Po meni treba da odes do dobrog elektricara.......ne mora da je video Saab u zivotu, nek je radio samo Jugice, al ako zna svoj posao sigurno ce lako da resi.
Moze da bude losa masa, voda u konektoru (9-3 ima konektor za CD-Changer koji 90% vozila nema, ali udje voda u njega i bude haos).......tipujem da imas problem sa masom
Voltaža akumulatora
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Re: Voltaža akumulatora
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- VladimirS
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Mar 2014, 13:01
To beše mogu i sam da pogledam?
- kd23se4
- Site Admin
Mase - mozes, ako znas gde su, imas dosta mase kod akumulatora prema karoseriji, onda vidis odakle uzima anlaser masu, verovatno negde sa motora/bloka...skines/odsrafis/cetkom mesinganom/wd-kontakt sprej.....i tako sve mase koje nadjes
Ovaj kabl za CD - nalazi se u gepeku sa vozacke strane tamo kod antene, skines tepih (4 srafa kod zvucnika i onaj plasticni kod sijalica) i zavijes tepih i pogledaj prema podu - treba da imas rupu gde ide crevo iz antene (za odovod vode) i tu imas neki.....mislim 8 zilni dzek/kabl, a imas i kabl za masu. Prvo vidi dal imas vode.....ako nema to je onda vec dobar znak.
Sve predjes mesinganom cetkom/fiberglas olovkom, naprsci malo WD spreja (da odbija vodu) i ponovo pritegni.
Ovo u gepeku uglavnom ima posledicu da imas neka fantomska svetla (tabla se ugasi cela, lampice se pale/gase cudno....)
Ovaj kabl za CD - nalazi se u gepeku sa vozacke strane tamo kod antene, skines tepih (4 srafa kod zvucnika i onaj plasticni kod sijalica) i zavijes tepih i pogledaj prema podu - treba da imas rupu gde ide crevo iz antene (za odovod vode) i tu imas neki.....mislim 8 zilni dzek/kabl, a imas i kabl za masu. Prvo vidi dal imas vode.....ako nema to je onda vec dobar znak.
Sve predjes mesinganom cetkom/fiberglas olovkom, naprsci malo WD spreja (da odbija vodu) i ponovo pritegni.
Ovo u gepeku uglavnom ima posledicu da imas neka fantomska svetla (tabla se ugasi cela, lampice se pale/gase cudno....)
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- VladimirS
- Drug Član
Onako,po sećanju, mislim da je ovo što kažeš u gepeku ok, pre par meseci sam skidao tapacir zbog nekig drugih stvari pa videh da deluje ok. A masa od akumilatora mi se čini da ide negde iz levog migavca ili tu negde, baciću pogled svakako.
A možda se i olabavila klema, pošto ,,često" skidam zbog čuvanja akumulatora...ne znam..
A možda se i olabavila klema, pošto ,,često" skidam zbog čuvanja akumulatora...ne znam..
- kd23se4
- Site Admin
Kupi od kineza onaj "prekidac" na klemama
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- VladimirS
- Drug Član
Poručeno pre mesec dana, stiže do 10. novembra.
- trx88
- Site Admin
- Pridružio se: 30 Okt 2016, 16:44
Da li je moguce da ta zezalica nema da se kupi kod nas?
Nasi svasta uvoze iz Kine...
9-3 1.9 TiDS (2005)
- VladimirS
- Drug Član
Pravo da ti kažem,nisam ni tražio. 99% da neki lokalni buvljak i veća kineska prodavnica to imaju, a ja sam imao ,,viška" para na računu pa rekoh neka ide život.
- alonso
- Pridružio se: 15 Jan 2019, 00:16
Pridružujem se klubu posmatrača napona
struja mi napustila akumulator kao grom iz vedra neba
juče ujutru kad sam ubacio ključ, svetla na tabli jedva da daju znakove života.... prvo sam pomislio da sam veče pre toga ostavio pozicije upaljene dok sam nešto čačkao dijagnostikom...
na kablove se upalim, odvezem, par puta stajao i isključivao i ponovo startovao auto... kad sam se vratio kući, ostavio ga na punjaču i danas pokušam da krenem, opet ista priča ....
Onda sam počeo da sumnjam da mi nešto izvlači struju i da mi se motaju misli po glavi vezano za pranje motora nedelju dana ranije...
