saab 9-5 2.0t ARC

Naši SAAB-ovi... Slike , Modifikacije, Malko informacija o našim ljubimcima...
Korisnikov avatar
Bagzi93
Drug Član
Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00

Re: saab 9-5 2.0t ARC

Postod Bagzi93 » 29 Avg 2013, 05:39

:odl: auto.

Korisnikov avatar
nordic
Drug Član
Pridružio se: 20 Maj 2013, 00:00

Postod nordic » 29 Avg 2013, 17:02

slucajno nadjoh ovu sliku, prilikom kupovine jos pre dve godine.. :rli:

Slika
Svadjanje na forumu je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi...Cak i ako pobedis opet si retardiran!

Korisnikov avatar
AERO
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

Postod AERO » 29 Avg 2013, 17:29

Sto ti je ovako ispucala ova vestacka koza na sedistima :ironicno: ...jel mu vracana kilometraza :lol: :lol:

:wave: :drinks:

Korisnikov avatar
nordic
Drug Član

Postod nordic » 30 Avg 2013, 07:46

ma to sam napakovao sedista iz kadeta limuzine,presvukao moma tapetar :rli: i nije vestacka, to je "EKO-koza" haha lepse zvuci :smesko: :smesko: :smesko:
Svadjanje na forumu je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi...Cak i ako pobedis opet si retardiran!

Korisnikov avatar
TAZZ
Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23

Postod TAZZ » 30 Avg 2013, 16:50

Mislite od zivoTnje zvane SKAJ.
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!

Korisnikov avatar
treki
Drug Član
Pridružio se: 26 Jun 2012, 00:00

Postod treki » 03 Sep 2013, 05:15

Od zivoTnje zvane Skaj, hahahaha. :smesko:

Korisnikov avatar
nordic
Drug Član

Postod nordic » 14 Mar 2014, 19:52

e vako stoje stvari... danas otisao da zamenim ulje, kupio motul 5W40 x-cess i knecht filter i odem kod majstora... podigne auto na dizalicu kada ima sta da vidi..karter ceo od ulja(na svu srecu ulja u motoru ima normalno..) karter vlazi, pusta sa svih strana... pre tacno godinu i 2 meseca skidan karter kod trnavca.. ja ne mogu da verujem... :dash: :dash: :dash: :dash: :murder:

e da kada smo vec kod tog skidanja kartera pre godinu dana, nisam hteo da kudim servis ranije ALI...odlazim ja kuci tog popodneva..kada svaka neravnina lupa, cuje se onaj nervirajuci zvuk kao da su stabilizatori otisli...posto sam vec bio stigao do kuce a i bio kraj radnog vremena...vratim se ja sutradan..i kaze meni viktor..znas to kada se oni skidaju hoce od pistolja da se "provrte" na zglobu.. (mislim se doterao sam ti auto tako da nista nije lupalo... a i nisi mi rekao da je to moguce da se desi.... al nema veze precutim ja to i dam jos 50e odmah na licu mesta za dva komada sa ugranjom..) Tada sam jos rekao da u taj servis vise necu odvesti saab ali kada sam danas video da i taj karter curi doslo mi da se roknem..

takodje...izgubio mi i jedan sraf, jeste glupost ali nervira u cistom i urednom motornom prostoru da vidim da fali sraf koji izbija oci....provalio sam tek na skupu...

od danas servisiram auto na drugom mestu..

hm...sto se tice ovog curenja..planiram da kupim onaj sprej cistac...da sve lepo ocistim, zabelezim datum i vidim koliko ce da curi vremenski..

malo mi bzv da skidam karter posle 10k km od prethodnog skidanja....a i sipao sam novo ulje..sacekacu jos 10k pa cu onda da skidam...ne znam...sa jedne strane ne bacaju mi se pare a i ulje a sa druge strane uzasno izgleda...

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
Kontakt:

Postod Perkele » 14 Mar 2014, 22:00

Ne curi ti na karteru, curi na dekli lanca i to gore kod glave motora. Sta god radio, svaki tu curi, nemoguce je to zaustaviti, neki vise, neki manje uglavnom pomiri se sa tim da svi tu vlaze i vremenom sav motor od dole bude od ulja. :sr:

Korisnikov avatar
GRIPEN
Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00

Postod GRIPEN » 14 Mar 2014, 22:14

Moguce, al moguce je i da je karter...I meni je vlazio posle prvog skidanja i vracanja. Zaboravio majstor da vrati onaj dugacak sraf... Drugi put smo odradili sve kako treba i cini mi se da posle nije vlazio. Sad na prolece skidam opet, ovog puta sam ja majstor!
To za stabilizatore je tacno, mogu da provrte :dash: ali ako drzis kontru s kljucom iza b stangle kako je bog reko, onda nemoze da se desi . Majstori ko majstori, svi su isti :kuuku:
All systems go, ready for takeoff!

Korisnikov avatar
nordic
Drug Član

Postod nordic » 14 Mar 2014, 23:19

pregledao motor sa svih strana... curi samo dole na karteru...motor sa strane suv.. :sr: meni je cudno da posle 150k km i 10 godina nigde nije cureo i 10k km posle skidanja kartera tj prvi pregled auta posle toga i vidim haos....

ali pogledacu jos jednom..i sutra definitivno ocistiti sve lepo pa posle nekog vremena da vidim gde tacno pusta i koliko je strasno...

