Levi vozacev retrovizor ne sklap
- elas
- Pridružio se: 31 Mar 2019, 16:01
Levi vozacev retrovizor ne sklap
Da ne otvaram novu temu,navikao sam da u postojecim slicnim postavim pitanje ili predocim problem pa mozda neko i pomogne oko resavanja istog.Elem..primetio sam da mi se levi vozacev retrovizor ne sklapa a desni radi normalno na komande na kljucu i iz kabine...Da ne rasturam bez potrebe ako ne mora.Sta moze biti?Nisam nista jos gledao malo me vreme muci,da li je mehanicki kvar zaglavio ili je do struje,motora itd...Ako je imao neko slican problem pa da mi pomogne da pocnem popravku...
- Petar
- Pridružio se: 22 Avg 2014, 19:40
Re: Levi vozacev retrovizor ne sklap
Pozdrav
Moras se pozabavit malo tim problencicem.
Ako je neki mehanicki kvar vjerovatno bi cuo neko puckanje preskakanje ili bi se cuo samo motor da radi.
Treba rasklopiti taj retrovizor da vidis da nije neka zica kroz sami retrovizor ili sami motor .
Provjeri da li dobija signal od centralnog za zatvaranje retrovizora. Moje iskustvo dosadasnje kao majstora je da je bio problem do samog motora ili do kontakata na motoru.
Moras se pozabavit malo tim problencicem.
Ako je neki mehanicki kvar vjerovatno bi cuo neko puckanje preskakanje ili bi se cuo samo motor da radi.
Treba rasklopiti taj retrovizor da vidis da nije neka zica kroz sami retrovizor ili sami motor .
Provjeri da li dobija signal od centralnog za zatvaranje retrovizora. Moje iskustvo dosadasnje kao majstora je da je bio problem do samog motora ili do kontakata na motoru.
- elas
- Pridružio se: 31 Mar 2019, 16:01
Novo pitanje novi problem...
Shvatio sam da se ovaj model saaba sam popravlja i sam kvari...
Elektronika mu je bas onako bezvezna koliko vidim.
Sad mi se desava od pre nekoliko dana onaj isti levi retrovizor koji nije radio na dugme za sklapanje,po palenju motora i posle tacno 20 sec,dobije informaciju da se otklopi kako bi rekao,odnosno ide u kontru skroz.Na dugme za sklapanje se zatvori kao i desni a kad hocu da otvorim opet ode skroz napolje u kontru...Sta ga muci i ko mu daje tu informaciju...Da li ima neki body komp za te stvari ili neka centralna pamet koja sve to rukovodi...
Shvatio sam da se ovaj model saaba sam popravlja i sam kvari...
Elektronika mu je bas onako bezvezna koliko vidim.
Sad mi se desava od pre nekoliko dana onaj isti levi retrovizor koji nije radio na dugme za sklapanje,po palenju motora i posle tacno 20 sec,dobije informaciju da se otklopi kako bi rekao,odnosno ide u kontru skroz.Na dugme za sklapanje se zatvori kao i desni a kad hocu da otvorim opet ode skroz napolje u kontru...Sta ga muci i ko mu daje tu informaciju...Da li ima neki body komp za te stvari ili neka centralna pamet koja sve to rukovodi...
- sasa90
- Pridružio se: 24 Feb 2019, 16:36
I meni se desilo isto sa desnim retrovizorom pre neki dan. Prvo nije hteo da se otvori, ja ga otvorio ručno, a onda posle malo vožnje, proradio i krenuo na kontra stranu. Pošto se to desilo kad sam prešao preko rupe, kapiram da je problem negde u kontaktima. Od tada radi normalno.
Čekam lepše vreme, pa ću se pozabaviti time i nekim drugim stvarčicama
Čekam lepše vreme, pa ću se pozabaviti time i nekim drugim stvarčicama