Vec neko vreme imam problem sto mi se na momente upali lampica za ABS i za rucnu kocnicu u isto vreme i onda upale trougao sa uzvicnikom. Brzo se uglavnom ugase, cesto cak i trepere onako jedva se vide a ponekad se i ne vide da sijaju vec samo zatrepere i ugase se a auto u tim momentima jedva vuce, secka... Nema pravila, pojavljuje se i kad je auto hladan i kad je vruc, svaku voznju po nekoliko puta i vec neko vreme i polako me sve vise i vise nervira. Danas sam jedno 2km imao problem da nije uopste hteo da vuce auto zbog toga, posle sam vozio 50-ak km sve bilo u redu.
E sad, jel moguce da je neki od dzekova poceo da gubi kontakt ili moram menjati senzore? Nije jeftina investicija, i odgovara samo za Saab 9-5 koliko sam uspeo da saznam, senzori idu u kompletu valjda sa glavcinama i mislim da idu i diskovi, zadnji je 10k din, a prednji 15k din komad, nije ni malo naivna investicija.
Da cujem vas, jeste naletali na forumima da ljudi imaju takve probleme? Obicno koliko sam shvatio 9-5 ima probleme koje ima svaki bukvalno pre ili kasnije, spadanje stakla, ona plastika od grejanja, fill coolant fluid i posuda i tako neke gluposti, da li je i ovo serijski problem ili sam ja baksuz?
ABS Problem
- Perkele
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
- Kontakt:
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Re: ABS Problem
Ja mislim da tebi zakoci rucna kocnica - uklapa se sa simptomima:
1. kola tesko idu jer ona koci
2. lampica za rucnu se upali jer je ona u upotrebi
3. ABS luduje jer mu se signal na tom tocku ne poklapa nikako sa ostala 3 - jer je uvek sporiji ili stoji
Ovo je neka moja ideja.
Jel felna vruca posle voznje na jednoj od zadnje 2 gume? Jel imas istanjenu saru na nekoj gumi?
1. kola tesko idu jer ona koci
2. lampica za rucnu se upali jer je ona u upotrebi
3. ABS luduje jer mu se signal na tom tocku ne poklapa nikako sa ostala 3 - jer je uvek sporiji ili stoji
Ovo je neka moja ideja.
Jel felna vruca posle voznje na jednoj od zadnje 2 gume? Jel imas istanjenu saru na nekoj gumi?
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- Perkele
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
- Kontakt:
Ma idu kola normalno, nego u momentima kad zatrepere sijalice od ABS i rucne u tom momentu kao da se upali safe mod. Ne prima gas auto a ne da je ukocen. Inace, rucnu jako retko koristim, zimi nikad za nista a leti recimo kad parkiram na uzbrdici ili nizbrdici pa da ne opterecujem menjac.
100?% nije do rucne, danas tih cirka 2km, jedva sam uspeo da idem 40km/h, dam pun gas on se ne dodaje, i onda se ugase lampice auto poleti!
Molim boga da samo negde na nekom dzeku gubi kontakt...
100?% nije do rucne, danas tih cirka 2km, jedva sam uspeo da idem 40km/h, dam pun gas on se ne dodaje, i onda se ugase lampice auto poleti!
Molim boga da samo negde na nekom dzeku gubi kontakt...
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
All systems go, ready for takeoff!