Dihtung glave
- Vlada Jovic 012
- Pridružio se: 18 Sep 2013, 20:37
Dihtung glave
Ljudi, potrebna mi je pomoc.
Malo cu da vas udavim tekstom, ali moram sve objasniti, posto je stvar, sa moje tacke gledista, vrlo simptomaticna.
Vozim 95-icu 2.0T, vec dve godine. Kupio sam je od jednog finog gospodina iz Novog Pazara. Nisam imao nikakvih problema, redovno sam menjao osnovne stvari, ulje, filtere itd..
Krenuo sam na more, u Prijepolju mi pukne hladnjak. Tamo ga zakrpi jedan dasa, sve u najboljem redu.
Posle 30-ak km, stao sam da proverim cisto vizuelno, da li je sve u redu. Otvorim haubu, a creva se naduvala duplo od svoje velicine, samo sto ne puknu. Vec sam u CG, jbg. Odvrnuo sam cep, da bi sistem imao oduska i uz konstatno dolivanje vode, dovucem se do Niksica, gde mi lokalni majstor konstatuje da je otisao "dihtung pod glavu", kako rece.
Vezemo mi ventilator da radi sve vreme, i nekako ja odletujem i vratim se kuci.
Narucim delove, moj majstor mi zameni dihtunge, a posto je je otvarao motor, racunam ja, ajd da mu zameni i karike i lezajeve. Inace presao je auto 320 000.
Spakuje on motor, upali ga, radi pristojno, kako on rece "sapuce", jbg.
Sutradan, ponovo mi creva naduvana. Da, zamenio sam i termostat. Kazaljka za temperaturu je na polovini.
Majstor, kao , ispusti vazduh, posto je sumnjao da je napravljen cep i to je to. Takodje pocinje da se cuje i hidropodizac. Lupka.
Danas, krenem ja na posao, najnormalnije vozim, ne prelazim 2-2,5 k obrtaja i odjednom se auto ugasi. Ne daje znake zivota, vergla na prazno, a vergla, kao da nema nikakvu kompresiju.
Eno auta kod majstora u dvoristu, doslepao ga je, sutra ce da ga otvara.
E, sada, da mi je auto u voznom stanju, dovukao bih se do BGD-a, ovako molim za savet i pomoc, posto ne verujem da ce moj majstor nesto da uradi. Inace, nikada do sada nije radio SAAb-a..
Malo cu da vas udavim tekstom, ali moram sve objasniti, posto je stvar, sa moje tacke gledista, vrlo simptomaticna.
Vozim 95-icu 2.0T, vec dve godine. Kupio sam je od jednog finog gospodina iz Novog Pazara. Nisam imao nikakvih problema, redovno sam menjao osnovne stvari, ulje, filtere itd..
Krenuo sam na more, u Prijepolju mi pukne hladnjak. Tamo ga zakrpi jedan dasa, sve u najboljem redu.
Posle 30-ak km, stao sam da proverim cisto vizuelno, da li je sve u redu. Otvorim haubu, a creva se naduvala duplo od svoje velicine, samo sto ne puknu. Vec sam u CG, jbg. Odvrnuo sam cep, da bi sistem imao oduska i uz konstatno dolivanje vode, dovucem se do Niksica, gde mi lokalni majstor konstatuje da je otisao "dihtung pod glavu", kako rece.
Vezemo mi ventilator da radi sve vreme, i nekako ja odletujem i vratim se kuci.
Narucim delove, moj majstor mi zameni dihtunge, a posto je je otvarao motor, racunam ja, ajd da mu zameni i karike i lezajeve. Inace presao je auto 320 000.
Spakuje on motor, upali ga, radi pristojno, kako on rece "sapuce", jbg.
Sutradan, ponovo mi creva naduvana. Da, zamenio sam i termostat. Kazaljka za temperaturu je na polovini.
Majstor, kao , ispusti vazduh, posto je sumnjao da je napravljen cep i to je to. Takodje pocinje da se cuje i hidropodizac. Lupka.
Danas, krenem ja na posao, najnormalnije vozim, ne prelazim 2-2,5 k obrtaja i odjednom se auto ugasi. Ne daje znake zivota, vergla na prazno, a vergla, kao da nema nikakvu kompresiju.
Eno auta kod majstora u dvoristu, doslepao ga je, sutra ce da ga otvara.
E, sada, da mi je auto u voznom stanju, dovukao bih se do BGD-a, ovako molim za savet i pomoc, posto ne verujem da ce moj majstor nesto da uradi. Inace, nikada do sada nije radio SAAb-a..
-
- Pridružio se: 17 Jan 2013, 00:00
Re: Dihtung glave
Siva 9-5 sa petokrakim felnama? Iz N.Pazara sam pa te pitam jer ako je to ta onda znam i bivseg vlasnika
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
Brate... svashta moze bude... a moze bude i glupos...
Ali i ... `avariJA... prolazicu ja kroz PO utorak... sredu... pa poshalji PP sa brojem telefona da bacimo pogled...
Ali i ... `avariJA... prolazicu ja kroz PO utorak... sredu... pa poshalji PP sa brojem telefona da bacimo pogled...
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!
- Vlada Jovic 012
Hvala TAZZ, bio bih ti do groba zahvalan, a za pocetak zahvalan u vidu abnormalne kolicine rostilja, za bacanje pogleda..
Saljem u PP broj telefona.
Kolja, da, 9-5 siva, sa petokrakim felnama.. Bivsi vlasnik je pravi dasa..
Saljem u PP broj telefona.
Kolja, da, 9-5 siva, sa petokrakim felnama.. Bivsi vlasnik je pravi dasa..
- AERO
- Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00
Vlado !!!! Cuj se odmah sa Tazz-om (ne sad,vec sutra) i vidi sa njim koliko je pametno da ti majstor taj uopste pocinje sa radovima kada ce ti MILION posto auto zavrsiti kod nekog od Beogradskih majstora !!!!!!
Znam sta ti pricam,a to ce ti verovatno reci i Tazz.
Sto bi se reklo "namiri zivinu i ne pipaj nista" dok ga Tazz ne cuje,pa kako ti kaze ti tako uradi,ali nikako da ga slepas vamo sa rasturenim motorom u gepeku,kada se tvoj majstor bude zaglavio sa njim negde na pola jer nece znati sta ga hebe.....
P.S.
CITAJ OVO OD PRVE DO POSLEDNI STRANE !!!!!! [link_open=http://www.saabclubserbia.rs/viewtopic.php?f=96&t=187]KLIK[/link_open]
Znam sta ti pricam,a to ce ti verovatno reci i Tazz.
Sto bi se reklo "namiri zivinu i ne pipaj nista" dok ga Tazz ne cuje,pa kako ti kaze ti tako uradi,ali nikako da ga slepas vamo sa rasturenim motorom u gepeku,kada se tvoj majstor bude zaglavio sa njim negde na pola jer nece znati sta ga hebe.....
P.S.
CITAJ OVO OD PRVE DO POSLEDNI STRANE !!!!!! [link_open=http://www.saabclubserbia.rs/viewtopic.php?f=96&t=187]KLIK[/link_open]

