plin problem
-
- Drug Član
- Pridružio se: 30 Mar 2012, 00:00
plin problem
Cao drugari. Evo ja bih da podelim jedan problem Splinom Svama.
Hebucka me vec neko vreme a to je najgora kombinacija ( da je crklo znao bih sta mu je)
Na benzinu je sve ok a na plinu kada dajem gas ponasa se kao da nema dovoljno plina. Ima malih knedlica i kada obrtakjipredju 3000 onda nekako i ide. Klima normalno radi na benzinu a na plinu je cirkus. Ler nemoze da odrzi. Imam naravno Lap i kablove ,kacim se na stag 4 . Do sada sam spevao sam da ga nastelujem kada poludi ali ovaj put nemogu. Proverio sam oba filtera, cisti su. Kada dajem gas pritisak nepada nesto drasticno negde je oko 12 +_ 10 .
Ako neko ima ideju nek javi
Pozdrav
Hebucka me vec neko vreme a to je najgora kombinacija ( da je crklo znao bih sta mu je)
Na benzinu je sve ok a na plinu kada dajem gas ponasa se kao da nema dovoljno plina. Ima malih knedlica i kada obrtakjipredju 3000 onda nekako i ide. Klima normalno radi na benzinu a na plinu je cirkus. Ler nemoze da odrzi. Imam naravno Lap i kablove ,kacim se na stag 4 . Do sada sam spevao sam da ga nastelujem kada poludi ali ovaj put nemogu. Proverio sam oba filtera, cisti su. Kada dajem gas pritisak nepada nesto drasticno negde je oko 12 +_ 10 .
Ako neko ima ideju nek javi
Pozdrav
- troll 9-5
- Pridružio se: 13 Mar 2012, 00:00
Re: plin problem
Glavni plinadzija je napustio forum... ne znam sad ko bi mogao da ti pomogne....
-
- Drug Član
ne razumem sta kako ?
sta se desava?
sta se desava?
-
- Drug Član
Pa nista onda resicu sam kao i do sada
a sta sad mi da radimo ? da ppp plivamo
a sta sad mi da radimo ? da ppp plivamo
-
- Drug Član
Reseno... napisacu sta sam radio mozda nekome bude koristilo:
Krenuo sam prvo od jevtinih stvari filteri I filter tecne i filter gasne faze su bili o.k stanju i prilicno prohodni.
Nakon toga sam rastavio isparivac. I on je bio ok. Nakon toga sam se igrao sa vakumima koji idu na isparivac. nije pomoglo.
Onda sam nastelovao svecice na zazor 0.7 . Toliki zazor imaju ngk bcp 7ev kada su nove. Ja imam neke brisk kojima je zazor 0.9. Ovo je malo pomoglo ali samo malo.
E onda sma odlucio da se poigram sa brizgaljkama . Inace pre par meseci sam se igrao njima i uspeo sam da ih dovedem u red. Posto sam onda budzio sada sam odlucio da kupim "repair kit" sa rail brizgalke.
Skinuo, ocistio , namontirao, nastelovao hod na 0.43 +- 0.02 . Kupio sam i nozle 1.8 mm koje sam imao nameru da razbusujem dalje.
Kada sma to sve namontirao skinuo sam novi sofware 9.0... a oimao sam 6... , novi software mi je ponudio update firware-a pa sam i to uradio.
Kada sma ga konacno kresnuo vrlo lako sam ga nastelovao da radi u semisiqvent modu ( dve brizgaljke rade odjednom). Radi odlico na leru ., ravnomerno ubrzava , negusi se i lepo radi s klimom i upaljenim svetlima. Nozle nisam dalje razbusivao ostele su na 1.8 ( inace ovo mi je treca garnitura nozli imam jos razbusena na 2.5 i 3.o mm)
Sta reci zivela popeda , ajd uzdravlje:)))
Krenuo sam prvo od jevtinih stvari filteri I filter tecne i filter gasne faze su bili o.k stanju i prilicno prohodni.
Nakon toga sam rastavio isparivac. I on je bio ok. Nakon toga sam se igrao sa vakumima koji idu na isparivac. nije pomoglo.
Onda sam nastelovao svecice na zazor 0.7 . Toliki zazor imaju ngk bcp 7ev kada su nove. Ja imam neke brisk kojima je zazor 0.9. Ovo je malo pomoglo ali samo malo.
E onda sma odlucio da se poigram sa brizgaljkama . Inace pre par meseci sam se igrao njima i uspeo sam da ih dovedem u red. Posto sam onda budzio sada sam odlucio da kupim "repair kit" sa rail brizgalke.
Skinuo, ocistio , namontirao, nastelovao hod na 0.43 +- 0.02 . Kupio sam i nozle 1.8 mm koje sam imao nameru da razbusujem dalje.
Kada sma to sve namontirao skinuo sam novi sofware 9.0... a oimao sam 6... , novi software mi je ponudio update firware-a pa sam i to uradio.
