Ponovo mali apdejt od mene.
Cilindar stigao pre skupa jos, samo vremena nije bilo za zamenu.
65 evra master cilindar
35 evra zasticena posiljka
3770 din zarina i porez (i sto nisam podigao odmah prvog dana, neka smesna cifra u posti).
Sve u svemu oko 130 evra izaslo planinarenje, s obzirom na prvi maj i praznike, nisam mnogo ni cekao, nekih nedelju i po dana.
Zamenjen je cilindar, kvacilo radi, mada i dalje nije savrseno, ali radi. Ne lepi vise za pod.
Kad kazem da ne radi savrseno, zna ponekad maaaalko da izgubi na pritisku, ali cim pipnem papucicu jednom dvaput, sve je ok, doduse jaaako retko se desava.
Ono sto kontam je da je sad samo pitanje vremena kad ce da gekne i pomocni cilindar, posto je on sad mator, a ovaj glavni nov, pa verovatno gura jaci pritisak na onaj pomocni.
E a sad peh od juce.
Vozim auto, pocne nesto da gubi snagu preko2k obrtaja, ja reko koji mu je sad. Dodjem do posla, aj posle cu da vidim.
Krenem s posla, ubacim u drugu po gasu malo, krene da stuca ko lud.
Zovnem Kikija da pitam sta da radim, kaze gledaj sto rpe da stanes da ti se ne ugasi.
Ja reko, ma nece jos koji minut, samo da odvezem drugara, bap, stade u bulevaru pored Madere.
Ja sva 4, verglam, pali, odma ga ugusi.
Ne mogu ni levo ni desno, guzva ludilo, zakrcio pola ulice.
Zovi AMSS nemaju vozilo slobodno, jednog ortaka, drugog, treceg, svima automobili ko s ratista da su se vratili.
Reko aj da probam jos jednom da kresnem, i upali. Lagano samo vrh gasa mu dodavao i krenem.
Taman sam se docepao Beogradske i ponovo se ugasi. Srecom je blaga nizbrdica ka pravnom pa domilim do mesta za parking. Nabacimo ga ortak i ja na parking i ostavimo tu.
Ujutro ludili organizacija, jer sam u zoni nemam mnogo vremena da cekam. Sredim u AMSS prevoz, krenemo i odslepam ga do Saabotera. Pokusao jos jednom da kresnem, ma jok, vergla u prazno, reko necu da ga mucim.
Moglo je da bude svasta, ali je ipak auto odlucio da mu rikne benzinska pumpa.
Eno u toku je montaza nove pa ce valjda da bude gotovo danas.
Uglavnom, zakrpim jedno, krene nesto drugo. Nadam se samo da nece bas uvek tako inace ode SAAB na parking dok se oporavim finansijski.
Pozitivna stvar je sto se nisam iznervirao ni najmanje, ne znam sto. Cak ni u onoj guzvi. Ukljucio sva 4, laganica muzikica i planiram sta da radim i kako da resim problem, srecan sto sedim u SAAB-u.
To se zove bolest.