Saab 9-5 Aero Automatic

Naši SAAB-ovi... Slike , Modifikacije, Malko informacija o našim ljubimcima...
Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
Kontakt:

Re: Saab 9-5 2.3T 250ps Automatic

Postod Perkele » 31 Maj 2012, 15:12

Karter je skidan, ne znam kad ali je skidan, vidi se diht masa.
Crevo neko je izletelo i verovatno se turbo zavrteo mnogo brze nego sto bi trebao pa je verovatno to uzrok. Ulja mu nije falilo sigurno posto je izbacio kroz auspuh pola litre ulja i curilo je sa turbine...
Sad me zvao iz servisa za turbine covek, kaze sutra u toku dana stize srednje kuciste i ne zna hoce uspeti sutra da odradi zavisi od toga kad ce mu stici, ako ne sutra u subotu sigurno ce da bude gotovo! Slika
400e ode kao da ih nikad nije ni bilo, idemo dalje... Slika Slika Slika

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin
Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00

Postod kd23se4 » 31 Maj 2012, 15:15

Drugim recima nisi skidao karter! Preporuka je da se proverava/skida na svakih 50.000km, to je moglo da bude bilo kad skidano.

Pa dobro, ako mislis da je tako pametno, tvoj auto, tvoje pare...... Slika

TAZZ

Postod TAZZ » 31 Maj 2012, 15:15

Perkele je napisao:Necu mu ovo nikad zaboraviti a ako budem vozio Saaba jos neko vreme moracu i za kuma da ga zovem! Slika

Inace, tih 40km je auto isao kao popizdeo! Slika Slika Slika
Druze...
Nemoj za kuma moracu da dam Kljuceve od auta... Slika

Naime, Taj remap je odradjen zato sto je Milanko insistirao. Turbo jeste bio pri kraju zivota i to sam rekao, sav slinav...

Kad bude doshao turbo... sredjen, nasviran... Onda lepo polako.

Karter jeste bio skidan, vidi se diht masa, onako relativno sveze. Ali, Skidacemo pre nego namestimo turbo, barem po mojoj zamisli, na Milanku je.

Dobio je Mapu koju sam ja vozio preko 30.000km dok je bio moj 2.0....
Da li su Holandezi ili neki drugi trollovi pakovali auto ne znam, ali znam da gomila stvari nije bila originalna na delu oko Turba, itd... Isekao sam ruke i svashta nishta, dok nisam skinuo Fxx turbo.

Za par dana stize i lanac i Zatezac lanca iz GB, pa ce mo lepo sve to spakovati, novo ulje, nov antifriz... NOv lanac, chist karter... Samo Milanko ce trebati da mi nadje Gde cu spavati... Ima tu posla sve to namestiti i srediti...

CCA Karter oko 5 Sati, Lanac oko 2 Sata, Turbo oko 2 Sata, Selne i vezice i ostala crevca vakuum koja treba da se takodje menjaju... jos jedno 2 sata...

Znachi 2 dana posla. Trebalo bi i ulje u menjacu menjati onako preventivno. Ali posto Milanko reche nije trkach, onda... Ipaq smanjujem mapu... Mapa je na 210-220HP, ali u Sport modu dozvoljava Overload-Overboost na nekih 250-260ks i 380NM. Pa je drugar vozio malko sa " S " dugmetom i izduvo crevca ... neka i prevrteo vec mrtav turbo. po mom skromnom mishljenju.
Sad ce dobiti 220KS i 350NM bez funkcije Overloada. Dosta za Njega.
Slika
Prevario me drugar... Slika Slika Slika

TAZZ

Postod TAZZ » 31 Maj 2012, 15:20

Dallje, Dobro bi bilo da se takodje skine i izbacie i Catovi, tachnije da se povade saca i da kroz njih ide samo sulundar, da se zamaskira shto blize originalu, na nekih 3``. Onda nema ni back pressure... Slika . Na turbu... Lepo moze da izduvava sve napolje.

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 31 Maj 2012, 15:20

Znam samo da su momci u Autosab-u pobozno skidali karter na 50.000km, posto mislim da nisu sisali vesla tamo, imali su sigurno dobar razlog da rade tako.

