Lampica od ulja i upozorenje na SAAB 95 2.0t
- MAD SERB
- Pridružio se: 28 Jun 2013, 09:37
- Kontakt:
Re: Lampica od ulja i upozorenje na SAAB 95 2.0t
Otvarati jedan i održavati SAAB su velike razlike i najbolje je držati se prvog i osnovnog pravila u SAAB svetu koje glasi:
'KO SAAB NE ZNA, NEKA SAAB NE DIRA' i nema zime, jer neznanje na SAABu može mnogo skupo da košta.
Ja ne bih dao nikom ali nikom sem par ljudi u Srbiji (Nikola,Kiki, Viktor, Dimitrije,TAZZ, eventualno Sveta) ostali majstori mogu samo da dignu haubu da vide motor inače da rade nešto ne hvala,skupim pare kad rešim da radim /par stvari, odem u BG, pregledaju, odrade, platim i mirno spavam(moje mišljenje)
'KO SAAB NE ZNA, NEKA SAAB NE DIRA' i nema zime, jer neznanje na SAABu može mnogo skupo da košta.
Ja ne bih dao nikom ali nikom sem par ljudi u Srbiji (Nikola,Kiki, Viktor, Dimitrije,TAZZ, eventualno Sveta) ostali majstori mogu samo da dignu haubu da vide motor inače da rade nešto ne hvala,skupim pare kad rešim da radim /par stvari, odem u BG, pregledaju, odrade, platim i mirno spavam(moje mišljenje)
ŽIVOT JE 1, SAAB JE 2.0 T !
LIFE'S TOO SHORT TO DRIVE BORING CARS!!!
Cars are my drug, SAAB is my dealer !
Mog je SAABa, vozila baba
powered by Nordic performance
- sena58
- Pridružio se: 20 Nov 2013, 02:29
Društvo dobre vesti.
Lampica je gorela, jer nije bilo dovoljno ulja u motoru, a moj dragi rođak se ubio gledajući u merač od automatskog menjača.
Ipak sam ja skinuo karter, očistio talog (a bilo ga skoro 5mm), zamenio leteće i ležeće ležajeve (mada su bili u skladu sa kilometražom 195000km) kada sam već skinuo karter i rešen problem.
Hvala svima puno na iskrenim savetima.
Lampica je gorela, jer nije bilo dovoljno ulja u motoru, a moj dragi rođak se ubio gledajući u merač od automatskog menjača.
Ipak sam ja skinuo karter, očistio talog (a bilo ga skoro 5mm), zamenio leteće i ležeće ležajeve (mada su bili u skladu sa kilometražom 195000km) kada sam već skinuo karter i rešen problem.
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
5 mm taloga??? Auuuuuuuuu...
Stvarno nije malo. Ja bi tu isprao motor. Obavezno. I dve.izmene na po 5000 km, mislim na Ulje.
Stvarno nije malo. Ja bi tu isprao motor. Obavezno. I dve.izmene na po 5000 km, mislim na Ulje.
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!
- MAD SERB
- Pridružio se: 28 Jun 2013, 09:37
- Kontakt:
verovatno nikad nije skidan karter od kako je auto kupljen ,poslusao bi TAZZa...
ŽIVOT JE 1, SAAB JE 2.0 T !
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
- BOKI 900
- Wheeler Dealer
- Pridružio se: 05 Feb 2013, 00:00
a kako si zamenio i lezece lezajeve kad je neophodno skinuti motor i radilicu napolje za taj zahvat,bar ja tako mislim?ili si ti i to radio?
posto sam kapirao da je samo karter skinut i to lako jer imas matik menjac!
posto sam kapirao da je samo karter skinut i to lako jer imas matik menjac!
Love SAAB, never GM
- sena58
Veoma pipljivo, ali smo uspeli u zameni i ležećih ležajeva.
Što se tiče kartera skidan je na 110.000km, kada mu je menjano i ulje u menjaču. Tako piše u servisnoj i koristili su pre skidanja kartera neki staviću pod navodnike "FLUSH".
Što se tiče kartera skidan je na 110.000km, kada mu je menjano i ulje u menjaču. Tako piše u servisnoj i koristili su pre skidanja kartera neki staviću pod navodnike "FLUSH".
- sena58
U da, za tu komplikaciju oko skrivenih šravova mi je Gripen pomogao, jer mi je objasnio da ih automatici nemaju.
Hvala Gripen.
Hvala Gripen.
-
- Drug Član
- Pridružio se: 08 Jun 2013, 00:00
Sena ,da nisi slucajno isao da vidis onu crvenu 95 karavanku iz Loznice sto se prodaje na oglasima,isto je iz Shvice .Bas me zivo interesuje kakva ,je posto stvarno na slikama izgleda
- sena58
Dragi prijatelju svaki dan prolazim peške pored nje na putu od kuće do posla.