Kada sma ga konacno kresnuo vrlo lako sam ga nastelovao da radi u semisiqvent modu ( dve brizgaljke rade odjednom). Radi odlico na leru ., ravnomerno ubrzava , negusi se i lepo radi s klimom i upaljenim svetlima. Nozle nisam dalje razbusivao ostele su na 1.8 ( inace ovo mi je treca garnitura nozli imam jos razbusena na 2.5 i 3.o mm)
Sta reci zivela popeda , ajd uzdravlje:)))
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
Cekaj, sve si to sam radio? Nastelovao hod? Imas alat?
All systems go, ready for takeoff!
-
- Drug Član
naravno da sm sve sam radio ... sam sam se i rodio ... sta treba da tamo neki gej majstor vrslja po mom saab-uGripen je napisao:Cekaj, sve si to sam radio? Nastelovao hod? Imas alat?
Sto se tice alata za stelovanje hoda koristio sam digitalni subler ( nonijus)
na cbc forumu sam svojevremeno procitao da hod treba da bude fabricki negde oko 0.4 mm i to mi je bila zvezda vodilja
ja sam stelovao odrprilike imedju 0.4 i 0.45. Fora je u tome sto kada merim oslonjam nonijus na gumu pa mora da doje do male greske.
Pozdrav
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
Ima za male pare da se kupe oni tzv spijuni koji idu od 0,1 - 1 mm. Mislim da je otac to kupovao kod Rusa u Kv. Cena neka smesna( 2-3 evra).
-
- Drug Član
imam ja i takve spijune ali sa njima nemogu da pridjem klipovima tamo gde treba, tako da mora nonijus
-
- Drug Član
Ipak sam mora jos jednom da intevenisem. Sve je bilo super dok nisam izasao iz grada i krenuo da vozim preko 100.
Ispostavilo se da mu fali plina. Pokusavao sam sa vecim precnicima dizni li nije pomoglo . Proradio je kako treba kada sam povecao hod dizni. Prvobitno sam namestio na 0.4 mm a sada je 0.7 mm
Pozdrav
Ispostavilo se da mu fali plina. Pokusavao sam sa vecim precnicima dizni li nije pomoglo . Proradio je kako treba kada sam povecao hod dizni. Prvobitno sam namestio na 0.4 mm a sada je 0.7 mm
Pozdrav
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
- bogdank
- Drug Član
- Pridružio se: 27 Maj 2012, 00:00
- Kontakt:
Svaka čast!
Imam sličan problem, ali pošto je drugar Tazz sada prezauzet, iz opravdanih razloga, ne mogu da ga smaram.
Mogu li da ti se javim kada mog mezimca dovedem potpuno u red (na benzinu), da pokušamo da ga namestimo kako valja? Ne pitam šta košta, naravno...
Pozdrav!
Imam sličan problem, ali pošto je drugar Tazz sada prezauzet, iz opravdanih razloga, ne mogu da ga smaram.
Mogu li da ti se javim kada mog mezimca dovedem potpuno u red (na benzinu), da pokušamo da ga namestimo kako valja? Ne pitam šta košta, naravno...
Pozdrav!
- TAZZ
Bogdane, za tebe nisam zauzet.
Ali ja mogu da teram do prekosutra LPG ako ima problem na Benzinu.
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!
-
- Drug Član
Drugari ja nisam majstor za kola ja se samo amaterski igram evo nadjoh na youtube-u:
probajte sami
probajte sami
Poslednji put menjao 2 dana ninsaki, izmenjena 7 puta
- bogdank
- Drug Član
- Pridružio se: 27 Maj 2012, 00:00
- Kontakt:
Ma znam, druže, zato te i ne cimam dok sve ne rešim da bude tip-top. Ljubi bebca, čujemo se!TAZZ je napisao:Bogdane, za tebe nisam zauzet.
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Evo i ja da se oglasim u ovoj rubrici - verovatno se i cudnije stvari desavaju
Drugarica ima Punto iz Kragujevca sa fabrickim plinom, ona je prvi vlasni, kola presla 54.000km. Ima problem sa plinom, kola joj ponekad stucnu - isla kod nekog plinadzije koji joj je rekao da su dizne prljave.....e sad ide deo zbog koga se javlja. Navodno nj. plinu samo moze da se pridje sa Fiat servisnim kompjuterom koji imaju u ovlascenom servisu i tamo cena zamene dizne kosta 150€ po dizni
Moja pitanja:
1) da li moze bilo koji servis koji ima Fiat dijagnostiku da pridje tom plinu ili ovaj nema pojma
2) da li dizne mogu da se ciste ili se to kod plina mora menjati? Ovaj rece da je regularna cena tih dizni 70€/kom
Drugarica ima Punto iz Kragujevca sa fabrickim plinom, ona je prvi vlasni, kola presla 54.000km. Ima problem sa plinom, kola joj ponekad stucnu - isla kod nekog plinadzije koji joj je rekao da su dizne prljave.....e sad ide deo zbog koga se javlja. Navodno nj. plinu samo moze da se pridje sa Fiat servisnim kompjuterom koji imaju u ovlascenom servisu i tamo cena zamene dizne kosta 150€ po dizni
Moja pitanja:
1) da li moze bilo koji servis koji ima Fiat dijagnostiku da pridje tom plinu ili ovaj nema pojma
2) da li dizne mogu da se ciste ili se to kod plina mora menjati? Ovaj rece da je regularna cena tih dizni 70€/kom
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- AERO
- Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00
Ovo je vise pitanje za dr.Tazz-a ili (gripena,ninsakija itd),ali dok se ne oglase ,evo ja dve reci:kd23se4 je napisao: 2) da li dizne mogu da se ciste ili se to kod plina mora menjati?