Drzim fige da operacija uspe!

TAZZ

Postod TAZZ » 31 Maj 2012, 15:23

Ali njegova faca........ Kad sam doshao smorena... Onda kad je pocheo da prica kako je ishao auto...

Litar LPG-80 din, Litar benzina 150 din, Turbo 300 evra...

Gledati ga kakav osmeh ima posle voznje...
NEPROCENJIVO!!!

Taj osmeh njegov, To njegovo ushicenje... Ta sreca.... Ko da je bio na EXTAZY...
Drugar je osetio shta je TURBO OSMEH....
I jbg eto Droge...

Korisnikov avatar
AERO
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

Postod AERO » 31 Maj 2012, 15:25

Ja bih vas ZAMOLIO....u moje ime,i u ime CELOG foruma AKO NIJE PROBLEM da slikate svaku etapu posla.Ovo nam je jedinstvena prilika da ucimo iz prve ruke uz mogucnost potpitanja i pitanja.Mnogo ce biti poucno,a sobzirom da ste dvojica,verovatno ce jedan uvek moci da skljoca telefonom.......HVALA U NAPRED.

Pitanje za nas koji se ne razumemo :

- kada auto ima problem sa "oil sludge",bez obzira na rezim voznje ( S ili E ) - STA PRVO CRKAVA ?????

TAZZ

Postod TAZZ » 31 Maj 2012, 15:25

Sportski je platio auto, Sad servisiranje, iznudjeno do dushe, ali .... Znace sta je odradjeno na autu. A Turbo je samo cekao kad ce da kaze CAO. A spremao se da ide za Bosnu.... Zamislite njegovu facu u nekim vrletima, sa Medama... I stoji na drumu.... i Gleda u Mede...

TAZZ

Postod TAZZ » 31 Maj 2012, 15:27

AERO je napisao:- kada auto ima problem sa "oil sludge",bez obzira na rezim voznje ( S ili E ) - STA PRVO CRKAVA ?????
Nema shta prvo crkava.
Ugrozeni...
TURBO, LEZAJEVI , LANAC... Balansne osovine...

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 31 Maj 2012, 15:28

Dokle god ne dodje bosanski policajac koji ce ga pitati "na sta ovo ide? Slika " dobro je prosao!!!

Meni se ovo desilo kod Foce 2009 Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 31 Maj 2012, 15:29

TAZZ je napisao:Nema shta prvo crkava.
Ugrozeni...
TURBO, LEZAJEVI , LANAC... Balansne osovine...
Sta ne valja od navedenog (kao ugrozeno) na doticnim kolima?

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 31 Maj 2012, 15:33

Da vam nema mene na ovom forumu sa mojim glupim dozivljajima bilo bi vam smrtno dosadno! Slika
Ljudi, polako, nategao sam se za ovu turbinu bukvalno zadnje pare cu dati, nemam sad za nikakva dalja experimentisanja tipa skidanje kartera i slicnih operacija... Slika
Nisam neki baksuz tako da ne verujem da jos nesto moze da me strefi.
Videcemo, nadam se da necu sa ovim saabom imati iskustvo kakvo sam imao sa Alfom koju sam vozio pre 6-7 godina... A za sad je krenulo slicnim putem! Slika

TAZZ

Postod TAZZ » 31 Maj 2012, 15:36

Lanac stize. Turbo sredjen, balansne ce mo disable... Karter CEMO skinuti i oprati.

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 31 Maj 2012, 15:42

Posto znam ponesto o masinstvu, veruj mi nema to veze sa baksuzlukom, vec kad se javljaju simptomi koji ukazuju na jedan problem, onda je uglavnom taj problem - ako krenes da se uzdas u svece i andjele bozije uglavnom skupo prodjes Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 31 Maj 2012, 15:42

Perkele je napisao:Da vam nema mene na ovom forumu sa mojim glupim dozivljajima bilo bi vam smrtno dosadno! Slika
Perkele......ja te ne znam ,ali veruj mi samo ti zelim dobro.....najbolje!!!!

