SAVETI OKO KUPOVINE SAAB-A 9-5
-
- Pridružio se: 17 Jan 2013, 00:00
Re: Trazim savet za kupovinu
Ako zelis SAAB onda ganjaj Turbo do 2004 god.
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
- Perkele
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
- Kontakt:
Kolja, benzinski B2X5 motori su svi isti od 1998 do 2010, razlika je samo u turbini, diznama i kompjuteru tj mapi. Sto su noviji to su jaci (vise KW), motor kao motor je isti.
-
pa ako hoce da vozi saab sa fiatovim motorom,vectrinim trapom i konfekciju neka uzme naocarka i nek uziva ili SSa sa eko kozurom i skriputavim enterijerom.Za iste pare moze mnogo bolje druge marke voziti. Zato sam rekao do 2004 jer je do tada bio kvalitet posebno kod modela koji on trazi a to je 9-5
- saabvolvo
- Pridružio se: 14 Apr 2013, 00:00
Evo neka dođe kod mene i kupi moj saab a ja da se vratim mojoj ljubavi muškom autu...
- GRIPEN
9-5 je isti bio i 2005god, i motor i mehanika i materijali... Inace 9-5 ima zadnji trap od vectre, sto uopste nije minus vec naprotiv
All systems go, ready for takeoff!
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
Mislim da Fiat motor i Opel trap nisu nikakav minus stavise... Jedino se slazem da su materijali unutra losijeg kvaliteta u ss-u ali ja mogu da zivim sa tim. Za 30.000 km u fiat
motor ulozeno 50 evra( grejaci) a u Opel trap 100 evra( 70 plocice i 30 stabilizatori).
Sent from my MB525 using Tapatalk 2
motor ulozeno 50 evra( grejaci) a u Opel trap 100 evra( 70 plocice i 30 stabilizatori).
Poslednji put menjao 1 dana Bagzi93, izmenjena 13 puta
- GRIPEN
- Bagzi93
- Drug Član
E ako se uleti u neku vecu platu ( konstantno) kupicu 900 og pa cu da uzivam u 100% Saab-u.
- GRIPEN
Gde da ga nadjes? Problem je sto ih nema...
All systems go, ready for takeoff!
- Bagzi93
- Drug Član
Ma izletece vec neki pa sredjivanje za svoju dusu. Mozda bude i stranac. Kako ovi nasi potpisuju sve sto Jevropa trazi mozda dozvole i uvoz youngtajmera;)
-
U tom grmu lezi zec
Kupis SS i neko te pita ciji je motor u njemu ti kazes opel,menjac opel,trapovi opel
Pa sta onda vozis u pm? Sto ne uze vectru nego SAAB a placas duplo vise.
Sta placas,ime?
Kupis SS i neko te pita ciji je motor u njemu ti kazes opel,menjac opel,trapovi opel
Pa sta onda vozis u pm? Sto ne uze vectru nego SAAB a placas duplo vise.
Sta placas,ime?
- Bagzi93
- Drug Član
A ne! Lepse zvuci mjet iz 159 ke
Takodje nije ss skuplji mnogo od Vektre c a lepsi je 5 puta. Takodje sasija, pasivna i aktivna bezbednost su duplo bolji tako da se ja ne osecam prevarenim.
Takodje nije ss skuplji mnogo od Vektre c a lepsi je 5 puta. Takodje sasija, pasivna i aktivna bezbednost su duplo bolji tako da se ja ne osecam prevarenim.
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
Ajde bre Kolja....
Pa nema svugde da se nadje 9k ili 9h ng ili og u obrom stanju, odrzavan... milovan, pazen, koliko-toliko...
Ja bi samo pre 9-5 nego 9-3ss.
Pa nema svugde da se nadje 9k ili 9h ng ili og u obrom stanju, odrzavan... milovan, pazen, koliko-toliko...
Ja bi samo pre 9-5 nego 9-3ss.