Ponovo ista priča, kablovi i odem... uputim se ka kemoimpexu da mi testiraju akumulator, s tim što sam se debelo prevario... kada sam ugasio auto, nije hteo ni da zavergla više... on na instrumentu čitao 8 volti... Srećom, imali su neki akumulator viška sa kojim sam se pokrenuo i vratio kući.... i naravno nisam smeo više da ga gasim do kuće
Čim sam stigao, probao da ugasim pa upalim i uspeo je ali sam čuo da teže vergla... ali je dovoljno bilo da ga ostavim 30 sekundi i više nije mogao da pokrene auto...
Sada se puni na punjaču čisto da vidim koliko će da drži napon kada završi, ali ga više ne vraćam u auto...
Marka je VP Power, ona Vamal Grupa .... smeće obično, pre par nedelja smo drugar i ja nosili njegov Tesla (ista firma - Vamal Grupa a verovatno i isti akumulator samo druga nalepnica) ... kupljen nov, izdržao 15 meseci... dok smo mi bili u radnji, neki momak je takođe doneo svoj na ponovljenu reklamaciju, jako besan, jer je navodno "popravljen" i držao je par dana... Eto toliko o tim akumulatorima
struja mi napustila akumulator kao grom iz vedra neba
juče ujutru kad sam ubacio ključ, svetla na tabli jedva da daju znakove života.... prvo sam pomislio da sam veče pre toga ostavio pozicije upaljene dok sam nešto čačkao dijagnostikom...
na kablove se upalim, odvezem, par puta stajao i isključivao i ponovo startovao auto... kad sam se vratio kući, ostavio ga na punjaču i danas pokušam da krenem, opet ista priča ....
Onda sam počeo da sumnjam da mi nešto izvlači struju i da mi se motaju misli po glavi vezano za pranje motora nedelju dana ranije...
Ponovo ista priča, kablovi i odem... uputim se ka kemoimpexu da mi testiraju akumulator, s tim što sam se debelo prevario... kada sam ugasio auto, nije hteo ni da zavergla više... on na instrumentu čitao 8 volti... Srećom, imali su neki akumulator viška sa kojim sam se pokrenuo i vratio kući.... i naravno nisam smeo više da ga gasim do kuće
Čim sam stigao, probao da ugasim pa upalim i uspeo je ali sam čuo da teže vergla... ali je dovoljno bilo da ga ostavim 30 sekundi i više nije mogao da pokrene auto...
Sada se puni na punjaču čisto da vidim koliko će da drži napon kada završi, ali ga više ne vraćam u auto...
Marka je VP Power, ona Vamal Grupa .... smeće obično, pre par nedelja smo drugar i ja nosili njegov Tesla (ista firma - Vamal Grupa a verovatno i isti akumulator samo druga nalepnica) ... kupljen nov, izdržao 15 meseci... dok smo mi bili u radnji, neki momak je takođe doneo svoj na ponovljenu reklamaciju, jako besan, jer je navodno "popravljen" i držao je par dana... Eto toliko o tim akumulatorima
- kd23se4
- Site Admin
Ja u 900ki koja mi je auto za vikend (inace se ne bi zezao) imam bugarski ZXZ akumulator 62Ah kupljen u Euro07......mislim da je sad 4 ili 5 godina.....nije lose za nesto oko 4500rsd....(klubski popust+stara baterija).
Mislim da ih vise nemaju, al moze se pitati.
Al za kola koja mi trebaju svaki dan ne bi se igrao.
Mislim da ih vise nemaju, al moze se pitati.
Al za kola koja mi trebaju svaki dan ne bi se igrao.
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- VladimirS
- Drug Član
Pa i ti Ruski imaju fine garancije (Tesla cak 33 meseca) ali tu je problem što gledaju samo da oživljavaju postojeće na razne načine, nema teorije da dobiješ novi. Kao i ja za ovaj Exide. Što kažu: je l' vergla? Vergla. Onda je ispravan.
Zxz je Monbat, to ima u ponudi svakako, a treba pogledati u Euro07 da li još rade sa njima. Ja bih odavno to uzeo ali nemam radnju u Kš, najbliža je Kg i Ni i samo zbog potencijalne reklamacije nisam uzeo tu.
Koliko sam uspeo da iščitam ove domaće forume, najbolje u slučaju reklamacije, je da se aku kupi u nekoj prodavnici mešovite robe (Metro ili tako nešto) jer u slučaju reklamacije odmah dobijaš nov, ne zezaju se sa proverama i tako dalje.
Ovo svakako treba prvo proveriti.
Ono što potvrđuje taj primer su kupljene led sijalice u Vinvinu koje su ko zna koliko puta crkavale u garanciji, pa se zezam da im odnesem, pa onda oni posle nekoliko dana odgovore da su uvažili garanciju i tek onda dobijaš druge. Dok u Disu, za iste kupljene, sam samo doneo račun i sijalice, i nalicu mesta uzeo druge, iste takve.
