SAAB SERVIS SVETA (Sveta saab)
- AERO
- Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00
SAAB SERVIS SVETA (Sveta saab)
Postovani clanovi !!!
Po uzoru na ostale forume koji se fokusiraju na odredjenu marku,tako i mi otvaramo temu koju nismo imali do sada - "SAAB servisi".
Svrha ove teme je da druge vlasnike Saab-a sa manje iskustva informise o odredjenom servisu/majstoru. Zelimo da cujemo za koje modele je pomenuti servis dobar, gde su dobri, gde su im mane ili za koju vrstu kvarova treba ici kod njih, a gde kod nekog drugog majstora.
Servisi ne moraju biti uvek Saab specijalisti, vec i Vas lokalni majstor koji se nije dao zbuniti markom i uspesno Vam sredio problem koji muci nekog drugog clana.
Zelimo da svaki post (gde navedete sta ste radili kod doticnog servisera) pored opisa radova, po mogucstvu, sadrzi sledece stavke:
- Kvalitet usluge
(podrazumeva dali ste zadovoljni uslugom i kvalitetom radova koji su vam pruzeni)
- Odnosu sa strankom/musterijom
(podrazumeva dali ste dobili mogucnost da napravite zdrav odnos sa majstorom)
- Ceni posla (radnih sati)
(podrazumeva dali je radni sat kao na zapadu ili ne.)
.Dakle imamo tri bitne stvari,imamo tri smajlija koji ce nam koristiti ( , i ) te stoga ocekujem sledece:
PRIMER
Ja sam koristio usluge ovog servisa(radio sam to,to I to),i moji utisci su:
- Kvalitet usluge
- Odnos sa strankom/musterijom
- Cena posla (radnih sati) i eventualnih delova.
Moja preporuka svim clanovima za isti je
Rubrika nema svrhu reklame, vec dobronamerno upucivanje na servis/majstora koji smatrate da moze kompetentno da pomogne nekom nasem clanu.
Hvala na razumevanju
Po uzoru na ostale forume koji se fokusiraju na odredjenu marku,tako i mi otvaramo temu koju nismo imali do sada - "SAAB servisi".
Svrha ove teme je da druge vlasnike Saab-a sa manje iskustva informise o odredjenom servisu/majstoru. Zelimo da cujemo za koje modele je pomenuti servis dobar, gde su dobri, gde su im mane ili za koju vrstu kvarova treba ici kod njih, a gde kod nekog drugog majstora.
Servisi ne moraju biti uvek Saab specijalisti, vec i Vas lokalni majstor koji se nije dao zbuniti markom i uspesno Vam sredio problem koji muci nekog drugog clana.
Zelimo da svaki post (gde navedete sta ste radili kod doticnog servisera) pored opisa radova, po mogucstvu, sadrzi sledece stavke:
- Kvalitet usluge
(podrazumeva dali ste zadovoljni uslugom i kvalitetom radova koji su vam pruzeni)
- Odnosu sa strankom/musterijom
(podrazumeva dali ste dobili mogucnost da napravite zdrav odnos sa majstorom)
- Ceni posla (radnih sati)
(podrazumeva dali je radni sat kao na zapadu ili ne.)
.Dakle imamo tri bitne stvari,imamo tri smajlija koji ce nam koristiti ( , i ) te stoga ocekujem sledece:
PRIMER
Ja sam koristio usluge ovog servisa(radio sam to,to I to),i moji utisci su:
- Kvalitet usluge
- Odnos sa strankom/musterijom
- Cena posla (radnih sati) i eventualnih delova.
Moja preporuka svim clanovima za isti je
Rubrika nema svrhu reklame, vec dobronamerno upucivanje na servis/majstora koji smatrate da moze kompetentno da pomogne nekom nasem clanu.
Hvala na razumevanju
- CYLON
- Pridružio se: 10 Jul 2012, 00:00
Re: SAAB SERVIS SVETA (Sveta saab)
Sveta zna, a kada ne zna ima neko zna a to je Nikola.
Nikola je bio šef servisa svojevremeno na autoputu pored formaideale.
I sveta i Viktor imaju isto znanje jer su zajedno prošli obuku u Mađarskoj.
ALI nigde ne idem bez Nikole jer ima naj naj dijagnostiku, znanje, kontakte, cene delova i njegov interes je da auto radi a ne da nekog odere za keš.
Povrh svega samo Nikola i AUTOPROMET mogu da dobiju security code, koji je bitan za programiranje bilo čega ozbiljnijeg na autu tipa motornog računara, ključa CIM-a automatskog menjača i ostalih bitnih stvari.
Ako grešim neka me neko ispravi.
Nikola je bio šef servisa svojevremeno na autoputu pored formaideale.
I sveta i Viktor imaju isto znanje jer su zajedno prošli obuku u Mađarskoj.
ALI nigde ne idem bez Nikole jer ima naj naj dijagnostiku, znanje, kontakte, cene delova i njegov interes je da auto radi a ne da nekog odere za keš.
