Zaključavanje volana
- ZoranSljivic
- Pridružio se: 23 Mar 2019, 08:30
Zaključavanje volana
Društvo imam jedan problem.počeo je da mi pali grešku za zaključavanje volana.da li to može da se reši ili mora da se menja taj modul.da li ih ima i koliko para?
- ZoranSljivic
Re: Zaključavanje volana
Sliku kačim kasnije,neće preko telefona
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
Možda se zaprljali kontakti na bravi. Kod mene se pre nekih 2,3 god palila takva greska pa sam sam ocistio kontakte i od tada funkcioniše ok. Cini mi se da ceo postupak ima na yt a možda i na forumu.
- ZoranSljivic
https://www.youtube.com/watch?v=eYmzXdLuPms
Našao sam ovaj video,to je to.E sad pitanje,koristi se običan kontakt sprej ili neki drugi?
E danas kada sam hteo startovati auto osim obaveštenja Steering lock malfunc. izbacio je i neku grešku vezanu za imobilizer failed i nije hteo da startuje.Izvadio sam ključ pokušao opet,auto je upalio greška je stojala na ekranu i posle predjenih par metara ugasi mi svetla i instrument tablu.Skinuo sam klemu vratio posle 20 minuta,radio je normalno par kilometara i onda opet greška.Proverio sam alternator,dobra je vrednost punjenja,a čuo sad od kolege koji vozi vectru c da one imaju isti problem čak i kada baterija u ključu oslabi.Sutra idem da promenim bateriju,drugi ključ još nisam dobio,tj vlasnik nikako da pošalje.
Našao sam ovaj video,to je to.E sad pitanje,koristi se običan kontakt sprej ili neki drugi?
E danas kada sam hteo startovati auto osim obaveštenja Steering lock malfunc. izbacio je i neku grešku vezanu za imobilizer failed i nije hteo da startuje.Izvadio sam ključ pokušao opet,auto je upalio greška je stojala na ekranu i posle predjenih par metara ugasi mi svetla i instrument tablu.Skinuo sam klemu vratio posle 20 minuta,radio je normalno par kilometara i onda opet greška.Proverio sam alternator,dobra je vrednost punjenja,a čuo sad od kolege koji vozi vectru c da one imaju isti problem čak i kada baterija u ključu oslabi.Sutra idem da promenim bateriju,drugi ključ još nisam dobio,tj vlasnik nikako da pošalje.
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
E to je to. Meni na stampanoj ploci na jednom kontaktu bilo malo izbocenje( da l od šmercovanja ili nzm cega već) i ja sam to skinuo sa finom smirglom.
- ZoranSljivic
- ZoranSljivic
Brava skinuta i očišćena ali je problem u samoj bravi,zbog nje izbacuje grešku.Naručio sam od Kikija drugu bravu.