"Sve svecice dobiju zuckastu boji posle izvesnog vremena a to je ono sto ne valja. Preko tog zuckastog sloja hoce da curi napon prema masi i zato se keramika i premazuje mascu za izolaciju.Kod DI sistema je na svu srecu eliminasan veliki (ako ne i najveci) problem a to su kablovi ali ostaje da je moguce preskakanje preko keramike. Kod Saab-a svecica ne sluzi samo za paljenje nego i kao sonda za merenje ionizacije pa je bilo kakav nesklad nedopustiv. Kazu da crkava bas taj deo koji salje taj signal (nesto ispod 100v) za proveru stanja smese u cilindru a ne same bobine. Razloga ima uglavnom dva. Probijanje preko keramike i preveliki zazor. Temperatura je manji razlog za crkavanje DI kasete ali je jedan od razloga za njeno starenje (stare kondenzatori). DI kaseta ima svoj vek trajanja a ovde govorimo o crkavanju pre tog vremena.Glazura na keramickim izolatorima ima jako veliku ulogu jer sprecava upijanje vlage u slojeve ispod koji su vise porozni. Taj zuti sloj je upravo porozan i na njega se moze zalepiti prasina koja je provodna. Kriticni momenti su kad je auto napolju nocu i pada kisa da varnici ujutru prilikom prvog starta dok se ne ugreju i osuse svecice i sve oko njih. Sve u svemu taj zuti sloj od sagorele prljavstine stvara gubitke a to je jako lose pogotovo za LPG. Jako je bitno da ako su svecice duboko u glavi ..."TAZZ je napisao:Nije problem resiti elektroniku...
Kako resiti ulje u njoj?
Ove stare svecice nemaju ulja na sebi,nisu masne,ako si na to mislio?A mislim,mozda sam i u pravu,da bi ovde trebao novi dihtung poklopca,jer je to koliko sam ja video,a cini mi se vidi se po svecicama,ove zuckaste fleke... okacicu sliku,glavni uzrok crkavanja ove kineske kasete,stim jos da se vodimo kvalitetnim materijalima od kojih je napravljena,kao npr.ta guma...Kasetu nisam skidao od kako sam ga kupio,i sad skoro paTAZZ je napisao:Nije problem resiti elektroniku...
Kako resiti ulje u njoj?
Carlsson je napisao:zamolio bi te da ne redas 49 svojih postova za redom...imas opciju edit, pa bi te zamolio da je koristis![]()
U slobodno vreme vezbam lizanje,na motoru,dok je jos vruc,svima preporucujemBoki je napisao:Pa AERO!!!!!!!!!!!!!!
vidis da je olizo covek![]()
Vatica,prvo sam sa acetonom skinuo grubu prljavstinu,pa nezno i polako....sredststvo za ciscenje motora isto na vatu..naravno prvo procitao uputstvoAERO je napisao:Slavisa - cime si cistio taj deo oko sveca?
Posle ovoga,vise nije hrapavBoki je napisao:Aha jezikom hrapavim.....![]()
![]()
![]()
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost