Saab 9-5 Aero Automatic

Naši SAAB-ovi... Slike , Modifikacije, Malko informacija o našim ljubimcima...
Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
Kontakt:

Re: Saab 9-5 2.3T 250ps Automatic

Postod Perkele » 29 Nov 2012, 16:36

Ajde ako nadjes kako se stavljaju elipse javljaj. Imam izvucene cinceve, struju, imam pojacalo, imam elipse, sve spremno a ne znam kako se postavljaju! Slika
Zakomplikovali ga Svedjani skroz! Slika

Korisnikov avatar
GRIPEN
Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00

Postod GRIPEN » 29 Nov 2012, 18:19

ma prosto evo malo pre nadjoh ovo na netu
http://www.uksaabs.co.uk/UKS/viewtopic.php?f=4&t=34906
vidi slike dole
All systems go, ready for takeoff!

Korisnikov avatar
AERO
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

Postod AERO » 29 Nov 2012, 19:16

Napravite neku temu u garazi sa tom tematikom,li dodajte OVDE malo slika i price oko tih detalja ......znacice to buducim pokolenjima Slika

Radite nesto!!!! Slika ....Ti Gripene narocito Slika ,nemoj da mislis da sam zaboravio da nisi JOS ugradio prekidac Slika

Ugledaj se malo na Perkele-a.Covek kupi felne i ISTI dan slika i okaci slike ,a ti se prenemazes ko "seoska mlada" Slika Slika

Slika

P.S. - Bez zezanja,napisite tamo te fore koje ste pohvatali Slika

Korisnikov avatar
GRIPEN

Postod GRIPEN » 29 Nov 2012, 19:22

Slika
Kad budem radio kod sebe u autu, napravicu komplet sa slikama pa cu da npravim temu gde cu sve da okacim i objasnim, a to ce sve zajedno s prekidacem morati da saceka da se prvo vratim kuci pa da uhvatim neki slobodan dan... A praznici dolaze.... Sve u svemu nece uskoro.... Slika

A para nema... Slika Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 29 Nov 2012, 19:24

Slika

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 01 Dec 2012, 12:17

Gripene, hvala za slike, uspeo sam da skinem sve, elipse pasu sraf na fraf, danas ugradjujem njih i jos jedno pojacalo! Slika
Jedva cekam da cujem kako ce to sve da radi, a u razmisljanju sam da uzmem neki ozbiljan audio system onaj od 7 incha i stavim umesto fabrike i da izmenjam fabricke zvucnike sa nekim kvalitetnijim.

Korisnikov avatar
troll 9-5
Pridružio se: 13 Mar 2012, 00:00

Postod troll 9-5 » 01 Dec 2012, 14:59

Slika ... Jedno pitanjce, posto ste obojica ugradjivali AUX, zanima me jel isti kvalitet i glasnoca kada pustite muziku sa playera/telefona i kad pustite radio stanicu?

Korisnikov avatar
GRIPEN

Postod GRIPEN » 01 Dec 2012, 15:46

Perkele, skupe su te multimedije, nema kompletne (dvd,navigacija,usb,sd,i-phone)ispod 500e. Koje elipse stavljas i koje ce pojacalo da ih gura? Gde si kupovao kablove za pojacalo?
Ja planiram da menjam sve zvucnika i skroz izbacim fabricko pojacalo a stavim 2 druga...

@troll
Nije isti, bolji je, skoro kao CD

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 02 Dec 2012, 13:35

Znam da su skupe multimedije, kad budem resio kupicu ili u Madjarskoj ili u Nemackoj, em jeftinije nego kod nas em vracaju porez.
Juce ugradjene elipse, model je Pioneer TS-A6919, pre 4-5 godina kad sam ih kupovao tu gde sam kupio nije bilo skupljih, mnogo dobro rade. Pojacala imam dva Kenwooda, jedno vece koje gura woofer i manje koje tera elipse. Sve u svemu sam zadovoljan kako zvuci ali moze to i bolje, glavni problem je ocajan radio, bas zato hocu da ga menjam multimedijom nekom.
A imam i drugi problem, sto imam kuci vrhunski hi-fi system, iz komponenti, svaka komponenta bila top model, JBL zvucnike podnostojece velike i onda sta god ugradim u auto zvuci smesno na spram toga. Slika
Da vise ne davim, jako lako se ugradjuje sve, bitno je da imate krivi srafciger i da stavite sundjer ili gumu za dihtovanje prozora na elipse ispod, da to sve dihtuje kako treba. Evo par slika:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Jos ostaje da vidim gde cu sa ovim pojacalima da ih zasarafim negde gde se nece videti. Mrzelo me to juce. Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 02 Dec 2012, 13:45

