Cao svima,
pre par meseci sam se oprostio od svog Saaba. Otisao je u druge ruke. U medjuvremenu sam lutao i skontao da nije to too. Pa se opet vracam na SAABa. Konkretno sledeci sam isao da vidim:
SAAB 9-3 1.9 TiD.
Auto deluje OK. Standardne boljke. Rucice na vratima, dugmici na klimi za ventilator. Nisam stigao da proverim motorce za recirkulaciju, nema tempomat itd. Ono sto sam primetio je da kad se auto zatrese kad se ugasi. Zamajac menjan, sve sredjivano. Nije mi prvi dizel koji se tako ponasa. Imam kuci i drugih, koji nemaju zamajac, pa se zatresu. Da li je ovo normaln to sto se on zatrese. Inace radi savrseno mirno. Auto ima kompletnu servisnu istoriju kroz knjizicu i uvezen je iz Austrije pre par godina.
Nema fabricke felne pa ce me to sacekati kasnije. Ovo ostalo mu radi fino.
Hvala i pozdrav.
Saab 9-3 1,9TiD
-
- Drug Član
- Pridružio se: 11 Mar 2014, 11:08
Re: Saab 9-3 1,9TiD
Meni se tako ponasao remontovan plivajuci zamajac, i znam za nekoliko automobila. 25000 kosta remont korpe, lamele i zamajca druk mora nov. Na to se dobije neka satro garancija ali nista bez novog plivajuceg ako vec mora da se menja.
- zaricmica
- Pridružio se: 27 Avg 2013, 04:42
Ali ovaj kaze da je to oduvek treslo tako.
- Grga
- Pridružio se: 11 Nov 2013, 14:41
Kakav je to volan? 9-3 i 9-5 imaju iste?
- nordic
- Drug Član
- Pridružio se: 20 Maj 2013, 00:00
9-5 naocarko ima isti volan kao i 9-3SS...a raniji 9-5 su imali volan kao 9-3 OG..
Svadjanje na forumu je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi...Cak i ako pobedis opet si retardiran!
- Pufta
- Pridružio se: 09 Apr 2016, 14:47
Verovatno vam vise ne znaci,ali sada listam postove,pa reko da odgovorim,nekome ce znaciti. Ne mora uvek da zatrese zbog zamajca. Taj tip motora hoce da zatrese ako je prljav throtle body. Kada ocistite njega,ocistite i elektroniku koja je verovatno puna ulja. Onda neko vreme radi kako treba,dok se ponovo ne napuni,pa opet u krug.. Pozdrav