Curenje ulja

Korisnikov avatar
GRIPEN
Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00

Curenje ulja

Postod GRIPEN » 05 Apr 2013, 18:35

Evo problema.... danas sam svrati do majstora na kanal da prekontrolisemo malo trapove i ostalo i naidjemo na novo curenje ulja... Na mestu gde se zavija filter ulja ima jedan sraf i s tog srafa sliva, pretpostavljam da je u pitanju podloska. Evo jedne slike s interneta, mozda ovo na slici i nije 9-5 ali vrlo lici na situaciju ka kod mene:

Slika

Drugo, po proceni majstora je da curi na biracu brzina i sliva preko celog menjaca, znaci curi menjacko ulje, evo slike koju sam uspeo odozgo da slikam:

Slika

Ovo me podsetilo na Kadeta a i ostale opele, oni su znali ovde da pustaju ulje Slika

E sad, sto se prve situacije tice sve jasno, nadjem drugu podlosku i zamenim je kad budem menjao ulje a mogu i pre, ali bi valjalo da znam sta da trazim i gde?

Druga situacija me mnogo vise brine, kako to da resim? Tazz, ostali, da li vam se desavalo ovo, da li je ovo cesta pojava kod Saab-a i kako se resava? Neznam kolko se vidi na slici ali ova polugica od biraca sto ulazi u menjac kao da ima brazde-prstenove , kao da se pojela.... tako da misli da samo zamena semeninga ne bi resila problem curenja?
All systems go, ready for takeoff!

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin
Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00

Re: Curenje ulja

Postod kd23se4 » 05 Apr 2013, 22:57

Gripene - podlosku kupi bakarnu u bilo kojoj radnji sto prodaje alat - ovi kod Tazz-a u prvomajskoj sto prodaju alat i eksere su imali odlican izbor bakarnih podloski, samo moras da premeris koja ide - eventualno da je majstor malo ugreje brenerom pre montaze.

Ovo sto ti je masno kod biraca - isto izgleda i kod mene, ali koliko znam ne gube mi kola nigde ulje ni menjacko ni motorno, tako da ne diraj nista - opusti se i vozi kola Slika

Mojne da si Slika Slika

Korisnikov avatar
GRIPEN

Postod GRIPEN » 05 Apr 2013, 23:43

Slika ma za ovo prvo snacicu se mada bi najvise voleo da znam tacno broj dela i da porucim lepo i zamenim il bar da znam dimenzije....

Ovo drugo me malo iznerviralo... Zanima me sta se tu radi, jel moze da se sredi, sta se menja, jel mnogo komplikovano...?

Korisnikov avatar
Slavisacs
President Saab Club
Pridružio se: 17 Okt 2012, 00:00
Kontakt:

Postod Slavisacs » 06 Apr 2013, 00:09

Vidi koje ulje ti gubi...Motorno ili menjacko...Koliko ja znam imas merac nivoa za oba...Malo off...Al ne mora da znaci da ima,ja sam svojevremeno kupio menjac od jednog lika(Necu da imenujem),koji je isti kupio u Saboteru i nisam imao merac,nego sraf umesto njega...Ali sad na CDu kod mene ima...Fabrika... Slika Zamenis podlosku pa ces da vidis da li i dalje curka...Nemoj da se uzbudjavas Slika Samo redovno kontrolisi,bitno je da ga ima Slika ,a videces i ako ga gubi... Ako primetis da gubi menjacko...Onda kod Trnavca...Senior se razume u menjace... Slika
Poslednji put menjao 1 dana Slavisacs, izmenjena 6 puta
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88

Korisnikov avatar
GRIPEN

Postod GRIPEN » 06 Apr 2013, 01:02

Slika Nema merac kod mene... ima tri srafa, za ispustanje, nivo i dolivanje al nisu bas lako dostupni...

TAZZ

Postod TAZZ » 06 Apr 2013, 11:09

Slavisa nemaju svi menjachi merac ulja.

Korisnikov avatar
Slavisacs
President Saab Club
Kontakt:

Postod Slavisacs » 06 Apr 2013, 14:28

TAZZ je napisao:Slavisa nemaju svi menjachi merac ulja.
Znam da nemaju...Ako pazljivije procitas...To sam i napisao...
Al ne mora da znaci da ima
Mozda sam ja brzo pisao...Pa...Ali ok,u ovom mom slucaju je bio merac,ali mu je majstor skinuo i stavio sraf...Ne znam iz kog razloga...Nisam rekao da je Kiki...Ali od njega je kupio...I menjac je u odlicnom stanju.... Slika

U svakom slucaju zameniti selnu,500din pranje motora,pa vidis konkretno gde i da li jos curi...I resis se mozganja i brige....
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88

Korisnikov avatar
BOKI 900
Wheeler Dealer
Pridružio se: 05 Feb 2013, 00:00

Postod BOKI 900 » 06 Apr 2013, 20:55

Mozda si se pogresno izrazio ali ispalo je kao da je kiki nesto cackao pa muvao pa prodao.....
Veruj mi slavisa kiki je olicenje postenja za neke ovde pominjane majstore o kojima se prica u hvalospevu,a nadaleko poznati kao veci trgovci nego majstori,,, Slika
Love SAAB, never GM

Korisnikov avatar
GRIPEN

Postod GRIPEN » 06 Apr 2013, 23:08

e sad da nastavimo o temi... Evo nek se javi i Slavisa...

Korisnikov avatar
Slavisacs
President Saab Club
Kontakt:

Postod Slavisacs » 07 Apr 2013, 11:58

Pa da znas,ima tu dosta istine,znam i ja to sve....Vrlo verovatno cu i ja odrzavati kod Kikija...
Nisam se pogresno izrazio,ali nisam pogresno ni mislio,znaci nista lose.
Jednostavno sam napisao ono sto sam cuo od coveka koji mi je prodao...Ako mu je za verovati,ali nije me slagao,menjac je dobar...Covek nije preprodavac nego prodavac,rastavio je auto u delove...Milija Lazarevic...Mislim da rece da je odrzavao ili odrzava kod Kikija....Pa neka se objasne.... Slika Slika Slika Slika
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88

Povratak na “SAAB 9-5”