Saab 9-5 Aero Automatic

Naši SAAB-ovi... Slike , Modifikacije, Malko informacija o našim ljubimcima...
Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin
Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00

Re: Saab 9-5 2.3T 250ps Automatic

Postod kd23se4 » 04 Jan 2013, 09:44

Ajde da pogledamo istini u oci - kola koja se ovde kupuju bez obzira na marku kostaju isto ili manje nego ista/slicna takva kola u nemackoj, svajcarskoj na placu, a jos veca razlika je ako se kola tamo ne kupe od dilera vec od privatnog lica.

Ja opet ponavljam, kupio kola od vlasnika u Nemackoj, ulaganja koja sam imao desno staklo retrovizora (staklara Pancevo 300RSD) i popravka SID-a (85€ u Nemackoj sa 7 godina garancije). Od 8 guma koje sam dobio s kolima 2008 sve bile upotrebljive. Covek ti bez pitanja nabraja sve probleme i popravke koje je imao u zivotu - nema lazi nema prevare - on je vlasnik - nema "sta ti ja znam" i jos nemac koji sve u zivotu radi po PS-u.
Al zato je kostao 1500€ vise nego iz Danske da sam uzeo sa placa "bez pitanja".

Kupite kola iz "fine kuce" i u 95% slucaja necete imati problema - al to naravno mora da se plati!

Gost

Postod Gost » 04 Jan 2013, 10:40

sta bi bilo da si snazno platio saab-a u startu recimo 4500e i sada dogurao na 8000e!!!
Drugo,nemoj u isti kos da stavljas sminkanje i dodatnu opremu,sa popravkama....
realno si uradio turbo i motor sada za 8 meseci voznje i 30-40k voznje.kad si ga kupio odmah si znao da kilometraza nije prava,i da je motor blago receno nacet.
a ne zaboravi da si ga i kupio brzopleto kao sto inace sve radis.nema sanse da sacekas,analiziras,procenis,saslusas...itd...ako moze mirno,strpljiv si dva dana i posle toga samo bijes glavom kroz zid,ne interesuje te vise ni cena samo da bude....e pa i takva brzopletost te dovela mozda do svega ovoga na ovaj nacin.
To sto si ga ti registrovao,ubacio plin,stavljao drugu muziku,felne i gume to nemoj racunati kao lose.to je bio tvoj hir ili licna potreba.a ne moranje koje ti je nametnula marka i model.
Koliko te kostala calibra na kraju po tim tvojim racunicama,a koliko si dobio na kraju.ispasce da si puo na njoj bar 3x vise
U svakom slucaju ovo je drugarsko misljenje,tu si sada gde si imas odlicnu karoseriju,nov turbo i motor pa idemo dalje....
ali ja licno da imam stav o saab-u kao ti veruj mi da bi ga prodao i kupio nesto drugo,jer nikada nisam vozio nesto sto mislim da je bunar za dzep,posebno sto je za tebe saab samo jedan preudoban auto koji te je kostao mnogo i nista drugo. Slika

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
Kontakt:

Postod Perkele » 04 Jan 2013, 12:32

Ja se ne lozim na Saab-a kao vecina ovde na forumu, kupio sam ga zato sto je jedini ispunjavao neke uslove, da je ispod 2000kubika, da ima automatski menjac, kozu, i sve to za neke normalne novce. Imao sam BMW 5 M optik 2002-o restayling 3.0 diesel, imao sam Audi A6 2.5 diesel 2004-o, imao sam jos dobrih auta, mnogo boljih od Saab-a, i ne impresionira me skoro nista na Saab-u sto vec nisam imao na nekom od tih prethodnih auta, nego krenuo da sredjujem kucu, treba da se zenim, i reko aj da uzmem auto jeftiniji a priblizan ovima sto sam vozio ranije kad ono djoka, izasao me na kraju kao BMW 5 a ta dva auta ne mogu da se porede... Slika
Kad sam vec popusio, sad pusim do kraja, jos jednom neka se pokvari a da popravka bde preko 300e ima da ga dam za 2000e pa neka se neko drugi haka sa njim ja vise necu sigurno! Slika
U Calibru sam ulozio vise para nego u Saab-a ali je sve bilo tipa ulepsavanje, ni jedan jedini euro nije otisao da se pokvarila i da sam morao, vec samo sto sam hteo!
Jedino sa ALfa Romeom sam imao ovakve probleme kao sa Saab-om, i svrstavam ih sad u isti kos, i ne mozete da me ubedjujete da je Saab kvalitetan auto kad SVAKOM curi ulje, kad se svakom razleti motor...
Nebitno, ja sta god napisem vi ste pristrasni i to na drugi nacin tumacite, ja sam samo realan, i da sam uzeo Saab za 5000e ko ce da mi garantuje da se na njemu nece motor razleteti, evo Gripen je uzeo skup auto pa mu curi ulje i mora da vadi motor napolje da bi to sanirao, recite mi jel to normalno???
Ako jeste, onda ja nisam normalan! Slika
Boki, radio sam curenje ulja, tu sam pukao 250e, radio alnaser, menjao lezaj i makaze brisaca, 2 puta skidao karter, menjao neke stvari na trapu, kupio akumulator... Najmanje para je otislo na muziku i felne i gume! A presao sam 25K km sa njim ne 30-40k.

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 04 Jan 2013, 13:23

Jel mozes samo da mi objasnis zasto ne vozis BMW 5 ili Audi A6 ako si ih imao i bolja su kola?
Nikako da uvatim koje ti je godiste Saab, ali mi se cini da su ovaj Audi i BMW bili i noviji........

Inace ne smatram korektno s tvoje strane sto na bazi jedne serije motora (B2x5)osudjujes jednu marku - promasaja je u tom pogledu bilo kod svih renomiranih proizvodjaca Audi sa 2,5, Mercedes sa 270CDI.....

Ja imam isto Saabov benzinac i ne curi ulje nigde, ne dosipavam ulje a motor je presao 273.000km - motor nije otvaran i sta onda?!?

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 04 Jan 2013, 13:37

Objasnio sam vec, zato sto sam hteo razliku u ceni da ulozim u nesto pametnije a na kraju me Saab izlazi skuplje nego BMW 5! Slika
Saab nema problem samo sa motorima koji nisu njegovi, a to su diesel motori, 2.2 i 1.9, koliko se razumem jedan je Opelov a drugi ne znam tacno ciji... Sa njihovim benzincima novije generacije samo problemi, stare motore ne racunam u ovu pricu a ti imas taj stari tip motora koji je bio dobar.

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 04 Jan 2013, 13:41

Nego, gde da nadjem ovaj nosac menjaca a da nije 130e koliko Sveta trazi za nov?

Slika

Vidim u ovoj temi da je lik stavio umesto nosaca manuelnog ovaj nosac i da je stao najnormalnije, ne znam jel bi moglo obrnuto posto kontam da sraf sa menjaca onda treba da bude duzi da bi stavio od manuelca?

http://saab.serbianforum.info/t140-zame ... ca-menjaca

Slika

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 04 Jan 2013, 13:42

Ja mislim da je jedini kiks bio kod B2x5 serije - jedino sto je problem da je zahvatio "epohu" koja je tebe interesovala (98-04)

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 04 Jan 2013, 13:43

Perkele je napisao:Nego, gde da nadjem ovaj nosac menjaca a da nije 130e koliko Sveta trazi za nov?
Ja ti nudio onaj SZR sto lije nosace - kaze ako nema kalup pa mora da pravi onda je najskuplje - 50€

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 04 Jan 2013, 13:51

A koliko je to kvalitetno resenje? 50e nije bas malo pogotovo sto vidim ovde cenu od nekih 40-ak eura, samo ne znam jel neko narucivao odavde?

http://www.eeuroparts.com/Parts/6820/Tr ... r-4967725/

Vidim da i ti radije hoces da das 170e za nosac nego da kod njih uradis za 50e zato nisam nesto bio zainteresovan! Slika