Povrh svega samo Nikola i AUTOPROMET mogu da dobiju security code, koji je bitan za programiranje bilo čega ozbiljnijeg na autu tipa motornog računara, ključa CIM-a automatskog menjača i ostalih bitnih stvari.
Ako grešim neka me neko ispravi.
САК ИТ ОР ДАЈ
Sierra-Alpha-Alpha-Bravo
Sierra-Alpha-Alpha-Bravo
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Svetu ne znam, ali Viktor je sto se tice dijagnostike nepogresiv - nakaci Tech2 i za 2 minuta zna problem/resenje.
Najbolji primer: kod moje devojke izasle 4 greske sve vezane za Bosch pumpu - Viktor samo mahnuo rukom, kaze slinavi kabl - pukao neki silikonski jastucic, tako i bi.
Nikola koliko god mi kao covek simpatican, jedna greska ima 10 interpretacija sve je moguce, mnogo se spekulise........OK je Nikola, al biram Viktora
Najbolji primer: kod moje devojke izasle 4 greske sve vezane za Bosch pumpu - Viktor samo mahnuo rukom, kaze slinavi kabl - pukao neki silikonski jastucic, tako i bi.
Nikola koliko god mi kao covek simpatican, jedna greska ima 10 interpretacija sve je moguce, mnogo se spekulise........OK je Nikola, al biram Viktora
Poslednji put menjao 1 dana kd23se4, izmenjena 17 puta
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
Nikola nikad nije bio majstor vec je radio druge poslove. Tako je meni pricao. Ali ima Tech 2 pa moze da odradi ocitavanja ili neko programiranje.
All systems go, ready for takeoff!
- Perkele
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
- Kontakt:
I ovaj moj majstor ima Tech 2.
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Nikola Ceprnja je bio sef servisa kod Autosab-a
Posedovati Tech2 i ocitati kvar je jedno, znati sta treba da se uradi za 2 minuta je drugi padez
Posedovati Tech2 i ocitati kvar je jedno, znati sta treba da se uradi za 2 minuta je drugi padez
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
A kad niko od njih ne zna da resi problem... ja znam gde auta zavrse... i Nikola ih doveze... pretera... uputi...
- MilanXLS
- Pridružio se: 02 Jan 2013, 00:00
Sve pohvale momcima ( Sveta, Vlada i Vlada ) u servisu Sveta SAAB na brzom i kvalitetno odradjenom servisu... Motor iz 95ice je izvadjen i glava poslata na obradu dok sam ja napravio krug oko Batajnice... Sutra bi trebalo da bude gotov. Dokle god imam ovaj auto servisiracu ga kod Svete.
- saabvolvo
- Pridružio se: 14 Apr 2013, 00:00
Za sve što me zanima u vezi saaba zovem Nikolu. Čim sam ušao u saab vode,naišao na Nikolu i ne menjam ga sve dok meni odgovara. Čovek hoće da pomogne,posavetuje i kad god zoveš uvek je uslužan. Što bi rekli čoveku se može verovati
- CYLON
- Pridružio se: 10 Jul 2012, 00:00
- saabvolvo
Bio kod svete pre neki dan,na dogovoreno vreme...sutra u 10 da mi nadje uzrok nekog sitnog zveckanja oko prednjeg levog točka i da mi reši "kuckanje u volanu"...
Našao šta zvecka za minut...šolja amortizera..zamenio za pola sata i to i letvu volana podmazao(bilo reči o tom problemu na forumu)...pregledao ceo auto i vozi...
zadržao se kod njega sat vremena,popio kafu,malo popričali i kući....moj majstor u inđiji mi obećao pre mesec dana i još me ne zove....sad je kasno... više
i ne treba da zove....ljudi kakav lep osećaj..dođeš,dizalica te čeka,odmah počinju,gotovo za kratko..teraj kući...a ja...budala ...čekam da se neko smiluje da me primi u servis...e..nema više... Nikola Čeprnja i Sveta mi od sad čačkaju po kolima i niko više...aj uzdravlje
Našao šta zvecka za minut...šolja amortizera..zamenio za pola sata i to i letvu volana podmazao(bilo reči o tom problemu na forumu)...pregledao ceo auto i vozi...
zadržao se kod njega sat vremena,popio kafu,malo popričali i kući....moj majstor u inđiji mi obećao pre mesec dana i još me ne zove....sad je kasno... više
i ne treba da zove....ljudi kakav lep osećaj..dođeš,dizalica te čeka,odmah počinju,gotovo za kratko..teraj kući...a ja...budala ...čekam da se neko smiluje da me primi u servis...e..nema više... Nikola Čeprnja i Sveta mi od sad čačkaju po kolima i niko više...aj uzdravlje
- Perkele
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
- Kontakt:
Lepo sam ti ja rekao onomad, Sveta ima ozbiljan servis, najozbiljniji od svih u kojima sam ikad bio. Sistem kao na zapadu, i da se nisi najavio, malo bi sacekao da se oslobodi neka dizalica i odmah resavaju sve probleme, nema cekanja danima, nema ostavljanja auta, sve se radi odmah i vidis sta ti urade!