Zxz je Monbat, to ima u ponudi svakako, a treba pogledati u Euro07 da li još rade sa njima. Ja bih odavno to uzeo ali nemam radnju u Kš, najbliža je Kg i Ni i samo zbog potencijalne reklamacije nisam uzeo tu.
Koliko sam uspeo da iščitam ove domaće forume, najbolje u slučaju reklamacije, je da se aku kupi u nekoj prodavnici mešovite robe (Metro ili tako nešto) jer u slučaju reklamacije odmah dobijaš nov, ne zezaju se sa proverama i tako dalje.
Ovo svakako treba prvo proveriti.
Ono što potvrđuje taj primer su kupljene led sijalice u Vinvinu koje su ko zna koliko puta crkavale u garanciji, pa se zezam da im odnesem, pa onda oni posle nekoliko dana odgovore da su uvažili garanciju i tek onda dobijaš druge. Dok u Disu, za iste kupljene, sam samo doneo račun i sijalice, i nalicu mesta uzeo druge, iste takve.
- kd23se4
- Site Admin
Moj savet je......Varta Silver.......kvalitetna baterija i nemas problema, samim tim potrebe za reklamacijom.
Ovaj ZXZ je bio zezancija, jer kad sam uporedjivao sa Fiamm-om koji je imao isto 2 godine garancije samo 8500, rekoh sebi.....ma ko ga j.
To sto je slucajno ispao dobro lepo za mene, al da mi je ovo auto kojim idem na posao i od koga mi zavisi egzistencija, ne bi sigurno stavljao tako nesto.
Ovaj ZXZ je bio zezancija, jer kad sam uporedjivao sa Fiamm-om koji je imao isto 2 godine garancije samo 8500, rekoh sebi.....ma ko ga j.
To sto je slucajno ispao dobro lepo za mene, al da mi je ovo auto kojim idem na posao i od koga mi zavisi egzistencija, ne bi sigurno stavljao tako nesto.
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- alonso
- Pridružio se: 15 Jan 2019, 00:16
E pa to je... mi smo tu Teslu nosili direktno u njihov ovlašćeni servis (taj vamal ili kako se već zove) jer su u radnji rekli da će tako najbrže ići (realno, jer u slučaju ostavljanaj u radnji samo će se izgubiti par dana u tome da ga oni odnesu par kilometara dalje u servis što ti / ja možemo istog časa).Pa i ti Ruski imaju fine garancije (Tesla cak 33 meseca) ali tu je problem što gledaju samo da oživljavaju postojeće na razne načine,
Procedura je baš takva kako si opisao... Pokušaće da ga vrate iz mrtvih na razne načine i to će trajati 7-15 dana... Taj dečko što je u tom trenutku vratio ponovo akumulator kada smo i mi bili, njemu su baš "reanimirali" njegov stari koji je crkao posle par dana.. on je zato i došao besan.
Na našu sreću je on došao baš tada, pa smo videli o čemu se radi... jer da nije, drugar bi verovatno pristao na to da ga "poprave"... ovako je malo digao "frku" da ni ne pomišljaju da mu uvale stari akumulator, zahtevao keš... verovatno je malo i pomoglo to što je odmah u radnji na licu mesta kupio novu Vartu Silver ... posle 10ak dana uvažili garanciju i vratili mu novac za tu Teslu staru godinu dana....
Ali da, i mi smo krenuli sa idejom da će biti, dobar dan, crkao akumulator ... i da ćemo dobiti novi... ali ipak ne
na svu sreću on je bio toliko "solventan" da istog momenta bez reči iskešira 12 hiljada za novu Vartu, pa da "čeka" da mu obrade reklamaciju i eventualno vrate pare za stari... zamislite bilo koga "drugog" u toj situaciji, ko je prinuđen da čeka odgovor na reklamaciju i nada se da će mu zameniti za nov ili vratiti pare...
- VladimirS
- Drug Član
Vamal je i uvoznik pa je možda zato tako ,,lako" išlo.
Meni su u radnji/servisu gde sam kupio rekli da je dobijanje novog ili povrat novca ravno nuli.
Meni su u radnji/servisu gde sam kupio rekli da je dobijanje novog ili povrat novca ravno nuli.
- kd23se4
- Site Admin
Cuo sam da se sanse za resavanje spora drasticno povecaju, kada se smirenim tonom spomene trzisna inspekcija
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)