Dizne imaju svoj servisni interval koji je propisan na maksimalnih 20 000km.Kada dodje vreme za servis dizne se demontiraju rasklapaju u naj sitnije delove I potapaju na pranje I ciscenje u ultra zvucnoj kadi u kojoj se nalazi specijalna hemija. Nakon toga se svaka dizna pojedinacno vadi iz kade detaljno cisti I proverava pre samog vracanja,i detaljanim pregledom se vrlo brzo ustanovljava da li je neka dizna za zamenu ili moze da obavi naredni ciklus.....Jer uljna isparenja I parafin koji se nalazi u samom gasu ne moze nikakv filter da spreci I odbrani dizne od prljanja I lepljenja.Narocito je ova pojava izrazena u hladnijem periodu godine.
Pa daj sve podatke:kd23se4 je napisao: Ovaj rece da je regularna cena tih dizni 70€/kom
Koje dizne ima zena na Puntu,koji uredjaj je u pitanju i sve sta treba.Lako cemo proveriti cenu.To tazz zna napamet (samo da dodje s posla)
- kd23se4
- Site Admin
Posto je auto odrzavan kod Bogunovica u garantnom roku, znas kako su uradili ovo sto si napisao da treba?
Sto se tice dizni nasao sam na netu da je oprema koja je u KG-u ugradjena u Puntu Landirenzo, pa bi i dizne trebalo da su nj.
U svakom slucaju dao sam joj kontakt Rasica, koji radi landirenco, i reko joj da se posavetuje s njim - ako on potvrdi ovo sto joj rekao ovaj plinadzija tj. da ne moze da joj pomogne onda joj nema druge
Sto se tice dizni nasao sam na netu da je oprema koja je u KG-u ugradjena u Puntu Landirenzo, pa bi i dizne trebalo da su nj.
U svakom slucaju dao sam joj kontakt Rasica, koji radi landirenco, i reko joj da se posavetuje s njim - ako on potvrdi ovo sto joj rekao ovaj plinadzija tj. da ne moze da joj pomogne onda joj nema druge
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- AERO
Ok je Ivan lik.Verujem da nece biti muke
- TAZZ
Landi...
IvanT...
ili
Zemun Ranko...
Dizne idu vise od 20.000 pre servisiranja.
drzim klinca pa sasd nemerem kuckati
IvanT...
ili
Zemun Ranko...
Dizne idu vise od 20.000 pre servisiranja.
drzim klinca pa sasd nemerem kuckati
B235R///Mackanized by TAZZ
- kd23se4
- Site Admin
Cula se sa Rasicem, kaze ne mogu nista - zakljucan kompjuter od fabrike i samo ovlasceni servis Fiata moze da pridje - bedak
Znajuci Bogunovica ove dizne nisu servisirane nikad
Znajuci Bogunovica ove dizne nisu servisirane nikad
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- AERO
Ma cekaj...polako.....idi [link_open=http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?act=idx]OVDE[/link_open] potrazi nesto na tu temu.Garantovano znaju foru ili imaju ko im to odkljucava.
Ako ne nadjes nista,zvacemo "djape-a" sa oldtajmera (i ovde je uclanjen ali slabo dolazi),pa cemo pitati njega.Znas da je on za Fiata kao nas Tazz za saab.
Ako ne nadjes nista,zvacemo "djape-a" sa oldtajmera (i ovde je uclanjen ali slabo dolazi),pa cemo pitati njega.Znas da je on za Fiata kao nas Tazz za saab.
- kd23se4
- Site Admin
@Aero - hvala ti, ali sam nasao na forumima - ne postoji servisni port!!! Dakle nema gde da se utakne dijagnostika, ide direktno preko kompa
Posto je Punto najmasovniji auto nekako bi mi bilo cudno da ovi kod Rasica nisu u toku
Posto je Punto najmasovniji auto nekako bi mi bilo cudno da ovi kod Rasica nisu u toku
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)