Ja nisam nikakav expert,niti sta slicno,ali SVET sabista je napisao bibliju koja kaze:
- Karter dole - ODMAH
- Poklopac deklija dole - ODMAH
- Lanac - Po potrebi
- Svecice - ODMAH
- Baterija(akumulator) - ODMAH
- DI kaseta - ima svoj vek trajanja....
- itd

Ovo pravilo vazi za sve...a ti si jedan od njih!
Mape,konji,nm,i te brzine koje slede....sve je to smesno i kratkog daha ako molitvenik nije odradjen kako treba.

Ja ne kritikujem ,nego naglas razmisljam ,jer zelim samo dobro - svima......pa i tebi........a te fore: kao povoljno je uzet pa ima mesta za ulaganje - to ne pije vodu.
Sta bi bilo da si ga dobio na poklon?????
TAZZ je napisao:Lanac stize. Turbo sredjen, balansne ce mo disable... Karter CEMO skinuti i oprati.
Slika nadam se da cete se smilovati Slika .......nego jos nesto.
Taj menjac - ima i filter Slika ....da znate samo Slika

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 31 Maj 2012, 15:56

Sad sam se cuo sa Igorom i ipak cemo i karter skidati tako da eto, valjda me necete vise pitati kad skidam karter! Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 31 Maj 2012, 15:57

ciscenje sita POD OBAVEZNO!!!

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 31 Maj 2012, 15:58

Perkele je napisao:Sad sam se cuo sa Igorom i ipak cemo i karter skidati
Slika Slika Slika Slika ....i slikaj te sta radite -MOLIM VAS..... Slika

P.S.- nece valjda taj (kako rece) Igor da ti radi auto Slika Slika Slika

Gost

Postod Gost » 31 Maj 2012, 19:07

AERO sad i ja da se umesam.Pomenuo si moju teoriju manja cena ima prostora za ulaganje,kazes nepije vodu.Ja tvrdim i dalje da pije jer ko garantuje da onaj koji platis 5000e nece imati problem sa lancem ili turbinom ili necim trecim u motoru jako brzo.Nazalost PERKELE-a je zadesilo bas brzo po kupovini a i gomila drugih sitnijih gluposti koje su se nagomilale za mesec dana od kupovine pa to izgleda strasno,ali realno je da ce i to proci,samo bi bilo glupo da kad to sve zameni proda auto jer se umorio,a mora doci i trenutak da pocne i da uziva u autu i zaobilazi servise. Slika

TAZZ

Postod TAZZ » 31 Maj 2012, 19:44

kd23se4 je napisao:ciscenje sita POD OBAVEZNO!!!
Cemu skidanje Kartera i krvav posao, ako se ne ochisti sito? Slika

TAZZ

Postod TAZZ » 31 Maj 2012, 19:53

Boki je napisao:AERO sad i ja da se umesam.Pomenuo si moju teoriju manja cena ima prostora za ulaganje,kazes nepije vodu.Ja tvrdim i dalje da pije jer ko garantuje da onaj koji platis 5000e nece imati problem sa lancem ili turbinom ili necim trecim u motoru jako brzo.Nazalost PERKELE-a je zadesilo bas brzo po kupovini a i gomila drugih sitnijih gluposti koje su se nagomilale za mesec dana od kupovine pa to izgleda strasno,ali realno je da ce i to proci,samo bi bilo glupo da kad to sve zameni proda auto jer se umorio,a mora doci i trenutak da pocne i da uziva u autu i zaobilazi servise. Slika
MOJE VIDJENJE STVARI...

Eto Vam od choveka koji je prodao preko 2000 auta i vozio sve i svashta...

Najbolje zna shta se uvozi i koliko su realne KM...

Pritom...
Kad nadjete neshto da je preshlo 120-150k km... Napolju, a da je MY2002-
CENA NIJE ISPOD 6K za 9-5.

Pa sad vi vidite shta nam stize...
A ovako 2.8k EU, plus recimo 800EU-1000 EU ulaganja NOVIH delova i Servisa... = 3.8-4k EU. Ne rachunam Registracije i LPGove i ostale stvari... Pricham samo i SAMO o sredjivanju auta.

Imace SIGURAN AUTO, koji je sigurniji od gomile ovde za 4.5-5K koliko se krecu. A da ne pricham o Lepoti njegovog, jer je STVARNO RETKO lep i dobar, koji sam ja video... A pritom CENA je sportska, i daje mogucnosti Ulaganja i sredjivanja...

