Svecice SAAB 9-5 Aero ???

Korisnikov avatar
mirko93
Pridružio se: 22 Sep 2013, 20:30

Svecice SAAB 9-5 Aero ???

Postod mirko93 » 19 Feb 2014, 21:00

Znam da ste vec pisali o ovome ali nije na odmet da pitam jos jednom . Po vasim preporukama iskljucivo stavljati NGK ali mene zanima da li je neko imao iskustva sa "Bosch FR6KPP33X+ Single Platinum Spark Plug" . Dobio sam ih od kuma pa da nestavljam ako mogu imati problema :ld: . Procitao sam vecinu tema o mogucim kvarovima pa da podelim sa vama sta se meni licno desava . Ujutru pali normalno , i ideeeeeeeeee bas dobro kada god ... E sada , kada dodjem na posao oko 8 auto ugasim i ostavim mada jako tesko :ppi: . kada ga kasnije oko 12-1 upalim tj kada se ohladi ima blago trokiranje i na plinu i benzinu nekih 5 min i posle toga apsolutno nista . izbacuje gresku 1312 i mislim 1334 tj , kaseta :dash: .
ako neko ima neku ideju a da nije vec napisano u ostalim temama unapred hvala :th_hi: .
p.s. auto ide brze od :ambulance: :dance2: :dance2: :dance2:
Ispravno vozilo bezbedno vozilo . Najbezbednije vozilo ispravno SAAB vozilo :-D

Korisnikov avatar
mirko93

Re: Svecice SAAB 9-5 Aero ???

Postod mirko93 » 19 Feb 2014, 21:15

jos dve stvari pa da cekam odgovore :-)
na bordu mi pokazuje potrosnju 11.5 l a u stvarnosti tj prilikom sipanja 17 :-) . auto vozim na plin ako to ima ikakve veze sa prikazom na bord-u .
ovo drugo je mislim za TAZZ-a . procitao sam negde na forumu tvoj savet da pre menjanja kasete treba proveriti "Mozda je.ispucao limphome solenoid" . ako moze mala pomoc kako proveritit i ako jeste da li i kako moze da se popravi :-) . cevapi se podrazumevaju ako je to dovoljno za savet :zdr: .
ovo sada napisano moze da se svrsta u zanimljivosti :dance2:
danas na poslu kod mene dolazi momak tek kupio novu 9-3 verovatno ce je predstaviti na forumu , i kaze on meni " jer i tebi slabije radi leva strana zvucnika u kolima " . I ja se napravim pametan i iskoristim znanje steceno na forumu i jednim magicnim potezom dugmeta ka sebi i malo u stranu ucinim da to radi kako treba :rli: :rli: :rli: , a on kaze aaaaaaa a ja skidao tapacirung i naravno usledi :pozz: :bravo mali: :rsp: :bravo: :Good job:

Korisnikov avatar
mirko93

Postod mirko93 » 19 Feb 2014, 21:17

ovo vezano za potrosnju na bord-u , samo me zanima da li je moguce da toliko gresi ? :popc:

Korisnikov avatar
nordic
Drug Član
Pridružio se: 20 Maj 2013, 00:00

Postod nordic » 19 Feb 2014, 23:22

paz vako, mogu i bosch i denso i sl...sve su to proverene svecice poznatih brendova....ALI mnogo puta je pokazano,receno i probano da jednostavno taj motor najbolje radi sa ngk, tako da stavljanjem odgovarajucih ngk svecica izbegavas svaku nedoumicu ili razmisljanje dal je do svecica ili ne...

sto se tice potrosnje objasnili su ti ljudi koji voze takav motor na forumu koliko im trosi, bez lazi, preuvelicavanja i sl....potrosnja je ona koju su ti tazz,perkele,gripen napisali u tvojoj temi.... ako ti je mnogo veca nesto ti valja kod auta....nemoj ocekivati 11l po gradu... jos ako je automatik krajnje je nerealno...bar za beogradske guzve...

:think:
Svadjanje na forumu je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi...Cak i ako pobedis opet si retardiran!

Korisnikov avatar
GRIPEN
Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00

Postod GRIPEN » 19 Feb 2014, 23:24

Ovako, fabricka preporuka za svecice za Aera je NGK PFR6H10 koje su oko 12-13e komad, za sve druge b235 i b205 motore su NGK BCPR7ES11 i mislim BCPR6ES11 3-4 eura komad. Razlika ujzmedju tih svecica je osim u ceni u materijalu od kog su napravljene. Ove fabricke traju 3 puta duze ali tolko vise i kostaju. Trioic je isti kod svih ovih motora, kao i kaseta tako da slobodno stavi ove jeftinije. Posto vozis na gas stavi ove BCPR7ES11, one su ''hladnije'' i to trazi gas. Ja sam to isto uradio, prvo kupio ove skupe, pa onda jeftinije i sad vozim s njima i sve je extra. Ko god ti bude tvrdio da MORAJU ove skupe, taj nema pojma! Za Bosch neznam, nisam probao, niti bi jer nema razloga.

Sto se tice potrosnje plina i podataka na bordu, to nikakve veze nema, niti pravila...
All systems go, ready for takeoff!

Korisnikov avatar
nordic
Drug Član
Pridružio se: 20 Maj 2013, 00:00

Postod nordic » 19 Feb 2014, 23:27

GRIPEN je napisao: Posto vozis na gas stavi ove BCPR7ES11, one su ''hladnije'' i to trazi gas.
:kss: :kss: :kss:

ovo sam i ja uradio, bile su mi 6ES11 od prvog dana po servisnoj ali iz istog razloga sam presao na 7ES11...

a sto se tice borda i meni takodje sve i svasta pokazuje za potrosnju..ne obazirem se mnogo...dosta zavisi i od kvaliteta benzina i plina... jedini nacin da utvrdis potrosnju je metodom "pun do cepa" .. :CICA: :vrm:
Svadjanje na forumu je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi...Cak i ako pobedis opet si retardiran!

Korisnikov avatar
TAZZ
Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23

Postod TAZZ » 20 Feb 2014, 12:49

mirko93 je napisao:ovo vezano za potrosnju na bord-u , samo me zanima da li je moguce da toliko gresi ? :popc:
NE.
Gadja u cca 5-10%
Barem kod mene...
Pokazuje 12-12.5
Realno
13-13.5 u BGD
Sent from my LG-G2 with TapaTalk
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!

Korisnikov avatar
GRIPEN
Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00

Postod GRIPEN » 20 Feb 2014, 14:49

Vidis kod mene se nekad poklope, a nekad je razlika ogromana...

A to stim greskama sto ti prikazuje 1312 i 1334 je verovatno kaseta. Nek ti neko pozajmi drugu, probaj i znaces :thumbup:
All systems go, ready for takeoff!

Povratak na “SAAB 9-5”