SAAB 9-5 AERO 2002
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
- GRIPEN
- AERO
- Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00
Re: SAAB 9-5 AERO 2002
Svaka cast
....prelep je 

- Carlsson
- troll 9-5
- Pridružio se: 13 Mar 2012, 00:00
Koliko god godina proslo, nikada nece zastareti. Savrsen!
- AERO
On danas,medju ovim buljavim i napucanim karoserijama izgleda extra,a mos misliti 99te kad je izasao kako je bilo......jaaaooooo 

- Carlsson
vas dvojica pod hitno da kupite sebi po jednog....da ne balavite vise covjeku po temi 

[link_open=http://www.saabclubserbia.rs]SAAB CLUB SERBIA[/link_open]
Lepe... ciste... savrsene linije... pravi street sleeper! Lepotan! I boja savrsena.
- GRIPEN
Stvarno je savrseno odmerena doza sportskog i elegantnog a pomalo i avangardnog dizajna. Zato mi se i svidja. Cuvam neki auto magazin iz 98 god, gde je bilo predstavljanje 9-5-ice, bio sam odusevljen izgledom instrument table, svim onim silnim dugmicima, usmerivacima vazduha za ventilaciju i naravno pozicijom kljuca za paljenje auta...
All systems go, ready for takeoff!
- Perkele
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
- Kontakt:
Danas uzivo video auto, moram reci da je mozda i najlepsa 9-5 koju sam video. Stvarno prelep auto! 

- GRIPEN

- GRIPEN
Stigo Glipton iz Engleske. Odlicna stvar za kozu, ali nazalost kod nas je nema a nisam mogao da nadjem u Svedskoj a ni drugar u Italiji tako da sam narucio preko Parts for Saab i stiglo danas
Moja preporuka! Jedno je conditioner a drugo cleaner. Ovo za ciscenje mirise na alkohol dok ovo mleko mirise bas na kozu tako da vam auto posle tretmana mnirise ko radnja za koznu galanteriju. Nekome se to mozda nece dopasti ali meni je bas dobro

Na slikama se nevidi pravi efekat

I jedna slika sa soljom iz muzeja

Na slikama se nevidi pravi efekat

I jedna slika sa soljom iz muzeja

- AERO

Mozes da nam napises (ako ti nije problem) kako ide procedura oko narucivanja,na koji si nacin platio,koliko uzimaju nasi za "harac" itd.
Moze da posluzi kao informativni vodic oko porucivanja iz inostranstva ukoliko si isao tim putem.........

....a za solju - sta reci ....

- GRIPEN
Narucio sa na Parts for Saab
http://www.partsforsaabs.com/
Imaju delove za Saab sve sto vam treba, Tazz je narucivao preko njih delove...
Narucivanje je prosto, plati sam Mastercard carticom, narucio sam 24. maja a stiglo je danas, vrednost posiljke je bila 21,9 eura a postarina 19,57 eura. Pretpostavljam da cena postarine zavisi od mase paketa ali nezna tacno kako. Verovatno Tazz bolje zna... Rok isporuke je 5-9 dana
http://www.partsforsaabs.com/
Imaju delove za Saab sve sto vam treba, Tazz je narucivao preko njih delove...
Narucivanje je prosto, plati sam Mastercard carticom, narucio sam 24. maja a stiglo je danas, vrednost posiljke je bila 21,9 eura a postarina 19,57 eura. Pretpostavljam da cena postarine zavisi od mase paketa ali nezna tacno kako. Verovatno Tazz bolje zna... Rok isporuke je 5-9 dana
- troll 9-5
Koliko ti gotivimo i hvalimo auto, mislim da je to dovoljan pokazatelj da ga ne dajes u oglase 