Slika

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin
Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00

Postod kd23se4 » 02 Dec 2012, 13:54

Sto se tice zvucnika iskreno mislim da su najeftiniji kod nas.
Pre par godina sam za 9-3 pazario JBL GTO 607 u Novom Sadu kod Loop Audio-a za nekih 100-110EUR dok su najeftiniji na net-u kostali 180 Slika

Kada sam pitao sto su tako jeftini rekli "proslogodisnji model".....evo rade i danas bez ikakvih problema

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 02 Dec 2012, 14:08

Zvucnici mozda, ali pre mesec dana kad sam bio u Nemackoj, svratim u Ulm u Media Markt i nadjem multimedije Pioneer i Kenwood za 230e. Kod nas su prilicno skuplji. Samo je problem sto ne rade ti brendovi na WinCE i nemaju GPS, za sad uglavnom kinezi to sve podrzavaju a svi znamo njihov kvalitet. Slika

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 02 Dec 2012, 14:28

Ovako nesto, jel?

Slika
upload

Korisnikov avatar
GRIPEN

Postod GRIPEN » 02 Dec 2012, 15:17

Perkele,
ja sam cuo samo reci hvale za te kineske multimedije i za zvuk i uopsteno.
Imas ove fore koje nisu mnogo skupe ali nemaju dvd i navigaciju, al se extra uklapaju

http://www.tehnomanija.rs/autoradio/jvc ... 400ey.html

http://www.tehnomanija.rs/autoradio/pio ... 700bt.html

Ovaj Pioneer odlicno izgleda

Sto se tice boljeg zvuka, osim radio uredjaja, trebalo bi i da zamenis fabricke zvucnike napred u vratima i na tabli. Uzmes dvokomponentne, bas u vrata a visokotonac stavis na tablu, na mesto fabrickog dvosistemca i obavezno pojacalo! Mozes nesto ovako za ok novce:

http://www.magnat.rs/index.php?pg=louds ... 14&mod2=43

Korisnikov avatar
GRIPEN

Postod GRIPEN » 02 Dec 2012, 15:32

kd23se4 je napisao:Sto se tice zvucnika iskreno mislim da su najeftiniji kod nas.
Pre par godina sam za 9-3 pazario JBL GTO 607 u Novom Sadu kod Loop Audio-a za nekih 100-110EUR dok su najeftiniji na net-u kostali 180 Slika
JBL pravi odlicne elipse, ja sam nameracio ove
http://loopmedia.rs/proizvodi/zvucnik-z ... bl-gto938/
ovi kazu nema bolje
http://car-speakers-review.toptenreview ... eview.html
Slika
Mada i Infinity je tu sa cenom, a isto su vrhunske...

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 02 Dec 2012, 15:43

Samo pazi da pase impedansa.....Saab ima uvek neke cudne kombine uglavnom 4Ω ili 8Ω
Na ovim GTO607 bila nalepnica da su "kosher" za 4Ω Slika

Korisnikov avatar
GRIPEN

Postod GRIPEN » 02 Dec 2012, 17:25

Ove su na 2ohm, a icice preko drugog pojacala a ono radi i na 2ohm. Inace na 9-5 koja ima elipse fabricki, one su samo za bas i od 2ohm su.

