SAAB 9-5 AERO 2002
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
Re: SAAB 9-5 AERO 2002
necu, moja koza je bolja... a i ko da menja sve, trebalo bi onda i tepih i tablu promeniti, a to mi ne pada napamaet...
All systems go, ready for takeoff!
- GRIPEN
Kad sam kupovao onog crnca prethodni vlasnik, Boban, mi je reko da je motor vrisnuo jer mu je greskom sipana nafta u rez
Nisam mu verovao. Danas sam rasturao auto i didje red na pumpu za benz i plovak, kad tamo, vidi se da je neko vec skidao i u rezervaru vise nafte nego benzina...Tacnije, benz se samo pomalo oseca, na oko izgleda kao cista nafta...
Jel moguce da od toga zvekne motor?
Nisam mu verovao. Danas sam rasturao auto i didje red na pumpu za benz i plovak, kad tamo, vidi se da je neko vec skidao i u rezervaru vise nafte nego benzina...Tacnije, benz se samo pomalo oseca, na oko izgleda kao cista nafta...
Jel moguce da od toga zvekne motor?
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Motor kao motor cisto sumnjam, pumpa, dizne i sl. ajde jos....mada i njih mozes 90% ciscenjem da sredis........ali sto bi klipovi, ventili i sl. stradali kada je nafta masnija od benzina 10 puta.
Meni su na eko-petrolu sipali greskom dizel u Kadetta benzinca - mesec dana je radio cudno, posle toga sve je bilo kao pre
Meni su na eko-petrolu sipali greskom dizel u Kadetta benzinca - mesec dana je radio cudno, posle toga sve je bilo kao pre
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- GRIPEN
Skinuh karter sa crnca
Klip u tragovima
A ovde mu je mesto
A evo i cuvenog oil sudge-a
Ona mesavina izvadjena iz rezervara je odlicno sredstvo za ciscenje ovakvih kartera
Nazalost, ovaj karter nije isti kao moj jer je auto automatik, da jeste sigurno bi prepravio karter da izgleda ovako i kod prve zamene ga ugradio
Klip u tragovima
A ovde mu je mesto
A evo i cuvenog oil sudge-a
Ona mesavina izvadjena iz rezervara je odlicno sredstvo za ciscenje ovakvih kartera
Nazalost, ovaj karter nije isti kao moj jer je auto automatik, da jeste sigurno bi prepravio karter da izgleda ovako i kod prve zamene ga ugradio
- troll 9-5
- Pridružio se: 13 Mar 2012, 00:00
ala ga je opravio...
Steta sto ne mozes da iskoristis karter
Dobro sredstvo za cicsenje
Steta sto ne mozes da iskoristis karter
Dobro sredstvo za cicsenje
- treki
- Drug Član
- Pridružio se: 26 Jun 2012, 00:00
Gripene druze, tek sad stigoh da iscitam i tvoju temu i da vidim sta se desilo.
Pricao mi TAZZ na skupu, al tek sad videh. Sunce ti hebem, dobro ste citavi ostali.
Ma samo da ste vi u komadu, sve ostalo se da srediti.
A tvoj enterijer je boli glava, ne b' ja tu nista dir'o.
A sto se tice motora, ovaj jbt ludji nego ja. Ja sam uspeo 'samo' da prepolovim klip.
Pricao mi TAZZ na skupu, al tek sad videh. Sunce ti hebem, dobro ste citavi ostali.
Ma samo da ste vi u komadu, sve ostalo se da srediti.
A tvoj enterijer je boli glava, ne b' ja tu nista dir'o.
A sto se tice motora, ovaj jbt ludji nego ja. Ja sam uspeo 'samo' da prepolovim klip.
- GRIPEN
ma opusteno, to smo vec zaboravili...idemo dalje
Posto mi je ono JL pojacalo vec vise od mesec dana kod majstrora i moj je neki utisak da ga nece ni napraviti, malo sam opet petljao oko muzike u autu
Umesto fabrickog pojacala, ubacio sam Harman Kardon AS3 pojacalo koje sam skinuo sa crnca... Sve pasuje sraf na sraf Jedina razlika izmedju AS2 i AS3 u zicenju je u tome sto AS3 ima zvucnike i na zadnjoj polici, tako da idu iz pojacala jos 4 zice, i to sam naravno dodao...
Skinuo sam elipse Infinity a stavio fabricke HK. Infinity su naravno mnogo bolje ali sa fabrickim pojacalom razlike nema jer ono daje samo niske frekvencije odnosno bas...
Hteo sam da zamenim fabricke Pioneere napred u instrument tabli sa HK ali jedan HK je neispravan tako da su ostali Pioneeri koji sada sa HK pojacalom neuporedivo bolje rade... Ipak i njuh cu da menjam i na njihovom mestu ubacim visokotonce one koje imam iz seta Carpower... a dok ih ne ubacim jedan visokotonac sam stavio na mestu centralnog zvucnika na tabli. Iako je mali izlaz sa pojacala za taj kanal, vrhunski radi. U zadnjim vratima su ostali oni Magnat-i koje sam jos zimus ubacio samo sam ih povezao na HK pojacalo. U prednjim vratima su ostali fabricki Pioneeeri ali njih menjam cim se vrnem s terena i ubacujem najverovatnije one neodijumske Carpower koje imam i povezujem na HK pojacalo....mislim da ce dovoljno dobro da ih gura...