Ali Nnjegova faca.... posle tih 40km... JOOOOJJJJJ... Reko je nek troshi i 15-17L LPG samo da ide tako... HAHAHAHAHHA

Osetio je

Slika

TAZZ

Postod TAZZ » 31 Maj 2012, 19:59

AERO je napisao:Ja bih vas ZAMOLIO....u moje ime,i u ime CELOG foruma AKO NIJE PROBLEM da slikate svaku etapu posla.Ovo nam je jedinstvena prilika da ucimo iz prve ruke uz mogucnost potpitanja i pitanja.Mnogo ce biti poucno,a sobzirom da ste dvojica,verovatno ce jedan uvek moci da skljoca telefonom.......HVALA U NAPRED.
Nije mi palo na mozak da slikam u ST.Pazovi radove, jer sam se ebo sa Holandskom prichom sredjivanja za prodaju, i ne originalnim stvarima koje su stavljane na auto... Zamislite moj shok kad sam video da tamo gde treba da je TORX 30 soji shraf sa maticom 13, a nemam DUBOKU 13 gedoru kod sebe... PRITOM ISEKAO ruku na 3 mesta... onako MUSHKI... Onda je usledelo MUSHKO PSOVANJE!!!

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 31 Maj 2012, 20:30

Boki je napisao:AERO sad i ja da se umesam.Pomenuo si moju teoriju manja cena ima prostora za ulaganje,kazes nepije vodu.Ja tvrdim i dalje da pije ......
Nisam se uopste bazirao na tvoju teoriju,nego izneo svoje misljenje....
....ti tvoje,ja moje i tako nastaje forum Slika
Ako bi sad zasli u dublju analizu cija je teorija relevantnija ,onda bi ta prica zavrsila ko zna gde.......pa stoga ,ja cu tvoju(i tvojih istomisljenika) dzentlmeski pozdraviti, i druzicemo se dalje u sreci i veselju Slika .....
Moje misljenje - da danas mozes da kupis u (SRB) saab 9-5 MY02 za 2800e(na ime) i da u njega spucas 800e i da kazes da imas NOV auto - ce i dalje u mojoj glavi biti prica koja NE pije vodu Slika ........(naravno) za mene Slika
TAZZ je napisao: MOJE VIDJENJE STVARI...
Eto Vam od choveka koji je prodao preko 2000 auta i vozio sve i svashta...
Tazz nisam razumeo na cije si misljenje mislio: Tvoje ,Bokijevo ili .....
TAZZ je napisao: Pritom...
Kad nadjete neshto da je preshlo 120-150k km... Napolju, a da je MY2002-
CENA NIJE ISPOD 6K za 9-5.
TAZZ je napisao: A ovako 2.8k EU, plus recimo 800EU-1000 EU ulaganja NOVIH delova i Servisa... = 3.8-4k EU. Ne rachunam Registracije i LPGove i ostale stvari... Pricham samo i SAMO o sredjivanju auta.
Pa cekaj....onda od 2800 do 6K ima malo vise od 800/1000e ulaganja Slika

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin

Postod kd23se4 » 31 Maj 2012, 20:50

TAZZ je napisao:
kd23se4 je napisao:ciscenje sita POD OBAVEZNO!!!
Cemu skidanje Kartera i krvav posao, ako se ne ochisti sito? Slika
Ovde vise nista nije sigurno, i nista se ne podrazumeva........ja da sam uzo benzinjaru, uz to sumnjivo povoljnu, ne bi vozio 5m a da ne skinem karter, a ne Tunning.....al dobro, svakom svoje Slika

Hirsch ako auto ima preko 100.000km nece da cipuje kola, ni za koje pare, ni da potpises da ih oslobadjas odgovornosti - jednostavno momci iz St. Galena nece da cuju - mozes da kupis felne i sl., al nema Tunninga - nek se svako zamisli zasto to rade Slika

TAZZ

Postod TAZZ » 31 Maj 2012, 20:58

A sto sve vadimo iz konteksta?

Povratak na “NAŠI LJUBIMCI”