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!
- saabvolvo
Kolja,zaboravljaš najbitniju stavku u svom izlaganju nezadovoljstva..bezbednost..isto kao 1998-me..a fiat dizel,vrh motora..to što je eko koža,boli me baš..nije bitno..sitna škripuckanja..i to me boli baš..vozim tvrđavu..a ako je nekom bitno da prdne u kožu i da mu ništa ne škripi neka vozi passata za te pare..ja ga lično preuzeo za firmu novog u novom sadu..đubre..đubre..đubre,,da ne pišem dalje..vozio ja i nov.nov.nov.ponavljam nov audi a4 kupljen za direktora firme..sediš u mom saabu i smeješ se,audi klupa drvena..ali,za skorojeviće.ej.vidi.vozi audi,baš je dasa..nego kolja,šta ti ono imaš od saaba..nisam upućen u tvoj vozni park..moj drug i sugrađanin Milenko(PERKELE)vozi aera 2004,ako se ne varam,i nisam primetio da mi se diže kita kad sam seo u njega.mislim,ide do jaja,uredio ga Milenko za pohvalu,ali,enterijer,nije da se oduševi bilo ko ko prvi put sedne u njega,dosta ima sličnosti sa mojim naočarkom,konfekcijom,kako si ti nazvao taj model..kako god..koštao kad je izašao u prodaju 46000 eura,upravo takav kakav ja imam..passatr 22000 eur..taj koji sam dovezao..doguraće do 40000 sa opremom..a oprema je kurci i palci..kod saaba naočarka 46000 košta bezbednosni kavez i ostali sistemi bezbednosti,koji se ne vide..ali..srbin hoće kožu,hoće da ne škripi,hoće hitlerov znak vw napred,da komšija koji je ograničen kaže..lelle batke,kupija si gi pasat..i zbog takvih taj pasat košta više polovan nego nov..pun mi je kurac ljubitelja vw vozila..taj isti firmin passat je nakon 800 km udaren od jebenog punta sa strane i fiat punto ga je ubio,ja video svojim očima šta mu je napravio..fiatu ništa,malo branik..ali,ljubitelji kažu,iskočili air bagovi..ja bih plakao..od muke..milenko kupio đilasovog aera koji se prevrtao sa 200 km na sat,nije se ni jedan air bag otvorio..rekli mu u servisu,nije prepoznao opasnost..điki izašao i zapalio cigaru da se opusti..nemoj kolja molim te da pljuješ po autu koji voziš i koji je doprineo da na ovom jebenom svetu ima mnogo ljudi koji su živi zahvaljujući toj konfekciji od auta..kad budeš vozio s class mercedes onda ćeš biti validan kritičar..da li je moguće da ljubitelj saaba i čovek koji ga vozi toliko lošu reklamu emituje za auto koji vozi..nisi za ovaj skup ljudi..kupi passata i neće ti ništa škripati,imaćeš kožu pod buljom i hitlerov znak napred..prodaćeš ga skuplje nego što si ga kupio i posle 50000 km i bićeš srećni srbin u moru sličnih..
- TAZZ
Polako, polako...
Kolja je odrastao u SAABu, i ima SAAB 9K.
Covek mozda malko drugacije pise, i dozivljava, jer je ocigledno u old fazonu. Celik i koza i sta vec...
Isto tako za Milenka mozes reci da pljucka i kenjucka non stop po svom autu, i marci koju vozi, ali ga ljubomorno cuva. Od 9-5 SE MY2001 je napravio 9-5 Aero facelift sa delovima Djikijevog i Bozinog donora.
Svaka pohvala, nije se dao... Imao viziju i uradio je kako je zamislio.
Saab 9-5 je defakto sigurniji auto po pitanju i pasivne i aktivne bezbednosti od Saab 9000 cs. To niko nece sporiti.
A po pitanju prdnes u kozu....