Reći ću ti sve što znam.
Dovežen je iz Tićina u Švajcarskoj. Bio je malo čuknut sa zadnje strane, ali ništa strašno i uradili su ga moje drage kolege auto-limari perfektno. Mislim da je prešao oko 190.000km. Tako su mi bar oni rekli da je bilo na satu dok je bio kod njih, znači nije još bio pripreman za prodaju. Inače ga prodaje momak koji dovozi kola iz Švajcarske, ali isključivo iz Tićina, pošto je to Italijanski kanton i kola su mnogo povoljnija (ali i malo lošije održavana)nego u nemačkim i francuskim kantonima.
Jedino upozorenje imam, da malo pušnjari, što znači preventivno skinuti turbinu dok još radi, pa se možda prođe sa jeftinjim remontom.
Inače iznutra deluje skroz korektno i čini mi se da mu fali onaj spojler u dnu prednjeg branika.
Toliko od mene, nadam se da sam ti pomogao.
Reći ću ti sve što znam.
Dovežen je iz Tićina u Švajcarskoj. Bio je malo čuknut sa zadnje strane, ali ništa strašno i uradili su ga moje drage kolege auto-limari perfektno. Mislim da je prešao oko 190.000km. Tako su mi bar oni rekli da je bilo na satu dok je bio kod njih, znači nije još bio pripreman za prodaju. Inače ga prodaje momak koji dovozi kola iz Švajcarske, ali isključivo iz Tićina, pošto je to Italijanski kanton i kola su mnogo povoljnija (ali i malo lošije održavana)nego u nemačkim i francuskim kantonima.
Jedino upozorenje imam, da malo pušnjari, što znači preventivno skinuti turbinu dok još radi, pa se možda prođe sa jeftinjim remontom.
Inače iznutra deluje skroz korektno i čini mi se da mu fali onaj spojler u dnu prednjeg branika.
Toliko od mene, nadam se da sam ti pomogao.
-
- Drug Član
Odlican odgovor Sena svaka cast .Vec danima gledam tog karavana ,pa pravim neke nevidjene konstrukcije tipa ,ako bi ja za moj dobio toliko pa dodao jos ovoliko pa ovo pa ono......Znaci turbina bi trebala da se remontuje ,posto je B205 E koliko sam do sad naucio citajuci i prateci forum, trebao bi karter dole ,pregledati stanje da li ima mulja ili ne ,ugraditi PCV KIT za svaki slucaj ,gume koliko vidim i nisu bas nove .Ne vidim samo da li je Aero oprema ili ne.Nekih 400-500e bi trebalo grunuti u njega predpostavljam odmah + reg,plin ......
Izasao bi i on dobrano.Pitanje samo samo za koliko bi ga dao .Jos se ja nesto razmisljam kako ti nisi to kupio od njega nego uvozis posto su vam i kilometraze slicne, jer sa svim placanjima i tvoj ce biti negde tu sa cenom,ali nije ni bitno hvala na odgovoru,javice se jos neko valjda,pozdrav
Izasao bi i on dobrano.Pitanje samo samo za koliko bi ga dao .Jos se ja nesto razmisljam kako ti nisi to kupio od njega nego uvozis posto su vam i kilometraze slicne, jer sa svim placanjima i tvoj ce biti negde tu sa cenom,ali nije ni bitno hvala na odgovoru,javice se jos neko valjda,pozdrav
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
sena58 je napisao:Društvo dobre vesti.
Svaka cast, jos da si to malo uslikao i objasnio da i mi ostali koje zanima znamo postupak...
All systems go, ready for takeoff!
- sena58
Staraću se sledeći put da pudem malo detaljniji.
- sena58
E sad Savke, nisam ga uzeo jer sam ja moj pazario pre nego što je on dovežen, a i iskreno nisam bio voljan da da 3000eura za auto uopšte.
Ja sam moj Saab platio celih 480eura (600CHF) sa kvarom na turbini. Carina i porez su mi bili 200eura i dovoz 400. Tako da me je do sada koštao oko 1500 eura sa uračunatim još nekim sitnicama oko špedicije.
Ja sam moj Saab platio celih 480eura (600CHF) sa kvarom na turbini. Carina i porez su mi bili 200eura i dovoz 400. Tako da me je do sada koštao oko 1500 eura sa uračunatim još nekim sitnicama oko špedicije.
-
- Drug Član
Idi bre, kupio ti to za tepsiju ribe.Pa za te pare nema da kupis ni zglavnu tavriju metalik Dobro je druze sad samo da ga reg.i ako imas jos nesto da sredis sa tehnicke strane i da se vozas ko direktor za male novce.
