Veruj mi, i ja sam poludeo dok nisam namestio, ali moguće da nije isti problem u pitanju.
Moj savet, kao i gore što sam napisao, probaj još na nekom automobilu koji podržava OBD2 (benzinci proizvedeni posle 2000te), i probaj da sa još nekim telefonom da upariš uređaje. Ja sam imao sreće pa mi taj klon radi na oba automobila i to već dve godine. Koji telefon je upitanju i verzija Androida?
OBD2 scener - dijagnostika
- VladimirS
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Mar 2014, 13:01
- boresky
- Pridružio se: 02 Jul 2014, 23:50
Re: OBD2 scener - dijagnostika
Telefon je SONY a Android je verzija 4.0.4. Torque sam skinu s Interneta,probacu da nadjem na nekom drugom mjestu.Auto mi je iz 1999. godine,pa nije valjda da je zbog godista auta!?
SAAB 9-5 Wagon / SAAB 900i OG
- VladimirS
- Drug Član
U teoriji, sve bi trebalo da radi. Moguće da zbog godišta neće da funkcioniše, negde sam pročitao da neki američki automobili imaju obd2 od '96te a u Evropi od 2001e. Ne verujem da je do programčića, ELM pri ubacivanju u konektor mora da pošalje telefonu zahtev za uparivanje uređaja. Ako se to ne dešava ili ne valja ELM, ili OBD2 na automobilu, ili tvoj auto ne podržava OBD2 protokol. Malo sam guglao i pronašao da iz '99te samo 3.0T podržava OBD2.
- boresky
Pa,super.Mnogo ti hvala za info!Dakle,mogu sada samo kupiti neki skener koji ce biti kompatibilan sa mojim autom,ako znas ti ili neko tu na Forumu da se ne koprcam sa teazenjima,koji provjereno radi sa 99 godistem?
- VladimirS
- Drug Član
Ne znam baš mnogo oko toga. Po mojoj logici OBD2 se bitno razlikuje i po obliku od OBD1. Najbolje da proveriš ELM u drugim kolima (benzinci posle 2001e i dizelaši posle 2004e), tako ćeš biti siguran da (ni)je problem u toj spravici.
Nadam se da ima nekog stručnijeg ovde, ja sam samo amater i ELM sam kupio za Tojotu da brišem greške, da ne moram klemu da dižem svaki čas.
Nadam se da ima nekog stručnijeg ovde, ja sam samo amater i ELM sam kupio za Tojotu da brišem greške, da ne moram klemu da dižem svaki čas.
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
Vidi da se nisu na Obd konektoru na autu izvukle neke od zica. Hoce to da se desi, bar se meni vise puta desilo.
All systems go, ready for takeoff!
- boresky
Jesam obratio paznju i na to.Jednostavno,nece i gotovo.Zadnjih tjedan dana nisam imao posteno vremena da se zezam s time,niti da ga ubacim u neka druga kola pa da vidim ako ce tamo raditi.Naisao sam i ja na podatak da radi samo u kolima od 2001. na dalje...
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
Heh.
Mozda nije "eneable OBD2" opcija u samom Trionic-u...
Recimo...
;)
Sent from my m2 note using Tapatalk
Mozda nije "eneable OBD2" opcija u samom Trionic-u...
Recimo...
;)
Sent from my m2 note using Tapatalk
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!
400NM of torque! Spool it!
- boresky
@ Tazz
Mislis li da bih trebao na Tech ll pa kroz njega viditi o cemu se radi?Bas sam se razocarao kad sam pogodio banderu s tim skenerom...No,nije nikakva investicija a mozda nekad nekome i pomognem njime.
Mislis li da bih trebao na Tech ll pa kroz njega viditi o cemu se radi?Bas sam se razocarao kad sam pogodio banderu s tim skenerom...No,nije nikakva investicija a mozda nekad nekome i pomognem njime.
- GRIPEN
Boresky, isti problem imam. Nemogu da povezem elm327 s tel, bluetooth-om. A nekad sam mogo, bez problema.
- VladimirS
- Drug Član
@Gripen - nov ELM ili nov telefon?
- GRIPEN
I jedno i drugo. Imao sam elm pre jedno 2god, i dr tel tad. Sve je radilo ok, dok jednog dana nije elm crko. Sad sam opet kupip drugi.
- VladimirS
- Drug Član
Probaj u podešavanjima sve moguće kombinacije da promeniš a ako imaš prilike da ubaciš Elm u neki drugi auto. Nije do auta svakako ako si pre uspeo da povežeš.
- boresky
Ma,krasno.Nece sad i tebi....Probao sam u Acinom 95 koji je iz 2003 i isto mi govori.Mislim da je klon za goli k...Cak mi na aplikaciji Torque jasno kaze(slobodnim prijevodom):moguce je da klonovi kupljeni na ebay/amazon ne rade ili pokazuju nesto nerealno.Bice da znaju je to smece i da se ograde,ubace upozorenje u aplikaciju.Mislim da sutra narucim D900 V2013 ,nema realtime functions ali ocitava i brise greske.Nisam nasao jos tocan podatak dali je kompatibilan sa mojim Saabom ali trazim i dalje!Ako neko zna,molim za info.