.
Moram jedan dan da odvojim na to stelovanje turbine i da vidim sta se desava, ako nesto ne valja da idem da reklamiram dok je jos u garanciji, ali nikako nisam zadovoljan snagom motora, krene izuva, i onda odjednom preko 3000 obrtaja nema vise snage, samo obrtaji skacu preko 4000 i zvuk se promeni (pocne da se dere motor) a ne ide nikako, tacnije ide kako je isao i na 2500 obrtaja!
Pre generalne dosta puta idem recimo 120km/h auto putem, neko blica da se sklonim, ja hocu da ubrzam i dam malo jaci gas ono djoka, samo se motor jace dere, u vecim obrtajima je, i jedva mrda sa 120km/h! Ista stvar i na benzinu i na plinu!
Nekad zalepi samo tako, a uglavnom kad god mi fali snage auto zakaze. To se desavalo i pre generalne a i sad, nisam ga jos stiskao ali vidim da je isto tako.
Moram jedan dan da odvojim na to stelovanje turbine i da vidim sta se desava, ako nesto ne valja da idem da reklamiram dok je jos u garanciji, ali nikako nisam zadovoljan snagom motora, krene izuva, i onda odjednom preko 3000 obrtaja nema vise snage, samo obrtaji skacu preko 4000 i zvuk se promeni (pocne da se dere motor) a ne ide nikako, tacnije ide kako je isao i na 2500 obrtaja!

Pre generalne dosta puta idem recimo 120km/h auto putem, neko blica da se sklonim, ja hocu da ubrzam i dam malo jaci gas ono djoka, samo se motor jace dere, u vecim obrtajima je, i jedva mrda sa 120km/h! Ista stvar i na benzinu i na plinu!

-
- Pridružio se: 17 Jan 2013, 00:00