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 04 Jan 2013, 13:56

Ovaj hidraulicki sto mi je "akutan" ne mogu da rade - al njega sam nasao za 107€ napolju, sad gledam jos resenje za ovaj desni kod kaisa - mozda cu da ga i radim kod njih - jer 275€ necu da dam, tj. necu da ona plati

Danas mi iz Neobrothers javili da je kod 2.2TiD koji su rasturili taj nosac je nacet Slika

Cekam ove holandjane da se otrezne pa cemo da prelomimo sta i kako - jedina dobra vest je da je levi nosac (ispod akumulatora) malo ulegao, ali citav

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 04 Jan 2013, 13:58

Jel ima ovaj sto meni treba neki drugi kataloski broj posto ovom drugaru pod hutchinson ne izlazi nista?

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 04 Jan 2013, 14:02

Ima, nadji ovde u temi - stavio sam ti 2 firme koje ga prave

Korisnikov avatar
Carlsson
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

Postod Carlsson » 04 Jan 2013, 14:04

Boki je napisao:ali ja licno da imam stav o saab-u kao ti veruj mi da bi ga prodao i kupio nesto drugo,jer nikada nisam vozio nesto sto mislim da je bunar za dzep,posebno sto je za tebe saab samo jedan preudoban auto koji te je kostao mnogo i nista drugo. Slika
+1 Slika
[link_open=http://www.saabclubserbia.rs]SAAB CLUB SERBIA[/link_open]

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 04 Jan 2013, 14:21

Ovo bi izaslo oko 100 dolara sa postarinom, to je oko 75e i verovatno cu to i naruciti.
http://www.eeuroparts.com/Parts/6820/Tr ... r-4967725/
A dok to ne stigne ovaj moj cu da zalepim lepkom za soferke, izdrzace bez problema dok ovaj ne stigne! Slika

Gost

Postod Gost » 04 Jan 2013, 15:12

Ja se izvinjavam sto se opet vracam staroj temi,ali i dalje nerazumem neke stvari a realno nisam glupson pa da mora da mi se crta.ali ti si neprestano kontradiktoran.Ajmo jos jednom sada neka bude poslednji put ova tema sa moje strane.
ako posle svega ovoga nesto crkne skuplje od 300e,dacu ga za 2000e.
Mislim da si to trebao onda odma da uradis a ne da cekas slom zivaca zbog bilo kog hebenog auta....
Imao si ideju da kupis auto jeftiniji pa da ti ostane para za kucu,svadbu itd...
ako te nista kao sto sam vec napisao neveze za ovu marku osim udobnosti,oporeme i niske cene,agoniju svoju si trebao da okoncas na prvoj dijagnozi koju si dobio po kupovini istog,i vratis se dobitnoj kombinaciji,nekoj tvojoj....
Imao si ispravan auto i kad te je svojevremeno kostao i 3500,4500,sada kada golica 6500 nema nazad.
Sto se planova tice za svadbu ako je saab pojeo te pare ja predlazem da mi kao tvoji saosecajni drugari pomognemo u startu,pa kad naberes koverte ti ces nam vratiti.....samo da svadba nepropadne Slika Slika Slika

Korisnikov avatar
Carlsson

Postod Carlsson » 04 Jan 2013, 15:17

Boki...opet se slazem s' tobom Slika
Krajnje razumno razmisljanje Slika
[link_open=http://www.saabclubserbia.rs]SAAB CLUB SERBIA[/link_open]

Gost

Postod Gost » 04 Jan 2013, 15:28

E moj carlsson-e ljubi te drug za ovog djavolka,jes silan..... Slika
Kao sto kaze KD taj b205 je promasen ocigledno.ja cak mislim da je vece smece od 3.0tid nego je sreca sto je taj b205 moguce odraditi u vidu generalne a 3.0tid nemere pa se o njemu mnogo vise pricalo,ali nebi se ja ni sakim menjao da mi da taj za moj,mada takvih verovatno i nema. Slika Slika Slika
Doduse mene moj jos uvek nije izasao vise od 2500e sa svim do sada.ako ga registrujem pretrcace trojku....... Slika

