Drugari tatatatirci...
Krenulo se u sredjivanje i pakovanje moje 9-5 ice.
U izvornom stanju je 2.0T, ali se pakuje unutrasnjost od 9000-ke B234L, znaci klipovi, klipnjace, radilica, naravno prati i dihtung motora od B2x4 generacije.
Slike ce danas da napravimo, jer je motor doziveo malu havariju, zalepio I klip za cilindar, i imao je veliki BLOWBY karika(niskofrikcija), kasno uradjen UPDATE na ventilaciji kartera, bio chipovan auto onako lepo... i sve je to rezultiralo sa .... gore pomenutim stanjem stvari
Sad sam se bacio na trljanje(hahahahaha) cilindara sa vodenom shmirglom, da skinem klip sa cilindra i da sredim i ostale cilindre, klipovi, klipnjaca i radilica su tu, karike, leteci, lezeci, dihtunzi, semerinzi, sve je tu. samo josh malko volje i sredicu ga ja do Nove Godine(kalendarske).
Ne sebicnu pomoc mi daje Kicky iz SAABoter servisa, i Itza, koji vraca u zivot jednu 900-tku OG, na kojoj ce biti verovatno odradjen lep tunning...
Ali sad toliko o tome...
Evo jedan mali link kako je isao auto dok je bio 2.0T sa losim zimskim gumama, Maj je u pitanju.... Odradjen ECU ( TRIONIC ) ... Karavanka je u pitanju, sa plinskom instalacijom, znaci skoro 2 Tone...
SAAB 9-5 2.0T SW Engine rebuild, konverzija na B234/B235
Re: SAAB 9-5 2.0T SW Engine rebuild, konverzija na B234/B235
Slika motora rastavljenog u autu...
Pogled na cilindar, koji je malko...malko ono...
Klip koji je rekao CAO!
Klipovi ovakvi dolaze u motor, koji su Prljavvvvvviiiiii... Prepuni KOKSA Moja Qravanka... Na operacionom stolu. :)
Pogled na cilindar, koji je malko...malko ono...
Klip koji je rekao CAO!
Klipovi ovakvi dolaze u motor, koji su Prljavvvvvviiiiii... Prepuni KOKSA Moja Qravanka... Na operacionom stolu. :)
Danas treba da uzmem karike, lezajeve, dihtung... pa sjutra ako Bog da pakovanje i paljenje auta... :)
- Carlsson
- Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00
samo radi, bice to karavan i po
[link_open=http://www.saabclubserbia.rs]SAAB CLUB SERBIA[/link_open]
- AERO
........... .......TAZZ je napisao:Danas treba da uzmem karike, lezajeve, dihtung... pa sjutra ako Bog da pakovanje i paljenje auta...
- nik 900t
- Drug Član
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
I, da...
Motor ipak ide napolje na obrade jer su cilindri dobili ipaq po pixxxxki, tako da mora napolje i na obrade... Ipaq nece biti sklopljen do NG. od sledece godinice ... HAHAHAHHA
Scenario ide...
Vadjenje bloka, obrade, pa ako ne bude moglo kako treba da se odradi obradom, ide na hilznovanje, sredjivanje, pa onda pakovanje.
Nadam se da ce biti sklopljen do 15-20 januara.
Sad je samo stvar da li registrovati 9000-ku koju takodje imam, i voziti nju.
A 9-5 srediti i ostaviti onda zeni.
Motor ipak ide napolje na obrade jer su cilindri dobili ipaq po pixxxxki, tako da mora napolje i na obrade... Ipaq nece biti sklopljen do NG. od sledece godinice ... HAHAHAHHA
Scenario ide...
Vadjenje bloka, obrade, pa ako ne bude moglo kako treba da se odradi obradom, ide na hilznovanje, sredjivanje, pa onda pakovanje.
Nadam se da ce biti sklopljen do 15-20 januara.
Sad je samo stvar da li registrovati 9000-ku koju takodje imam, i voziti nju.
A 9-5 srediti i ostaviti onda zeni.
blok na obradama, kazu da ce biti gotovo do srede sledece...
mooozda pakovanje za sledeci vikend :)
mooozda pakovanje za sledeci vikend :)
- AERO
Dobro je.....sve po planu znaci?.........Neeego dal' ces umeti sam da sklopis
uzet motor sa obrada juce, radilica polirana, kupljeni i lezeci lezajevi za svaki slucaj. Tako da je sad sve novo u autu, koji ce se sklapati danas, sutra.... i mozda bude gotov SJUTRA, a moz i ponedeljnik.
- AERO
................