Farbanje felni

Diskusije,problemi,kvarovi,pitanja i odgovori....
SAVKE
Drug Član
Pridružio se: 08 Jun 2013, 00:00

Farbanje felni

Postod SAVKE » 12 Jan 2014, 11:01

Pred Novu Godinu kupih neke alu felne vrlo povoljno ,bar mislim da je povoljno videcemo koliko ce izaci na kraju.
Radi se o ENZO V felnama 5x110 15".Potrebno im je farbanje .Trenutno su mi kod jednog drugara iz Panceva na peskarenju ,a nkon toga bi trebale da se farbaju.
E sad procedura farbanja koliko ja znam je sledeca>
-- prvo izduvati svu prasinu nastalu peskarenjem
-- prebrisati nitrom ili benzinom
-- preprskati prajmerom za alu
-- popuniti vece neravnine gitom
-- presmirglati
-- preprskati spric gitom i preci vodenom 1000
-- farabati u dve ruke
--lakirati u dve ruke
To je neko moje vidjenje ,nisam to radio nikad , e sad ako neko ima neka iskustva i upoznat je sa ovom temom neka slobodno napise mozda mi i fali neki korak?
Pripremu bi odradio sam a finalno farbanje bi mozda radio ja a mozda bi mi uradio drugar koji farba vec godinama ajd pa kad mi se vrate felne sa peskarenja stavicu slike ....ako uspem.

Korisnikov avatar
AERO
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

Re: Farbanje felni

Postod AERO » 12 Jan 2014, 16:17

...moze i plastifikacija na kraju ako finansije dozvoljavaju :sr:

Korisnikov avatar
GRIPEN
Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00

Postod GRIPEN » 12 Jan 2014, 17:19

Peskarenje je greska...i ja sam to uradio. Od peska se naprave sitna ulubljenja koja posle treba popuniti...
Ostala procedura ti je skroz na mestu. Mozes 3 sloja i farbe i laka.
All systems go, ready for takeoff!

SAVKE
Drug Član
Pridružio se: 08 Jun 2013, 00:00

Postod SAVKE » 12 Jan 2014, 19:57

Znam za tu foru sa peskom ali mi kaze drugar da ce raditi sa, koliko sam razumeo,prosejanim peskom odnosno nekim sitnijim pa onda nema tih problema ,ali ajd sacekacu pa cu videti kako ce ispasti.
@aero
Ne znam da li sa plastifikacijom mogu dobiti sjaj kao sa farbanjem.A cena ....mislim da je mozda nesto skuplje od farbanja .
Citao sam da neki plastificiraju pa onda lakiraju,ali bozemoj necu sad skrljati 300e u felne za kola stara 15g.

Korisnikov avatar
AERO
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

Postod AERO » 12 Jan 2014, 23:15

Da ne ispadne da nesto protivrecim Gripiju :think: ,ali ja mislim da bez peskiranja (ili peskarenja) nema nista :sr:
Kao sto se bira granulacija peska tako se na "šmrku" reguliše pritisak i to sve ispadne kako treba.Ukoliko je felna imala mehanickih ostecenja,koja su nastala od udaraca ili dubljeg grebanja,dublji risevi,rupe ili rupice ce se i dalje pokazivati i posle obrade peskom,sto zahteva dalju reparacuju na razne nacine zavisno od dubine ostećenja.Kod celicnih koje su dosta stare i korodorale,postoji mogucnost da bukvalno otvori pritisak pravu rupu,jer je felna trula.

Ja lično,imam one "seljačke fore" :mrgreen: ,da savatam ove kad rade one bankine na mostovima :a?: i tad im uvalim flasu vinjaka i oni mi to sa onim "topom" odrade dok ja obrnem krug :pozz: .
Jednom je pesak bio krupan pa sam morao malo da ih "trljnem" posle njih,a jednom su odradili sa nekim tako dobrim i finim peskom,da sam ih posle njih samo plastificirao i izgledale su kao nove .... :odl:

Korisnikov avatar
Jolly
Pridružio se: 09 Okt 2013, 14:45
Kontakt:

Postod Jolly » 14 Jan 2014, 22:46

ja sam uvek koristio skid za skidanje boje, pa onda smirglao ostecenja od udaraca i farbao. nikada nisam gitovao felne, nego samo lepo osmirglao i sredio neravnine. obicno stradaju po rubovima...

Povratak na “SAAB GARAŽA”