Jos jedna velika prerada, nadam se uspesna, tek sam presao par kilometara. Ubacili smo zamajac, lamelu korpu i druk lezaj sa cilindrom sa 9-5 Aero, dakle 240mm umesto 228mm. Malo me plasilo sto je zamajac tezi 1kg od zamajca sa 9000 Aero, medjutim to se u voznji ne oseca skoro uopste, jeste se malo smirio na startu i kroz obrtaje, ali beznacajno, cs je ionako presnazan. Ono sto je sigurno pozitivno je sto ce biti manje opterecenja za menjac, a to je u ovom slucaju prekopotrebno. O utiscima u voznji malo kasnije, evo kako su tekli radovi:
montiran zajamac
lamela i korpa 240mm
sve smontirano
adapter za cilindar kvacila 9000 -> 9-5 (Boban sajle, 30 minuta i 750 dinara)
sve smontirano, razlika u izgledu od spolja je sto umesto cevi iz menjaca izlazi adapter sa oduskom sa 9-5, cak je i zastitna plastika upala na svoje mesto :)
Cela operacija opet ne bi bila moguca bez Kikija i njegovog bezgranicnog strpljenja cak i za moje greske koje su njega kostale prilicno vremena, pa mu se ovom prilikom jos jednom javno zahvaljujem i izvinjavam na sranju koje sam napravio. Na samu ideju je odmahivao glavom od pocetka, ali je uskoro uvideo potencijal, pa smo krenuli da radimo.
Naime, sve je ovo pocelo juce kada je trebalo da bude i zavrseno, ali sam ja napravio veliku gresku, pa je Kiki skidao/montirao menjac dva puta jer sam se ja istripovao da su cilindri isti za 9000 i 9-5 - odmerio od spolja i jesu iste visine, ali kada cilindar izadje, sasvim je druga prica. Imao sam dakle provereno odlican cilindar i druk na 9000, pa zasto da to ne iskoristim kad su ocigledno isti, sve spoljne dimenzije su ok, ne moramo da se zajebavamo sa adapterima i resenjima za odzracivanje cilindra, sve super sem jedne sitnice, a to je dokle ce cilindar da izleti. Mudrolija je dosta kostala na kraju, pre svega vremena i zivaca.
Posledice montaze cilindra od 9000 su dakle temeljno unisten cilindar i gotovo potpuno unisteno srce upravo remontovane lamele od 240mm. To sam bas strucno izveo, dodje mi lepo da se izbodem nozem. Jutros sam otisao i napravio adapter, lamelu sam imao jos jednu 240mm i odneo je na remont koji je takodje trajao pola sata posto mi je bilo hitno a vec sam dobar sa gazdom, pa smo na kraju ipak popravili stetu. Sve radi savrseno, sem sto kvacilo skroz nisko odvaja. Moze biti zbog debljine lamele dok se ne istrose ferode malo i sve ne legne, ili je ostalo vazduha u cilindru a rekao bih da ovo jeste slucaj jer na drukanje radi bolje, videcemo uskoro.
Ali uzbrdo uz Pilota Mihajla Petrovica u trecoj - priceless :)