Onaj crveni kad sve saberem ne vredi platiti vise od 2200-2500,a za te pare ne verujem da bi ga dao.Sa druge strane za dve nedelje ta kola ce imati 13god pa i koliko da se plate.Kad uporedim sa tvojom cenom .... ali ja nisam u situaciji da uzimam kola preko tako da gde sam tu sam,samo da mi ne ide iz glave ne ide.Nista cekacu i dalje pa cu videti ,hvala druze.
Onaj crveni kad sve saberem ne vredi platiti vise od 2200-2500,a za te pare ne verujem da bi ga dao.Sa druge strane za dve nedelje ta kola ce imati 13god pa i koliko da se plate.Kad uporedim sa tvojom cenom .... ali ja nisam u situaciji da uzimam kola preko tako da gde sam tu sam,samo da mi ne ide iz glave ne ide.Nista cekacu i dalje pa cu videti ,hvala druze.
- sena58
Nema na čemu Savke, tu sam za kolege SAAB-iste.
U vezi sa mojim Saab-om, moram priznati da sam imao sreće.
Što se tiče registracije neću da žurim imam ja moju Alfiku (Alfa 159 sportwagon) da vozim.
Saab 9-5 mi je bio želja od davnih dana tako da kada sam ovaj video za 900CHF, a posle uspeo da skinem cenu na 600CHF nije bilo dileme morao sam ga uzeti pa makar da ga gledam u radionici.
U vezi sa mojim Saab-om, moram priznati da sam imao sreće.
Što se tiče registracije neću da žurim imam ja moju Alfiku (Alfa 159 sportwagon) da vozim.
Saab 9-5 mi je bio želja od davnih dana tako da kada sam ovaj video za 900CHF, a posle uspeo da skinem cenu na 600CHF nije bilo dileme morao sam ga uzeti pa makar da ga gledam u radionici.
- BOKI 900
- Wheeler Dealer
- Pridružio se: 05 Feb 2013, 00:00
@sena,moj majstor bi isto voleo da nam pojasnih zamenu lezecih kako si resio da i mi znamo,jer ce svakako znaciti,glupo je vaditi motor ako kazes da ste vi to resili bez toga.I molim te reci nam koje si lezajeve ugradio i koje cene i gde si uzeo da znamo neke pojedinosti.
@savke ima nas gripen i turbo th04 i pcv kit tako da bi lako resio kvar na crvenom ako je do toga,ali tesko ces ga kupiti bar za sada ispod nekih 2700e.
@savke ima nas gripen i turbo th04 i pcv kit tako da bi lako resio kvar na crvenom ako je do toga,ali tesko ces ga kupiti bar za sada ispod nekih 2700e.
Love SAAB, never GM
-
- Drug Član
@sena jak sam ti ja Saab-ista a vozim Opela
@boki vidim ja da je sve spremno sa delovima samo se cekam ja da pazarim Pa mislim da je i krajnje vreme, koliko vremena provodim sa vama na forumu i mlatim praznu slamu.
@boki vidim ja da je sve spremno sa delovima samo se cekam ja da pazarim Pa mislim da je i krajnje vreme, koliko vremena provodim sa vama na forumu i mlatim praznu slamu.
- sena58
Boki rado ću pitati majstora kako mu je to uradio.
Što se tiče ležajeva prvo sam zvao Sveta SAAB iz Batajnice i tražili su mi 80eura samo za leteće (koji su i jeftiniji).
Ja lepo pozovem šuraka koji je menadže jednog prodajnog mesta u firmi EURO07 i on mi nabavi leteće za (moram priznati sa rabatom) 2360,00din i ležeće za 3500,00. Pošto imam firmu ja to plaćam preko računa i imam rabat kod njih kao stalni kupac. Marka ležajeva le GLYCO. I proverio sam sa par majstora kažu da su dobri.
Najveća ironija je ta da je dotični SVETA SAAB na listi njihovih kupaca u EURO07.
Što se tiče ležajeva prvo sam zvao Sveta SAAB iz Batajnice i tražili su mi 80eura samo za leteće (koji su i jeftiniji).
Ja lepo pozovem šuraka koji je menadže jednog prodajnog mesta u firmi EURO07 i on mi nabavi leteće za (moram priznati sa rabatom) 2360,00din i ležeće za 3500,00. Pošto imam firmu ja to plaćam preko računa i imam rabat kod njih kao stalni kupac. Marka ležajeva le GLYCO. I proverio sam sa par majstora kažu da su dobri.
Najveća ironija je ta da je dotični SVETA SAAB na listi njihovih kupaca u EURO07.
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
Blah...
To se radi po principu...
Pa ako prodje prodje...
Kao brate to je original.
To se radi po principu...
Pa ako prodje prodje...
Kao brate to je original.
B235R///Mackanized by TAZZ