-
To je auto jednog Kema bio i servisiran je kod Svete uvek.Sekv.plin,sedista sa ventilacijom i sl.Treba da znas da onaj ko Saab ne zna neka ga i ne dira.Slep i pravac BG a pre toga vidi se sa direktorom da da dijagnozu. . .
- Vlada Jovic 012
Da, Kemo je bio vlasnik. Svracao sam jednom prilikom kod njega, kada sam prolazio kroz NP... Nista, cekam Tazz-a, da mi se javne, pa cemo videti sta dalje...a i ovako nisam skoro isao za BGD, ubi me ovaj posao 

- Vlada Jovic 012
Pozdrav ljudi..
Po vasem savetu, nista na motoru nije dirano, osim da sam zamolio majstora da proveri kompresiju.
Stanje je sledece. Samo jedancilindar ima kompresiju, ostali nista.
Majstor mi kaze da je problem sa ventilim ili vodjicama, da su mozda neki pukli, ili krivi.
Ok. moguce.
Ono sto mene interesuje je kako je doslo do toga ili kako uopste moze da dodje do toga, ako je auto, posle pakovanja lezajeva, karika, menjanja dihtunga radio 3 dana, ajde da kazemo, normalno?
Hocu da znam koga da stezem za "pevalo"
Majstora, jer nije uradio ono sto je trebalo i kako treba ili da kunem sudbinu kletu..
Hvala unapred.
Nadam se da ce tazz da mi se javne kada prolazi kroz Po. Ostavio sam mu u pp broj..
Po vasem savetu, nista na motoru nije dirano, osim da sam zamolio majstora da proveri kompresiju.
Stanje je sledece. Samo jedancilindar ima kompresiju, ostali nista.
Majstor mi kaze da je problem sa ventilim ili vodjicama, da su mozda neki pukli, ili krivi.
Ok. moguce.
Ono sto mene interesuje je kako je doslo do toga ili kako uopste moze da dodje do toga, ako je auto, posle pakovanja lezajeva, karika, menjanja dihtunga radio 3 dana, ajde da kazemo, normalno?
Hocu da znam koga da stezem za "pevalo"

Hvala unapred.
Nadam se da ce tazz da mi se javne kada prolazi kroz Po. Ostavio sam mu u pp broj..
-
Gde si uzimao delove za motor? Taj auto je na Trionicu i toliko moze da ispomera paljenje da i ne osetis da je motor bulja. Samo to nije lepo sklopljeno,mozda si problem imao i nakon generalne a da to nisi primetio jer je trionic odradio svoje. Svaka skola se placa pa i ta da nisi smeo dati da ti iko drugi dira SAAB sem onoga koji ga ima u malom noktu.
- TAZZ
- AERO
- Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00
Uopsteno gledano,tvoj problem se nazirao u samom startu,ali sobzirom da si nov na forumu,jako je nezgodno docekati novog clana i sasuti mu gorku istinu u lice.Nadam se da nas razumes....Vlada Jovic 012 je napisao:Stanje je sledece. Samo jedancilindar ima kompresiju, ostali nista.