Ja i Milenko kad to uradimo, sve nam se vrati u nos... Ukljucena ventilacija sedista.
Hahahhahhaha
Ajd uzdravlje i opusteno.
Poenta...
Savet...
Saab 9-5 2.0t MY2001- i uzivaj druze po drumu.
Remap i 220ks i elasticnost su mu prava merka. 150ks je malo za 9-5.
Kolja je odrastao u SAABu, i ima SAAB 9K.
Covek mozda malko drugacije pise, i dozivljava, jer je ocigledno u old fazonu. Celik i koza i sta vec...
Isto tako za Milenka mozes reci da pljucka i kenjucka non stop po svom autu, i marci koju vozi, ali ga ljubomorno cuva. Od 9-5 SE MY2001 je napravio 9-5 Aero facelift sa delovima Djikijevog i Bozinog donora.
Svaka pohvala, nije se dao... Imao viziju i uradio je kako je zamislio.
Saab 9-5 je defakto sigurniji auto po pitanju i pasivne i aktivne bezbednosti od Saab 9000 cs. To niko nece sporiti.
A po pitanju prdnes u kozu....
Ja i Milenko kad to uradimo, sve nam se vrati u nos... Ukljucena ventilacija sedista.
Hahahhahhaha
Ajd uzdravlje i opusteno.
Poenta...
Savet...
Saab 9-5 2.0t MY2001- i uzivaj druze po drumu.
Remap i 220ks i elasticnost su mu prava merka. 150ks je malo za 9-5.
- BOKI 900
- Wheeler Dealer
- Pridružio se: 05 Feb 2013, 00:00
Igore kad kupis benzin ocekujes snagu kad kupis dizel ocekujes cuku cuku a ne jurcanje.150ks u nafti mnogo vise vrede od 150 ks benzinca.
Naravno da u nafti nema jurcanja ali on nije ni napravljen za jurcanje.da bi saab benzin jurcao mora imati 250ks a to kosta.nema za dzabe pare.
naocarko je meni lep i pristrasan sam.sada ga i imam.jeste restajling istog auta koji ti perkele i boza i jos neki vozite,jeste kvalitet materijala na odredjenim komponentama opao ali brate voziti 2006 godiste za 3500e ili zeljkovih 7000e nije isto.
Jer za 3500 nema sta mnogo da se kupi,pa ti sitnice i nesmetaju,za 7000 mozes i da proberes mozda jos nesto.
Takodje 900og i 9000 jesu iz nekog drugog slavnijeg perioda saab-a ali ne mozemo reci da su bolja,bezbednija kola i sl.
A i naci regularnog saab-a iz proslosti je naucna fantastika i to kosta para kao neki auto danasnjice ako ne i vise.
Noviji imaju elektronska pomagala,sigurnost pojacana jastucima,limarija zasticenija. cinkom,sve ima svoje vreme....
Kola kod svih proizvodjaca postaju konfekcija i nema kvaliteta kao pre 20- 30godina.
Najbolje je imati oba primerka za vikend i za radne dane.......
Ili ga nemati uopste ako nekome svaka dlaka smeta.
Slazem se sa zeljkom,onda kupis vw pa imas vecni auto.....
Naravno da u nafti nema jurcanja ali on nije ni napravljen za jurcanje.da bi saab benzin jurcao mora imati 250ks a to kosta.nema za dzabe pare.
naocarko je meni lep i pristrasan sam.sada ga i imam.jeste restajling istog auta koji ti perkele i boza i jos neki vozite,jeste kvalitet materijala na odredjenim komponentama opao ali brate voziti 2006 godiste za 3500e ili zeljkovih 7000e nije isto.
Jer za 3500 nema sta mnogo da se kupi,pa ti sitnice i nesmetaju,za 7000 mozes i da proberes mozda jos nesto.
Takodje 900og i 9000 jesu iz nekog drugog slavnijeg perioda saab-a ali ne mozemo reci da su bolja,bezbednija kola i sl.
