Problem sa grejanjem

Korisnikov avatar
AERO
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

Problem sa grejanjem

Postod AERO » 13 Okt 2012, 00:14

Perkele je napisao:Mislim da svaka 9-5 ima problem sa prebacivanjem sa hladjenja na grejanje i obratno! Slika
Na mojoj suvozaceva strana radi normalno, a moja (vozaceva) strana radi samo hladjenje!
Zoki mi spomenu da ima nesto sto se pomeri i onda stalno greje, isto tako kad dodje leto opet pomeris i stalno hladi, znaci rucno stelovanje.
Jel neko zna sta tacno, koliko je zavuceno i komplikovano to uraditi ili da idem kod njega?
I sta treba raditi da se sredi da sam to promeni u zavisnosti koju temperaturu zelim? Slika
I imam jos jedan problem sto mi ne radi kruzenje vazduha u kabini, kad prodjem pored autobusa ili kamiona koji dimi sve mi smrdi u kolima! Slika
Kad sam radio muziku video sam jednu onu polugicu da visi i nisam znao gde treba da bude ukopcana, predpostavljam da ima veze sa tim, i imao sam telefon u autu fabricki pa ga je neka budala vadila i tad je to i stradalo! Slika Slika Slika

Korisnikov avatar
AERO

Re: Problem sa grejanjem

Postod AERO » 13 Okt 2012, 00:16

Pa jesi uradio onaj "test" da vidis koje ti COD-ne greske izbacujuje na displeju?

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
Kontakt:

Postod Perkele » 13 Okt 2012, 00:21

Ne, ne znam koji test. Slika
A inace pretraga foruma ne funkcionise i vec sam jednom skretao paznju na to, radi samo ako pogodim naslov teme nikako drugacije pa ne mogu ni da trazim nista... Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 13 Okt 2012, 00:26

Evo okacio sam ti filmic,a u garazi imas detaljno temu o zameni tih plasticnih delova,koji u stvari pomeraju klapne.....

Za pretragu foruma - nista dok Carlsson ne dodje iz USA.Ja uz svu dobru volju,ne umem to da namestim Slika

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 13 Okt 2012, 00:34

To u garazi je za pomeranje klapni to mi radi, problem je toplo-hladno to ne radi! Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 13 Okt 2012, 00:38

...stisni sutra kad udjes u automobil ovo "auto i off" u isto vreme ,da vidis sta izbacuje.Ocitace neku kodnu gresku,a po tom broju znacemo sta je problem.

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 13 Okt 2012, 00:44

Ok, ujutro kacim kodove! Hvala Aero na brzim odgovorima, necemo te menjati! Slika Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 13 Okt 2012, 01:05

Slika

Oko 30 cekundi drzi stisnuta ta dva dogmeta u isto vreme.....ocekujem da ce izbaciti COD "08"
Ukoliko bude to,kad budes isao kod Tazz-a po maglenke,cenim da ces morati da uzmes jedno od ove dve stvari:
Prvo - ponovo dolazimo do teme u garazi i onih plasticnih delova koje pomeraju klapne
Slika Slika
...te tako smatram da su one uzrok.Ukoliko je taj deo polomljen (kao na slici),naravno da je resenje u zameni istog takvog,ali trajno resenje se postize ,samo ako se kod strugara naprave isti takvi od nekog recimo aluminijuma.Ovako nesto
Slika

Drugo -Ukoliko su one plassticne kopce (gore pomenute) ok,onda je vreme da se zameni "step motor" za vozecevu stranu.Svaka strana ima svoj,posto tebe zeza vozaceva,znaci trebace ti motor na kome je slovo "L"

Slika

Na suvozacevoj je "R",sto tebe trenutno ne zanima....

Slika

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 13 Okt 2012, 09:57

Jeste, 08 je greska, moram to da resavam pod hitno, a moram i termostat da menjam posto nije to ona temperatura od letos, kad vozim otvoren put spadne malo temperatura. Slika Slika
Kad sredim na autu sve sto bude trebalo nece mi se isplatiti da ga prodajem dok sam ziv posto sam krenuo da ga pravim iz pocetka! Slika Slika Slika Slika

TAZZ

Postod TAZZ » 13 Okt 2012, 11:09

HAHAHHA...

Zamenis te plasticne sa metalnim i cao..
Posla oko 2 sata...
Meni je bio zaglavio pa sam ga razradio... sam mi radi...
Meni ne radi prebacivanje gde hocu da duva, pa cu da skidam sa CH.

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 13 Okt 2012, 13:47

Perkele je napisao:Jeste, 08 je greska

Slika .......... Slika ........ KLIK

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 13 Okt 2012, 17:27

Sreo danas majstora koji ima cnc strugove i glodalice, kaze nije problem nista da se napravi samo kaze mora programer da napravi u 3D taj deo i on pusta program na masinu pa kaze moze da napravi 20-30-50kom.
Kaze da programer uzima oko 10-15e da to napravi a nisam jos video sa njim koliko bi bilo recimo 10kom ili vise.
Jel ima zainteresovanih da nekom jos treba ovo, pa da izadje sto jeftinije po autu da podelimo neke troskove?

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 19 Okt 2012, 01:42

Sredjeno grejanje veceras, krenuo da skidam levu stranu, skinem motor i vidim plastika nije pukla, provalim da je problem motor, i krenem da ga rasturam, kad ono osovina motora se izvukla, uzmem vratim je, namontiram, i grejanje opet radi i nema nikakve greske vise, nikakve kodove ne izbacuje. Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 19 Okt 2012, 01:58

Slika

Korisnikov avatar
GRIPEN
Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00

Postod GRIPEN » 20 Okt 2012, 11:18

Perkele je napisao:Sreo danas majstora koji ima cnc strugove i glodalice, kaze nije problem nista da se napravi samo kaze mora programer da napravi u 3D taj deo i on pusta program na masinu pa kaze moze da napravi 20-30-50kom.
Kaze da programer uzima oko 10-15e da to napravi a nisam jos video sa njim koliko bi bilo recimo 10kom ili vise.
Jel ima zainteresovanih da nekom jos treba ovo, pa da izadje sto jeftinije po autu da podelimo neke troskove?
Bravo, extra si proso, a ako budes radio onaj deo kod strugara, hocu ja, imaj me u planu. Sve mi radi, hvala bogu, ali neka nek ima....
All systems go, ready for takeoff!

Korisnikov avatar
Perkele
Drug Član
Kontakt:

Postod Perkele » 20 Okt 2012, 11:50

Pa nisam bas sve zavrsio, ipak cu praviti te poluge da imam, nasao sam strugara koji ce mi to uraditi onako drugarski pa cu ga castiti nesto, napravicu i tebi.
Ali imam problem i dalje ne radi mi kruzenje vazduha kroz kabinu, to bas zna da bude nezgodno kad su zatvoreni prozori a prodje pored tebe kamion sa kravama ili svinjama! Slika
Ili ides iza gradskog autobusa koji dimi kao smederevac...
Imao sam fabricki telefon u autu i budale sa placa su ga skidale i imam jednu polugu koja visi koju su izbacili iz lezista dok su vukli te kablove od telefona, ne znam gde ide ta poluga jednom kad se vidimo mozemo kod tebe pogledati, jako lako se dolazi dotle, za 30 sekundi od prilike. Slika

Povratak na “SAAB 9-5”