Saab 9-3SE 2.0t, 2001
- VladimirS
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Mar 2014, 13:01
Re: Saab 9-3SE 2.0t, 2001
Koja je razlika između tog tvog 82c i željenog 89c? Šta preporučuješ? Cena?
Da li smem da ga vozim van grada tako dok ne nabavim ispravan? Da turim karton na masku?
Da li smem da ga vozim van grada tako dok ne nabavim ispravan? Da turim karton na masku?
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
Ne turaj kurtone nego kupi termostat, ja sam siguran da je do njega! Mislim da je oko 1000din.
All systems go, ready for takeoff!
- VladimirS
- Drug Član
Ma šalio sam se, sad kreće sezona jugića i golfova sa kurt...kartonima. Svako se snađe na svoj način.
Raspitaću se, došao sam gde sam hteo, sad neka se raspadne ako hoće!
Raspitaću se, došao sam gde sam hteo, sad neka se raspadne ako hoće!
- GRIPEN
Ma moze da se vozi tako, nije da mora odma da se menja ali nemas radnu temp tako da juri termostat. Ni zamena nije komplikovana
All systems go, ready for takeoff!
- Jolly
- Pridružio se: 09 Okt 2013, 14:45
- Kontakt:
Ma termostati su jeftini, ja ni te sa kartonima ne kapiram...razumem kada ti je hitno nesto, tipa zadesi te na putu, pa moras. Ja sam uvek vise voleo termostate na 82, uvek sam bio u grcu da se ne pregrejem, pa ono sto je sigurno sigurno.
- VladimirS
- Drug Član
Pa koji onda da jurim, 82c ili 89c?
Razmišljanje na glas...zašto se termostati ne popravljaju nego kupuju novi? Ja tu vidim neke opruge, jedno ako riknjava nešto elektronsko a ne mehaničko...
Razmišljanje na glas...zašto se termostati ne popravljaju nego kupuju novi? Ja tu vidim neke opruge, jedno ako riknjava nešto elektronsko a ne mehaničko...
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
O Boze...
Sto ne popravljas oruge amortizera?
Sto ne popravljas kugle?
Silen blokove?
Svecice?
Kad dotraje, menjas... Isto kao i gume...
Sent from my m2 note using Tapatalk
Sto ne popravljas oruge amortizera?
Sto ne popravljas kugle?
Silen blokove?
Svecice?
Kad dotraje, menjas... Isto kao i gume...
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!
- TAZZ
Trazi 89c
- VladimirS
- Drug Član
Opet, s druge strane, mnoge stvari se popravljaju, zato i pitam da li je ovo jedna od njih. Nije, ok.
Hvala na odgovoru!
Hvala na odgovoru!
- TAZZ
NHF
- VladimirS
- Drug Član
- VladimirS
- Drug Član
Pitanja, pitanja, pitanja...
Da li ima i kod nas da se kupi PCV KIT #6 ili mora iz inostranstva? Našao sam na Saabits.com za 29.95£ + 7.20£ dostava... (Od njih sam već poručivao pcv nipple, svećice, filter i o-ring, sve đuture)
Da li ima i kod nas da se kupi PCV KIT #6 ili mora iz inostranstva? Našao sam na Saabits.com za 29.95£ + 7.20£ dostava... (Od njih sam već poručivao pcv nipple, svećice, filter i o-ring, sve đuture)
- GRIPEN
- VladimirS
- Drug Član
Ok. Vidim da je na drugim sajtovima i dostava mnogo skuplja a i delovi. Saabits deluje povoljno.
- devet-pet
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Jun 2015, 16:29
Jesi li gledao na Speedparts stranici
Speedparts link
Meni se čini da je od tamo najpovoljnije (barem meni u HR), ja ću naručiti od njih najvjerojatnije,
samo čekam da Slaviša dobije odgovor da li daju članovima SCS-u popust kao što je bilo prije.
Ja bih to htio riješiti što prije, ako se ne jave za koji dan kupiti ću po toj cijeni.
Ako hoćeš da pazarim i tebi javi.
Dolazit ću u BG na servis, čim nabavim PCV, pa ti mogu donijeti.
Speedparts link
Meni se čini da je od tamo najpovoljnije (barem meni u HR), ja ću naručiti od njih najvjerojatnije,
samo čekam da Slaviša dobije odgovor da li daju članovima SCS-u popust kao što je bilo prije.
Ja bih to htio riješiti što prije, ako se ne jave za koji dan kupiti ću po toj cijeni.
Ako hoćeš da pazarim i tebi javi.
Dolazit ću u BG na servis, čim nabavim PCV, pa ti mogu donijeti.
- VladimirS
- Drug Član
Dobro si me podsetio za Speedparts, razlika je oko 5€ manje sa dostavom u odnosu na Saabits. Bez popusta.
Hvala na ponudi, ne volim da budem dužan bez potrebe a i ne mogu da planiram put za Bg, iako bih i ja došao u Bg na ugradnju. Tačnije, planiram celo leto, a oktobar je skoro prošao...
Ko zna, možda odemo kod istog majstora...
Edit: nisam obratio pažnju kod Speedpartsa koliko košta dostava za Srbiju, to ću da ih pitam, ono što sam ja video je ustvari za Švedsku...što znači da je opet Saabits povoljniji...bar zbog dostave...
Hvala na ponudi, ne volim da budem dužan bez potrebe a i ne mogu da planiram put za Bg, iako bih i ja došao u Bg na ugradnju. Tačnije, planiram celo leto, a oktobar je skoro prošao...
