@kd23se4
Nije stvar u ceni, već u tome da uspe iz prve. Meni pranje kiselinom nikada ne bi ni palo na pamet, već sam pitao šta da radim, i dobio taj odgovor od više majstora, kao i od drugara koji je više dizela tako spasao skidanja katalizatora. ... Kažu to tako rade i završava posao...
Dve stvari važe za svaki filter čestica, kako katalizator, tako i DPF... Ako je začepljen zbog gareži, visoka temperatura će da ga pročisti.
Ako je zapušen pepelom (oksidima), zbog nepovoljnih uslova u kojima je radio duži period, nikakve regeneracije i "izduvavanje" u visokim obrtajima neće značajno pomoći...
Ja sam uvek da za to da se rade neke metode sa namenskom hemijom, aditivima, dekarbonizacija i slične stvari... Ali sumnjam da kod mene nije samo garež odgovorna za to, jer efekat "izduvavanja u visokim obrtajima" se vrlo kratkotrajno zadrži, a nemam ni trurnku gradkse kreni - stani vožnje pa da je za očekivati... Čak nakon toga, situacija jeste malo bolja, ali ne potpuno. Takođe, oko katalizatora se vide tragovi oksidacije, što mi daje još veće sumnje da nije samo garež u pitanju...
Odužih opet post... uglavnom, to je razlog zašto odmah hoću da idem na najradikalniju opciju ... U nekoj "normalnoj" situaciji , ja bih čak preventivno otišao na to čišćenje katalizatora koje si ti preporučio na početku.
@Petar
U suštini već sam napisao

, preskačem aditive, pranje deterdžentom, dimer i odmah na najjače jer se plašim da je to u već poodmakloj fazi da bi ga nešto "blaže" spasilo na dug period ...
Inače, savet za vlasnike dizela sa DPF-om... Kad imate priliku, vozite ga u malo višim obrtajima, nemojte da čekate regeneraciju da bi vas praktično naterala na to. Ne mislim na divljanje, već kad ste na otvorenom putu slobodno 2500-3000 obrtaja neki period .
Ja sam svog prethodnog dizela (1.9 jtdm 150hp) povremeno vozio tako 2800- 3000 obrtaja konstatno 30-40km kad imam prilike da se vraćam autoputem ... Za 15.000km kolko je auto bio kod mene , regeneracija se nikad nije palila iako je DPF bio na oko 65%