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 02 Dec 2012, 20:34

e ako je pojacalo 2 ohma onda super Slika

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 19 Dec 2012, 07:40

Od kad sam uzeo ovaj auto ne moze da prodje mesec dana da se ne desi nesto, tako ni ovaj mesec nije preskocen samo sto je ovaj put bas... Slika Slika Slika Slika
Ovaj put cu preskociti da je Saab najobicnije sranje od auta... Gotovo je sad za kukanje...
Vec neko vreme pri kretanju mi se desava lupkanje u motoru, sitno stektanje, i reko aj da otvorim da vidim kakva je situacija posto znam da im je boljka radilica i lezajevi leteci, lezeci... I imam sta da vidim, lezajevi istopljeni! Slika
Presao sam sa autom od kad sam ga kupio oko 26K km, od tad menjano ulje sigurno 5 puta, karter 2 puta skidan (ovo sad je treci put), auto se vozi skroz normalno, da ne spominjem da nisam vozio nijednom brze od 140km/h, i da je 98% medju gradska voznja, znaci nije do mene sigurno!
Evo da vidite o cemu se radi:

Slika

Slika

Slika

E sad, resio sam da vadim motor i da radim sve, ali imam dve nedoumice, da li da vadim balansne osovine, i druga je da li da hilznujem blok i da menjam karike, ulje mi nije trosio ni malo, odlicno je isao... U svakom slucaju dok ga ne rasturim ne mogu znati kakve su karike i stubline ali koliko je pouzdano to dirati jel sam sa jednim drugim autom imao velikih problema kad sam to dirao ali svi kazu da taj auto ima te probleme i bez mene... Bojim se da ne budu karike tvrdje od hilzni i obrnuto pa da pojedu jedno drugo.
Ajde neko neka kaze neku pametnu, ocajan sam... Slika
Kupio bih drugi motor ali sta mi vredi kad je 99% motora u ovakvom stanju kao sto je moj.
I jos jedno pitanje, STA JE PROBLEM OVAKVIH LEZAJEVA, kako spreciti to kad se sve uradi da opet za 30K km ne dodje ponovo do ovoga? Slika

Gost

Postod Gost » 19 Dec 2012, 08:40

Da nije neko menjao lezajeve i stavio neki krs? Ili promenio karike a ostavio stare lezejeve, pa ih kompresija utukla? Nista mi drugo ne pada na pamet. Bas tuga, jebiga Slika
Poslednji put menjao 1 dana Gost, izmenjena 19 puta

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 19 Dec 2012, 08:44

Ajooj Perkele - brate mili Slika .....bas te nece Slika

U ovakvim situacijama ,kada se nekom drugom nesto desi,obicno krenemo sa pametovanjem "e da si ovo - e da si ono" to se ne bi desilo....
Ja ne mogu da precutim a da te malo ne izgrdim Slika ,pa onda da vidimo kako cemo.....

Karter si mogao da skidas ne tri puta nego 33 puta,ali ako nisi sve pregledao kad si ga skinuo,dzaba skidanje.....A JA ozvalavi pricajuci da kod tih motora KOKSANJE ulja pravi sranja,i ako lezajevi vrte na suvo eto sta dobijamao.Druga stvar je onaj ventilacioni kit za karter koji isto nisi resio - a NE MOZE bez toga.

E ajmo sad da vadimo kestenje iz vatre....
Ja za hilznovanje nisam ni pod tackom RAZNO.Te nase hilzne od "vodovodnih cevi"...pusti me toga ....Dakle ja to ne bih a sta ce drugi reci - cucemo.
Lezajevi moraju,karike stare nece da moze,jer ces stavljeti druge klipove (cenim polovne),pa ces mu kaciti nove karike na te klipove.
Radilica isto treba da se vidi sta kaze posle ovakvih lezajeva ....
Lanci,remenice i te pizdrarije (da ne listam sad temu od pocetka) ,ne znam dali si zamenio,ali cini mi si da si spomenuo da si kupio preko tvog nekog...Dakle i to ide.
Za balansne osovine (sto si pitao) - znas da postoje dve struje razmisljanja na forumu.Jedni su za ,jedni su protiv.Ukoliko se odlucis da ih cupas napolje,nosac motora znas da ti mora biti u TOP stanju (nikakve inprovizacije) ,a kod njega je neki uljni(ako se ne varam).
Ovo drugo standardno sve znas....(gumice,vodjice,hidro podizaci itd)
Ja bih tu porucio nove klipove sa karikama kako valja ,a ovo drugo sve zavisi od love .....
Ne znam kakvu viziju imas...jer samo da ga upalis i da mu vidis ledja,ili da ga slozis po PS-u i da se vencas s njim....

