Pozdrav svima na forumu,
Hocu da zamenim termostat na SAAB-u 9-5 Aero, posto sam primetio da kada je niza spoljna temperatura, pogotovo u minusu primetno na otvorenom putu, radna temperatura motora padne sa sredine ( tj. horizontale kako stoji kazaljka) padne za neki ugao od 5-10 stepeni. Ocigledno da ne zatvara potpuno.
E sada problematika oko zamene mi je jasna, premalo prostora ali dobro , zameni se , ali hocu da zamenim sa adekvatnim.
Dvoumim se izmedju VERNET ili FACET termostata.
Zasto , zato sto VERNET ima na donjem sesiricu otvor od 4mm , a FACET taj otvor nema.
Kakav je orginalni sa otvorom na donjem sesiricu ili bez ???
VERNET TH 5981.89J
FACET 7.8220
SAAB 9-5 termostat VERNET ili FACET
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
Re: SAAB 9-5 termostat VERNET ili FACET
Nem pojma...ja stavio vernet pre 3 god i sve radi ok jos uvek
All systems go, ready for takeoff!
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
Ja sam stavio Facet i probusio rupu 4~5mm
Original je sa rupom
Original je sa rupom
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!
400NM of torque! Spool it!
-
- Pridružio se: 20 Feb 2014, 19:05
... Hvala Bozi i Tazzu,
Kupljen VERNET TH 5981.89J , on je ocigledno identican fabrickom sto sam i video zbog otvora na donjem sesiricu.
Uporedio sam fizicki oba, isti su sem otvora. U prodavnici kazu da je FACET kvalitetniji kao marka. E sada ko je spreman da busi otvor.
Inace koliko sam gledao kataloski ovo su dimenzije termostata koje su prisutne kod vecine SAAB-ova.
Kupljen VERNET TH 5981.89J , on je ocigledno identican fabrickom sto sam i video zbog otvora na donjem sesiricu.
Uporedio sam fizicki oba, isti su sem otvora. U prodavnici kazu da je FACET kvalitetniji kao marka. E sada ko je spreman da busi otvor.
Inace koliko sam gledao kataloski ovo su dimenzije termostata koje su prisutne kod vecine SAAB-ova.