Korisnikov avatar
GRIPEN

Postod GRIPEN » 17 Mar 2014, 22:51

Sta si ustanovio, odakle vlazi?

Korisnikov avatar
nordic
Drug Član

Postod nordic » 18 Mar 2014, 01:52

karter definitivno....iznad sve suvo... dekl suv, gore glava isto... jedino zaboravio da pogledam detaljno semering radilice sa strane(mada sam bacio pogled i nisam primetio ulje..) onaj sa strane menjaca sve suvo takodje..... ocistio sam karter lepo onim sprejem cistacem pa cu da vidim za jedno dve nedelje koliko ce da vlazi...ako je nesto malo necu ni da diram... :sr: ulja mi ne gubi, bar ne toliko da mogu da primetim..

e da...turbo je malo vlazan, mada nista strasno..jedva na dnu malo...ne curi nista, tek sto se zalepila prasina za ulje.... obrisao sam i to pa cu da vidim..

Korisnikov avatar
nordic
Drug Član

Postod nordic » 29 Apr 2014, 19:19

i tako lepo ja danas da uzmem da ocistim ventil od pcv, uhvatim rukom ono crevo,bukvalno jedva povucem malo i puce ventil...vec bio nacet samo se odlomio, a ja se jos cudio sto je slinilo tu neko vreme... :kgld:

elem nista strasno, gde mogu da kupim beli ventil ili ako ima neko viska da mi proda ili ako moze od nekog drugog auta....?

i mozda bitnije pitanje kako najlakse izvuci ostatak parceta plastike iz creva(ono kruto plasicno crevo kao..)? :dash:

evo slika...

Slika

Slika

Korisnikov avatar
Jolly
Pridružio se: 09 Okt 2013, 14:45
Kontakt:

Postod Jolly » 29 Apr 2014, 19:39

Meni je tako pukao plasticni sraf na hladnjaku za luftiranje i izvukao ga srafcigerom, tako sto sam urezao zarez i odsrafio. A ovde, ako nije prekratko crevo, lose se vidi na slici kako je puklo, isekao bi skalpelom visak creva do plastike i izvukao ga odvrtanjem spic klestima.

Korisnikov avatar
nordic
Drug Član

Postod nordic » 29 Apr 2014, 19:43

nazalost prekratko je crevo da bih skratio... sutra cu da uzmem neku plitku posudu sa vrelom vodom, ubacim crevo unutra i posle uzmem sraf za drvo usrafim u tu plastiku unutra i izvucem..

samo je pitanje gde naci nov ventil :) to je u principu ventil koji propusta u jednom smeru tako da bih mozda mozgao neki slican sa nekog drugog auta...ne znam, nagadjam..

Korisnikov avatar
GRIPEN

Postod GRIPEN » 29 Apr 2014, 20:06

Ja nemam. Moze bilo koji jednosmerni ventil za vakume...mislim da ga imaju vageni... Vidi po radnjama autodelova

Korisnikov avatar
nordic
Drug Član

Postod nordic » 29 Apr 2014, 20:11

vazi, pogledacu sutra po radnjama za vagene.

inace gledajuci ove dve slike,raspored creva kao i cinjenica da imam taj not return ventil i drugacije kacenje creva 1 na kobra metalno crevo(nema sraf odozgo vec se drugacije kaci) shvatio sam da imam ovu verziju PCV sto je isla od 2004-2010... iako nemam onu cevcicu na cevi za sipanje ulja...

PCV verzije speedparts..

a i nisam jedini kome se ista stvar dogodila... :smesko: :smesko: klik

Korisnikov avatar
nordic
Drug Član

Postod nordic » 31 Jan 2015, 00:37

evo posle duzeg vremena malo da napisemo... promenio pk kais, bio stari tip iako je auto 2004 godiste ima srednji spaner ili roler sta je vec(verovatno nisu u belgiji imali kraci pa su ubacili spaner i stavili duzi kais..) sve u svemu sada je continental i to kraci, onaj roler ostao da se vrti. Kais promenjen zbog starosti, imao 6 godina iako je izgledao kao nov i presao oko 70k nisam nista hteo da rizikujem a trebalo je dva puta da se ide do grcke.

medjutim glavna tuga, kao sto dosta ljudi ovde vec zna, me zadesila tamo u junu kada me uhvatio najveci grad u istoriji srbije i unistio mi forestera. dobro sam glavu na ramenima sacuvao. Soferku sam odmah sutradan morao da zamenim a ovo je ostalo kako je ostalo.Videcu do leta da porucim neki od setova za izvlacenje...ima ih za 120-200 dolara neka srednja klasa da nisu bas one igracke pa sam polako... ima mnogo al sta da se radi. ako nista drugo bar mi auto atrakcija, cak sam i zatekao ljude koji se slikaju letos po adi.. :kuuku: :smesko: :smesko: :smesko:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
otislo mi i dosta ovih betonskih crepova na kuci pa sam ih zamenio, sreca imao sam u rezervi.

a evo cisto da se ima osecaj koliki je to grad bio.
Slika

Korisnikov avatar
TAZZ
Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23

Postod TAZZ » 31 Jan 2015, 12:42

To nije grad....
To je vec tuča, kako bi stariji rekli...
Mi mladji, govna s neba.
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!

Povratak na “NAŠI LJUBIMCI”