To je to za sad... ostaje jos da resim pitanje woofera... Najverovatnije cu morati da nadjem jos jedno pojacalo sa 3 ili4 kanala i da na dva vezem Infinity elipse (jer steta da ih ne stavim s obzirom kako dobro rade) a na druga dva u bridzu zakacim woofer i to bi bilo to
Ni meni nije bas jasno sta sam sve danas uradio
- troll 9-5
- Pridružio se: 13 Mar 2012, 00:00
Izgubio sam se na pola tvog posta
Menjas zvucnike ko Tazz mape
Menjas zvucnike ko Tazz mape
- GRIPEN
Hahahhahahahahahahahahahah
Gripi...
Imas li viska tablu instrument?
Danas sam u VB i prolazim kroz KV...
Gripi...
Imas li viska tablu instrument?
Danas sam u VB i prolazim kroz KV...
- GRIPEN
- GRIPEN
Malo sam majstorisao juce, ako je to uopste neka majstorija... Vadio sam iz crnac motor i menjac. Jeben je ovaj Saab. Da bi dosao do menjaca moras sve komplet vani na gore ili dole pa onda da rastavis jedno od drugog. Pricam za automatika, pretpostavljam da nije tako i kod manuelnog....
Uglavnom uspeo sam uz malo
Prodao sam menjac za 200e...
Odo sad da skidam radilicu da vidim vredi li cemu, posle toga zadnju soferku i jos neke sitnice i onda ostatak na kilo i u presu, jbg...
Uglavnom uspeo sam uz malo
Prodao sam menjac za 200e...
Odo sad da skidam radilicu da vidim vredi li cemu, posle toga zadnju soferku i jos neke sitnice i onda ostatak na kilo i u presu, jbg...
- Perkele
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
- Kontakt:
E bas si strucnjak, Sveta bi kupio menjac i za 300e! Ja sam mu rekao da mi se cini da si mi rekao da trazis 300e za njega...
Ostavi mi sinu, nemoj da je bacis!
Ostavi mi sinu, nemoj da je bacis!
- nik 900t
- Drug Član
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
- GRIPEN
@perkele
:)reko sam ti ba bi ga dao za dvesta i to vazi za sve, nebitno ko kupuje i kolko je sprerman da plati, ne treba mi da mi stoji i to je to...sinu imas sigurno, ne brini!
@nik
kod nas mislim da je preko 20din :)bice jedno 100e tu sigurno
Sve u svemu, jos da maknem enterijer i ja sam na pozitivnoj nuli, sto mi je najbitnije. Ostalo posle i prodajem i ne prodajem....
:)reko sam ti ba bi ga dao za dvesta i to vazi za sve, nebitno ko kupuje i kolko je sprerman da plati, ne treba mi da mi stoji i to je to...sinu imas sigurno, ne brini!
@nik
kod nas mislim da je preko 20din :)bice jedno 100e tu sigurno
Sve u svemu, jos da maknem enterijer i ja sam na pozitivnoj nuli, sto mi je najbitnije. Ostalo posle i prodajem i ne prodajem....
- GRIPEN
Prodao sam danas ostatako onog crnca sto je bilo za na kilo (skoljka, dvoje vrata, krilo i jos nekog loma) , sve ukupno 405kg Kradu opasno, bio sam siguran da nema ispod 600kg! Jos je i cena pala na 14din po kg
Nisam ja bio tu inace ne bi ima dao, zvao bi druge da nose i mere...Nemoguce je da ako auto ima ukupno 1650kg, da sam ja iz njega izvadio 1250kg!!! Jbg, drugi put necemo tako
Nisam ja bio tu inace ne bi ima dao, zvao bi druge da nose i mere...Nemoguce je da ako auto ima ukupno 1650kg, da sam ja iz njega izvadio 1250kg!!! Jbg, drugi put necemo tako
- BOKI 900
- Wheeler Dealer
- Pridružio se: 05 Feb 2013, 00:00
meni zao menjaca.....nebi mi bio problem da ga cuvam u garazi.....nek stoji......jbg
Love SAAB, never GM
- Astrotrain
- Pridružio se: 11 Maj 2013, 00:00
kako da znam koje mi je ozvučenje u kolima? siguran sam da nije harman kardon.
- BOKI 900
- Wheeler Dealer
- Pridružio se: 05 Feb 2013, 00:00
harman nije.verovatno ona obicnaja zikamu....i kod mene je u 3.0tid bila ta poluosnovna verzija
Love SAAB, never GM
- Astrotrain
Gotivio bi da imam harman baš :D
jel se zna za kolko bi mogao da nabavim?
jel se zna za kolko bi mogao da nabavim?
- GRIPEN
jel ti samo cd ili cd i kaseta?
Ja sam moj Harman u pocetku prodavao a onda skontao da bez ikakvih prepravki mogu da ubacim kod sebe...rezultat je odlican. Neznam kolko se krecu cene, juri po netu ali ako ti je onaj obican uredjaj AS1 znaci samo sa CD-om, trebao bi i komplet instalaciju da menjas a to ti se ne iplati...
Ja sam moj Harman u pocetku prodavao a onda skontao da bez ikakvih prepravki mogu da ubacim kod sebe...rezultat je odlican. Neznam kolko se krecu cene, juri po netu ali ako ti je onaj obican uredjaj AS1 znaci samo sa CD-om, trebao bi i komplet instalaciju da menjas a to ti se ne iplati...
- Astrotrain
imam i cd i kasetu i radio
- GRIPEN
tebi je AS2, nabavi harman kardon pojacalo i imaces mnogo bolju muziku
- Astrotrain