- GRIPEN

- GRIPEN
Nije me bilo dugo al evo prilike da se pohvalims novom majicom

I evo jos koje zanimljive slicice

I evo jos koje zanimljive slicice

- troll 9-5
Bravo matori 

- nik 900t
- Drug Član
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
- GRIPEN
Jos kada sam kupio auto, prvo sto sam primetio bilo je sitno lupkanje u volanu, koje se osecalo kod dodavanja i oduzimanja gasa, kod ostrijih skretanja i prilikom polaska iz mesta. Posto su mi silen blokovi u ramu bili losi sumnjao sam da su oni uzrok tog lupanja, ali zamenom istih lupanje se privremeno smanjilo ali ga je i dalje bilo. Neverovatno je kolko je to iritantno postajalo. Nekoliko puta sam proveravao trap i uvek je sve bilo idealno osim jednog stabilizatora koji je zamenjen ali to nije smanjilo lupkanje u volanu. Jedan sabov majstor mi je bez ikakvog probanja rekao da je uzrok krst volana koji treba da se zameni i da polovni kosta 80e! Postgo nisam bio pri parama, ostavio sam to za neko vreme, i pre par dana krenem na netu da trazim nov krst volana kako bi video cenu istog i nadjem na Saab-ovim forumima jos gomilu ljudi sa istim problemom i neverovatno lakim nacinom otklanjanja istog.
Naime, resenje problema lezi u podmazivanju dela iznad krsta volana koji se nalazi iza papucica gasa i kocnice. Da bi vam bilo jasnije evo slike

I link ka Saab central forumu gde je covek to lepo objasnio:
http://www.saabcentral.com/forums/showt ... p?t=186569
Neverujuci da je samo u tome problem, odjuri sam do benz pumpe i kupio WD40 i jednostavnim prskanjem na mestu gde ova nazubljena sipka ulazi u ovu cev ,(na slici covek pokazuje prstom na mesto gde treba da se podmaze), problem je potpuno nestao. Mojoj sreci nije bilo kraja! Tako jednostavno resenje! Naravno kad sam snimio krst letve i ovaj deo sto sam podmazao bilo mi je jasno sto je dolazilo do lupkanja al jbg ko bi se toga setio...
Posto je ovo moje resenje sa WD-om privremeno, jer nisam kuci sada, cim se vratim ide skidanje kao u upustv i podmazivanje mascu! Posto je ovo kolko sam video veoma cest problem kod 9-5-ice, preporuka je da svi i oni koji nemaju kuckanje, preventivno odrade ovo podmazivanje kako ne bi doslo do problema.
@ aero ako imas vremena napravi jedan DIY za nasu garazu na srpskom, od ovog linka, a ima ih jos, ako ne onda cu ja kad dodjem kuci! Koristice mnogima sigurno!
Naime, resenje problema lezi u podmazivanju dela iznad krsta volana koji se nalazi iza papucica gasa i kocnice. Da bi vam bilo jasnije evo slike

I link ka Saab central forumu gde je covek to lepo objasnio:
http://www.saabcentral.com/forums/showt ... p?t=186569
Neverujuci da je samo u tome problem, odjuri sam do benz pumpe i kupio WD40 i jednostavnim prskanjem na mestu gde ova nazubljena sipka ulazi u ovu cev ,(na slici covek pokazuje prstom na mesto gde treba da se podmaze), problem je potpuno nestao. Mojoj sreci nije bilo kraja! Tako jednostavno resenje! Naravno kad sam snimio krst letve i ovaj deo sto sam podmazao bilo mi je jasno sto je dolazilo do lupkanja al jbg ko bi se toga setio...
Posto je ovo moje resenje sa WD-om privremeno, jer nisam kuci sada, cim se vratim ide skidanje kao u upustv i podmazivanje mascu! Posto je ovo kolko sam video veoma cest problem kod 9-5-ice, preporuka je da svi i oni koji nemaju kuckanje, preventivno odrade ovo podmazivanje kako ne bi doslo do problema.
@ aero ako imas vremena napravi jedan DIY za nasu garazu na srpskom, od ovog linka, a ima ih jos, ako ne onda cu ja kad dodjem kuci! Koristice mnogima sigurno!
- AERO
Vaazi......stize ovih danaGRIPEN je napisao:@ aero ako imas vremena napravi jedan DIY za nasu garazu na srpskom, od ovog linka