Ko zna, možda odemo kod istog majstora...
Edit: nisam obratio pažnju kod Speedpartsa koliko košta dostava za Srbiju, to ću da ih pitam, ono što sam ja video je ustvari za Švedsku...što znači da je opet Saabits povoljniji...bar zbog dostave...
- devet-pet
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Jun 2015, 16:29
Sad mi se javio jedan član kluba koji mi je voljan prodati svoj nekorišteni PCV kit, tako da možda neću ovaj puta ništa niti naručivati.
Zavisi hoće li mi trebati još što osim kita.
Ako budem, popratit ću to nekim postom da vidiš (a i drugi) koliko me što koštalo.
Zavisi hoće li mi trebati još što osim kita.
Ako budem, popratit ću to nekim postom da vidiš (a i drugi) koliko me što koštalo.
- VladimirS
- Drug Član
Snašao si se.
Ja sam ipak odustao od Speedpartsa, pitao ih za dostavu a ništa novo nisam saznao. Uglavnom, dostava je 3 puta skuplja od celog pcv kit-a, tako da Šalu na stranu - ne isplati se nikako.
Javljaj, zanima me sve
Ja sam ipak odustao od Speedpartsa, pitao ih za dostavu a ništa novo nisam saznao. Uglavnom, dostava je 3 puta skuplja od celog pcv kit-a, tako da Šalu na stranu - ne isplati se nikako.
Javljaj, zanima me sve
- VladimirS
- Drug Član
Zamenjen termostat, stavljen Vernet. Negde na forumu sam pročitao da taj treba a servis mi je nabavio baš taj.
Ni u Gazeli (od 1400rsd do 1700rsd) ni u Euro07 (850rsd???) nisu imali na stanju.
Ni u Gazeli (od 1400rsd do 1700rsd) ni u Euro07 (850rsd???) nisu imali na stanju.
- VladimirS
- Drug Član
Kupio sam parking senzore još aprila...stoje u gepeku neraspakovani..
Problem je (barem meni) što su žice na koje bih navezao senzore u vratima gepeka, ima dve bele i dve plave, ali ne bih da seckam sve pa ako zna neko koje su za rikverc svelo a koje za svetlo za maglu, bio bih mnogo zahvalan...
Našao sam hrpu kablova, upakovanih, sa vozačeve strane, pored zadnje klupe, pa sam mislio da tu bude "rez" za napajanje senzora...šta mislite? Svaka pomoć bi mi bila dobrodošla!
Problem je (barem meni) što su žice na koje bih navezao senzore u vratima gepeka, ima dve bele i dve plave, ali ne bih da seckam sve pa ako zna neko koje su za rikverc svelo a koje za svetlo za maglu, bio bih mnogo zahvalan...
Našao sam hrpu kablova, upakovanih, sa vozačeve strane, pored zadnje klupe, pa sam mislio da tu bude "rez" za napajanje senzora...šta mislite? Svaka pomoć bi mi bila dobrodošla!
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
A da skines plastiku sa stop svetla pa pronadjes koje su zice za rikverc
- VladimirS
- Drug Član
Pa...mislim da stop svetla nemaju nikakve veze sa ovim...ona su u bočnim (fiksnim) stranama automobila a rikverc svetlo i svetlo za maglu su u vratima gepeka i podižu se gore...
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
Lose sam se izrazio... Meni sve to pozadi stop svetla Onda plastiku od rikverc svetla.
- VladimirS
- Drug Član
Tako sam i video dve plave i dve bele žice. 50%-50% koje li su...Bagzi93 je napisao:Onda plastiku od rikverc svetla.
- VladimirS
- Drug Član
Stigao PCV Update Kit od Saabits-a u rekordnom roku....poručen u četvrtak, stigao juče (utorak) ujutru.
...totalno bez logike....ceh je bio 37,15£ (oko 53€ po srednjem kursu) sa dostavom a ništa nisam dodatno platio...samo mi dali paket u Pošti i to je to.
Po pravilniku Carine roba preko 50€ se carini. Pa još PDV na sve to
Letos sam pazario iz iste prodavnice za oko 33€ (svećice, filter vazduha i tri o-ringa) sa dostavom, pa sam platio još 800 dinara poreza ili čega već, da ne pričam da sam čekao mesec dana jer je u Novom Sadu na Carini paket stajao 3 nedelje. U jednom trenutku sam pomislio da mi je paket negde zalutao.
Tako da očigledno se pravila ne poštuju stalno, kako se kome zalomi.
Sada još da stignem do Bg-a na ugradnju...
...totalno bez logike....ceh je bio 37,15£ (oko 53€ po srednjem kursu) sa dostavom a ništa nisam dodatno platio...samo mi dali paket u Pošti i to je to.
Po pravilniku Carine roba preko 50€ se carini. Pa još PDV na sve to
Letos sam pazario iz iste prodavnice za oko 33€ (svećice, filter vazduha i tri o-ringa) sa dostavom, pa sam platio još 800 dinara poreza ili čega već, da ne pričam da sam čekao mesec dana jer je u Novom Sadu na Carini paket stajao 3 nedelje. U jednom trenutku sam pomislio da mi je paket negde zalutao.
Tako da očigledno se pravila ne poštuju stalno, kako se kome zalomi.
Sada još da stignem do Bg-a na ugradnju...
Poslednji put menjao 1 dana VladimirS, izmenjena 9 puta