- AERO
Lepo je sve to .....hvala ti (@saabvolvo) sto si svojim postom doprineo ovoj temi,i pomogao ostalim clanovima da cuju tvoje iskustvo sa pomenutim servisom,ali budi "pravi saab-ista", pa nam daj kompletan info:
- cena solje amorizera (gde)
- cena odradjenog posla (zamene solje i podmazivanja letve)
Uz ove podatke imacemo sve sto nas zanima.Znacemo da su brzi,expeditivni,usluzni....ali za sada ne znamo dali su skupi,prosecni,ili jeftini.
Nadam se da me nisi pogresno razumeo......mozda ima neki clan foruma koji bi sacekao pola sata da se oslobodi dizalica,a za uzvrat dobio neki euric vise u dzepu......ima nas razlicitih staleza ,a iste ljubavi prema saab-u
Zato i postoje ove teme,da bi forumasi stvorili kompetan utisak i mogli da po nasim postovima - odaberu svog eventualnog majstora/servis
Unapred
- cena solje amorizera (gde)
- cena odradjenog posla (zamene solje i podmazivanja letve)
Uz ove podatke imacemo sve sto nas zanima.Znacemo da su brzi,expeditivni,usluzni....ali za sada ne znamo dali su skupi,prosecni,ili jeftini.
Nadam se da me nisi pogresno razumeo......mozda ima neki clan foruma koji bi sacekao pola sata da se oslobodi dizalica,a za uzvrat dobio neki euric vise u dzepu......ima nas razlicitih staleza ,a iste ljubavi prema saab-u
Zato i postoje ove teme,da bi forumasi stvorili kompetan utisak i mogli da po nasim postovima - odaberu svog eventualnog majstora/servis
Unapred
- saabvolvo
Aero izvinjavam se što ne reče cenu..
1. cena šolje-25 eur,kupljena kod njega
2.sa sve podmazivanjem letve
i pregledom zadnjeg i prednjeg
trapa usluga me je koštala 35 eur.
Malo ili mnogo,jebem li ga,ja mislim da je to u okvirima svih servisa.
majstori u inđiji bi mi uzeli isto toliko,s tim što bi posle dijagnostifikovanog
kvara morao u nabavku,kod njega je ključ u ruke
p.s. da napomenem da je šolja bila polovna,ali k,o nova
1. cena šolje-25 eur,kupljena kod njega
2.sa sve podmazivanjem letve
i pregledom zadnjeg i prednjeg
trapa usluga me je koštala 35 eur.
Malo ili mnogo,jebem li ga,ja mislim da je to u okvirima svih servisa.
majstori u inđiji bi mi uzeli isto toliko,s tim što bi posle dijagnostifikovanog
kvara morao u nabavku,kod njega je ključ u ruke
p.s. da napomenem da je šolja bila polovna,ali k,o nova
Poslednji put menjao 2 dana saabvolvo, izmenjena 23 puta
- AERO
Sve ok matori ........ovako je ono pravo prenosenje utisaka .......a to dali je skupo ili ne,to mi necemo komentarisati jer tema ne sluzi tome.To ce svako sam za sebe prosuditi,pa na osnovu svoje matematike i utisaka birati gde ce ....saabvolvo je napisao:Aero izvinjavam se što ne reče cenu..
Hvala ti jos jednom za info
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
@saabvolvo
Malo sam u nedoumici. Jel su ruke 10 e ili 35 e ?
Malo sam u nedoumici. Jel su ruke 10 e ili 35 e ?
- saabvolvo
Ruke 10,šolja 25,ukupno 35...
- Bagzi93
- Drug Član
- BOKI 900
- Wheeler Dealer
- Pridružio se: 05 Feb 2013, 00:00
.
Poslednji put menjao 1 dana BOKI 900, izmenjena 3 puta
Love SAAB, never GM
- stevak
- Pridružio se: 30 Jan 2014, 13:09
BOKI 900 je napisao:ja glupson krenuo kao mogu da im pomognem da budu delovi malo jeftiniji,filteri,ovo ono,ocu da budem zaista usluzan,da pomognem sa ustedom,itd....slomih se oko njih,drzim govor pola sata,navodim primere ustede,uporedjujemo cene,ma ludilo,rekoh u jednom trenutku sebi,boki lud li si,kad stigosmo na odrediste gde se broji lova,i pomenusmo nesto oko servisa oni meni ni 5 ni 6 ma nije problem to cemo mi kod svete!!!!!!
Evo, i ja glupson pa nisam skapirao ovaj deo. Javila su mi se sva ona pitanja iz našim 7 padeža (ko, šta, koga, čega itd)
ex SAABotražitelj <9000CS>
- BOKI 900
- Wheeler Dealer
.
Poslednji put menjao 1 dana BOKI 900, izmenjena 3 puta
Love SAAB, never GM
- Bagzi93
- Drug Član
@Boki
Je l otisao taj SAAB I koliko je ako nije tajna?
Je l otisao taj SAAB I koliko je ako nije tajna?
- BOKI 900
- Wheeler Dealer
.
Poslednji put menjao 2 dana BOKI 900, izmenjena 3 puta
Love SAAB, never GM
- Bagzi93
- Drug Član
Lepo,lepo