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 04 Jan 2013, 15:29

Boki, ti mene malko Slika
Nebitno, necu da se prepirem na tu temu... Imam pravo na svoje misljenje! Slika
Nisu potrosene pare za svadbu a ni za kucu, zaradilo se u medjuvremenu hvala bogu, samo mi ide na zivce vise da dajem malo malo pa 100-300-1000e a kraj kvarovima se ne nazire! Slika
Drugo, ti kazes nisam se konsultovao sa vama kad sam kupovao, pa naravno da nisam kad koji god da neko pita i stavi vi napljujete najstrasnije, a mozda i bolje da sam vas pitao, sad bih vozio nesto drugo! Slika

Gost

Postod Gost » 04 Jan 2013, 15:48

PERKELE ja se samo dobro i snazno salim,neprihvataj to kao lose,a sto se tice izbora,pljuvali smo ocigledno sa razlogom,nazalost i ti si se u to uverio.
ti mozda tako nevidis kroz moje postove ovde,ali ja tebe zaista razumem jer bi i ja poludeo,samo nebi taj kod mene docekao toliko popravki.Dacu ti jedan primer.imao sam jednu thesis(imam je jos uvek)umre mi automatik menjac a pre toga svasta trista,ja kazem sebi neces ga majci i auto 2003 godiste,kupljen u delti(3.0b)zavrsi u kobajama.ja se naplatio skroz,delovi skupi kao otrov,ostalo jos dosta delova i cela skoljka na moje ime....Pa ko je vredniji(mi ili auto).Nekazem da treba ovako postupiti,ja sam procenio da je u mom slucaju to opravdano i jeste bilo,ali svakako cim ti nesto ne lezi,tj izvlaci ti pare konstantno,kraj se nenazire,pozdravis se sa njim na vreme i teras dalje u zdravlju i veselju. Slika

Korisnikov avatar
GRIPEN
Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00

Postod GRIPEN » 04 Jan 2013, 16:09

Alo bre dizelasi, sta bre vi pljujete benzince Slika

Slika

Da oce da curka ulje, oce, al da se sredit, da oce motor da se razleti, oce i to al ne uvek.
Saab benzinac je za posvecene, ezotericne
To mora da se voli!
Slika
Evo kako ovaj cika uziva:

All systems go, ready for takeoff!

Gost

Postod Gost » 04 Jan 2013, 16:13

Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 04 Jan 2013, 17:10

Perkele ....htedoh i ja da dodam koju na ove vase postove,al' reko ajd da uradim nesto pametnije kad muka jos traje oko tvog saab-ica.
Kad sam kacio slike nosaca motora tamo u temi,setih se da sam snimio jednu razliku koja mi je zapala za oko,i krenuh to da istrazujem jer se radi bas o nosacu koji tebi treba.......pogledaj:

Part Number: 84821 Manufacturer Number: 49 67 725

Slika

Part Number: 85437 Manufacturer Number: 50 62 021

Slika

Korisnikov avatar
san_šabacisko
Drug Član
Pridružio se: 24 Sep 2012, 00:00

Postod san_šabacisko » 04 Jan 2013, 17:18

Boki je napisao:sta bi bilo da si snazno platio saab-a u startu recimo 4500e i sada dogurao na 8000e!!!
Drugo,nemoj u isti kos da stavljas sminkanje i dodatnu opremu,sa popravkama....
realno si uradio turbo i motor sada za 8 meseci voznje i 30-40k voznje.kad si ga kupio odmah si znao da kilometraza nije prava,i da je motor blago receno nacet.
a ne zaboravi da si ga i kupio brzopleto kao sto inace sve radis.nema sanse da sacekas,analiziras,procenis,saslusas...itd...ako moze mirno,strpljiv si dva dana i posle toga samo bijes glavom kroz zid,ne interesuje te vise ni cena samo da bude....e pa i takva brzopletost te dovela mozda do svega ovoga na ovaj nacin.
To sto si ga ti registrovao,ubacio plin,stavljao drugu muziku,felne i gume to nemoj racunati kao lose.to je bio tvoj hir ili licna potreba.a ne moranje koje ti je nametnula marka i model.
Koliko te kostala calibra na kraju po tim tvojim racunicama,a koliko si dobio na kraju.ispasce da si puo na njoj bar 3x vise
U svakom slucaju ovo je drugarsko misljenje,tu si sada gde si imas odlicnu karoseriju,nov turbo i motor pa idemo dalje....
ali ja licno da imam stav o saab-u kao ti veruj mi da bi ga prodao i kupio nesto drugo,jer nikada nisam vozio nesto sto mislim da je bunar za dzep,posebno sto je za tebe saab samo jedan preudoban auto koji te je kostao mnogo i nista drugo. Slika
Perkele, Boki ti je objasnio, i ja sam primetio da sve rešavaš brzopleto i nervozno ali nisam hteo da se mešam i da pametujem, sada ti kažem, imaš pare i trošiš ih nepromišljeno i onda kad ne uspeš pljuješ po tome. i kd ti je lepo rekao, po jednoj seriji se ne ocenjuje kompetna marka. ja sam viđao i motore u Audiju A8 presvučene slojem ulja i prašine izmešano. i još nešto
Perkele je napisao:Ja se ne lozim na Saab-a kao vecina ovde na forumu, kupio sam ga zato sto je jedini ispunjavao neke uslove, da je ispod 2000kubika, da ima automatski menjac, kozu, i sve to za neke normalne novce. Imao sam BMW 5 M optik 2002-o restayling 3.0 diesel, imao sam Audi A6 2.5 diesel 2004-o, imao sam jos dobrih auta, mnogo boljih od Saab-a, i ne impresionira me skoro nista na Saab-u sto vec nisam imao na nekom od tih prethodnih auta, nego krenuo da sredjujem kucu, treba da se zenim, i reko aj da uzmem auto jeftiniji a priblizan ovima sto sam vozio ranije kad ono djoka, izasao me na kraju kao BMW 5 a ta dva auta ne mogu da se porede...
brate prodaj taj SAAB za koliko možeš i kupi BMW5 ili VW Passat, nije za tebe SAAB. kraj priče.

:9000CC: 1987.
:NG900Cab: 2002.
:9000CC: 1988.

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 04 Jan 2013, 17:32

Kralju, ja necu da pravim od stojadina Saab-a jel je to nemoguce, ne resavam brzopleto nista i nisam budala, mnogo sam pametniji nego sto ti mislis!
Pare nisam nasao na ulici tako da ih ne bacam!
Sta sam trebao da uradim u ovoj situaciji, ajde prosvetli me???
Da kupim polovan motor koji ce se razleteti isto za 20K km???
Da budzim B2x4 koji je isto jako dobar kao i B2x5 pa da posle nikom ne mogu da prodam auto???
Da kupim stranca za 800-1000e koji je presao 100K km??? To je nemoguce za te pare a nemoguce je i naci auto to godiste da je presao toliko!
Ajde, prosvetli me sta sam ja to uradio brzopleto???
Sta sam trebao, da parkiram auto pod sljivu i gledam u njega???
Kupio sve delove koji su trebali, odneo sve na obradu, danas pocelo pranje delova sutra pocinje sklapanje motora i iza bozica ubacivanje u auto!
Sta je tu brzopleto objasni mi??? To sto radim je jedino trenutno normalno i pametno resenje!

Gost

Postod Gost » 04 Jan 2013, 17:58

San, ja stvarno ne razumem otkud tebi poriv da nekoga ucis kako da trosi svoje sopstvene pare, ili da odredjujes ko je za sta, i ko sta treba da vozi.

Sto nas narod kaze, gledaj svoja posla. Bice svima lakse.

Povratak na “NAŠI LJUBIMCI”