Sada,kada su i tebi jasnije neke stvari,nadam se da si u medjuvremenu obavio telefonski razgovor sa Tazz-om i dobio od njega odredjene smernice,po kojima ces se dalje rukovoditi.
Kako god bilo u perspektivi,zapamti osnovno pravilo koje ti je Kolja rekao:
- Pod haubu saab-a pustaj samo onoga ko ih poznaje,a ostale "svakodnevne" stvarcice,menjaj i radi gde hoces

- Vlada Jovic 012
Bas tako, zao mi je sto ranije nisam postao clan foruma..Sada su mi stvari mnogo jasnije. Svala skola se placa, sto rece Kolja..
Cuo sam se sa Tazz-om, covek mi je "na prvu" toliko vremena posvetio i puno korisnih saveta dao, svaka cast
..
Vec smo se u nacelu dogovorili sta dalje, a epilog cele price ce biti, nadam se, da moj saab sapuce, a da se mi gostimo plodovima tora

Cuo sam se sa Tazz-om, covek mi je "na prvu" toliko vremena posvetio i puno korisnih saveta dao, svaka cast

Vec smo se u nacelu dogovorili sta dalje, a epilog cele price ce biti, nadam se, da moj saab sapuce, a da se mi gostimo plodovima tora

- Vlada Jovic 012
Epilog cele price je:
U subotu stigli genijalci. Nabacili novu glavu, stegli glavu kako treba, bregaste takodje, zamenjen hladnjak. U ponedeljak zamenjen lancanik, zamenjena sva vakum creva. Auto pali na "pola kljuca".
Ima miran rad, ponekad stucne na benzin. Posto me je TAZZ kritikovao
, autu sam pod haubom dao malo ljubavi, opran je detaljno, stavljene nove selnice na creva.
Celo popodne sam ga vozio, odlicno se ponasa u voznji.
Sta da kazem, osim - HVALA gospodi TAZZ-u, Bokiju i Kikiju.
, kao i svim ljudima sa foruma koji su mi pomogli da resim problem...
U subotu stigli genijalci. Nabacili novu glavu, stegli glavu kako treba, bregaste takodje, zamenjen hladnjak. U ponedeljak zamenjen lancanik, zamenjena sva vakum creva. Auto pali na "pola kljuca".
Ima miran rad, ponekad stucne na benzin. Posto me je TAZZ kritikovao

Celo popodne sam ga vozio, odlicno se ponasa u voznji.
Sta da kazem, osim - HVALA gospodi TAZZ-u, Bokiju i Kikiju.

- Slavisacs
- President Saab Club
- Pridružio se: 17 Okt 2012, 00:00
- Kontakt:
- BOKI 900
- Wheeler Dealer
- Pridružio se: 05 Feb 2013, 00:00
vlado,cekamo te kad dodjes u bg,da ponovimo gozbu.
lepo vikend druzenje....
srecna voznja.
lepo vikend druzenje....

srecna voznja.
Love SAAB, never GM
- TAZZ
Uzivaj.
Javi se kad budes u BG..
i....
Pomuluj nekad auto.
Javi se kad budes u BG..
i....
Pomuluj nekad auto.
B235R///Mackanized by TAZZ
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
- sena58
- Pridružio se: 20 Nov 2013, 02:29
Zato Božo što je auto trenutno kod nas u Loznici....prešao tek 17.000km od navedenih radova i puši kao lokomotiva.....Nadamo se da je turbo, tako nam je bar Zodiac napomenuo.... :)
Ako ništa bar je limarijski tip-top... :)
Ako ništa bar je limarijski tip-top... :)
- MAD SERB
- Pridružio se: 28 Jun 2013, 09:37
- Kontakt:
moguce da je turbo jer je Zodiac od mene bio uzeo MHI da ima za rezervu jer je njegov bio pri kraju koliko sam razumeo...
ŽIVOT JE 1, SAAB JE 2.0 T ! 
LIFE'S TOO SHORT TO DRIVE BORING CARS!!!
Cars are my drug, SAAB is my dealer !
Mog je SAABa, vozila baba