A i naci regularnog saab-a iz proslosti je naucna fantastika i to kosta para kao neki auto danasnjice ako ne i vise.
Noviji imaju elektronska pomagala,sigurnost pojacana jastucima,limarija zasticenija. cinkom,sve ima svoje vreme....
Kola kod svih proizvodjaca postaju konfekcija i nema kvaliteta kao pre 20- 30godina.
Najbolje je imati oba primerka za vikend i za radne dane.......
Ili ga nemati uopste ako nekome svaka dlaka smeta.
Slazem se sa zeljkom,onda kupis vw pa imas vecni auto.....
Love SAAB, never GM
- saabvolvo
Malo sam bio sinoć nervozan pa sam i tako pisao..nemam nameru da bilo koga vređam,ali me nervira kad vlasnici i ljubitelji saaba pljuju po naočarku kao da je neko sranje od auta..nije,nego je dobar,a kvalitet završne obrade nije na visokom nivou,to stoji..i meni je 9000 gadan iznutra pa to nisam nikad rekao..vozač saaba,ljubitelj saaba,a govori da je sranje..pa da li će vozač golfa i član vw kluba pričati tako za vw..mi treba da saab približimo ljudima koji ne znaju šta je saab,da ga kupe,vrate na puteve a ne da beže od njega..i još od člana saab kluba čuju da je konfekcija..jebi ga baš..razlika između 9-5 iz 1998 i 2007 ne postoji u karoseriji,sve isto.i zazori na vratima koji nisu perfektni,malo unutra i to je sve..i sad taj iz 1998-me bolji auto,a star 17 godina..što se tiče vektrinog trapa.super,jeftinije održavanje..za 50000 km koliko sam prešao ništa nisam menjao,sem stabilizatorakoji su bili loši kad sam ga uzeo..vozao se po svim putevima,za novi sad po onom delu džombastog puta 160 km na sat..da li je loš trap..bg taksisti se kunu u jtd motor,taj isti..nit je fiat auto,nit je italijan vojnik,ali zato prave dobar dizel motor..
-
Nigde nisam rekao da je sranje od auta,strastveni sam ljubitelj SAABa mnogi to znaju.
Ali SAABa ne necega sto je maltene isto kao i drugo. Ljubitelj sam necega sto vredi i sto je uvek bilo drugacije od drugih,kvaliteta a ne kvantiteta.
Ljubitelj sam sirove snage,celika i koze koja mirise na istu a ne tudjih motora i delova pod haubom.Zadrti sam ljubitelj starog SAABa a ti sto zelis prodati nesto sto je SAAB u tragovima za basnoslovnu svotu novca tvoja stvar.Ali da te napomenem da je fabrika zbog istog takvog stava otisla u qrtz. Ljudi koji su bili veci ljubitelji od mnogih nas zajedno okretali su se BMWu i drugima. Zasto pa zato sto su za iste pare imali nesto mnogo vise.
Kazes da je 9000 gadan,ok tvoje misljenje ali i ti si clan i pljujes po marki koju volis a jedva cekas da je se otreses. A ja vozim najboljeg SAABa koji je fabrika ikada napravila,
sa svim svojim vrlinama i manama. Jeste ga pregazilo vreme,jeste ruzan nekima ali mene ispunjava svaki put kad ga upalim i cujem zvizduk motora koji je dan danas sinonim za kvalitet i snagu koju jednim klikom maltene dovedem na 260 ks bez silnih prepravki.
Ponosan sam sto vozim SAAB a mogu za iste pare da predjem na klocnu zvanu VW ali necu nikada.Dolazim na skup i provozacu te ako zelis da vidis da je moguce da auto star 20.god nigde ne zvrci,krcka a moze jos uvek pokazati zadnjicu pojedinima bez bojazni da ce nesto riknuti
Ali SAABa ne necega sto je maltene isto kao i drugo. Ljubitelj sam necega sto vredi i sto je uvek bilo drugacije od drugih,kvaliteta a ne kvantiteta.