Voleo bih da se sto vise nasih drugara sa foruma oglase,jel svacije razmisljanje znaci za donosenje bilo koje odluke.
Tazz,Kd,Kolja...i ostali,kako procitate - upisuj te se Slika

Perkele - krivo mi je do jaaja sto te zakacio maler,ali stisni zube i resavaj sad - nema ti druge. Slika
Perkele je napisao: I jos jedno pitanje, STA JE PROBLEM OVAKVIH LEZAJEVA
To nema veze s tobom.....Holandjani koji su vozili pre tebe su im hebali kevu - ne ti.
(kazem Holandjani jer mi se cini da je odande uvezen)

Gost

Postod Gost » 19 Dec 2012, 09:11

Bas je strasno sta se tim benzincima desava!!!!Neverujem da i tebi.
Ja mislim da to sto si menjao ulje i prao karter dovelo da napravis tih 26k,jer da toga nije bilo,verovatno bi i ova slika bila mnogo ranije.
Problem je tu postojao jos u holandiji,ti si ga kupio kao i vecina vec na zalasku duse,mislim na motor.
Hilzne i ja mislim da netreba da diras.Jer ako nije bilo potrosnje ulja tebi je motor bio zaptiven dobro u tom delu.
Ako hoces da se pozdravis sa svojim saab/om lezajevi,karike,premeriti klipnjace ili zameniti polovnim,zamenis lanac zatezac,to sto si vec kupio i cao zdravo.......
Ako oces da nastavis gde si stao uradis nesto poput TREKI/ja i ides dalje
Ako se odlucis za bajpas imamo gde da kupimo,pa ti zovi pomoci cu sto se delova tice.Ako nenadjes sam.
Da kupis polovan motor,to je jako tesko naci da je dobar i da se vozis bar 50k.

TAZZ

Postod TAZZ » 19 Dec 2012, 09:46

Uzrok...
Verovatno 3 i 5 lezaj najlosiji...
Balansne osovine...
Pad pritiska ulja zbog njih...
Toliko od mene...
Gde sta i kako... ne bih...
Raditi motor a ne srediti balansere... glupost... bomba koja ceka opet ubrzo.

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 19 Dec 2012, 10:02

Perkele,
Stvarno mi je zao da ti se ovo desilo, ali kao vec stari clan foruma znao si da Saabovi trionic benzinci imaju problema. Dobro si uradio sto si onomad skinuo karter (sto svima ovde preporucujem) - u Autosabu su svim svojim klientima preporucivali da menjaju Mobil 1 0W40 na 10.000km i da skidaju karter na 50.000km - ima ljudi koji ovo ignorisu, stave krst na retrovizor i misle "nece to mene" - velika greska.

Ono na sta meni lici jesu dve stvari 1) da je motor dosta presao i da je delimicno doslo zbog kilometraze do trosenja lezajeva i 2) da su lezajevi bili preoptereceni.

Kazes da ne ides nikad brze od 140km/h, ali nisi rekao za koliko stignes do tih 140, jel za 10 ili 20 sekundi Slika
Koliko KS ima tvoj motor sada? Verovatno ne onih trolhatanskih 150 Slika

Ja kao sto je poznato nisam pristalica Tunninga, jer ispade da ovi sto voze Aero da su majmuni, a svi ostali pametni - serijski klipovi, lezajevi i ostala mehanika nikada nisu napravljeni da izdrze povecanje vece od 10-15%.
Mislim sve moze, ali zavisi koliko hoce da se predje 100.000, 10.000 ili 1.000km

Hilznovanje motora samo da radis ako imas 100% pouzdan izvor za neke kvalitetne hilzne i majstora kome verujes da ce da ti ugradi bas te hilzne.
Verovatno moze da se poruci i u Tiki-Ventu neki Kolbensmidt ili Mahle.........kosta i ceka se 3-4 nedelje, al znas sta si radio - ovo naravno ako kola radis za sebe.

Aj drzim palceve da udar na dzep bude sto manji i da ti cimanje sa majstorima traje sto krace Slika

DRZI SE!

Gost

Postod Gost » 19 Dec 2012, 10:04

Sto se tice polovnih delova motorne grupe za 2.0T ovaj covek kod koga ja kupujem ima sve, i mogu da ti obezbedim odlicne cene. Daj samo sta ti tacno sve treba i zovem da se raspitam.

Povratak na “NAŠI LJUBIMCI”