Immobilizer failure saab 93 '03

Korisnikov avatar
brera
Drug Član
Pridružio se: 16 Apr 2013, 00:00

Immobilizer failure saab 93 '03

Postod brera » 08 Jul 2013, 23:00

Danas je izbacio ovu gresku i auto nece da upali. Da li je se neko imao ovakav problem i kako ga je resio ? Nisam menjao akumulator i klema nije skidana, probao oba kljuca i nista Auto nece da upali krene kao da zavergla ali se cuje ono krkljanje kao kad auto nema dovoljno struje da okrene alnaser. Auto je pre toga upalio i radio normalno a kada je pokusano ponovo da se auto upali, ugasio je sve lampice i culo se ono pistanje (ili kako da nazovem ono pin pin pin) kao kad su vrata otvorena i pojavila se greska "immobilizer failure try again". Po forumima razne opcije pisu, skinuti minus klemu na deset minuta i videti sta ce da se desi kada se vrati, staviti kljuc u bravu i drzati dugme za otkljucavanje 40 sec. promeniti baterije u kljucu itd itd. Ne znam sta od ovoga da pokusam, sta je bezbolnije, da ne napravim veci belaj ili mozda postoje neko drugo resenje.

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin
Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00

Re: Immobilizer failure saab 93 '03

Postod kd23se4 » 08 Jul 2013, 23:18

EDIT: ja prevideh da napisa da ima oba kljuca - zaboravi bateriju kljuca onda

Korisnikov avatar
Bagzi93
Drug Član
Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00

Postod Bagzi93 » 08 Jul 2013, 23:56

Posto si probao oba kljuca proveri ti akumulator. Kad sam kupovao auto bio mu skoro pa mrtav akumulator. Koliko se secam nije hteo da otkljucava na daljincu,odradio bi check kad se ubaci kljuc i sto ti kazes krkljanje dok pokusava da pali. Ne mogu da se setim da l je izbacivao neku gresku( petljali i ja i prodavac )ali kad smo stavili drugi aku nije bilo problema. Mada i neka dijagnostika ne bi bila losa . Mozda je nesto zabagovao zbog ( verovatno loseg akumulatora.

Korisnikov avatar
brera
Drug Član

Postod brera » 09 Jul 2013, 00:16

kd23se4 je napisao:EDIT: ja prevideh da napisa da ima oba kljuca - zaboravi bateriju kljuca onda
Probao oba kljuca ista prica. Nadam se da nije nista ozbiljno. Mene samo buni to sto se ugase sve lampice pa se povremeno pale jedna po jedna ili nekako tinjaju kao da nema dovoljno struje. To se sve desava kada pokusa da zavergla. Probao je i na kablove i nije dalo nikakve rezultate, sve isto, proverio i kleme, nisu oksidirale. Sumnjam da je do akumulatora jer je upalio prvi put i radio neko vreme. Sledece paljenje posle nekoliko minuta se ovo izdesavalo. Ja nisam u Srbiji pa sam dao bratu upustva sta da radi, ovo sto ste mi vi napisali i sto sam procitao na drugim forumima pa cemo videti.

Korisnikov avatar
Bagzi93
Drug Član
Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00

Postod Bagzi93 » 09 Jul 2013, 00:20

No sikiriki. Hoce tako aku da gekne iznenada :nsv:

Korisnikov avatar
kd23se4
Site Admin
Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00

Postod kd23se4 » 09 Jul 2013, 07:50

Brera - ideja Bagzia je dobra - nadji od nekog na zajam zdrav/jak akumulator pa probaj - to ti je najeftinije resenje, a moze pomoci - elektronika kod novih Saabova je dosta osetljiva na slab akumulator

Korisnikov avatar
brera
Drug Član

Postod brera » 09 Jul 2013, 20:23

Auto upalio posle skidanja - kleme na 10 min. Verovatno je do akumulatora, tako da cu uzeti novi pa cemo videti sta ce se desavati u buducem. Toliko za sada, hvala svima na sugestijama.

Korisnikov avatar
nordic
Drug Član
Pridružio se: 20 Maj 2013, 00:00

Postod nordic » 10 Jul 2013, 00:21

taj akumulator je prakticno gotov, ako po ovako toplom vremenu ima problema cim malo zahladni nece hteti ni da cuje da upali. Tako da racunaj u blisko buduce vreme novu akumulator.. Preporuka Varta ili Exide, mada i bosch je odlican. :odl:
Svadjanje na forumu je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi...Cak i ako pobedis opet si retardiran!

Korisnikov avatar
brera
Drug Član

Re: Immobilizer failure saab 93 '03 - CIM MODUL

Postod brera » 30 Mar 2014, 15:20

I posle zamene akumulatora desavalo se da mi izbaci istu gresku ili KEY NOT ACEPTED. Jednom mi se desilo da me je ostavio u sred grada, na semaforu se ugasio i posle nekoliko pokusaja da okrenem kljuc, pozovem slep i pravac servis. Obnovili kodove na kljucu preko TECH 2 i teraj dalje. Posle par dana isti slucaj samo sto se sada volan ne odkljuca. Jedini nacin da se auto upali je skidanje kleme na par minuta. (ako da ako se nekome desi ovo na putu da zna sta da radi). U pitanju je CIM modul koji se nalazio odmah iza volana na njemu se nalaze rucice za brisace i migavce. Dok ne nadjem CIM, trudim se da ostavim volan u polozaju u kojem se ne zakljuca a ako promasim, onda kljuc deset i skidanje kleme mi ne gine. Zbog CIM-a mi ne rade prskalice i nemam interval na brisacima a ponakad mi ne zakljuca sva vrata. To su u mom slucaju bili prvi znaci umiranja CIM modula. Ne znam da li moze da se popravlja CIM, nigde nisam nasao da je neko nesto izbudzio ili popravio, da bi izbegao kupovinu novog CIM-a ?

Korisnikov avatar
GRIPEN
Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00

Postod GRIPEN » 30 Mar 2014, 22:12

Jesi gledao ebay?
All systems go, ready for takeoff!

Korisnikov avatar
brera
Drug Član