Ljubitelj sam sirove snage,celika i koze koja mirise na istu a ne tudjih motora i delova pod haubom.Zadrti sam ljubitelj starog SAABa a ti sto zelis prodati nesto sto je SAAB u tragovima za basnoslovnu svotu novca tvoja stvar.Ali da te napomenem da je fabrika zbog istog takvog stava otisla u qrtz. Ljudi koji su bili veci ljubitelji od mnogih nas zajedno okretali su se BMWu i drugima. Zasto pa zato sto su za iste pare imali nesto mnogo vise.
Kazes da je 9000 gadan,ok tvoje misljenje ali i ti si clan i pljujes po marki koju volis a jedva cekas da je se otreses. A ja vozim najboljeg SAABa koji je fabrika ikada napravila,
sa svim svojim vrlinama i manama. Jeste ga pregazilo vreme,jeste ruzan nekima ali mene ispunjava svaki put kad ga upalim i cujem zvizduk motora koji je dan danas sinonim za kvalitet i snagu koju jednim klikom maltene dovedem na 260 ks bez silnih prepravki.
Ponosan sam sto vozim SAAB a mogu za iste pare da predjem na klocnu zvanu VW ali necu nikada.Dolazim na skup i provozacu te ako zelis da vidis da je moguce da auto star 20.god nigde ne zvrci,krcka a moze jos uvek pokazati zadnjicu pojedinima bez bojazni da ce nesto riknuti
- BOKI 900
- Wheeler Dealer
- Pridružio se: 05 Feb 2013, 00:00
Sam naslov kaze "trazim savet za kupovinu"tako da prepucavanje ne istomisljenika na ovom mestu ne daje nikakav savet osim bezi dok jos kupio nisi.
Love SAAB, never GM
- TAZZ
Tako je Boki...
Savet za kupovinu.
Prepucavanjima ovde nije mesto, ciji je veci, duzi, jaci...
Imate caffe, ako treba napravicemo blow off temu pa udrite tamo.
Savet za kupovinu.
Prepucavanjima ovde nije mesto, ciji je veci, duzi, jaci...
Imate caffe, ako treba napravicemo blow off temu pa udrite tamo.
- Slavisacs
- President Saab Club
- Pridružio se: 17 Okt 2012, 00:00
- Kontakt:
[link_open=viewtopic.php?f=10&t=699&start=175]BLOW OFF[/link_open]
Saab 9-3 MY07
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
Saab 90 MY86
Saab 96 MY76
Saab 900T MY88
- nik 900t
- Drug Član
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
moj ti je savet da se ne upetljavas u 900og zamrzeces saab sigurno ja sam s mojim saabom vec par puta bio na ivici da ga ostavim iza kuce u travi i nek propadne skrozBagzi93 je napisao:E ako se uleti u neku vecu platu ( konstantno) kupicu 900 og pa cu da uzivam u 100% Saab-u.
Saab 900og
- Bagzi93
- Drug Član
Nemoj da me plasis Nice;)
Mnogo mi se svidja 900 og kupe . To i ako uleti bice samo za vikend voznju i garaza.
Mnogo mi se svidja 900 og kupe . To i ako uleti bice samo za vikend voznju i garaza.
- nik 900t
- Drug Član
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
meni se vise nesvidja nijedan 900og......dobar je dok nepocnu problemi a onda kuku lele sta god krenes da radis stoji naopako ili nisu isti principi rada kao na normalnim kolima kad budem krenuo da radim nesto na 900og popijem tabletu i onda lagano pa nek kazu ljudi da sam lud............ burazer koji radi svaki dan mehaniku po 10h dobije osip kad nesto treba da odradimo na 900 jebo je majku 1000puta konstruktoru 900ke
Saab 900og